Ahojte, nad nami býva rodinka, ktorá má cca 7 ročne dieťa. Problém je, že keď je doma, stále len hučí, super, reve, hádže niečo po zemi. Cez deň si poviem, že vydržím, ale teda v noci idú aj do 1.00. Vstavame o 5.00. Skúsila som ísť za nimi, ale ani neotvorili dvere. Akoby ste toto riešili vy?
Nechaj im odkaz v schranke, ze rusia nocny pokoj a po 22:00 budes volat policiu
Normálne zavolaj policajtov. Minimálne dostanú pokutu. Do 22 nech si robia čo chcú, po 10 treba zasiahnuť ak ta to obmedzuje.
@kubizde
@martinkatinka tak som mladú pani stretla. Vlastne som šla pre nákup a práve prišla. Žiadne mrzí ma to. Jednoducho mi oznámila, že vedia a to sú deti. Myslím, že z tomu môjho hlasu po tejto hlaske, jej došlo, že som fakt naštvaná. A najbližšie nebudem volať políciu, ale keďže nebudem spat ja, nebudú ani oni. Zrejme milé slovo neplati, bude fungovať iné. Ináč, aj ja mám dieťa, ale v 7 rokoch toto nerobilo. Vždy bola výchova, že druhým ľuďom nenicime život.
Ak má syna, tak ako matka 7 ročného chlapca ti poviem, že chalani sú hlučnejší ooooomnoho. Zároveň však o 1 ráno nemá 7 ročné dieťa hulákať ale spať. Takže v takomto prípade jedine polícia.
Mam staršie deti ale o 21:00 už musia byť ticho. O 22:00 už dávno spia. Veď normálne chodia ráno do školy mimo sviatkov.
Ved ano, deti su hlucne, no ako matka si musi doma urobit po 22:00 poriadok. Tiez mame nad sebou tornada, ale suseda pochopila, ze po 22:00 som uz aj ja unavena a schopna vsetkeho. Takze si deti uprace.
@denkabemommy ja beriem na vedomie, že chlapci sú chlapci. Nechcem to veľmi rozpisovať, ale toto dieťa je náramne hlučné. Deň noc, piatok, sviatok. Cez deň to vnímam ináč. Ale toto je neskutočne. A keby aspoň, že mrzí nás to, skúsime to nejak regulovať aspoň v noci. Ale nič ani hu ani bu.
A moje dieťa v jeho veku bolo o 8.30 už v posteli a Max si čítalo.
@bosorkabb presne. Veď chodia do školy. A možno by som nebola az taká naštvaná, ale z nedele na pondelok sa potrebuje človek vyspať, nemôžem v práci celý deň presedieť s kávou a tváriť sa, že niečo robím. Aj ja potrebujem byť v stave použiteľnosti 🙂
Ako to dieťa chodí do školy? Nechápem.
@bosorkabb to ja netuším ako chodí do školy. A úprimne, do toho sa nestarám, to je záležitosť rodičov, v akom stave ide dieťa do školy.
Možno má diagnózu a rodičia to nezvládajú
Volať políciu.
Miesto toho aby si jej to oplacala a robila rachot napriklad o tej piatej rano, radsej pekne volaj tu policiu. Nocny klud je normalna spolocenska konvencia a ked to svoje decko nevie naucit pani matka, tak sa to nauci od poliajtov.
@vanilkovazmrzka volať políciu je v poriadku. Ale úprimne, čo urobíš ty, keď zbadas policajtov? Kým prídu hore, viem dieťa spacifikovať. A tváriť sa, že nič sa nedeje. Aj patria hlučných pubertiakov, ak nie sú na mol, dokážu ostať ticho z minúty na minútu. A potom čo ďalej? Za blbu budem ja
Tak tu platí najskôr pisomne upozornenie ak bývate v paneláku, kontaktovať správcu a riesit ako rozumní ľudia. Akékoľvek požiadavky cez správcu, pokiaľ je na dozrety, tak vie poriesit.
Dieta moze mat špecifickú poruchu, ci už aj spánku a pod.....matka nemusi byt neschopna, ze ho nevie spracovať.....niekedy proste je to tak......najskôr riesit ľudský, a az potom nejako prísnejšie. To by som zvolila ja.....
Policajti iba upozornia, nemôžu nič, a dokaz je nahranié hluku na mobil.....ale najskôr by som skúsila po ľudskej stránke takto cez spravcu bytovej jednotky, možno matka ešte neriešila spankove problémy cez pediatricku, ze si to ani neuvedomuje.
Nám suseda vysava pravidelne okolo desiatej večer ale už sme si to vyjasnili. A nieje pravda ze chlapci sú hlucnejsi. Sestra ma dve baby a ja mam chalana a ten môj chalan je omnoho tichší ako tie jej baby aj keď sú samé. Ale ja som tiež bola taka tichšia vyhrala som sa sama, sestra naopak. Len dupeme obe ale my sme to u nás vyriešili odizolovanim podlahy. A žiadne dieťa po deviatej nebeha, nevrieska ani nič. To je o výchove. Je iné keď bábo plače a keď 7 ročný robí bordel
@pieksamaki matka mi oznámila, že vedia a také sú deti. Teraz je už druhý deň kľud. Tak uvidím, čo bude dalej
Mali ste reagovat.....To však nie je dôvod, preto aby ich nevedela utíšiť.. je žiaľ povinná po nejakých situáciách dodržiavať nočný klud 22.00-6.00........človek nemôže rušiť druch, pokiaľ to nie je pubertiak, ktorý má svet inde.....atd..spolunažívanie v panelákoch je zložitejšie....ale musi sa rešpektovať...všeobecne pravidlo......
volať políciu. porušujú nočný pokoj.