Idem si k vám po radu. So svokrou mám celkom fajn vztah. Lenže nedávno som sa dozvedela, že v čase keď môj malý celé noci nespal a muž bol celé dni v práci ( chodil domov o 8-9 večer) plus máme prváka,ktorý má veľký problém s učením, chodí do školy v meste, čiže s malým uvrestanym bábom som chodila ešte aj jeho zanasat do školy, zahlásila na mňa že ,, iné majú aj tri deti a stíhajú". Keby to povie niekto iný Budiš. Ale ona je osoba, ktorá sa sťažuje na úplne všetko. Od roboty až po to,že si musí umyť vlasy alebo oprať. A to nemá záhradu, ani žiadne záľuby nič. Je len doma. Proste má to nasralo, že ozaj býva kúsok od nás a nepomohla nič, ešte aj skritizovala.
Ale vlastne problém mám iný. Postavili sme dom, všetky naše peniaze idú do neho. Na dovolenky kvôli tomu nechodíme, Max na nejaký hrad, alebo turistiku ( teraz s malým ani to nie)
No a ona sa rozhodla,že nám prispeje na telku. Ale nedá nám peniaze aby sme ich ,, nerozhajdakali" ale si ju vyberieme a ona nám ju zaplatí. My telku máme ale menšiu. A tie peniaze by sa nám hodili na úplne iné veci v dome.
Nasralo by vás toto? Lebo mňa to nasralo, ale neviem či to nie je kvôli tomu, že už som beztak na ňu nasratá 😁
Vadí mi, že hoci takmer nikam nechodíme, ide z nás robiť akože mintatujeme.
Ona je človek, ktorý nechodí ozaj nikam, jej život je len práca, sťažovanie na prácu, upratovanie a sťažovanie sa na upratovanie. Hoci doma bývajú dvaja, tak majú tri telky. My sme 4 a máme len jednu aj to malú, čo je pre ňu nepochopiteľné. Chcela nám prispieť aj na internet a TV pod podmienkou, že dáme aj do detských,čo sme odmietli
@levandula7 veď o to mi ide. Že mám chuť, jej povedať,že ju nechceme
No ja by som sa vyprdla na cele jej prispevky. 😄😄😄 ako vazne.
Nech si ich strci. By som jej povedala, ze telku nepotrebujem ze aj tak to u nas nikto nepozera a vacsiu si kupim, ked to uznam za vhodne.
A to co o tebe povedala, to by som absolutne neriesila. Neviem, je to az taka tvoja dobra kamaratka??? Pokial mas s nou priemerny vztah, tak by ma to vobec netrapilo. Skor by ma taketo reci trapili od cloveka, s ktorym mam blizky, velmi dobry vztah, hovorim mu vsetko atd…
Myslim si, ze toto by mal vyriesit muz s mamickou. Teda tie peniaze "na telku". Bud vam da peniaze lebo vam chce pomoct alebo neda nic. Podmienovat dary je vydieranie
@zenulkaaa vieš mna to asi naštvalo pretože, že vtedy toho na mňa bolo moc. Je som bola tak vyčerpaná,že som nedokázala zaspať aj keď prisla pomôcť moja mama ( býva ďaleko) Grcala som, čo som mala taku silnú migrénu. To sme mali asi mesiac taký kriticky. A ona namiesto pomoci mi vždy zavolala a posťažovala sa, ako si musí ísť umyť hlavu a má kopec prania ( pre 2 ľudí 🥴) a keď ju muž volal aby prišla malého pokocikovat tak mu toto zahlásila.
Príde mi to od nej také, akoby ešte muža išla presviedčať o tom, že som vlastne len neschopná
mna by to nenastvalo osobne, ale už len preto by som to neprijala aby som nemusela počúvať, ako nám ona niečo vitazoslavne kúpila, lebo príde mi to ako presne ten typ svokry
a vôbec, naco vam je vacsia telka keď potrebujete iné veci na dome porobiť? podmienovat niekomu že musí dať do detských izieb tv a internet? pre 6/7 ročne dieta? naco?
@kristinka92 jej druhá nevesta má tiež ,,len" jednu telku a ona to berie akože ,,pre boha a kde pozerajú deti rozprávky?"
@jj298 veď práve, ešte ju sem možno bude chodiť aj pozerať 😅
Ja by som si tie jej reci nevsimala, teda ak ide o toto, ale ty musis vediet aky ste mali vztah do teraz.
Peniaze neber, telku si kúpite, keď budete chcieť neskôr..A ostatné von uchom
Jasné že telku by som odmietla .. to.je len manipulácia od nej podľa mňa
ste dospelí ľudia.. radšej skromne a majte pokoj.. nie ste malé deti, aby vás musela financovať..
ked vravíš, že sa sťažuje na všetko, a chcete od nej kúpu TV, myslíš, žeby vám to potom nevyčítala? že ona vám kúpila TV, stál toľko a toľko vy ste urobili/neurobili toto a tamto?? to by som bola blbá..
Empaticka je ta tvoja svokra, ved ona nema na com u vas telku pozerat, tak by aj prispela🤣ooooooj nevnima vase potreby len svoje…za prah by som ju tazko pustala…
Mintatujeme...to je preklep ale taky skvely výraz? 🙂 kašli na jej telku, ešte aj do detskej by ju natrepala🤦♀️ Radšej menšia ale vlastná a bez svokrinych komentov.
Nech vam kupi telku a da vam ju aj s uctenkou, nech to mozte vratit a pouzit peniaze zmysluplne 😃
Vdaka Bohu že ani neviem ako ta moja svokra vyzera!
Preco jej synak nepovie, nech sa sprace do koze a riesi radsej svoj zivot k spokojnosti?
Sama ufrflana,nespokojna so vetkym a vasvbude komadovat.
Poslala by som ju kade tade. Financne i ine dary by som odmietla s odovodnenim - dik ale nie, my by sme to aj tak prehajdakali!
Ohladom telky - nie dik, ideme predat aj tu malu, rozhodli sme sa nemat telku a usetrite nas vasich komentarov k tomu!!
Joj ziadnu telku ani ziadne peniaze by som od takejto povahy nevzala... bude ti to vyškriekavat este 15 rokov... ked chce, nech da detom "do prasiatka". Ja telku inak nepozeram. U nas ked uz nieco ide, tak projektor 🙂
Nic by som od takej osoby nechcela. Podakujte a neprijmite jej prispevok.
@aandrea9 to je jej výraz 😆
Co je "mintatujeme"? Zaujimave slovo.
My telku nemame uz roky rokuce. Reklamy o vlozkach a mykozach nie su to prave orechove, co chcem pozerat 😃
Nedohodol si to muz s mamickou? Ze chce novu telku ale boji sa ze ak by vam dala peniaze tak ich pouzijes na nieco ine? 😁
Inak telku by som nechcela aby si ju potom svokra s velkou parou pri kazdom konflikte nebrala domov.
@tykat ono ani nie, že by si ju dohodol, ale táto naša je síce nie je úplne mala, ale keďže máme väčšiu obývačku ako na byte, tak telka akoby sa scvrkla. A raz sme to tak pred ňou povedali, že akoby sa zmenšila. Ona si zaumienila nám kúpiť väčšiu. A keby to tak bolo, že si ju berie domov, ver tomu, že by som ju zbalila a sama jej ju zaniesla pred dvere.
@babulkomale prehajdakame, preflamujeme, predovolenkujeme 😁 asi tak nejak by som to slovo preložila
Povedala by som, ze žiadne peniaze ani telku od nej nechceme, nie sme na to odkázaní a dovidenia. Však jej povedzte, ze ste s touto vašou spokojní a vybavené. Nechápem, prečo by Vam ona musela niečo kupovať, keď nechcete. Na takýto štýl darceka by som sa z vysoka…. A povedala, ze Vam vyhovuje ta vaša telka, nech si nechá peniaze a môže niekam ísť na dovolenku, zmení prostredie.
@levandula7 tetuska? 👎
@viestta podmienovanie daru??? veď im chce niečo dať a len navrhla nech si vyberú lebo peniaze im nedá...
autorka - a lepšie by bolo keby vám tu telku doniesla podľa svojho výberu rovno domov? 🙈 joooj to by bolo bedakania na koňovi aká je krava, že telka nie je podľa vášho vkusu a radšej sa mala spýtať a neviem čo ešte všetko.....
PRISAMBOHU ja NIKOMU NIC nedarujem, budem za yebnutu lakomu svokru 😂
PS: ja s mojou to riešim tak že PODAKUJEM, dar prijmem a buď odložím alebo predam. ale veru neviem či ešte niekto má úctu k rodičom svojho partnera...
@zuzanka.zuzu to nie je podmienovanie daru? Dam vam telku, vy si mozte vybrat aku (v poriadku, toto je ustretovy krok). Ak nechcete telku dostanete trt makovy (to je co?)
@viestta no a? však JEJ peniaze, jej rozhodnutie... nechceš? nas*r si 🙊
podmienovanie je predsa niečo úplne iné. kúpim AK budete so mnou chodiť do kostola, AK ma zoberiete na dovolenku...
Tou telkou by ste sa jej akurát tak upísali. To by bolo rečí ako jej máte byť vďační. Slušne by som sa poďakovala a odmietla ju. 😏
nenasralo, telku by som slušne odmietla. my nemáme doma žiadnu a dobre nám je. ak by mi niekto ponúkol príspevok, dobre sa zasmejem, ešte takouto formou :D že aby ste nerozhajdákali, čo máte 10 rokov? :D
tetuška je asi dobre pomýlená, keď je bedňa stredobodom jej vesmíru, určite by som ju nebrala vážne.