Hlučné deti a problémy so susedmi

adriana1712
7. sep 2015

Asi pred mesiacom som sa s deťmi (2 a 7 rokov) nasťahovala do prenajatého bytu. Dcérka (2) je už nejaký čas strašne ukričaná. Nerozpráva nahlas, ale pre všetko strašne jačí, je hrozná nerváčka a rozhodí ju úplne všetko. Niekedy aj to, že ju oslovím 😠 Syn (7) je zas strašne umaznený, stále sa mazní ako malé dieťa a obaja mávajú stavy, že keď začnú "plakať", neprestanú niekedy aj pol hodinu, a to už som fakt na prášky. Problém je v tom, že mám tento byt prenajatý zatial na 1 rok, ale majitel povedal, že ak bud kvoli niečomu sťažnosti od susedou (skoro samí dochodcovia), zmluvu mi zruší a budem si musieť nájsť niečo iné. To je pre mňa ale nočná mora. Som sama, nemám ani rodičov, a na tento prenájom som si horko ťažko našetrila (na kauciu) a v žiadnom prípade sa nechcem sťahovať. Lenže susedke sa pred pár dňami vrátila z dovolenky dcéra, može mať tak 38 rokov. Je to strašná hysterka. Vadí jej aj to, že sa moje dieťa hlasnejšie zasmeje, alebo keď prebehne cez izbu a ona to nedajbože počuje 😠 A ako píšem, moje deti sú dosť ukričané a pani nás teda nemá moc v láske. Najviac ma zarazilo, keď som včera vychádzala z bytu, ona stála vo dveroch a opýtala sa ma " Ako dlho tu idete bývat ? " Nevedela som, ako mam zareagovať, ale mala som sto chutí jej povedať svoje. Čo sa týka tejto paní, počujem ju celé dni. Ona nerozpráva, ale doslova ziape. A keď neziape, šteká jej pes, niekedy aj o 23 hod večer. Je strašne hlučná, trieska dverami, atď, ale problém má len ona s hlučnosťou mojích detí. Bola by mi ukradnutá, ale bojím sa, že sa bude sťažovať majitelovi od ktorého mám byt. Som u vážne na prášky, celé dni nerobím nič iné len utišujem deti a som v neustálom strese, že začne dcérka kvoli niečomu zase vyvádzať. Čo by ste robili vy mojom mieste ? Prosím, poraďte, som už naozaj zúfalá ☹

girlie_konik
7. sep 2015

napada mi "predbehnut ju" a stazovat sa na nu prva, resp. aspon o tom prva povedz tvojmu prenajimatelovi - ze takato je ta suseda a ze sa bojis, aby sa na teba nazacala stazovat u susedov kvoli detom a vymyslat si zamienky.
Hned to potom podla mna bude vyzerat inak, ked uz o tom bude prenajimatel vediet a nebude to prvykrat pocut od nej,ale od teba.

petulda333
7. sep 2015

Mestresuj...nad nami byva rodinka s dievcatkom a to je extrem..od rana do vecera beha a dupoce po izbe-to som este brala sak nemoze ju prikovat k zemi ale ked zacala kopat loptou o stenu a vozit sa na odrazadle atd sla som hore...nie ze sa stazovat a kricat ale poprosit o zmiernenie ze mi to nerobi dobre..jej odpoved bola nech sa odstahujeme ked sa nepaci..zatial nechavam tak ale ked sa mi narodi dieta tak bude zle...tym chcem povedat ze chapem aj tvoju suseduked sama pises ze mas hlucne deti-moze to ist cloveku na nervy no na druhej strane ak robi aj ona hluk nema ti co vycitat..skus za nou zajst a porozpravat sa aby ste to spolu vyriesili a dohodli sa a urcite majitela bytu informuj skor nez to urobi ona!!nasi susedia s nami odmietli komunikovat ale dufam ze to ty vyriesis a budete spokojne obe...drzim palce

adriana1712
autor
7. sep 2015

@petulda333 Snažím sa predchádzať tomu, aby boli moje deti hlučné, a posledné dni sa mi to celkom darí. Dnes tu bolo celkom ticho, ale okolo šiestej večer malá trochu vykríkla, a paní vedla už chytila amok a začala vrieskať. Kamarátkine deti sú ovela hlučnejšie než moje a nikto sa jej nikdy nesťažoval. Moje deti nedupocú, nehrajú sa doma s loptou, nebehajú po byte.. Len proste občas kričia, ale stáva sa to len tak 2 krát za deň. Takže si myslím, že my zas nejaký extrém niesme. Ale susedke vadilo predvčerom a to, že som o druhej poobede zapla mixér. Doteraz bol tento byt prázdny, nikto tu nebýval, tak paní si asi zvykla na ticho. Ale myslím si, žeby jej vadil každý, kto by tu býval, pretože v bytovke proste susedov je počuť. Je to tak všade. Včera som počula, ako zúrila na chodbe, že jednej paní o 4 poschodia nad nami plakalo miminko. Moja dcéra je občas nervozna aj práve kvoli nej. Pretože neexistuje, aby bola t apani aspon hodinu ticho. KAŽDÝ den mi malú zobudí buď ona alebo jej pes, a malá je potom samozrejme nervozna. Rozprávať sa s nou nedá, pretože je strašne arogantná a ledva ma niekedy odzdraví. Ostatní susedia s nami žiadny problém nemajú, ani pani pod nami. Len táto jedna..

silaviat
7. sep 2015

tiez by som prehovorila s majitelom bytu a povedala co je vo veci.. treba ju predbehnut skor ako ona teba.. deti su uz raz take proste hlucnejsie ... myslim ze so susedou rec nebude takze na nu sa maximalne usmej a mysli si svoje ... ty sa ukludni deti citia z teba nervozitu a nebudes si nicit zivot kvoli susede .. vsetko dobre opadne ;)

jana_eyre
7. sep 2015

ako je postavena zmluva? moze ti ju len tak zrusit kvoli staznosti od susedov? pokial dodrzujete nocny klud, nevolaju na vas policiu, nemoze pre par staznosti na hluk zrusit zmluvu..

asi by som sa na tvojom mieste normalne porozpravala s majitelom bytu, uprimne mu vysvetlila, ze tvoje deti su hlucnejsie, dcera je v kritickom veku, ty sa snazis ako vies, ale proste s detmi ticho nebude nikdy - s tym predsa musel ratat uz ked ti do prenajmu byt daval..

adriana1712
autor
7. sep 2015

@jana_eyre Práveže zmluvu ani nemám (zatial). Mám to prenajaté cez známeho a už tri týždne mi hovorí, že mi donesie zmluvu a zatial nič...

adriana1712
autor
7. sep 2015

Vravel mi, že mi dá zmluvu zatial na rok, a potom sa uvidí. Tak sa práve bojím toho, že po roku mi povie že končím a som v háji :(

petulda333
7. sep 2015

@adriana1712 ja netvrdim ze ste vy ste extrem...ale ze extrem su nasi susedia 🙂 no vies su aj taki ludia co im vadi este aj hlasnejsie prdnutie..tiez mam skusenosti so susedmi vselijake...byvali sme tu tyzden a uz sme tu mali vyhrazny list!zrejme s nou nic neurobis a nezmenis ju..ale odporucam ist za majitelom bytu a povedat ze si tu mala konflikt so susedou,ze jej vadil mixer a podobne..nehovor len o detoch aby to on nevzal tak ze ju chces predbehnut..proste mu povedz ze si sa snazila s nou vychadzat a ze sa to neda ze ci ju on nepozna a pod..

misscelaneous
7. sep 2015

Prve co mi napadlo je, ze majitel bytu asi ma so susedkou skusenost, mozno sa mu stazovala uz predtym a ako ju opisujes, asi sa jej nechce s nou komunikovat, lebo to pravdepodobne bude tazka povaha ta zenska. Ako pise
@girlie_konik, stazuj sa prva, zoberies jej vietor z plachiet. Mrzi ma tvoja situacia, urcite si tazko hladala byvanie a predpokladam, ze stahovat sa opat nechces, ale byt tebou, stale hladam nieco nove, lebo takto byvat, ze si v strese ty pri kazdom zvuku, plus to urcite bude stresovat aj deticky, to nie je dobre prostredie pre tvoju rodinku.
A k tej kaucii: dufam ze mas o nej doklad, pretoze ti ju bude musiet vratit, ked odides. A v zmluve, by zo zakona mala byt vypovedna lehota, zo dna na den ta nemoze odtial vystahovat a ak na tom trva, daj si tam aj ty, ze mozes teda odist kedy chces bez sankcii ( nedoplatis cely najom, musi vratit tu kauciu a samozrejme nech je v zmluve vyska kaucie plus si vypytaj prijmovuy doklad ak uz nemas). Takze v skratke, moja rada znie: hladaj byvanie dalej.

mimla
8. sep 2015

A nejde o miestneho sídliskového blázna? Myslím tú susedku. Mame začali chodiť nejaké divné listy, že jej pes je nepezpečný (spoločenské plemeno). Má ho dať vraj preč. Potom sme zistili že väčšia časť susedov podostávala podobné listy. Jeden podvádza ženu, iná je podvádzaná, ďalší robia stále hluk, iní majú doma diskotéku a ďalší zase majú vraj nepovolenú prerábku, dokonca sa tam objavil aj ilegálny bordel. Môj brat napríklad podozrivo často vynášal smeti. Niektorí ľudia chcú doma sedieť v kresle a počúvať tikať hodiny. V paneláku také niečo nejde. Druhá vec je, že je úúúúúplne jedno čo urobíš, suseda sa sťažovať bude, pretože sa sťažovať chce. Nakloniť si susedu čímkoľvek, ani presviedčať ju rozumnými argumentami nemá zmysel. Čo ale môžeš urobiť je hodiť reč s ostatnými susedmi. A ich nejako dostať na svoju stranu. Ak sa majiteľ začne pýtať, tak sťažujúca sa suseda bude jediná, kto bude mať pripomienky a bude vyzerať trochu ako blázon, že je jediná, kto sa sťažuje. Ty zatiaľ môžeš urobiť to, že sa pokúsiš eliminovať pobyt svojich detí počas jačania tam, kde sa hluk šíri najviac a to je WC a kúpeľňa, niekde aj kuchyňa. Cez to umakartové jadro a cez stúpačky je najviac počuť hluk. Niekedy aj niekoľko poschodí. Plus samozrejme papierovo doriešiť svoj prenájom.

michaela1711
8. sep 2015

V prvom rade sa sťažovať na tých susedov. Lebo oni tiež nie su najtichší keď tam im pes šteká o tej 23 hodine veď pobudí vaše deti a určite by som sa prvá začala stažovať na nu a povedala aj problém najímatelovi normálne úprimne sa mu zdôveriť. My máme tiež hlučné dieta ale tolerantných susedov. Poznajú to lebo aj oni mali deti. A je v našom činžiaku aj veľa rodín z detmi takže sú chápaví. Sem tam nejaký dôchodca a oni sa vôbec nesťažujú. To sú ozaj u vás netolerantný susedia keď im vadí hluk detí a oni napriek tomu nemajú nejaké tiché spôsoby. Aj ta suseda že ziape normálne sa vyrosprávajte tomu najímatelovi. Možno vám to pomôže, ak je aj on tolerantný tak by to mal pochopiť.

tykat
8. sep 2015

@adriana1712 presne ako radia...išla by som za majiteľom prvá, ale nie sťažovať sa ale opýtať sa ho čo je to za stvoru čo tam býva...že teda ty si tolerantná, vieš ako to chodí v bytovke ale tá osoba stále ziape a jej pes stále šteká, že či teda nevie či je nejako psychicky narušená alebo čo a ako sa máš ku nej správať. Povedala by som mu že ostatní susedia sú fajn, býva sa ti dobre len teda tá oproti je nejaká divná a či ju náhodou už aj niekto zo susedov neriešil aby si vedela na čom si.

Inak osobne si myslím že keby sa každému na koho sa sťažovali kvôli vrieskajúcim deťom mali zrušiť nájom tak by sídliská zívali prázdnotou. Ešte sa pozri ako máš postavenú zmluvu, je tam niečo o tom kedy ju môže majiteľ vypovedať?

nini1010
8. sep 2015

Ja nesuhlasim s babami.podla mna to len vyostri konflikt a az potom zacne vojna kto z koho.Mna napada urobit si z nej kamosku.neviem ci som spravne pochopila ze 38 rocna byva u mamy...ale myslim si ze dobra taktika by bola zacat sa jej milo prihovarat,pozvat ju na kafe,zaklopat im na dvere ze ti ostal kusok z kolaca ze nech sa ponuknu.mohli by ste sa skamaratit.clovek nema tendenciu ist v zlom proti ludom ktori su k nemu dobri.uvidis ze by jej to bolo trapne.priatelov si drz blizko,nepriatela este blizsie.ja by som skusila takuto taktiku.aby to neskoncilo tak ze ti nakoniec este bude robit pri detoch au pairku 🙂 🙂

michaela1711
8. sep 2015

@nini1010 to tiež nieje zlý nápad to čo som ja písala to by som riešila takto ja ale ísť v dobrom na niekoho je dobrý nápad to by bolo tiež dobré vyskúšať a potom keby to nepomôže tak by som to povedala najímateľovy.

winonajedna
8. sep 2015

Prehodnotiť svoju výchovu lebo aby 2deti v tomto veku revali a ešte aj súčasne,to normalne určite nie je.

gugu
8. sep 2015

Po mojich osobných skúsenostiach odporúčam ísť na takýchto ľudí len "po dobrotky". Upeč koláč, kúp šampus a pozvi ju na návštevu. 🙂 Dohodnite sa na nejakej rozumnej strednej ceste, ak je aspoň trošku empatická a nie totálne blbá, zaberie to. A čo sa týka detí......ja mám takmer 6 ročného syna a my komunikujeme. Snažím sa mu veľa vecí vysvetliť ako dospelákovi a on pochopí, aspoň sa potom snaží 😉 . Tvoj syn má 7, skús mu vysvetliť čo hrozí, keď sa bude teta neustále sťažovať a on možno pri nasledujúcom amoku uzemní aj mladšiu sestričku. Za pokus nič nedáš a hlavne neprídeš o nervy.

adriana1712
autor
8. sep 2015

@winonajedna dakujem za radu, ale ver mi, ze vychovou to neni. Obe moje deti maju problemy s nervovou sustavou kvoli rizikovemu tehotenstvu a tazkemu porodu ktory som mala pri obidvoch. Plus ked som cakala syna, umrela mi mamka a mala som vazne zdravotne problemy a bohuzial to malo dopad aj na dieta. S obidvomi chodim k neurologovi, beru aj homeopatika, ale nemam pocit, zeby sa to moc zlepsovalo. Ale aj tak dakujem za reakciu, svoju vychovu prehodnotim 🙄

petulda333
8. sep 2015

@nini1010 v podstate suhlasim aj s tebou...len vies niektori ludia sa skamaratit nechcu a stazovat sa budu furt lebo to je ich zmysel zivota..ja mam takych nad sebou...pokusy o mier ci zblizenie kedze su mladi ako my dopadli zle...a to sme sa snazili dost

gugu
8. sep 2015

@adriana1712 No nemáš to jednoduché, ženská. ☹ Asi blbá rada, ale deti veľa nasávajú z atmosféry, ktorá doma vládne, ale to určite vieš. Čím budeš nervóznejšia, tým to bude horšie aj detskými amokmi. Takže klíďo-píďo, mamina. 😉 Predýchať. (aj ja poctivo trénujem 😀)

adriana1712
autor
8. sep 2015

Dievcata dakujem za odpovede. Rada by som s nou bola za dobre, ale ona mi naozaj pripada ako blazon. Vcera synovi na chodbe spadli kluce na zem, ona vyletela z dveri a zacala po nas ziapat, dokonca kopala on nervou do svojich dveri. Posledne dni su deti ako tak ticho. Syn je doobeda v skole, takze mala je ticho, lebo ona vacsinou krici kvoli synovi. Zato tato pani cele to doobedie prehuka, ked dam malu naobed spat, trieska dverami atd. Asi tyzden v kuse stale cosi vrtali. Nevravim, ze by mi to mala dopredu oznamovat, ale ked sedim a vedla mna zrazu zacne hucat vrtacka, zlakla som sa. A to ani nehovorim o dcere ktora prave spala. Ta vyletela z postele a plakala. A ja sa bojim kvoli tej pani aj zapnut vysavac, aby zas nerobila bordel. Ona ma 5 rocnu dceru, stara sa o nu ta jej mama. A pani krici aj po svojej mame, nafava aj pred dcerou. Vcera jej nieco spadlo pri dverach a na celu chodbu zblacala KU*VA! Nepride mi normalna. A mam pocit, ze ta jej mama sa jej aj boji. Jej mama je mila pani, vzdy ma s usmevom zdravi, synovi da obcas cukrik, dovolila mu vyvencit psa, atd..to som si hovorila aku mam milu susedu. Ale po dvoch tyzdnoch byvania mi zacalo toto, ked sa vratila jej podarena dcera z dovolenky na ktorej bola s frajerom a bez dcery. Jej dcera sa kamarati s mojim synom. Ale stve ma, ze mu nadava. Ta mala nadava kazdemu, aj svojej babicke. Synovi vravi blbec a svoju babicku vola Ty baba stara, povie jej chod do riti a podobne. No nedivim sa, ked ma taku matku..Kvoli tomuto byvaniu som synovi musela aj prehlasovat skolu, inak vy sme museli kazdy den cestovat cca 2 hodiny. Tu ma skolu skoro pred domom a paci sa mu tam. A kvoli narusenej susede mam ist byvat zas inde? Dievcata, je mi z toho vazne smutno a dufam, ze sa to nejako vyriesi. S prenajimatelom urcite pokecam.

alaguema
8. sep 2015

@adriana1712 na tvojom mieste by som susedu vôbec neriešila, môže sa to iba zhoršiť. Snažila by som viesť deti k tomu, aby nejačali. V pôvodnom príspevku píšeš, že jačí a kričí takmer pre všetko, potom v ďalšom vraj už len dva krát denne...No, ja neviem teraz kde je pravda, ale sama mám dve deti, žijeme v dome, ale jačať im nedovolím. Musia sa učiť ohľaduplnosti, sme tu aj my rodičia, susedia, proste iní ľudia, na ktorých treba brať ohľad.
7 ročný chlapec už predsa chodí do školy. Tam sa chová ako? Minimálne s ním by už mala byť možná dohoda a dvojročné si nejak zabaviť, alebo pomojkať, ukľudniť...neviem. Píšeš, že majú nejaké neurologické problémy, to je mi ľúto, ale aj tieto deti sa musia vychovávať, musia sa učiť žiť v komunite. Psychológa si neskúšala?

petulda333
8. sep 2015

@adriana1712 viem ze to je tazke ale hladaj iny byt!tu zrejme klud nebude nikdy a bude sa to zhorsovat!zatial sa snaz nerobit problemy a daj pokec s majitelom...drzim palce...lebo to musi byt stresujuce takto zit

adriana1712
autor
8. sep 2015

A mam pocit, ze ta pani mnou pohrda a pripadá si ako niečo viac. Uz len to, ako sa ma opytala ako dlho tu idem byvat...neviem...aj keby som mala neviem akych susedov, nedokazala by som byt taka drza. Ona je panička, fiflenka ktorá sa nechava vydrziavat kazdy tyzdne inym chlapom a o dceru sa jej stara mama, a ja som pre nu len chuderka ktora je cele dni pri detoch. Tak mi to pripada.

bonaqa2013
8. sep 2015

suseda si môže gratulovať že nemá za susedov nás. Máme 4 deti a jedno dieťa je hluché. My síce bývame v rod. dome, ale aj tak suseda mi vravela že nás počuje. Teda deti. Brala som to len ako informáciu. Nič viac. Susedom sme povedali o zdr. stave dcéry - teda vedia že hluché decko kričí.
ale minule u susedov bola návšt. na celý deň a mali malé bábo, chceli aby spalo vonku, ale von boli aj naše deti - kúpali sa v bazéne a hluchá dcéra kričala na raty. to nie je norm. krik, hluchí ľudia kričia tak inak. Hrozne. Návšteva u susedov zazerala celý deň - no majte ma radi..... 😉 😉
Čo by som robila na tvojom mieste. Asi by som známemu povedala, že je tam jedna sťažovateľka, ktorá ti strpčuje život. A majiteľ pochybujem že ti zoberie nájom kvôli nejakej trúbeli. Ak on nebude mať s tebou problémy - budeš platiť načas, tak nie je problém. Ani slušných nájomníkov nie je ľahké zohnať. A sem tam by som zavolala polícii, že u susedov šteká pes aj v noci.....to len tak cvične, aby stará baba vedela kde sú hranice. 😉 😉 😉

adriana1712
autor
8. sep 2015

@alaguema je to tak, ze ako pisem, deti su dost ukricane, ale posledne dni sa mi nejako dari predchadzat tomu, takze je to uz len tak 2 krat za den. Syn je dobry, aj v skole ho stale len chvalia, ale ked ma zly den alebo je unaveny tak malej vsetko bere alebo ju stale okrikuje a ona je potom nervozna z neho.

adriana1712
autor
8. sep 2015

Ta pani robi doma scenky svojej mamine za to, ze sa moje dieta rozreve. Pocula som to. Bol u nich aj jej priatel a ten po nej krical nech sa ukludni, buchal pestou po stole a ta len jacala a jacala..vraj ze ona nebude pocuvat rev decka! ale ze ju je pocut viac ako moju dceru, to ju asi ani nenapadne...

adriana1712
autor
8. sep 2015

@bonaqa2013 je mi to cele luto aj kvoli tej jej mame. Ako pisem, je to mila pani s ktorou si rozumiem. Uz len kvoli nej nechcrm tento konflikt nejak rozhlbovat. Vcera som ju pocula ako place, keď ta jej dcera skriekala. Chuda babka. Aj moj syn ju vola babicka, a ona jeho zlaticko. Ona mi nikdy ani nazankom nedala vediet, zeby jej moje deti prekazali. Prave naopak..

bonaqa2013
8. sep 2015

@adriana1712 tej musí riadne prepínať, bláznivej kobyle.... tvoj prenajimateľ asi vie čo je tam za susedu a nie je asi ľahké tam niekoho dotrepať aby nájomník znášal takéto šibnuté kreatúry.... možno je rád že tam niekoho zohnal 😉 😉

bonaqa2013
8. sep 2015

@adriana1712 spoj sa s tou babkou, povedz jej že môže ku tebe prísť kedykoľvek na čaj, kávu, keď má problémy..... možno sa kadečo dozvieš o jej dcére a doma bude dcéru troška krotiť.

adriana1712
autor
8. sep 2015

@bonaqa2013 neviem, ale pocula som, ze tu predomnou byvala nejaka pani ktora tu bola len 3 dni. A este pred nou tu boli dvaja studenti...