Hluk - zavýjanie psa od susedov

kyuubi
24. sep 2021

Ahojte , už asi 3 mesiace pracujem z domu a počas dňa ma ruší štekanie respektíve zavýjanie psa. Viem , že je ťažké takúto situáciu riešiť ale psík ma každý deň zobudí , pokračuje niekedy aj pár hodín. Zavyjanie je počuť v celom byte , tak nemám kde odísť. Môžem len utekať zo svojho bytu. Potom mám už z toho bolesti hlavy , keďže to ide takto niekedy cely deň.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sirka9
24. sep 2021

možno skúsiť sa porozprávať so susedmi. psa treba vycvičiť, zvyknúť na to, že je sám. možno ani nevedia, že zavýja cez deň keď nie sú doma, keď im to nikto nepovedal. len hlavne slušne, bez nejakých veľkých emócií na začiatku. možno to budú sami chcieť riešiť keď sa to dozvedia.

sasha10
24. sep 2021

@kyuubi uplne ti rozumiem že ta to ruší... Ale asi to nevyriešiš, možno je to len male šteniatko a o chvíľu to prejde... Ja by som navrhla že im ho postrazim ked budu v práci, on by si možno lezal pri stole a ty by si mala kľud, aj keď podľa toho ako je živý, nášmu stačí že vidí niekoho pri sebe a leží 😀

sirka9
24. sep 2021

@veronika4495 aj pes sa dá vychovať tak, aby nerušil susedov, či v byte alebo na dedine. ja som ťažký psíčkar, ale vždy som si psov vychovala tak, aby druhí nemohli na nich nadávať. áno, psy štekajú, ale tiež nemusia štekať na všetko čo sa pohne. neznášam, keď pes šteká bezo zmyslu, len preto, že niekto prejde napríklad okolo dverí, alebo brány. má štekať vtedy, keď je na to dôvod a nie iba tak z pasie. ale od toho je človek aby ho to naučil.

ckocka
24. sep 2021

Hoci psov milujem nikdy by som nedovolila aby susedov ich hlasové prejavy obťažovali dlhodobo.
Určite ich upozorniť, oni možno ani nevedia čo pes robí keď nie sú doma. Ak budem vidieť že sa snažia o nejakú nápravu, budem ešte nejaký čas tolerantná.
Nápad @sasha10 sa mi páči, ja by som to sama s radosťou navrhla - ale to nie je vačšinové riešenie.

lucka_ke
24. sep 2021

ja to mám v práci blízko budovy je tržnica a jedna predajkyňa si tam nosí psa, ktorý celý deň šteká, ale fakt celý deň, na hlavu... áno psy štekajú, ale podľa mňa je týranie nechať psa ležať v stánku celý deň bez pohnutia

kyuubi
autor
24. sep 2021

V podstate je to možno aj dlhšie ako tie 3 mesiace, keďže tu bývam už rok. Predtým som pracovala mimo domu ,tak som to neriešila. On šteniatko už nie je ale zavýja stále. Nejde o to či je niekto pri dverách. Mali sme v rodine veľa psíkov ale nikdy sme s týmto problém nemali. Vždy pri odchode sme ho zamestnali nejakým pamlskom a už bol potom v kľude. Ale mám pocit , že pani len odide a zabuchne (to je najhoršie). Známa mala tiež psa a našli ešte jedného no obaja spolu neposlucháli tak pracovala z domu aby nerušili susedov . Každý dospelý a hlavne slušný človek si vie zariadiť tieto veci. Ja chápem , že ho možno nenaučila prestať ale existuju rôzne škôlky pre psa .

sirka9
24. sep 2021

@kyuubi a co ak o tom vobec nevie, ze ako sa ten pes správa? povedal jej to niekto? tiez by som nevedela ak by to tak bolo, ked mi nikto nic nepovie. a najhorsie nie je odist a zabuchnut, najhorsie je sa lucit. clovek by mal z domu odchadzat bez toho, aby psovi dal najavo, ze odchadza. vtedy to pes preziva este horsie. a uprimne, mlsku by som psovi na zabavenie ked idem prec z domu nedala. ale to som ja.

janickacrazy
24. sep 2021

@kyuubi no aj psy sú žiaľ rôzne povahy, my sme mali prvého psa úplne ok, nestekal ani na cudzích ľudí, bol zlatý, druhého sme kúpili deťom, lebo sa im páčil, no bol nevychovatelny, furt stekal, keď sme neboli doma a nedalo sa s ním nič, nakoniec sme ho darovali na dedinu kde mal výbeh vonku a tam bol spokojný

krisbar
25. sep 2021

Spytja sa ci ho nemozes vencit, alebo si ho cez den zobrat ako spolocnost. Aj jemu bude lepsie

zuzubb007
25. sep 2021

Porozpravat sa zo susedmi, tak sprostejsia rada ako si zobrat cudzieho psa domov aby ostatni mali pokoj som ozaj nepocula, ked si raz dakdo zadovazi psa ma sa on starat aby ostatni netrpeli, takze nech si ho majitel vezme do roboty to kde sme aby suseda strazila pre vlastny pokoj

pracujucazienka
25. sep 2021

@veronika4495 hej ale deti z toho vyrastú pes nie..mame susedov a tým pes steká od rána 7 do poobedia 14..ľutujem toho psíka že je celé dni sám a narieka..dozvedela som sa že mu kúpili nejaký obojok ktorý ho “kopne” keď zasteka..ja mám doma dve deti ktoré placu ale teda idem s nimi von lebo to sa neda počúvať ako nonstop steká..a keď prestane tak ti je vlastne ľúto že nešteká lebo vieš,že mu to ubližuje..ja viem píšem dokola to iste ale proste takýto psík ma byt buď vonku alebo s nejakou babičkou ktoré by s ním bola 24/7

kyuubi
autor
26. sep 2021

@pracujucazienka nám suseda odíde ráno od tej 6-7 a často príde po 8večer niekedy .. nezavýja vkuse ale ráno aj hodku dve a potom sú tam fázy každú pól hodku minimálne .. občas sa to stalo aj cez víkend .. no ja som sa s ňou aj chcela rozprávať ale nikdy ju nestretnem, musím jej dať nejaký lístok alebo niečo .. aj keď neviem či to zaberie..budem veriť, že hej.. ale hlavne sa teším keď sa presťahujeme časom .. mám rada deti ale mám rovno vedľa seba susedu , ktorá je veľmi spoločenská a jej jedno dieťa je počuť vždy a všade.. behá po chudbe , dokonca majú hore aj pre dcéru bicykel tak tu často robí hluk .. potom behajú cez byty hore dole lebo tu ma suseda kamarátky (alebo teda každému sa snaží dostať do bytu) ,dokonca aj nám . Nemám nič proti nikomu ale keď nevie zobrať dieťa nikde len stále behajú po chodbe sa mi nepáči.. hlavne mám pocit , že to robia zámerne a aj chcú niekoho stretnúť. Hlavne ma zarazilo , že niekto dokáže byť schopný toho , že pozerá cez kukatko a čaká kedy by mohla niekoho stretnúť.. celkom sa už človek boji vyjsť aby ho niekto neotravoval. Zvláštna to bytovka. Žila som priamo v centre a som zvyknutá na hluk ale čo sa mi deje tento rok od presťahovania je totálne šialene.

pracujucazienka
26. sep 2021

@kyuubi tento nás vydrží v kuse stekať..je o hrozne..keď on nešteká tak sused vŕta odkedy sa nasťahoval a už je tomu aj rok a pól ..preto sme kúpili dom a pomaly prerábame lebo ja sa ako tupelo snažím aby deti boli čo najtichšie ale je to prd platne lebo robí hluk niekto iný..len vieš aj keď napíšeš odkaz ona nemá čo a tým psikom spraviť jedine mu dať ten obojok čo kope