Hlava verzus srdce

16. nov 2020

ahojte baby neviem co tu vlastne hladam - pochopenie, odpovede ktore sama neviem najst alebo to len potrebujem zo seba dostat, ale nechcem aby ma niekto spoznal preto pisem anonymne. Vopred sa ospravedlnujem ak to bude napisane chaoticky ale snazim sa zo seba dostat to co ma dusi uz x rokov... Mam/mala som priatela skoro 9rokov - neviem ako je to medzi nami teraz i ked spolu zijeme (intimne uz nie viac ako pol roka a skratka mam pocit ze sme len spolubyvajuci - hadky vycitky nedovera). mame obaja nieco po 30ke a z kamaratov to nejak preslo do vztahu (pred tymi 9rokmi). On bol vsak vzdy taky chladnejsi typ. Ziadne prejavy naklonnosti, slovko lubim ta som od neho pocula snad 3krat (!!!).. ale k podstate.. ide o to ze este kym sme boli len kamarati zoznamil ma s jeho dobrym kamosom, ktoremu som sa asi od zaciatku pacila - sadli sme si prosto rovnaka vlnova dlzka ale ja som to vzdy nejak snazila brat len kamaratsky i ked z jeho strany boli rozne naznaky.. este pred zaciatkom vztahu s mojim priatelom som s tymto kamosom prezila "romanik" ziaden sex prosto pusa objatia jeden vecer ked sme cosi aj popili (moj priatel nas videl ale kedze sme boli vtedy len kamosi neriesil to)..ja som akosi stale podvedome "chcela" mojho priatela a musim povedat ze ho lubim velmi no nikdy som nemala pocit ze mi dava naspat to co dostaval.. s tymto kamaratom sme ostali dobrymi kamosmi.. a nejak postupne som zacala chodit s mojim priatelom (i ked on to zo zaciatku dost "zapieral"..resp. ked sme boli sami bol iny ako ked sme boli v spolocnosti vtedy ziadne chytenie za ruku pusa atd) chodili sme vsetci spolu na akcie a ja som videla ze ten kamarat nikdy neprestal mat zaujem ale ja som sa mu stale snazila vysvetlit ze prosto lubim priatela.. ked tu zrazu mi po troch rokoch priatel oznamil ze nevie co dalej a chce sa rozist..zlozilo ma to odisla som na leto brigadne do ineho mesta.. a co cert nechcel zazila som vaznejsi romanik sice len na jednu noc s tymto uz nasim spolocnym kamaratom... ked sa to priatel dozvedel povedal mi ze som ho podrazila a podviedla (!!!) i ked on sa rozisiel somnou a utal kontakt s dlhorocnym priatelom a nam dal "sancu" pod podmienkou ze sa snim nebudem kontaktovat ani ja.. dodrzala som to i ked ma to velmi bolelo.. ale chcela som pre ziskanie ho spat spravit vsetko... kamarat to nezobral moc dobre a prerusili sme vsetky kontakty..po roku sa vsak stalo ze sme sa stretli na jednej akcii a nas kontakt sa obnovil... v tej dobe som zistila ze priatel nadalej navstevuje sexoznamky vyhladava tantricke masaze posiela nahe fotky inym zenam...co mi robil aj v minulosti ale vzdy to akosi obratil proti mne... odstahovala som sa do ineho mesta nasla pracu a stretavala sa stymto kamaratom par mesiacov.. je o nieco starsi a vzdy som citila ze by pre mna spravil prve aj posledne... neviem prečo som tomu vlasnte nikdy nedala sancu... potom ma vsak preradili na ine miesto a musela som odist cca 200 km od neho a do toho prisiel moj priatel(byvaly/sucasny-stale ten isty neviem ako to pomenovat - telenovela ja viem) a pointa je to ze som zas kvoli nemu utala kontakt s tymto kamaratom... uvedomujem si ako som mu tym uz niekolkokrat ublizila - teraz mam na mysli toho kamarata... snazila som sa zabudnut... no nas vztah-nevztah nikdy s priatelom nebol idealny... som dobra na varenie, pecenie, upratovanie..no mam pocit ze ma vzdy bral ako samozrejmost a niekoho na koho sa moze spolahnut.. opat sa to zhorsilo normalne mam pocit ze to chodi v cykloch kedy je chvilu spokojny a potom si ma prestane vazit... a tak som po skoro troch rokoch zas v kontakte s tymto kamaratom... sme od seba vsak daleko niekolko tisic kilometrov a ja neviem co dalej... napiseme si zaspominame..a ja stale viem ze on by mi mohol dat vsetko co potrebujem (citovo myslim - napriek vsetkym sklamaniam ktore som mu sposobila) je tam stale nieco nevysvetlitelne co ma k nemu taha...pamatam si jeho vonu, jeho telefonne cislo viem naspamat, a ked si spomeniem co sme spolu za taku kratku dobu zazili nie je tam ale ze nic negativne! prosto len pekne spomienky... sama si uvedomujem ze najlepsie by bolo nechat ich oboch ist a zacat od znova ale na to sa priznam som asi este nedospela.. ospravedlnujem sa za chyby a styl pisania a cakam vsetky typy reakcii ja som to len potrebovala zo seba konecne dostat (aj ked ani zdaleka to nie je vsetko)
pekny vecer ak to niekto docita :D

1podhorova
16. nov 2020

uff... napiste ste plusy, minusy toho, ked zostanete s jednym, s druhym a ked odidete. Kludne to mozte postupne doplnat. NIekedy tam vyjdu zaujimave veci... Taktiez sa sama seba opytajte, co vlastne od zivota chcete? Co je preVas podstatne? Ja len ze, ak to teraz nie je ok, tak ked pridu deti, len sa to zhorsi...je to vzdy krasne ale aj skuska vztahu. DRZIM PALCE!

caroline_
16. nov 2020

vieš si predstaviť toho kamarata na vztah?

halabolka
16. nov 2020

Sucasneho (ci uz aj ten je byvaly?) by som nechala tak. Po tom vsetkom vlastne nechapem naco sa vzajomne trapite. Podla toho co pises to nikdy nebolo ruzove a ani nebude. Mate prechodeny nenaplneny vztah, znie to tak ze ste spolu uz len zo zotrvacnosti.. ak ta to taha ku kamaratovi, tak to skus. Vzdialenost je problem iba vtedy, ked v nej ten problem naozaj vidime. Mozno by ten chlap bol ochotny za tebou prist a uz by neodisiel. Zavisi (asi) iba od teba ci to citis rovnako, alebo ti zase posluzi nachvilu iba ako zaplata na nefunkcny vztah.

autor
16. nov 2020

@1podhorova ja chcem byt stastna...viem ze kamarat by pre mna pred par rokmi spravil vsetko a ja som si to nevazila.. neviem ci by mi znova veril aj teraz i ked povedal ze ked sa vratim mozme zajst na kavu/pivo... citim ze som mu ublizila pretoze on nemal problem povedat mi ze ma lubi... a aj som to citila.. ale stale sa nejak snazim triezvo premyslat nad zivotom.. kedysi aj moj priatel mal reci o detoch..o jedno sme prisli v skorom stadiu a asi to tak malo byt i ked si to doteraz vycitam

autor
16. nov 2020

@caroline_ je to tazke ci ja si viem predstavit? po tolkych rokoch? ked na neho neviem zabudnut... ano.. len ci on... museli by sme zacat odznova niekde uplne inde.. lenze priatelovu rodinu mam strasne rada oni su uzasni a nevidia co sa medzi nami deje...asi to je najhorsie ze priatel a kamarat su z toho isteho maleho mesta...

mandarinka555
16. nov 2020

Prečo sa opakovane vraciaš do toho vzťahu, ktorý vlastne vôbec neklape ? Skús to s tým kamarátom, keďže ťa to k nemu dosť ťahá...

autor
16. nov 2020

@halabolka to su stale len dvaja ludia... priatel a kamarat preto som to tak nazyvala aby v tom nebol chaos.. to je to coho som si vedoma my dvaja sme si uz dali aj vzali asi vsetko co sa dalo..a len prezivame... a nevieme si to pripustit ze obaja mozme byt stastni.. predstavy mame o zivote tie iste lenze ked tam bude stale ta nedovera z jednej ci druhej strany ked mi chodi do mobilu neviem... ja sa mozem vratit domov... a stretnut sa s kamaratom...a v podstate od toho ani nic necakam lebo co som mu sposobila ja... ked on ma ozaj uprimne lubil necakam ze sa mi vrhne do narucia...len tak stale rozmyslam ci to skusit ked ma to k nemu taha..alebo ostat tu daleko a skusit zabudnut i ked ja viem ze to nejde..lebo vzdy ked mamm slabsiu chvilku on je prvy na ktoreho si spomeniem

autor
16. nov 2020

@mandarinka555 taha ale uz som mu velmi ublizila a nechcem to zopakovat..resp bojim sa ci by ma vnimal tak ako pred par rokmi ked sme sa spoznali...on mi teraz vobec nepovedal ze pooood ja ta prijmem s otvorenou narucou...ma vela dovodov sa hnevat neverit mi... lenze ja akosi tusim ze prosto mame byt spolu..my sme si pred tymi skoro 10 rokmi povedali ze ked budeme v 40ke sami zoberieme sa (vtedy som to brala ako srandu :D) ale nejak prosto neviem zabudnut...ten clovek pre mna spravil strasne vela i ked to boli malickosti

halabolka
16. nov 2020

Ja viem ze su len dvaja, len kym som docitala tvoj uvodny prispevok a pisala reakciu, uz som zabudla co bolo na zaciatku a nechcelo sa mi citat znova 😀 a kamarata chces naozaj kvoli tomu, ze si myslis ze by ste boli spolu stastni? Alebo je to len taky chtic kvoli tomu, ze on vzdy pribehol ked si mala krizu? Mozno by si si po par tyzdnoch povedala, ze si ho vlastne nikdy az tak nechcela 🙂

panelacikova
16. nov 2020

autorka: tak to skús. ak ho to bude ťahať aj po rokoch, môžete byť možno spolu šťastní. ak nie, tak ti to dá síce preplesk, ale konečne sa preberieš a začneš žiť odznova. a čo sa týka toho súčasno/bývalého či ako ho nazvať... tam by som sa na tvojom mieste už nevracala. jeho rodina môže byť aká chce, s rodinou žiť nebudeš, ale s ním. ak robí, čo robí a nerobí, čo by robiť mal, tak nevidím pre teba ľahký život, ak s ním ostaneš. už tu ide iba o toho kamaráta. či to rozbehnete alebo nie. to už záleží najprv na tebe a potom na ňom. a uvidíš.

bluebriggs
16. nov 2020

Zeny preco ste s muzmi ktori vam ani nepovedia lubim ta ?

autor
16. nov 2020

@halabolka ja viem pisem to zmatene lebo neviem co skor a je to este viac komplikovanejsie ako som mozno napisala... kamarata chcem (myslim ze chcem) kvoli tomu ze mi chyba...chybal mi cely ten cas.. ked som sa snim "nemohla"/mala zakazane kontaktovat.. ja som vzdy chcela zit stastny zivot s tym mojim priatelom lenze ono nestaci ked jeden chce...a tohto kamosa prosto keby ma k nemu netaha ci chemia, ci to ze mi vzdy chcel dat vsetko co mohol (objednal mi oblubenu kapelu na vianoce aby mi doniesla darcek :D ) ja som ho chcela lubit len ten cas co sme spolu stravili bol ozaj malo.. a potom som odisla proste... a boli sme vtedy mladi sprosti skor to bolo take nezodpovedne zurovanie ako uzivanie si jeden druheho... teraz sme o x rokov starsi a kazdy mame priority.. mozno by som si to povedala...nevideli sme sa vyse dvoch rokov... kazdy sme presli cimsi... cize zas nejdem ze hura opustam priatela kvoli nemu nie...tu to nefunguje...lenze stale uvazujem ze ak clovek ma stretnut raz za zivot tu osobu ktora je prenho tou stratenou polovickou a ja toto stale citim...ci by som tomu nemala dat sancu...ak tomu bude chciet dat sancu aj on

autor
16. nov 2020

@panelacikova dakujem za nazor mas pravdu..len oni na nas kukaju ako na uzasni par a nevidia zdaleka dnu ci uz jeden ci druhy ako sa trapime

autor
16. nov 2020

@bluebriggs povedal... ked som mu povedala aj ja a bolo to aj ja teba...a potom som mala pocit ze to olutoval...a povedal ze prosto on na to nie je..mozno len ja niesom ta ktoru bude lubit...i ked som sa snazila

laskamojajeidna
16. nov 2020

Takže tu je môj nazor na tvoju situáciu: si mladá a život je krátky. Ak tvoj priateľ s ktorým si žila ci žiješ si ťa občas nevážil, bral ťa ako samozrejmosť tak nemáš čo riešiť. Kopnúť ho do zadku. Si s nim už zo stereotypu, z povinnosti, z ľútosti. Za tie roky čo ste spolu sa nepriťahujete, nemáte pol roka sex, nepožiadal ťa ani o ruku. Berie ťa ako slúžku, ako niekoho, aby nebol proste sám. Určite ho nechaj s nim ťa nečaká nič dobré. Kde je láska, túžba, zodpovednosť? Úcta voci tebe ako partnerke? Ja mam 30 rokov. Manžel už ma po 30-tke. Sme spolu 9 rokov. Mame dve deti. A príťažlivosť v posteli je neskutočná, vazi si ma, rozmaznava, rešpektuje, stara sa o rodinu. Neviem si predstaviť ako chces žiť s takýmto človekom s ktorým si vo vzťahu ak pridu deti. Čo on bude fotiť svoje nahotinky a ty budeš od unavy padať z nôh? Si mladá. Nemaš voči nemu záväzky. Už začni žiť. Ak sa ti páči kamoš s ktorým si mala románik no tak to s nim skús. Pol roka, rok a uvidis ci je to ten pravý. Nemusíš s ním bývať. Ak mas pracu inde. Alebo sa presťahuj. Len už začni pozerať na seba, ži svoj život! A este otázka?! Ten kamoš , ten spoločný ...on nemal priateľku alebo ako? Celý čas čo si s priateľom sa mu páčiš. Za tie roky , stále čaká na teba?

dilino
16. nov 2020

Ked je vzťah akýkoľvek srdce musi ísť spolu z rozumom.Musi to byť na jednej vlnovej dlžke.Ak máš dilemu ukonči to aj zo sučastným a nezačinaj si nič ani s tým kamarátom.

zuzanka.zuzu
16. nov 2020

vyber si toho, kto je lepší v posteli 🙂 fakt. úplne to zjednodušiť...

caroline_
16. nov 2020

tak podla mna by si to mala ukoncit s tym sucasnym, a to ze ma skvelu rodinu , a co? nechodis predsa s nimi...

autor
16. nov 2020

@zuzanka.zuzu nie diky

autor
16. nov 2020

@dilino nad týmto sa zamýšľam najviac mám už dosť rokov a nechcem zostať v bludnom kruhu

autor
16. nov 2020

@laskamojajeidna dakujem krásne za tuto odpoved ja aj viem ako to je len sa to bojím priznať... bojím sa ostat sama aj keď viem že sa o seba dokážem postarať prosto je to zvyk... lenže nechcem žiť nenaplnenia x rokov... s tým kamosom sa možno stretneme dane pivo kávu ale ja necakam že si skončime okolo krku ako vo filmoch r.pilcherovej

laskamojajeidna
16. nov 2020

Držím ti prsty. Fakt ukonči vzťah ,ktorý je nudný. Rozdychaš to rýchlo. Pocítiš tu voľnosť, a radosť zo života.....a názory jeho rodiny ťa trápiť nemusia😀😇nech ti PánBoh pomáha. Aj mne pomohol pri mojom rozhodnutí. Pred manželom som mala vzťah s takým trafeným..ako ty teraz. A som rada,že som ho nechala. Bol to taký blázon, stále len stereotyp a tiež mi len zakazoval a žiadnu voľnosť som nemala.

autor
16. nov 2020

@laskamojajeidna niesom si tým ista som na ňom nejak závislá ani neviem prečo vždy to somnou urovná aj keď sa už stalo aj že má napadol... povedal že to je moja chyba...

laskamojajeidna
16. nov 2020

Napadol ťa?!!!A ty si s ním?!!!!!Taký chlap to urobí zas!!!!Žena maj rozum!!Čo čakáš??Môj ma nikdy neudrel...a ani ja jeho, žiadna facka. Ako píšem ,nechce ťa. Lásku tam ťažko nejdeš

eliska13
16. nov 2020

Jednoducho a stručne rozid sa s ním.
Ste spolu strašne dlho k deťom to asi nevedie, sex o ničom, hádky nedôvera, frajerove sexzoznamky načo si s ním?chod kde Ťa to ťahá roky

lintu
17. nov 2020

S jedným vzťah prechodený, s druhým zidealizovaný. Pre začiatok najprv ukonči vzťah so súčasným partnerom. Pravdepodobne ho obaja ťaháte už len zo zvyku. Chvíľu spolu-chvíľu bez seba naozaj nie je veľmi sľubná perspektíva do budúcnosti. Vonkoncom, ak to všetko stojí len na priateľovom správaní. Trochu škoda, že si sa takto nezaťala už skôr. Veci, ktoré aktuálne riešiš, si už mohla mať poriešené. Za tých deväť rokov si dostala viackrát na výber. Zakaždým si sa rozhodla pre priateľa. Ok, späť sa to už nevráti a asi to tak malo byť. Z pohľadu kamaráta sa to ale dá brať ako zrada. Nebalila by som ho. Zatiaľ nie. Rozíď sa, buď chvíľu sama (na slobodných ľudí sa inak díva ako na tých so záväzkami), bav sa s kamarátom ako s kamarátom, daj tomu čas a uvidíš, kam vás to zaveje. Nemusí ísť všetko podľa scenára 🙂 Ani ten tvoj vysnívaný vzťah s ním nemusí byť zas až taká paráda. Na to ste boli spolu dosť krátko. Plus bohviečo ťa k nemu vlastne ťahá. Tu už priestor na nejaké zaváhania veľmi nie je. Keď si utriediš v hlave, čo vlastne chceš a dlho sa nebude diať nič zaujímavé, až potom sa prejav.
Mimochodom, čo všetko si ochotná urobiť pre vzťah s týmto mužom? Vieš sa aj presťahovať, ak by bolo treba? Po tom všetkom nejaké gesto, že to s ním myslíš vážne, by sa tam od teba asi žiadalo...
Kamarát si za tie roky nenašiel nikoho? Sám je teraz?

miadi
17. nov 2020

Suhlasim s tvojou vetou - ze by bolo najlepsie ich nechat oboch tak a zacat novy život, Ani jeden z nich Ta nemiluje. Ten s ktorym si je otrasny a ty si prepac velmi hlupo snim zabila 9rokov. Lebo na fajn rodicov hmm nemas svojich? Ten druhy kamos Ta tiez mal len na sex. Aj ked nebol zly ako tento a Robil mile veci .. skaces od jedneho k druhemu dookola a nikdy to Nie je ono. Ked Ta presunuli. V praci ten uzasny co si myslis ze je tvoja druha polovicka duse( romanticky vymysel) tak Keby Ta tak lubil neskoncilo by to. Mohla si dat vypoved a ostat alebo by siel za tebou proste nejaka cesta byt spolu by sa nasla. No ty zijes v bludnom kruhu predstav o 2 kamosoch s vyhodami. Jeden z nejakeho nepochopitelneho dovodu moze robit hrozne veci a ty cakas ze raz spolu budete mat rodinu ( Boh vie preco?) a ten druhy no kto ho vie. . Urcite nie je to ci namyslas inak. By si sa od neho nevracala k tomuto blbcovi. Rozid sa stymto otras priatelom cim skor . Nechapem nazov temy hlava vs srdce podla mna tam k tymto 2 nepatri ani jedno. Vyber si nohy. Utekat žit normalny život normalny vztah s niekym uplne novym nieco co si este nezamotala nieco nepošpinene minulostou. Maj nejaku sebauctu a nenic si zivot chlapmi co Ta nemiluju.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinka89
17. nov 2020

Ten tvoj ,,priateľ,,expriateľ, či ako ho mám nazvať sa ti stále vracia do života preto- lebo sa už musíš konečne rozhodnúť ho nechciet. Možno si čakala len slovo rozhodnúť, ale v tvojom prípade ti život ukazuje že by si s ním nebola šťastná a stále sa z jeho strany opakujú tie isté kiksy....nechaj ho ísť. Tomu jeho kamarátovi by som dala šancu s tým, že ak by ani to neklapalo, nezaposievala by som sa už s týmito 2 pánmi. Vždy máme na vyber- no každý náš výber alebo rozhodnutie má iný priebeh aj koniec. Prajem ti veľa lasky