Hlasná hudba od susedov z rodinného domu

patinqaa
6. júl 2024

Ahojte, byvame v rodinnom dome. Susedia neustale pustaju hudbu - nahlas. Kazdy vikend to zacne po praci a konci neskoro v nedelu. Mavaju tam party, hudba ide aj ked tam nik nie je. Idu si aj cez statny sviatok. Je to strasne obmedzujuce, nie sme ale ziadni citlivci. Keby aspon cez radio to pustali, ale maju obrovsky reprak.. basy pocut na druhu stranu domu. Manzel im bol aj dohovorit, vtedy hudbu stisili.
Byvali sme aj v 13 poschodovej bytovke, ale verte mi, toto sme neriesili. A to ze mame male deti to ani nevravim, aˇe nastastie spia ako zabiti do rana.
Da sa toto nejako riesit aj v rodinnom dome, ak ide o sebeckych susedov ?
Policiu sme este nevolali, ale uz sa k tomu schyluje
Dakujem za kazdu radu

vsicka036
6. júl 2024

@patinqaa od 22:00 do 6:00 ma byt pokoj. Vtedy volat. My sme mali ale kvoli tomu opletacky, ze suseda na nas podala trestne oznamenie. 🤷

patinqaa
autor
6. júl 2024

@vsicka036 presne tak by som aj volala, viem, ze nocny klud zacina po 22:00
Ale teraz je to cosi sialene.
A poviem
Uprimne tiez ocakavam vojnu, ale ja uz neviem ako to riesit

tykat
6. júl 2024

@patinqaa burani 👿 asi by som v piatok zapalila pneumatiku niekde pri ich plote a udrziavala ju v horiacom stave do nedele vecera.

ariannazara
6. júl 2024

Ja by som tam naletela a zriesila ich hneď, že nesom povinná toto počúvať nech si dajú slúchadlá..

alenka58
6. júl 2024

mať takéhoto suseda je nafigu a je jedno či v dome či v byte, väčšina takýchto susedov býva odutá po upozornení alebo dokonca recipročná, neberte na nich ohľad tak ako oni na vás neberú a po 22. volajte policajtov, ale ja by som ich skúsila najskôr upozorniť

vsicka036
6. júl 2024

@patinqaa segra mali to iste, zavolali policajtov, dostali to vyzrat, ale potom sa pridali dalsi susedia na ich stranu a vyriesilo sa to.

lujza123
6. júl 2024

Treba len vytrvalo chodiť upozorňovať. V dobrom, nie s nasratou energiou. Spojte sa s ďalšími susedmi nech ich na striedačku pride upozorniť niekto ďalší. Po 22.00 volať políciu .
Odkedy tam bývajú? My ked sme sa presťahovali do domu tiez prve leto ruka hore, same grilovačky, hudba nahlas potom sme sa ukludnili. Minulý rok sa nam nasťahovali nový susedia, tiez bliakali jednu sezónu a teraz už pohodicka, sem tam cez víkend čosi . Ale to sa vzdy niekto nájde v ulici kto ma mecheche takto cez leto

marsmykkok
6. júl 2024

@alenka58 ja poviem, že v dome ak máš arogantného suseda je to ešte horšie. V bytovke nepôjde proti 50 rodinám a zväčša aspoň nejaká zábrany má, na dedine je to tak, že každému prekáža, ale nik sa neozve a zbabelo čakajú, že to vyrieši sám najbližší sused.

dota6
6. júl 2024

Ahoj, aj my máme takýchto susedov :D ale ja som otvorene povedala, keď sme sa stretli. "Ahoj, ahoj, počuli ste cez víkend tu mal niekto festival zlej hudby. :D tak sa vyhovorili na rodičov.
Ale skúsila som ich doliečiť aj ich vlastnou medicínou. Pustila som im Rammstein, Trapohory, Tusté baletky, Horkýže slíže. Musím povedať, že je to otrava vyberať playlisty, ale odvtedy bol pokoj. Relatívne.
Inak môj švagor je podobný. Takže viem, že je to utrpenie celej rodiny. Všetci sme mu stále dohovárali. Keď sme k ním prišli na grilovačku, moja prvá cesta viedla k vypnutiu rádia :D on zapol, ja vypla. On zapol sestra vypla. On zapol a stále mu to niekto vypol. Veď sa nedá cez to komunikovať.

midori123
6. júl 2024

@patinqaa teraz som to práve riešila! Ale moji susedia si popritom aj s kámošmi spievali, tak som vyšla von a nie moc milým hlasom som ich upozornila, že dúfam, že o desiatej tu bude kľud! Odpovedal že ,,jasné” a naozaj tesne pred desiatou to vypli a kámoši išli dopreč!
Trvá to už 3 roky a začínam mať dosť! Slušný dohovor bol už x-krát, no je mi prd platný.
Tiež sa už zahrávam s myšlienkou ranného budíčka o šiestej, s nejakým tým Rammsteinom, alebo niečím podobným.
Po dobrom som skúšala, nepomohlo.
Tak či nebudem mať väčší úspech po zlom…

nenne27
6. júl 2024

Na druhy den rano po party o 8.00hod pusti death metal a rob to tak stale. Mali sme psycho suseda, obtazoval nas vkuse a nikto nam nikdy nepomohol, slusne sme s nim skusali, nepomohlo.s takumito psychosmi to po dobrom nikdy nefunguje, zial

nelca0510
7. júl 2024

Akože dievčatá,máme to teraz aj my. Hlasne chorvátske hity. Idem im klopať,nech to stlmia,ani neotvoria.
Manžel im píše,či nemôže tie basy trošku stlmit. "Nie sú si vedomí,že su hluční. Nočný kľud je od 22:00". Akože mi povedzte,čo teraz. To mám žiť do konca zivota s ľuďmi,ktorí vidia.len seba?

patinqaa
autor
7. júl 2024

@tykat ja by aj nieco horsie. Ale nemam rada take veci.

patinqaa
autor
7. júl 2024

@vsicka036 ano muz ked stretne dalsich susedov, chce sa ich popytat ci im to tiez vadi, ci to pocuju
Aby sme vedeli, ci sme my precitliveli

patinqaa
autor
7. júl 2024

@lujza123 moze byt, byvaju tu od minuleho roka ale terasu a okolie dokoncili az tento rok. Snad mate pravdu a ukludnia sa. My este dufame s muzom, ze si spravia tiez deti a ukludnia sa..

patinqaa
autor
7. júl 2024

@dota6 presne toto si hovorime. Ze ako vedia komunikovat. Aj my mame radi hudbu ale nevrieska, radio ide vnutri pri tom varim. Rozpravame sa
Nechapem velmi tejto ich politike

patinqaa
autor
7. júl 2024

@midori123 aj u nas to bolo vcera tak o 21:45 to utalo. Ok v poriadku nocny klud zachovany. Ale od 9 rana bucha hudba cely den.
Tiez som nad tym premyslala ze o 6:01 vynesiem reprak a pustim to tak deti mi vtedy vstavaju takze my sme hore, oni este buntosia

patinqaa
autor
7. júl 2024

@nelca0510 toto iste mame. Stisil basy na ten den ked bol muz dohovorit. Na druhy den bolo vsetko spat. Je to obmedzujuce, chceme si v tichu oddychnut alebo kuk tv ked deti spia ale aj cez zavrete okna bucha hudba
Je leto a my mame okma furt zavrete kvoli tomu..
Ano vyssie sily mozem volat az po 22 ale vtedy to aj vcera vypli. Ale co mam robit ked hudba vrieska 12hodin cely den ?:( ach

midori123
7. júl 2024

@patinqaa vieš čo, to s tými deťmi som si aj ja myslela, no neuveríš, oni majú malé ročné bábo, ale nič sa nezmenilo! A ešte sa chvália, že ju ani tank nezobudí! A ona vážne v tom hluku spinká… Vôbec, ale že vôbec sa nijak neobmedzujú, dokonca mám pocit, že sa tu ich známy striedajú ešte viac. To len vidíš, jedno auto, druhé auto, tretie auto… a už to ide😡

midori123
7. júl 2024

@patinqaa ja fakt nepochopím takýchto sebeckých a neohľaduplných ľudí.
Lebo to fakt čistá anarchia. Oni chcú, oni môžu. A ostatní si trhnite nohou😡

dota6
7. júl 2024

@patinqaa ja tomu tiež nerozumiem. Tí naši susedia majú 3 malé deti. Posledné má len pár mesiacov a nič. Koč na terase a tuc tuc priamo do ucha. Deti sú malé všetky. Jeden má 4 roky, druhý bude mať 2 roky a občas im rodičia usporiadajú takúto ožran párty s výkrikmi do rána. Tie deti sú tam s nimi aj tá matka. Ona porodila a oslavovali narodenie dieťaťa na terase v tej zime, ona a nimi. :D chápeš to? Porodíš a o 5 dní už ruka hore :D nalievaš alkohol, hostíš rodinu v decembri na terase :D
Ja mám rada pohodku, kľud, ticho. A ani by ma nenapadlo takto obťažovať ľudí. Ale zrejme je to nejaký životný štýl, uvažujem, aké krásne by to bolo, dať ich niekde spolu na jednu ulicu.

midori123
7. júl 2024

@dota6 ku našim susedom práve dorazilo tretie auto, vyšli z neho 4 ľudia, jeden z nich si ťahal dokonca kufor na kolieskach a zmizli vnútri. A mňa už teraz pot oblieva, čo sa u nich najbližšie dni bude diať…

marsmykkok
7. júl 2024

@dota6 súcitím, ako vraví sa, že naši spoluobčania tmavší sú hlučnejší, ale niektorým bielym nesiahajú ani po členky. Ja tento temperament a náturu niektorých ľudí nepochopím nikdy, Ako môžu hulákať po sebe od rána do večera, hučať vkuse, púšťať na hlas hudbu, sedieť von aj v zime celé dni. A do toho ich psisko, ktorý je rovnako hlučný ako oni A toto leto to je asi najhoršie, ked majú aj dovolenky, sú dlhé dni, otvorené okná a tak. Pre toto nemám rada júl a august ako mám týchto susedov.

dota6
7. júl 2024

@midori123 dovolenkári? Tu k susedom chodia tiež rôzne rodinky. Mňa ešte zaráža jedno. Kde všetci tí ľudia a deti spia. Či majú nejaký poradovník? Ten dom ma sotva 120m štvorcových aj s garážou. Možno stanujú na dvore. :D ale v každom prípade je to divočina a ráno som im na oplátku pustika svoj najlepší výber 😹😹😹 nech majú kvalitnú hudbu.

nelca0510
8. júl 2024

@patinqaa ešte suseda vypisovaka manzelovi v noci,že oni robia všetko podľa zákona. Ach jaj. Dnes sa s nimi stretneme,nech vedia a hlavne počujú,ako je tá hudba neskutočne nahlas a ako ju počujeme my. Lebo už nám potom zostava ísť za starostom.

patinqaa
autor
8. júl 2024

@nelca0510 tomu chapem aj moji susedia by tymto argumentovali ze na svojom pozemku su mozu robit co chcu a nie je nocny klud. Poznam ich ..

patinqaa
autor
8. júl 2024

@dota6 mate pravdu ak je niekto sebec sebcom aj bude a aj deti tak bude ucit. Veru asi ani deti nepomozu.
Ved aj romovia / cigani tak ziju len hudba a ruka hore
Uz to je skarede ale ja nasich susedov sem tam volam ze cigani zas pocuvaju hudbu ..

lalilla
8. júl 2024

Kolegyna toto mala a veru poriesilo sa to ked sa ten sused odstahoval.
Vecer to vypol a ked nie volali policajtov a stale dokola. Ako nahle zacal vikend od rana do vecera isiel reprak. Snazili sa aj dohovorit, sem tam to pomohlo a o par dni zas.

patinqaa
autor
8. júl 2024

@lalilla och to je strasne :(((
V byte sme prisahambohu mali klud.. ludia boli ohladuplni..
Sme mlada rodina a oni tiez mladi. Stahovanie u nas neprichadza do uvahy a podla mna ani u nich

lalilla
8. júl 2024

@patinqaa nvm skus s nimi dako si to vyrozpravat.
Nejsom zastanca robme si naprieky ale mozno ked uz inak nepojde in pustila reprak od vas k nim s dakou hudbou alebo cirkular ze nech okusia ake to je. Mrzi ma ze je medzi nami tak vela sebeckych ludi. Velmi drzim palce!