Chcela by som sa opitat som hnedovlaska hnedookaa moj muz tak isto narodilo sa nam dieta dcerka zo zaciatku bola tmava a teraz po roku je snej blondave modrooke dievcatko menom Nelka.V cera mi partner povedal ze nieje jeho polozilo ma to neviem ako sa mam zachovat mam ho rada a viem ze by som mu nikdy neublizila nicim a ani tym ze by som ho podviedla a je mi zle ked vidim ze teraz nema onu dako zaujem.
To nema nikto vo vasich rodinach modre oci? Pred par dnami som citala, ze dieta moze dostat geny az sedem generacii dozadu .
Buď mu preplo alebo má na to nejaký dôvod.
farba očí u detí sa mení do troch rokov
Gény sa vedia pekne zahrať 😀 🙂 a nikto z rodiny - tvojej alebo partnerovej nie je blond? Rodičia, prarodičia.... Moja teta je tmavovlasá, modrooká, ujo takisto a ich prostredný syn vyzeral v detstve ako albín - takmer biele vlásky, jemnučká bledá pleť, modré oči 😉 Keď to manžela tak zraňuje, spravte test otcovstva, ty sa nemáš čoho báť a on bude mať dušu na mieste
No ja viem ze detom sa farba oci meni a vlasov tiez..moja sestra sa narodila blondava a po par rokoch tusim ked mala 6jej stmavli a ma hnede vlasy...a ten tvoj je riadny idiot ak toto dokaze povedat...dieta farbu vlasov a oci mohlo zdedit po niekom inom..priklad ti dam: moj manze ma rodicov oboch tmavych...jeho oco vyzera ako cigan ale ze uplne,mama tmave vlasy a aj plet tmavsia,manzelov brat tmave vlasy a aj plet a vsetci hnede oci a moj muz??svetle skoro do rysava vlasy,chlpy,zelene oci a svetla plet..ma to po dedovi a nikdy mu nik nepovedal ze je cudzi...aj ked srandu si samozrejme robime...tvoj si zasluzi oar faciek
geny nemusi dietatko zdedit len po rodicoch, ale aj po starych rodicoch, prarodicoch, prapra... atd. takze manzel by si mohol nastudovat troska genetiky, biologie, aj na internete je toho velaaa.
uhm partnerovi jednu dobre mierenú vzduchom chladenú nech sa preberie a obaja si naštudujte niečo o genetike... dieťa nemusí podediť gény len po vás dvoch, ale po hocikom z predchádzajúcich generácií, napr. po manželovej babke...
dna testy sú dostupné, nech sa páči, môže zainvestovať aj do testov a potom aj do toho, aby si to u teba vyžehlil...
Hnedooký pár môže mať deti aj modrooké. Je to síce menšia šanca, ale môže. Stačí si prečítať niekoľko článkov, kedže k internetu asi prístup máte. A ak by mal aj napriek tomu pochybnosti, existujú testy otcovstva ....
Moji rodicia maju hnede a hnedozelene oci a ja som modroocka 🙂 vlastne vsetci traja surodenci mame modre oci. Po starej mame 🙂
A co je na hlavu? Ved aj hnedooki rodicia mozu mat modrooke dieta, genetika je velmi zlozita. Ved nech si da spravit testy a ked vyjdu ok (co urcite vyjdu), tak nech ta zoberie na super cuper dovolenku 🙂 Ale aj mna by to zranilo, ak by partner nieco take vypotil..
nech si partner nastuduje nieco o dedicnosti farby oci, ktora je polygenna...btw moji rodicia su zelenooki, sestra ma hnede oci, ja zelene...priroda je mocna carodejka ☺
v tomto prípade ido o: multifaktoriálnu etiológiu - ide o to že aj tmavookí rodičia môžu mať svetlooké dieťa.
Viac tu. http://www.zzz.sk/?clanok=6341
Ak má tvoj priateľ pochybnosti, tak nech si zaplatí test otcovstva, alebo nech ide na genetiku a tam mu tú farbu očí vysvetlia 😉
Nech si dá tatko spraviť test otcovstva a potom sa môže hanbiť do konca života, že pochyboval. 😎
Ja a moj muz mame modre oci, nas syn ma hnede, ani jedny stari rodicia nemaju hnede oci, ale otec syna nezaprie, az na tie oci su si velmi podobni, vyzorom aj povahou
Na internete sa da vela o genetike nastudovat a aj laici sa v tom zorientuju.
Byt tebou, bola by som velmi vazne dotknuta a dala by som to tomu volovi patricne vyzrat a urcite by si ma neudobril len najakou kytickou
@nelendelina partner asi nedaval pozor v skole, ked sa preberala dedicnost. Tu je to vysveltene:
http://genetics.thetech.org/ask/ask316
Tak toto by polohilo aj mna...chlap nech si nastuduje nieco o genetike ako uz bolo spominane a nech sa da aj testy otcovstva spravit....ale myslim ze toto by som mu tak skoro a lahko neodpustila.....my mame sice blondavu modrocku ale to sme s muzom tiez ale okrem ineho ma vsetky jeho crty a podoba a nielen ta ale aj povaha cely on....
genetika... mocný čarodej 😉 veľmi často sú detičky po starých až prastarých rodičoch. Skús sa pohrabať v starých rodinných fotkách a ukáž manželovi, ako sa dcérka podobá na starkú alebo niekoho blízkeho 😉 mimochodom detičkám sa ešte menia očká aj vlásky, takže o rok, dva či tri sa môže úplne zmeniť. A taktiež slniečko vytiahlo trošku vlásky...
nech sa ti hned a zaraz ospravedlní!!! ja s manželom sme tmavovlasý, mm má hnedé oči a ja zelenohnedé...najstarší syn je tmavovlasý a má modré oči, stredný je špinavý blond a má hnedé oči a dcérka je tmavolvasá a má modré oči...a to vdaka mojim starým rodičom, obaja majú nebovo modré oči, takže gény nepustia ani o dve generácie...tak by mi aj on mohol povedať, že nie sú jeho...ale, len by to skúsil! 😠 nech sa spamätá, chlapec (pardon, za také slová, ale si v práve ty, nie on!) ... 🙂
Poznám prípad, keď sa dvom belochom narodil malý černoško. Veľké Haló okolo až nakoniec vyliezlo z mužovej matky, že jeho biologicky otec bol černoch.
Už si počula o tom ako sa belochom narodil černoško ??? proste genetika, niekde v nejakej línii ste mali silný gén a ten sa teraz prejavil, nemusí sa ukázať celé generácie až raz ... a mužovi jednu fľasni a ak má pochybnosti a peniaze nazvyš nech si dá urobiť testy ... ale potom by som sa s ním asi rozišla, lebo takáto nedôvera nikomu neprospieva ...
Je to menej pravdepodobne, ale uplne mozne, staci ci vygooglit...co nie je mozne je hnedooke dieta 2 modrookym
no hlavne aby dieta nepodedilo po oteckovi IQ,lebo to by bola naozaj tragedia. To si ludia predtym nez splodia dieta nevedia precitat nieco o genetike? preboha,ako chovatel psov je v oblasti genetiky znalejsi nez dvaja ludia,co idu robit ludskeho potomka. Sup sup sadnut na prdel a studovat. Ak mu nebude stacit vyklad v skriptach,tak si dajte spravit testy DNA. Tam uz dojdu argumenty panovi oteckovi 😉
aj my mame modrooke blondave dieta a sme obaja hnedovlasí, hnedookí. aj moj otec aj svokor detto, akurat moja mama a moja svokra su modrooké, tam sa prebili modrooke geny. povedz manzelovi, nech sa spamata a ze ked pochybuje, nech si nastuduje genetiku, ako sa ktore geny az z tretej generacie vedia ukazat na potomstve. nech si uziva krasnu zdravu rodinku a nech nehlada problemy tam, kde nie su!
Muzovi by som poradila nastudovat si nieco o genetike, tebe o gramatike.
Moj otec mal A, mama B a ja mam 0. A som nasa.
Deti väčšinou v bývajú svetlovlasé, aj ja som bola blondínečka a aj môj muž v detstve. Mám hnedé oči, môj muž zelené a máme dvoch blonďavých, modrookých synov. Ako už bolo spomenuté, gény sa dedia naprieč generáciami ako dedičstvo po predkoch si to v sebe nesieme... Z muža by som teda bola fakt sklamaná. V rodinách nemáte žiadneho modrookého??? Dedkovia, babky, všetci sú hnedookí? Pochybujem... 😉
my s manželom sme tiež tmavovlasí a ja mám zelené oči ,on hnedé a náš najstarší syn bol ako menší úplný blondáčik a má modré očká,vlasy mu trocha stmavli,ale aj tak ich má ovela bledšie ako my druhý synček je tmavší,ale tiež má modré očká a najmladší je úplný blondáčik a ako jediný z nich má hnedé oči,jednoducho tí starší zdedili gén po mojej mamine,tá má ako jediná z rodiny modré oči,nech sa ten tvoj preberie
No on asi nieje o.k. uplne vporiadku ved geni sa dedia aj o 5 a vic generacii ja som hnedooka hnedovlasa moj byvali blondak modre oci syn sa narodil blondak s hnedimi oci teras som 2 krat vydata terajsi manzel je hnede vlasy modre oci mame dcerku ta ma blond vlasky a hnede oci nikdy nepochyboval ze nieje jeho a to nik vjeho rodine nieje blond a vnasej ties mozno o dalsie 3 ci 6 generaci mal niekto blond to by aj mne mohol vycitnut ze dcerka nieje jeho ale mojho ex : 0 ) ved nech si precita genetiku ked nevie ja bych ho poslala do p....le 🙂
partner asi zije v stredoveku, ze sa podobnost deti berie ako faktor, ci je jeho. Dnes ma na to dost vedecke moznosti aby to zistil. A keby mi moj partner povie, ze dieta nie je jeho a pritom bol pri jeho plodeni, asi by som ho riadne do zadku nakopala, ze ma povazuje za nevernu. To uz co je? Stredovek?
dobry, tak toto by polozilo aj mna. tak geny sa dedia a dieta moze mat kludne modre ocka aj po starych rodicoch. a svetle vlasky tiez. dokonca ja poznam pripad ked sa maly uplne podobal na pradedka. ja osobne mam doma rysavu dcerku a pritom nikto v rodine rysavy nie je, ale kedze moja svokra je prava blondina tak sa nam rposte geny namiesali tak, ze ona je rysavka a aj farbu oci ma uplne jedinecnu, nikto v celej rodine to nema. ja si nemyslim ze je to smerodajne ked pozerame len na farbu oci a vlasov... podobnost sa prejavuje aj v inych veciach. drzim palce aby sa to u vas dalo do poriadku.... treba pozerat pribuzenstvo a urcite a sa najde niekto v rodine kto je svetlejsi typ.