Hádky s manželom

majka65
30. dec 2015

ahojte. potrebujem sa vyrozpravat a trochu poradit...s manzelom sme spolu necely rok, deti nemame. mam pocit, ze sa stale hadame...su to bezne hadky, pre malickosti, ale to su v kazdom vztahu.
problem je v tom, ze niekedy ked je ozaj rozzureny, zacne mi vulgarne nadavat. on ma takyto slovnik bezne, ked nadava na nieco, tak pi...a ku...a kkt...vacsinou za volantom. snazila som ho to odnaucit, ale neslo to, neriesila som to, az kym tak nezcala nadavat mne. po prvom raze bola hadka, krik, plac, druhy raz som mu dala facku, treti raz tyzden ticha domacnost, potom dohovaranie... je to stvrty alebo piatykrat, co mi vynadal, ze som "hnila pi...!" ja si viem priznat chyby, viem, ze mal pravdu v niektorych veciach, ale nadavat si nenecham. rozvadzat sa nechcem, ale neviem, ako mu ukazat, ze prekrocil hranicu a toto tolerovat nebudem. mam si najst podnajom? na mesiac, dva, ci sa spamata, a ked nie, riesit rozvod? ako mu ukazat, ze toto trpiet nebudem? viem, ze som to mala urobit pri prvom raze, ale ked ja tak lahko odpustam...poradte mi, co by ste robili vy. mala som chut udriet ho panvicou, ale nasilim to riesit nechcem.

natalym
30. dec 2015

Po roku manželstva sa bavíte takto? No pekne. Po desiatich čo budete robiť?

maria1989
30. dec 2015

@natalym po 10 si budú hrkútať.

agnes9
30. dec 2015
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

mozno sa to otoci a fakt si budu hrkutat 🙂

natalym
30. dec 2015

@maria1989 Možno to prejde. 😉

natalym
30. dec 2015

Tak počkajme. 😀

maria1989
30. dec 2015

@natalym 😅

majka65
autor
30. dec 2015

dakujem baby za radu, dam vam o desat rokov vediet. 🙄 som rada, ze som vas pobavila 😠

majulienk
30. dec 2015

Ak ostanete spolu a zalozite rodinu, uprimne lutujem vase deti ☹ chudence. To budu mat uz len vzor....

natalym
30. dec 2015

@majka65 Ale veď sa nejeduj. Ale povedz sama, po roku sa takto baviť? To ešte aj môj muž neempatický ma volal miláčik. Ty si musíš dupnúť, nech sa takto s Tebou nebaví a bodka. Čo je tam na riešenie.

maria1989
30. dec 2015

@majka65 dobre, ako chceš. ak by mne muž povedal, že som hnilá pi*a, posledné, čo by videl, sú zatvorené dvere. jedna vec sú nadávky za volantom, a iná vec priame nadávky mne osobne. toto ti do života treba? takého chlapa?
sú ženy, ktorým toto nevadí.
ak tebe vadí, tak jednoznačne ultimátum: prestaň, lebo je koniec. a ten koniec aj dodržať. amen.

lubica285
30. dec 2015

@majka65 mala som to iste co ry,len s tym, ze s dotycnym som nemala svadbu. Pat rokov som s nim bola. No posledny polrok sa zacal chovat tak ako ten tvoj. Nenadaval len mne,ale aj na jeho mamu. Mala by si sa zamysliet. Co pride o mesiac. Facka? Mozno nie o mesiac,ale o rok. Bud sa s nim porozpravaj alebo mu daj ultimatum. Ale uz by som po mojej skusenosti s takym niekym nezila. A ako mu ukazat ze toto trpiet nebudes? Porozpravvaj sa s nim, ako by sa jemu pacilo keby si mu ty nadavala. Zachvilu ti bude nadavat na verejnosti...zenu ma tolerovat. Mate sa tolerovat,respektovat navzajom. A veru, ked budete mat deti, neviem a nechcem si to predstavit.

evulik858
30. dec 2015
Používateľ evulik858 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evulik858.

po roku a takto ti nadava? dobre si rozmysli ci chces mat s nim buducnost aby si to este raz nelutovala

lunas
30. dec 2015

@majka65 Radim ti, bud stastna, ze nemate dieta - deti, a moja velka rada: odid od neho, odputaj sa od neho, NIKDY sa nezmeni a bude sa to zhorsovat! Ver mi, sama som to zazila, vzdy dufala, ze prestane aspon pred detmi! Nestalo sa, je to v nom a preto ti radim odist.... aj moj ex nadaval skaredo svojej matke, neskor mne, matke prestal, lebo uz je predsa starsia ( 75r. ), potom prisli deti, zial ani to nepomohlo, cize moje deti dobre poznaju vulgarny slovnik,... TAKZE, nevazi si ta, ked dokaze vulgarne na teba, nikdy sa nezmeni!!!! .... ale uz je na tebe...

majloo
30. dec 2015

@majka65 Podla mna muz, ktory je schopny povedat vulgarnu nadavku svojej zene, alebo aj sestre, matke, ma tu hranicu uplne inde v hlave posunutu a neodnauci sa to, moze sa akoby len "kontrolovat", ale mysliet si to bude. Myslim si, ze tam chyba nejaka prvotna ucta k zene a k manzelke. S takym by som nechcela byt. Ale je takze to riesit, ak uz ste svoji.

majloo
30. dec 2015

myslela som tazke to riesit, alebo tazsie, ako keby ste len spolu chodili.

dominika6
30. dec 2015

@majka65
nepoteším ťa,má to vo zvyku a nevzdá sa ho..ked ti to nevadilo pred svadbou,tak teraz je neskoro..bud rada že deti nemáte lebo ich prvé slovo by bolo p..a a kkt ...
a ak sa jeho agresivita stupňuje,aby si nabudúce nedostala facku ty..
bud sa on skludní,alebo ho to odnauč sama..za každú nadávku euro do prasiatka...do roka máš dovolenku pri mori... 😀

lubiss
30. dec 2015

Takto deti nemate, nadavat ti zrejme neprestane kedze to ma vo zvyku a asi sa ro nezmeni co tak najst si niekoho pre koho nebudes hnila pi???

hefo
30. dec 2015

Otázka je, čo vás spája a čo rozdeľuje - lebo ak by toto bola jediná jeho chyba, dá sa s tým možno žiť (predpokladaj, že lepšie to nebude; ak by náhodou hej, tak by to bol príjemný bonus - ja som si na sebe všimol, že sa v manželstve veľmi nezlepšujem, úspech je aspoň keď sa udržím na rovnakej morálnej úrovni ako kedysi).
Ale ak vás nič veľmi nespája, a to pekné je zrazu preč, asi by bolo lepšie zamyslieť sa ešte kým nemáte deti - vtedy je ešte možné rozísť sa "navždy"; pri deťoch budete na seba chtiac či nechtiac narážať často...

katrin21
30. dec 2015

@majka65 faha, tak toto ked ti povie , tak to si ta vobec nevazi... a co bude nasledovat? bitky?
Ja by som si s nim vazne pohovorila a ked to nepomoze, odchod.. Deti este nemate, chvalabohu (!!), lebo vyrastat v rodine, kde otec matke nadava do p... , to nie je dobry zaklad pre dieta..... Zvaz, kym nie je neskoro, co dalej....
Hovori sa tomu ucta medzi partnermi, ta tu evidentne absentuje... a celkovo za ponizuje tym, ked ti za malickosti takto nadava... to sa nerobi a hotovo.

cecil36
30. dec 2015

@majka65 uprimne neverim, ze zacal nadavat az ked ste sa vzali...Ver ci nie, toto je signal, ze si ta nevazi, ze ta ma v pazi. Bude sa to bohuzial stupnovat.Odchody a navraty nepomozu nicomu, bud pochopi z rozhovoru, co ti vadi, alebo je fakt neskoro. A nezabudni ak do tohoto provedies deti, tak casom si ta nebudu vazit ani tie. Ved ked jej tatko nadava asi je fakt neschopna...

svetluska82
30. dec 2015

No ak si das nadavat, tak nadavat bude. Ak nadava a je to co len trochu mozne, odid a nech si nadava sam. Ak sa skludni tak razne povedz, ze toto spravil posledny krat,lebo to budes riesit inak a nebude sa mu to pacit. Nedaj sa komandovat, ver mi, viem o com hovorim.

exupery
30. dec 2015

A ked ste spolu len chodili,tiez mal takyto slovnik?Tiez sa vyjadroval k inym zenam takto?Ako sa spravaju jeho rodicia voci sebe?vsetky tieto veci treba pokukat,kym si navleciete prstene...aky mal vzor,tak sa bude chovat...Pre mna chlap,ktory zenu nazve niecim takymto,nieto este svoju-dovidenia...ziadna ucta,ziadny respekt,..pre mna to nie je MUZ! Rada-vazne neviem,urcit hranice hned na zaciatku,pretoze cim dalej popustite,tym to bude horsie...manzelstvo bez ucty jeden k druhemu-nema dlhu zivotnost

janinka007
30. dec 2015

Takéto hovado nezmenis, ani keby si sa rozkrajala. Buď sa s tým zmieris, alebo to budeš trpieť, ale to bude gradovat a to jeho chrapunstvo sa prejaví v každodennom živote. Bohužiaľ 😞

merryy
30. dec 2015

@majka65 nie často prispievam do for ale nedá mi.... skús tak ako moja kamarátka, tiež vydatá a manžel s času na čas jej začal nadávať že je taká a taká... samozrejme ju to poriadne naštvalo a hrubou fixou napísala nad manželskú posteľ na stenu všetky výrazy ktoré používal 😀 že teda ked je taká aby každý večer videl s kým spáva :D :D to bolo prekvapko ked prišla na druhý deň s práce a stena vymaľovaná a viac také slovíčko nepadlo... za pokus to snáď stojí...

slnecnica174
30. dec 2015

@majka65 Nabuduce aj ty na neho spusti taku poriadnu sprsku nadavok. Potom rozhovory, rozhovory... ale tiez si nemyslim, ze sa zmeni. Proste je to v nom, mozno sa bude snazit aspon niekedy kontrolovat, kto vie.

fidorka7
30. dec 2015

@majka65 som s mužom 20 rokov, aj môj ked sa nazúri, tak lietajú nadávky, tiež väčšinou v aute ale nikdy za tých 20 rokov si nedovolil voči mne ani len nadávku typu "sprostá krava", nieto ešte iné vulgarizmy i keď priznávam, že občas som ho inak vytočila...
Ja neviem, úcta, láska, vážiť si jeden druhého? Nič mu to nehovorí? Neviem ti poradiť, snáď len to, že by som nechcela vychovávať deti v tomto modeli správania.

majka65
autor
30. dec 2015

dakujem vsetkym za rady

@merryy 😀 😀 no tomuto sa hovori originalny napad 😀

bonaqa2013
30. dec 2015

Ty máš šťastie, že nemáte spolu deti. Ja som to zažila, lenže ja som bola tehu už na svadbe - takže moja smola.... manželstvo skončila ešte skôr ako poriadne začalo. Takže radím vykašľať sa na neho - kým nemáte dieťa, potom to už bude horšie... starý sa nezmení....

kasiopeja01
30. dec 2015

Suhasim s komentami, utekaj od neho,kym nemate deti. Ak ich uz budete mat, bude to horsie a doplatia na to hlavne oni.

gviera
31. dec 2015

Ty si ani tak celkom neuvedomuješ aké je to vážne, že sa k tebe takto správa. Neváži si Ťa. Keby ťa mal rád, vedel by že to nie je OK a snažil by sa s tým niečo robiť. On má problém celkovo vo vzťahu k ženám. A čo bude nasledovať za rok - dva? Ja ti to poviem: nadávať bude naďalej, lebo to má na háku a myslí si, že je to v poriadku, ak budete mať deti, tak bude nadávať nielen tebe ale aj im. Pri každej príležitosti vám bude nadávať, vždy keď sa mu nebude niečo páčiť, zakrátko bude nadávať aj bez príčiny. Kým nemáte deti, vráť sa z kratšej cesty, neplánuj si s ním rodinu, a nájdi si takého, ktorý si ťa bude vážiť, lebo inak nie je ďaleko ten čas, keď tu budeš zakladať samé smutné a zúfalé témy. Od slovnej agresivity je len jeden krôčik k fyzickej agresivite. Môj muž škaredo nadáva keď sa mu nedarí robota - ale tak sám pre seba, lenže bohužiaľ nahlas. A mne to vadí, on to vie, tak keď sa už potrebuje odventilovať, chodí nadávať do lesa za naším domom. Nezniesla by som keby nadával mne alebo synovi.