Hádky s matkou kvôli jej partnerovi

amy1122
6. jan 2022

Ahojte potrebujem poradiť a počuť názor iných..
Mama po náhlej smrti otca si našla priateľa.. Ja ho od začiatku nemám rada ,pretože všade bol,všetko videl ,všetko vie najlepšie...Bol u nás na sviatky najprv rýpal svojimi poznámkami do môjho partnera,ktorý sa potom rozhodol byť "stále len v izbe"
Včera odišiel a keď s ním večer volala ,počula som ako jej hovoril ze sme dospelé a mali by sme mať dosť rozumu a bla bla bla...on ma 3 deti s ktorými sa stretava len veľmi málo,podľa mňa nemajú záujem.. Lezie mi ma nervy ze sa stále sa do nás stará a pritom sme není jeho decká ..včera som sa s mamou kvôli tomu pohádala, som jej povedala co sa stale do nás stará a ona mi povedala ze on je už taký...mamu ľúbim ale toto je už moc.. a ona mu nič nepovie aby sa neurazil.. neviem ako ďalej

0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 mama je dospela, ty si dospela. Ty si si svojho partnera vybrala, nechaj aj mame nech funguje so svojim partnerom. Hadam nebudes mame dirigovat do vyberu partnera. Ak je pre teba ten chlap neznesitelny, chodievaj k mame vtedy, ked tam dotycny nebude.

ivkazba
6. jan 2022

@amy1122 mame dopraj, ak je ona spokojná. A ty sa odsťahuj do vlastného ak ti to vadí.

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 ano to máš pravdu ,bývame ale spolu to je ten problém... ja sa ho snažím akceptovať,len nechcem aby sa do nás staral ,ved nie sme jeho decká...

pribinak
6. jan 2022

@amy1122 chod bývať spolu so svojim partnerom, s maminou sa budeš stretávať “u vás” bude to tak lepšie

amy1122
autor
6. jan 2022

@ivkazba ano to bude asi najlepšie riešenie.. len sme čakali na byt ale toto sa už nedá takto fungovať...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amy1122
autor
6. jan 2022

@viestta bývali sme sami a bol to jej napad aby sme išli naspäť bývať domov do chalupy... keď sme s mamou len žiadny problém a žiadne hádky nie sú...

0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 mama chce normalne zit, aj s partnerom a je to jej pravo. Nemusi sa spravat podla dospelych deti, ktore sa nevedia osamostatnit. No ako sorry, ak by som bola na mieste tvojej mamy, vobec by sa mi nepacilo, keby mi dospele deti kritizovali vyber partnera vo vlastnom dome.

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 jasne ja to beriem je to tvoj názor 🙂 my sme bývali sami a mama chcela aby sme sa vrátili naspäť do chalupi...keď sme s mamou tak je všetko ôk a nehadame sa ,jedine kvôli nemu... ja sa doňho nestaram ,tak nech sa on do nás nestará... ale bude asi ozaj najlepšie zatiaľ pohľadať ten nájom do kedy nebude byt..

0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 a mama ma na jeho staranie sa do vas aky nazor?
A tvoj priatel byva s tebou u tvojej mamy?

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 ze on je už taký a podla mňa sa bojí mu čosi povedať lebo zas za urazí.. on vychvaluje svoje decka do nebies ale ešte ich ani nezoznamil po 3 rokoch čo sú spolu...teda on ešte ani rozvedený nie je ale do toho sa ja nestaram

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 oni su spolu uz 3 roky? A problem nastal az teraz?

amy1122
autor
6. jan 2022

@viestta no ono to je ťažko, lebo jemu keď niekto niečo povie a nie len ja,ale aj mama alebo iný človek ,tak sa urazí a odíde a je po komunikácii... mame to robí celý týždeň keď je on doma...a keď príde chcem aby bola aj mama spokojná že je s ním ,lenže ak už nie je po jeho tak už je zle a všetci sa mu musia prispôsobiť dokonca aj MAMA

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 tak ja som sa snažila vždy jedným uchom dnu a druhým von kvôli mame... lenže odtiaľ potiaľ ja si tiez nenechám skákať po hlave... len mi je ľúto ze môj vzťah s mamou sa kazí kvôli nemu... a všetci si myslia ze to prestane baviť mamu jako sa on správa dokonca aj moja babka jej mama... ale asi na to musí prísť sama mama...teda ona o tom vie ,len do kedy to bude aj ona vsetko znášať

liljana
6. jan 2022

Preco mu to nepovies na rovinu? Vadia mi tvoje/vase rypave reci. Mozte s nimi v ramci dobreho vychadzania v rodine prestat? Preco miesto mna neriesis radsej viac vlastne deti?

dadulamamula
6. jan 2022

@amy1122 najlepšie je sadnúť si spolu a určiť si pravidlá.. Alebo keď sa ti nepáči o samostatnite sa.

amy1122
autor
6. jan 2022

@liljana lebo on sa urazí ,on nebude komunikovať jak dospelý človek... a keď mu niekto povie niečo na jeho deti,tak bude oheň na streche pretože jeho deti sú najlepšie na svete ,bezchybné ,jedna ma vysokú školu ... keď mu aj mama čosi povie cez telefón tak ju zložiii a potom nedvíha alebo aj u nás doma ,tak sa zobere von alebo zamkne na hajzli 😀🤦‍♀️

0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 a to vadi ked sa chlapik urazi? Nech sa urazi, ked nevie komunikovat.
Mozno sa mame neskor otvoria oci, ale na tvojom mieste by som fakt zmenila bydlisko, naco fungovat v takomto prostredi? Mama si ho vybrala, nech si ho znasa ona.

amy1122
autor
6. jan 2022

@dadulamamula my sme bývali sami ,mama chcela aby sme prišli naspäť domov do domu... my tu mame dva domi v jednom žije babka so strycom... v zadu mame záhradu veľkú,ešte keď tato žil ,chcel mi tam pomôcť postaviť dom...teraz keď som navrhla to mame že tam postavim tak že už nie ,veď oni tento dom stavali pre nás ,že to bude nás dom... tak som si zatiaľ požiadala mesto o byt do kedy bude babka žiť.ale asi ozaj bude najlepšie riešenie odísť co najskôr aby som sa s mamou nehadala... keď to mame nevadí 🤷‍♀️🤷‍♀️tak ja s tým nič nespravim

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 ano vadí to doma ,lebo všetci sa mu musia prisposobovat keď je tu on... nie on sa u druhých prispôsobiť ale my sa musíme...áno budem čím skôr riešiť to bývanie lebo takto sa to ďalej nedá... len mi je ľúto mami lebo ona nie je taká že by si chcela presadzovať svoj názor,alebo si dupnut nohou... myslím si ze keď som tu ja aspoň si nedovolí toľko sa vyvysovat nad mamou ,ale máš pravdu nech ho ona znáša ... len mi je to ľúto

0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 tak sa mu neprisposobujte, skus asertivne komunikovat. Strucne a vecne pomenuvaj problem, prepacte, ale o tomto si rozhodnem sama. Bud slusna, ale nenechaj si skakat po hlave, kym odidete, budes s nim musiet nejako vychadzat.

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 ďakujem veľmi pekne za tvoj názor aj za tvoju radu..snáď sa niečo porieši nech sú všetci spokojný... hlavne mama ... ďakujem a pekný deň

komplikovana
6. jan 2022

A stoji mame za to trapenie ten vztah? Vyzera to tak, ze chlap ma manipulatorske sklony. Odut sa jak male decko, lebo mu nieje po voli nie je spravanie dospeleho cloveka. Mame povedz, ze ty nie si ona a take spravanie voci tvojej osobe nebudes akceptovat. Hadat sa kvoli nemusite. Mne sa zda, ze mamina si chce za kazdu cenu udrzat chlapa, lebo sa boji ostat sama.

amy1122
autor
6. jan 2022

@komplikovana aj mne to presne tak príde aj som jej to povedala.... podla mňa tiež ma manipulantske sklony ,lenže ja si nenechám skákať po hlave a to sa mu neľúbi.. myslím si ze ani jeho deti s nim komunikujú len keď musia

dadulamamula
6. jan 2022

@amy1122 určite to bude najlepšie riešenie.

0silvia0
6. jan 2022

@amy1122 mozes upozornit mamu, ze typek sa ti nepozdava, ze dospely zrely chlap sa neoduva a neuraza. Aby ju nevmanipuloval do prepisov majetku a tak, lebo aj taketo sa stava.
Ale rozhodnut sa musi ona, aj ked je ti jej luto, aj ked mozno vidis to, co ona nevidi.

komplikovana
6. jan 2022

Tiez jej mozes povedat, ze rypanim do teba nepriamo podkopava jej vychovu. Ci si tvoja mamina mysli, ze si « zle vychovana dcera »? Niekedy je ale tazko vysvetlit veci cloveku, ktory ich nechce vidiet.

amy1122
autor
6. jan 2022

@0silvia0 toto tu už bolo... po smrti otca si nasla mama jedného a po čase mame začali všetci vypisovať ze jemu ide len o chalupu a podobne veci... no asi najlepšie keď si to ozaj sama uvedomí 😪

oli18
6. jan 2022

@amy1122 Tie staršie ženy sú niektoré veľmi zúfalé, nevedia žiť samé a vešajú si na krk kadejaké indivíduá. Mám také kamarátky, ktoré si aj po 60ke hľadajú chlapov. A nachádzajú len skrachované existencie.
Autorka, ak sa tento mamin priateľ rozvedie, bude mať kde bývať? Alebo sa nasťahuje na trvalo k tvojej mame? Možno mu tiež ide len o chalupu.