Hádky s priateľom

vika12341234
11. aug 2020

Zdravim sme s priateľom vyše roka, mám 19on 23 a je to môj prvý vzťah ľúbim ho veľmi a viem že aj on mňa len proste čo sa týka hádok sme rozdielne povahy ja si všetko chcem vyjasniť hneď za horúca a on je taký radšej počká, a tak cez telefón keď sa na niečom pohadame tak neodpise aj hodinu alebo ak sa stane niečo večer tak pôjde spať viem že niektoré konflikty sú zbytočne z mojej strany ale keď mi niečo vadí tak mu to poviem nech to zmeni a začnem sa hádať a ukazovať ako ma to štve, viem že ma ľúbi stále mi to dáva najavo, lenže po takej hádke že on sa zmäta a nedvíha mi telefón alebo sa zachová niejako hnusne odmerane mi to príde že zas mu toto správanie musím odpustiť a pokračujeme dalej, ale ja toto správanie nechcem stále pociťovať dookola aký on vie byť hnusný a odmeranýa možno ani nevie ako mi to veľmi správanie jeho ubližuje

zuzanka.zuzu
11. aug 2020

a?

bagre
11. aug 2020

@vika12341234 máš 19... s pribúdajúcim vekom zistíš, že niekedy je lepšie neriešiť hneď za horúca. Veeeľa vecí za to nestojí. Po ďalšie - nechci ho meniť; ak už niečo chceš, tak vyjadri svoj postoj, resp. svoje očakávania ale riešenie nechaj na ňom. A na záver, on je k tebe hnusný...ale... zaujíma ťa ako sa cíti on, keď si ty v ošiali "vyjasňovania"?

Týka sa to oboch, ale ani jeden z vás nemá patent na riešenie. Niekedy je lepšie to, niekedy ono. A treba sa v tom nájsť spoločne, nie že jeden chce tak sa to tak robí.

jajka71
11. aug 2020

Je to cele divne je odmerany a nedviha lebo ti chce dat cas aby si vychladla tak povediac alebo preto, ze si ho dozrala alebo preto, ze caka,ze sa konecne umudris a budes riesit veci menej emocne? Je najdolezitejsie si to vyjasnit, su taki ktori prosto vybuchnut musia ak by sa mali tyzden nehadat tak sa s niekym pochytia na blbosti len aby sa pohadali. Je dolezite si veci vyjasnit a tzv vycistit vzduch ale je dolezite zvolit formu a cas tak aby to bolo aj pre druheho prinosne. Neda sa ockavat ze okolo druheho bude niekto chodit ako okolo porcelanu a nevyjasni si dolezite veci len aby druheho nevytocil ci nesklamal....ci neranil...dolezite je na veciach ktore su pre par dolezite sa zhodnut. Ista dvojica si dohodla vizualny signal ak sa ten druhy pptrebuje vyventilovat pohadaju sa na lyzivkach ponozkach aby sa druhemu ulavilo a vybavene....ini sa dohodnu ze ked je zle ide na motorku ci bike a ide sa vykricat tam kde nikoho nerusi....treba vsak komunikovat a najst kompromis

miadi
11. aug 2020

Chcelo by to nieco konkretnejšie ze koli čomu sa hadate? Lebo z tvojho opisu tebe niečo vadi na nom robiš vyčitky vznikne hadka on ostane urazeny a ticho a chce od teba pokoj na čo ty reaguješ ukrivdene. On ti potom akoze odpusti no ty mas pocit ze vlastne ste nic nevyriešili nic sa nezmenilo len on sa k tebe vrati a to co ti vadilo pokračuje. Podstatne je uz len zistit či to čo ti vadi je doležite alebo baziruješ na kravinach a vyvolavaš zbytocne hadky.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lintu
11. aug 2020

Možno by si bolo zaujímavé prečítať, ako on znáša tvoju povahu. Ty jeho správanie síce neznášaš, ale z toho tvojho opisu musí byť s tebou tiež "ohromná zábava". Snažiť sa zmeniť partnera krikom... omg... čo je decko? Ani to na takéto metódy neraz nereaguje.

kayyaa
11. aug 2020

@vika12341234 tebe vadi jeho spravanie, no bud si ista, ze jemu rovnako vadi tvoje. Ja by som uvrieskaneho chlapa (ani zensku😄) vedla seba nezniesla. Ak su dovodom tvojich "horucich rieseni" blbosti, tak sa ani necudujem, ze chalan sa odmlci.
A ak su to vazne veci, tak zas tie neries zahoruca, ale kludnou diskusiou bez zbytocnych emocii.

hopsadobrandejsa
12. aug 2020

Moja babka vzdy hovorila, ze na vsetko treba teplu rit co v preklade znamena, ze netreba veci hned riesit s horucou hlavou, ale dat veciam troska casu a popremyslat ako sa bude problem riesit.

Tato rada je vo vseobecnosti velmi dobra pre ludi ktori radi riesia veci s horucou hlavou co sa nie vzdy konci dobre. Ty rada riesis veci hned za horuca, tvoj priatel tym, ze je trocha starsi a zrejme rozumnejsi ti nechava priestor aby si mala cas vychladnut.

Ak chces veci riesit za horuca, tak sa prihlas na kurz umeleckeho kovacstva. Partnerske vztahy si vyzaduju toleranciu a racionalne rozhodnutia ktore sa najlepsie robia s chladnou hlavou. Aj Andrej Danko rad robi veci s chladom v hlave.

Cim budes starsia, tym viac budes zistovat, ze rozhodovanie pri napore emocii ti bude v zivote sposobovat skor neprijemnosti.

Nie nadarmo sa vravi, ze ked je clovek zalubeny, zdravy rozum si berie dovolenku a city nadcasy.

ella_price
12. aug 2020

Dospejte. Obidvaja.

marygk
12. aug 2020

Ahoj, ste spolu v najbezstarostnejšej fáze vzťahu, vzhľadom na jeho dĺžku. A vzhľadom na váš vek. Keď prídu skutočné starosti, choroba, smrť v rodine, strata práce... Tak to nezvladnete. Keď neviete spolu riešiť malé starosti bežného života, keď príde niečo veľké budete stratený. Ak spolu chcete zostať, naučte sa spolu komunikovať. Bez toho to nejde.

ivanka12311
12. aug 2020

V 19tich si niektoré hádky úplne zbytočne veď sa nad tým sama zamysli... prídeš na to s pribúdajúcim vekom,a budeš sa na tom smiať 👍priateľ má pravdu netreba nič riešiť za horúca

leuchtturm
12. aug 2020

este nie ste ani zobrati a uz sa hadate?

makova333
12. aug 2020

najdi si niekoho od koho nebudes chciet po roku randenia, aby sa menil. Urobis sluzbu sebe aj jemu.

seraa
12. aug 2020

Ach ako som rada, ze nemam 19 😀😅... muzi su takí oni ani nic nepotrebujú veľakrát riešiť .. ja neviem preco su zeny uplne sibnute ked su zaľúbené ale naozaj nie sme normlane... on sa správa normalne a ty prehnane lebo nemas trpezlivosť .. chces riešiť vsetko lebo sa bojíš ze to ohrozí vzťah.. muz sa neboja a nie su paranoidnI preto su vacsinou v klude ... musis spomaliť.. ukľudniť sa a nechat veci tak.. aj vela hádok moze vsetko ukončiť .. muz hľadá pohodlie a nie trápenie a hádky .. vacsinou ujdú od takých.. jasne , ze ked su hádky na mieste je to ine .. ale vi väčšine pripadov nie su.. hádame sa zbytocne a vela doslova provokujeme .. vekom sa to napraví ale skus na sebe pracovat uz teraz. Hnev zatieni mozog .. radsej cakat

amelie2017
12. aug 2020

Mas 19, ste spolu len vyse roka a uz tolko hadok?? Jedina rada, rozidte sa uz, nema to vyznam. Potiahnete zo zvyku dalsie 3-4 roky a aj tak sa rozidete. Po roku mate trtosit ako kraliky a nie sa hadat. Ale vo vasom veku normalne, na to pridete obaja az neskor v inom vztahu.

vika12341234
autor
13. aug 2020

@amelie2017 jediná rada rozísť sa? Toto je tvoja odpoved? Ja nevravím že sa hádame veľa ja sa pred kramami dokážem pohádať sama so sebou a nie to ešte s frajerom alebo doma s rodicmi, k tomu chlapcovi cítim toľko veľa pekných pocitov a dostávam od neho toľko lásky že som za neho vďačná a ako posledné čo by som chcela stratiť je tu osobu, keď sme spolu pri sebe tak to je fakt minimum hádok, jeden druhému sa vieme prispôsobiť ale to že bývame od seba ďalej a niekedy sa nevidíme a si chybame tak vtedy sa viem pohnevať a začať hádať za banálnu vec