Hluk od suseda v noci

12. jan 2024

Moj sused ma nejaku spankovu poruchu a zo sna krici krici takto uz pol roka, je to par minut ale vzdy ma to zobudi a dlho nemozem zaspat a mam az uzkostne stavy lebo sa zlaknem.
Mame odhlucnenu miestnost z nasej strany
Spalnu nemozme prestahovat do inej miestnosti
Postel nemam pri stene
So stuplami do usi nedokazem spavat, prosim neriesme dovod, akceptujme to v diskusii
Desiatku krat som ho bola prosit ze sa nemozme vyspat, ze nas to vylaka, nech s tym nieco robi.
Boli sme dohodnuti, ze si odhlucni byt, nakoniec padlo lebo drahe...
Slubil mi, ze si prehodi postel na opacnu stranu, nespravi to...
Slubil mi, ze posunie spalnu do inej miestnosti, nespravi to...
Vela krat slubil, ze sa to nebude opakovat az som sa dostala do stavu ze mam fialove kruhy pod ocami, zacala som jest sladke aby som zajedla nervy, vecer sa bojim ist spat ci ma v noci zas zobudi, uz sa neviem v klude vyspat....Ocakavam prebudenie sokom a to je vreskot strasny
Odbornikovi nepojde, lebo ved to prejde

Majitel bytu bol nahno nahnevany, slubil pomoc, potom sa mi zacal zatajovat v telefone, ze nech si to vyriesim sama.

Nejaku inteligentnu radu? Budem za nu vdacna!!!!

micusa2222
12. jan 2024

sused je chrapúň, ktorý si robí z teba dobrý deň,,,nič nerieši, všetko len sľúbi...asi by som mu zopár krát pustila hlasno hudbu, aby vedel, čo to je,,,ak nie, buď to budeš naďalej trpieť alebo by som sa začala pozerať po inom bývaní...

autor
12. jan 2024

@micusa2222 no pozerat sa po inom byvani nebudem, lebo tam moze prist iny sused s inymi vecami. Nemozem nahlas pustat hudbu v noci, lebo sa dostanem na jeho primitivnu uroven, zobudim celu bytovku a zacnem vojnu...to by som mohla cakat kazdu noc od neho hluk, kontrolu na psa v byte, danovu kontrolu, dorezane gumy...to uz je taka podla hra....a nemam to ani v povahe, preto tu cakam inteligentnu radu.

andrea_82
12. jan 2024

Neviem, aky je dovod, ze nemozes prestahovat spalnu, ale ja by som spavala radsej aj v obyvacke, len aby som sa vyspala.

autor
12. jan 2024

@andrea_82 nie je to mozne dispozicne, postele matrace atd nie je to mozne fyzicky.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jan 2024

@sheila121 nerozumiem tvojmu prispevku, mame odhlucnenhu izbu aj mam postel prec od jeho steny. Citala si moj prispevok cely? POzorne?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea_82
12. jan 2024

Ale no tak, nehovor, ze madrace sa nedaju prestahovat. Chapem, ze chces, aby problem riesil on. Ale tiez chces, aby on prestahoval spalnu. A ked vidis, ze s nim nepohnes, tak mudrejsi ustupi.

barbora0308
12. jan 2024

A urcite vykrikuje on zo sna? 🫣😳😁 ...

autor
12. jan 2024

verim, ze tu mozno napise niekto kto ma trochu pravne povedomie, na to sa vztahuje paragraf. Nejde o intenzitu hluku ale celkovo o narusanie pokoja susedov, cize zamedzovanie vykonavania ich vlastnickych prav, preto som dufala, ze sa to uzve niekto kto sa v tomto trochu vyzna.

autor
12. jan 2024

keby mate u susedov dieta ktore vresti kazdu noc dlhe mesiace a neviete kedy to skonci nechali by ste to tak???

prasiatko30
12. jan 2024

Tiez si myslim, ze ak ma nejake nocne mory, alebo podobne, a nemoze s tym nic robit tak asi ta co to bude musiet riesit si ty - prestahovat spalnu, prestahovat sa, dat si stuple do usi, i ked sa ti to nepaci. To ako keby som ja sa bola stazovat susede, ze ma nieco robit so svojim dietatom ked mavalo koliky a budilo cely barak - aj keby som jej bola ako vynadala vtedy a ziadala aby sa s deckom radsej zdrziavala v kuchyni lebo odtial ju moc nepocut - vsak to nema ziadnu logiku sorry. A je to vrcholne neempaticke voci tej matke co sa snazi robit co moze aby utisila dieta, ktore malo cele noci koliky.

autor
12. jan 2024

@prasiatko30 ako som pisala, moze nasadit liecbu na jeho mory, moze si prehodit izbu, moze si prehodit postel, moze si odhlucnit izbu, on je ten co narusa prava, som sokovana, ze sa toto na SK nenosi 🙂

prasiatko30
12. jan 2024

Vsak si prehod ty tvoju spalnu, teba to rozculuje a nemozes spavat ale nemozes si prehodit spalnu a on si musi

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jan 2024

@prasiatko30 mna to nerozuculuje mne to narusa nocny pokoj, klud...fuu tuna fakt chyba pravne povedomie, prosim dostudujte si zakona co sa smie a nesmie v ramci susedskych vztahov, pri vsetkej ucte....dostudujte...Ved mi je tristno z toho co tu citam, sused sa mi moze vykakat na hlavu ale ja musim trpiet., lebo mne ta kakanica vadi??? Citate sa zienky vobec??? On porusuje zakona a narusa moj klud, nie ja jeho!

autor
12. jan 2024

@taynee to ma mrzi, ale ja s tym nic nemam

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jan 2024

@sheila121 dakujem za pochopenie! vazne

prasiatko30
12. jan 2024

Haloo on si nepusta hudbu o 2am, ani nehra na hluse, pripadne nešuka so svojou priatelkou- podla toho co hovoris ma psychologicke az mozno psychiatricke problemy, ktore mu asi uz dostatocne zneprijemnuju zivot aby mu este prisla vsetecna suseda povedat co ma a co nema robit. Byt nim by som ta uz davno niekam poslala

raffaella
12. jan 2024

Ale to máš na úrovni práve toho dieťaťa - sused nespôsobuje hluk neprimeranými nočnými aktivitami - nepúšťa hudbu ani domáce spotrebiče, nerobí bordel, veď to by ani policajti neriešili...alebo si myslíš, že zavoláš na 158 že sused zo sna vykríkol a si sa vylakala? Veď sa policajti zasmejú...to máš presne tak, akoby si zavolala že sused neprimerane chrápe, prdí, chrchle v noci. Alebo že dieťa nejaké v noci plače. Toto sú žiaľ javy panelákove.
Stále útočné píšeš, ako sused musí to a to a že on ťa ruší a nie naopak. No sused nemusí nič z toho robiť čo mu nakazuješ. Tebe to vadí, ty sa zariaď.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jan 2024

Necudujem sa ze volby dopadli takto...tuna fakt chyba pravne povedomie:
Je dôležité pochopiť, že každý má právo na určitú mieru ticha a pokoja, a to najmä v nočných hodinách.
Toto obdobie, nazývané ako „nočný pokoj“, je zákonom definované ako čas, kedy je zakázané vytvárať hlasný hluk, ktorý by mohol rušiť ostatných.
Stanovený nočný čas
Na základe zákonných noriem, ktoré definujú pravidlá spoločenského spolunažívania, si nemôže človek v nočných hodinách robiť večierky, púšťať si hlasnú hudbu, ohňostroje či prípadne inak znepríjemňovať ostatným ľuďom život v obytnej zóne.
Tejto problematike sa venuje slovenská legislatíva v Zákone o priestupkoch, v Občianskom zákonníku a v Zákone o ochrane zdravia ľudí.
Zákon hovorí, že priestupku sa dopustí ten, kto poruší nočný kľud. Ten určuje Zákon o ochrane zdravia ľudí, ktorý síce nedefinuje presne nočný kľud, ale hovorí o „nočnom čase“, ktorý trvá od 22:00 hod do 6:00 hod.
Občiansky zákonník jasne stanovuje, že všetci vlastníci či nájomníci nehnuteľností sú zaviazaní zdržať sa akýchkoľvek činností, ktoré by nadmerne obťažovali iných alebo ktoré by seriózne ohrozili výkon ich práv. Tieto zákony sú nekompromisné a nepripúšťajú výnimky.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miamia04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prasiatko30
12. jan 2024

To je mat radost mat ta za suseda

janettdamian
12. jan 2024

Právne povedomie ti v tomto prípade moc nepomôže. Nekoná vedome, že začne kričať. Tu je jediná cesta dohoda obidvoch strán, urobiť nejaké opatrenia. Ak on nie je však ochotný urobiť nič, čo je z ľudského hľadiska úbohé, tak jedine ty musíš urobiť všetko pre to, aby sa tebe uľavilo. Rozumiem ti, tiež má problém zo spánkom.

kristina2412
12. jan 2024

Ja nevidím dôvod, prečo by to mala riešiť autorka . Ten kto má obťažujúce prejavy je predsa sused. Keď malo moje dieťa koliky, zdžiavali sme sa časť noci v izbe, ktorá nesusedila so spálňami susedov. To bolo naozaj to najmenej čo som mohla spraviť , vziať dieťa do inej izby. Keď už nehodlá svoj problém riešiť ,mal by sa aspoň snažiť ,aby ho bolo počuť čo najmenej . Tiež by som dospelého človeka neporovnávala s bábätkom . Bábätká plačú všetky, keď vyrastú plačú čoraz menej. Ale krik zo sna u dospelého človeka je neštandardný a autorka nemá ani len nádej že sa to časom zlepší.