Hľadáme opatrovateľku pre otca v Novom Meste nad Váhom

1vika1
27. mar 2019

Dobrý deň, nejde o úplne imobilného človeka, je chorý ale potrebuje len akúsi osobnú asistenciu (pomoc pri vstavaní, osob. hygiene, presun na vozík). Ak viete o niekom prosím napíšte mi. Ďakujem

janka54321
27. mar 2019

Odporucam obratit sa na MU resp. v tomvojom pripade na trenciansky samospravny kraj...podla info na nete poskytuju terennu opatrovatelsku sluzbu...bude k nemu chodit domov opatrovatelka. Takto to funguje aj u nas v Nitre, treba si dat ziadost..jasne, ze sa plati, ale nie vysoka suma.

1vika1
autor
27. mar 2019

Na mestský úrad ste mysleli? dávali sme na sociálku ale to je asi iné.

1vika1
autor
27. mar 2019

Neviete nikto nepoznáte niekoho nemusí to byť profesionálna opatrovateľka, môže to byť mamička, dôchodkyňa, alebo nezamestnaná osoba. Ďakujem

pieksamaki
27. mar 2019

@1vika1
Agentura domacej osetrovatelskej starostlivosti....pripadne ako do buducna....www.ados.sk

1vika1
autor
27. mar 2019

Ďakujem ale to nie je v novom meste

mogaa
27. mar 2019

@1vika1 zrejme ste si dávali žiadosť na schválenie opatrovateľského príspevku na ÚP. V tom prípade otca muí opatrovať osoba ktorá poberá príspevok za opatrovanie.....Čiže niekto z rodiny kto sa o otca stará a poberá za to príspevok na opatrovanie.(chodia aj kontroly z UP). To je jedna možnosť, ďalšia možnosť je obrátiť sa na MU a požiadať o opatrovateľskú službu(v tom prípade si musíte zrušiť príspevok na opatrovanie z UP).....MU vám poskytne opatrovateľku na 7,5 hod. a platí sa podľa cenníka, napr.u nás je to 1euro/hod., čiže vy budete platiť za opatrovateľku MU podľa počtu odrobených hodín(max.7,5hod.denne) a opatrovateľka dostáva plat z MU. Posledná možnosť je zohnať si individuále nejakú pani na opatrovanie a s tou sa dohodnúť súkromne.

1vika1
autor
27. mar 2019

nie nežiadali sme o opatrovateľský príspevok na soc. poist. tiež poskytujú opatrovateľky alebo opatrovateľskú službu, ale to ešte nemáme vybavené a neviem ako dlho to bude trvať, na to mesto sa idem informovať o tom som nevedela, chceli by sme to riešiť súkromne ale nevieme nikoho zohnať

janka54321
27. mar 2019

@1vika1 áno, myslela som MU, je to najrýchlejšia cesta...podať si tam žiadosť na sociálnom odborne

marikagombitova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz