Hádky kvôli psovi

larkaa232
8. júl 2017

DIevcata, povedzte mi, je normalne ked nechcem, aby sa velky mokry pes otriasal od vody vedla mna ? S mm sme sa kvoli tomu pohadali, on ho chce na zahrade kupat, my tam lezime a slnime sa, deti sa kupu. Pes sa namoci vo vode (ma svoj priestor s vodou), pride tam, kde lezime/sedime a vytrasie sa od vody - cize voda+vsetok sajrajt co na nom je (beha po zahrade kadetade)+chlpy. Toto opakuje niekolkokrat. Keby sa otriasal inde, vobec mi to nevadi, ale on pride za nami sa otriast tam kde sedime/lezime....Takze sme potom od neho mokri my, uteraky, pripadne ak tam mam v pohari vodu, mozem vymienat alebo jedlo.... este aj dovnutra sa naprska... deti to nemaju radi, navyse jedno z nich je alergicke na psov... Minule som povedala, ze mi to vadi, odpoved mm, ze ved nepride sa otriast, ale prisiel, ze ved aj pes sa chce kupat. Nechcela som sa hadat, vstala som a sla inde.. Dnes sedime vonku, deti sa chystaju kupat, dala som von uteraky atd. a mm zas, ze ide psovi napustit vodu. Hovorim, ze nech ho okupe podvecer, ze zas sa bude chodit k nam otriasat. Pohadali sme sa. MM najskor, ze nebude, ale poznam nasho psa, no a nakoniec vyhlasil, ze mu tam tu vodu da, ze aj nas pes ma pravo sa okupat atd....a ze to mam respektovat ! Vytocilo ma to - ja mam respektovat psa ? Preco mi je vnucovane nieco, co nemam rada ? Ved je to aj o hygiene. MM je oduty nadalej a "pekny" den pred nami. Ze vyvolavam hadku, atd.... Ked som sa opytala, ci ma je nas pes vyssie postavenie ako ja, povedal, ze ci bluznim....☹ Povedala som mu, ze on nerespektuje nieco, co sa nam nepaci a uprednostnuje psa.

alice.jant
8. júl 2017

Podľa mňa máš pravdu. Ešte si bola aj ústretová a povedala počkaj, teraz sa okúpeme my s deckami a podvečer psík. Príde mi to ako slušný kompromis. Nerozumiem prečo tvoj muž z toho robí tragédiu, a rozhodne je to on kto hľadá konflikt. Tak hádam najprv rodina (plus dieťa alergické k tomu...), aj keď si milovník psov...

monciky
8. júl 2017

@larkaa232
mam doma dva velke psi na dvore, maju kazda svoju volieru a uz nemaju pristup na travu a k bazenu- mne chlpy strasne vadia a ako pises su vsade, aj v pohari s vodou..., na terasu sa mi nedostanu, ale aj tak su tam chlpy, Tvojho muza nechapem ale vobec..., ja moje psi sprchujem niekolkokrat za den, ale tak, ze ich zavriem vo voliere a cez nu ich ovlazim....,

larkaa232
autor
8. júl 2017

Celodenne napatie vyvrcholilo vecer opat hadkou, kde mi moj muz povedal, ze utocim na psa a ze si nepraje, aby som hovorila na neho, ze je spinavy, zmizni apod... Nas pes ma svoju izbu, pustam ho kazde rano von, davam mu rozne pamlsky na jedenie, rozpravam mu, ale mam k nemu normalny vztah. Ked neposlucha, zahucim aj zmizni, ale predtym mu poviem bud fuj, chod von, nechaj ma (ked sa mi ide vtlacit pomaly do taniera), atd. Dotkli sa ma tieto reci, lebo ja mu neublizujem, skor je mi ho luto. Mm ho stale len mojka a lutuje, ale nehra sa s nim, na prechadzku nejde.... kolkokrat vybehne aj na deti kvoli psovi... akoze ja mam byt v pozore pred psom ? Povedala som, ze od dnesneho vecera pre mna nas pes " neexistuje", aby som mu nahodou neublizila, nech sa stara o neho sam. Mrzi ma to, ale toto prehnal.

lintu
8. júl 2017

pes sa má právo okúpať? príďte to vysvetliť prosím tomu nášmu 😅

neviem, ale váš problém sa dá pomerne jednoducho vyriešiť... buď:
1. psovi vyčleníte časť pozemku, kde sa môže čľapotať vo vode koľko chce, avšak nebude mať prístup k vám
2. časovo si rozplánujete, kedy sa pôjde pes kúpať a kedy vy opaľovať
3. vycvičíte si psa, aby sa k vám mokrý jednoducho nepribližoval

nič zložitého, čo by nemohlo viesť k spokojnosti aj vašej, a teda aj vášho psa 😉

larkaa232
autor
8. júl 2017

@lintu ja to viem, ale moj muz to nechape 😒

lintu
9. júl 2017

@larkaa232 no veď čítam, že tvoj drahý je na toho psa nejaký háklivý 🙄 pri tom neznieš, že by si robila niečo zle.... len proste tvoj manžel je tak trochu precitlivený a psíka si akosi moc zosobňuje... fúkať sa za niečo, čo tomu psovi absolútne neublíži? vážne? to vždy tak či to len dneska výnimočne? nebude za tým nejaký iný problém? ako sa k vám pes vlastne dostal?

alice.jant
9. júl 2017

@larkaa232 Mimochodom- pes mam vlastnú izbu? To je pomaly na diagnózu nehnevaj sa 😅
@lintu riesenia logicke, Ale z prispevku sa da pochopit ze aj to skusala tym sposobom a muz proste si robi so psom po svojom a toto nerespektuje...

larkaa232
autor
9. júl 2017

@lintu psa sme si normalne kupili ako stena od chovatela.

ludkka0407
9. júl 2017

@larkaa232 trvaj na svojom,ze teda pes sa nebude kupat vtedy,ked vy,aby neotriasal vsetku vodu na vas☺ja som milovnik psov,mam ich doma 5,ale teda pred rodinou ich neuprednostnujem,radsej volim take riesenie,aby sme boli vsetci spolu.
Apropos,pes by nemal trpiet,ked vravis,ze "neexistuje" pre teba,lebo on tomu rozumiet nebude a za manzelovym spravanim by som hladala este nieco ine,nieco,co ai tymto kompenzuje.drzim palce,nech sa to upravi

14hviezdicka12
9. júl 2017

@larkaa232 tak neviem ci j teraz v mode viac sa venovat psovi ako rodine.. alebo aby pes mal izbu no ale tak 100 ludi 100 chuti 🙂 ty si mu nic zle nepovedala aj napriek tomu ze robi z toho vedu. Ocividne tvoj miz chova viac citov ku psovi ako k tebe a aj detom. Ak by bolo moje dieta alergicke neexisatoval by ziaden pes ziadna macka alebo ine zviera a taktiez by to musel muz akceptovat respektovat. Odtial potial. Tvoj muz ma asi vzdy hlavne slovo aj ked ty sa mozes bars aj na hlavu postavit nepohnes s nim, nevysvetlis mu. Nechaj ho tak. Proste je to jeho pes nech sa o neho stara sam. Neviem zvlastne vztahy su v tejto dobe kde sa parnltneri bud nerespekfuju a robia si naprieky alebo sa mlatia alebo sa podvadzaju. Nevravim ze to tak nebolo kedysi v minulosti ale je to moc divne. Ked on bude chciet sex povedz ze nie !
Ze nech sa ide radsej pomaznat so psom, ked ta on nerespektuje teda tvoje prosby vykasli sa na to aj ty.

moonlight1210
9. júl 2017

@larkaa232 vy mate len tento vyhroteny problem so psom, alebo sa hadavate aj pre ine veci?

Lebo zvycajne sa takato banalna vec vyhroti iba ked su v pozadi uz ine nedoriesene spory.

Preto asi nebude mat zmysel riesit "pripad pes" jednotlivo (lebo to nic nevyriesi), ale pozriet sa aj na zvysok.

larkaa232
autor
9. júl 2017

@moonlight1210 ano, mame aj ine spory, zialbohu. Ale co sa psa tyka, od zaciatku to bolo takto, uz aj svokor ho upozornoval na to, ale ked to nenaslo odozvu, vzdal to.

@ludkka0407 vies, neviem ako sa mam k psovi spravat "aby dobre bolo". Ja s nim mam normalny "vztah", ale nemozem mu pomaly nic zakazat, zvysit hlas ked nepocuva, povedat, ze je spomavy, atd. lebo na neho utocim (?). Preto som sa rozhodla neriesit okolo psa nic, akoby bol pre mna vzduch. Je to zle a tazke aj pre mna, ale zas ist do hadok ? Ked vopred ani neviem co poviem podla mm "zle". To iste aj deti - syn zakrici na psa prestan, ked robi co nema, a muz okrikne syna, ze co je, ved nic nerobi...☹

larkaa232
autor
9. júl 2017

oprava: nie spomavy ale spinavy

svetlana35
9. júl 2017

@larkaa232 to mi pripomenulo manzelovho psa, ktoreho mali ked sme sa spoznali: Povýsili ho na poloboha. dokonca ked som spala u nich pes mohol vyskocit na moj vankus vrcat na mna a nic sa nedialo. NAstalie muz mal zdravy usudok a psa spacifikoval, no svokra to nesla prezit. Nastatie pes nezil dlho a a teraz mame tiez psa s pevnymi pravidlami. Kupe sa len na priehrade.

katka1981
9. júl 2017

Neviem kde zmizol moj prispevok, tak len v skratke. U nasich sme mali vlciaka, kupal sa niekolkokrat denne vo svojej vani vonku az kym voda nezamrzla, nikdy nikoho nofrkal, ked sa otriasal. Vas to asi robi narocky, aby ste si ho vsimli, alebo mu treba dat vodu dalej. Jednemu to moze vadit, inemu to moze byt prijemne. Ja psy milujem, ale ked chcem byt sucha, vadi mi aj obliatie cistou vodou. Ja si myslim, ze ste vynervovani, mozno z deti, mozno stereotypu, ale u vas to hadanie je hlavny problem a mozno partner nechce ustupit z principu. Co sa psa tyka, bud sa dohodnete vy dvaja, alebo sa nadalej budete hadat. Nikto vam s tym nepomoze. Bud si budete robit naprieky, alebo najdete kompromis. Ty tu najdes pochopenie alebo odsudzovanie ale vas problem to nikam neposunie.

deti95060810
9. júl 2017

a na prechádzky so psom ide kto? nik?
U nás je to v opačnom garde....všetci nadávajú na nášho psa, len ja som jediná kto sa o neho stará... no ale tvoj mm by ho tiež mohol radšej okúpať keď sa už vy nekúpete resp. večer..... Aspoň pre pokoj v rodine...

ukulela
9. júl 2017

manzel ma ku psovi chory vztah. ale tieto hadky su zrejme presuvanim aj inych problemov ... avsak k tomu kupaniu, ak je pes velky a dlhosrsty, je mu strasny hic. on sa ovlazit potrebuje, treba najst len sposob, ako mu zabezpecit tien a vlahu tak, aby nikoho neobtazoval.

katka1981
9. júl 2017

@larkaa232, ja som tiez niekedy mala pocit, ze moj muz miluje viac psika ako mna, ale tak jasne, pes mu nehuboval.... ale ako odtial-potial. Tvoj muz si to vobec neuvedomuje. Treba sa v klude porozpravat. Len bolo by dobre aby aj psik pochopil, kde je jeo miesto a nesmie sa citi rovnocenni na urovni deti, tam potom mozu problemy vygradovat.

larkaa232
autor
9. júl 2017

@katka1981 ano viem, aspon sa tu vypisem, viem, ze riesit to musime my dvaja...

@deti95060810 na prechadzku som ho zacala bravat ja, pytala som sa muza, preco s nim nechodi von. Neviem dodnes. Nas pes ma 40 kg a strasne taha, navyse sa utrhne ked co i len nieco pukne, lebo sa boji. Dvakrat som takto spadla na ulici. Ked nie je uviazany, ide si po svojom a nevnima nic. Chcela som ho cvicit, ale bola som vtedy tehotna, male dieta, jednoducho som to nedala a neskor to uz bolo zlozite ho naucit. Muz ho neucil nic. Ako pisem, da mu jest, pit, pusti do zahrady, obcas vycese, obcas okupe. Necha ho pri sebe lezat a riesi mobil. Nehra sa a nim, iba ho lutuje a mojka.

larkaa232
autor
9. júl 2017

@ukulela ma k dispozicii vodu, taky bazenik, kde sa moze lochnit, akurat mu napustame vzdy novu vodu a teda v case kedy sa bude kupat. Tien je v zahrade hocikde, moznosti plno. Ale on sa tlaci len k nam a aj vyfrkat sa pride k nam

katka1981
9. júl 2017

@larkaa232, tak som povedala muzovi, o vasom probleme a on sa len smial, ze ani on by nezniesol, aby sa o neho otriasol pes a on zboznoval lezat so psom. Je to za hranicami. Musite sa nejak dohodnut, lebo sa budete nonstop hadat. Co to mate za psa?

sissy27
9. júl 2017

@larkaa232 neviem aký starý je ten pes, ale zvážila by som profesionálny výcvik. Muž ako píšeš s ním nejde ani von, tak by som sa vybrala ja "na prechádzku", ani by nevedel. S mužom v tomto zrejme nepohneš, so psom by sa ešte mohlo dať. Každopádne postoj tvojho muža nie je správny, pes síce potrebuje svoj priestor, pohodlie, schladiť sa atď., ale rovnako tak potrebuje určiť hranice. Nikto z rodiny si nerobí len tak čo sa mu zachce bez ohľadu na druhých, nebude to robiť ani pes a ani manžel. Ale zrejme bude s manželom potrebné vyriešiť aj tie spory v pozadí, trošku mi to pripadá, ako keby ťa cez psa "trestal" za niečo iné.

larkaa232
autor
9. júl 2017

@katka1981 nejde to sa v klude o tom porozpravat, on to totiz nechape a ja vyvolavam konflikt

larkaa232
autor
9. júl 2017

@katka1981 golden retriever

larkaa232
autor
9. júl 2017

@sissy27 ako som pisala vyssie prechadzky som skusala, ale nedopadlo to dobre.

larkaa232
autor
9. júl 2017

Neviem fakt za co by ma mal "trestat". Nedokazeme vyriesit veci normalnym rozhovorom - snazim sa, ale nie, on nechape, nevie o co mi ide, rozpravam s nim na rovinu, bez okolkov, bez omacok. Priamu odpoved malokedy dostanem, pretoci na ine, atd. Povie, ze ja som vyvolala hadku, ja som taka a taka, ci bluznim, podla neho sa nic nedeje, ze ma nechape atd. Asi nechce... vsetko len necha pretriast a ked chcem nieco doriesit, je utocny... nadobudla som pocit, ze som fajn len vtedy, ked som mila, usmiata a so vsetkym suhlasim. Akonahle poviem co sa mi nepaci, je zle. Ale ja niesom teliatko ....

katka1981
9. júl 2017

@larkaa232, mate problem medzi sebou. No nezavidim, to sa bude len nabalovat.

mamutka
9. júl 2017

@larkaa232 toto nie je dobré, ze muž okrikuje deti, ak upozornia psa, keď robí zle. Pes potrebuje pevné pravidlá, obzvast takéto plemená. To čo predvádza tvoj muž, je opicia láska, moja mama robí to isté s ich psom. Ľutovať psa, ale na prechádzku ho nezobrat? Choré! Očividne sa to s mužom rieši ťažko, ale pre dobro tvoje a deti by som si našla profesionálneho cvicitela, nalozila psa do auta a šla to riešiť. Pes vidí, ze muž stavia deti pod jeho úroveň a tak k nim aj začne pristupovať. Toto už vyrieši len profík, toto plemeno sa ťažšie učí, ale dlho si pamätá. Môžeš to poriesit. Muž si možno nechá od profika časom aj niečo vysvetliť, lebo 40 kilovy pes bez rešpektu k človeku sa ti znení na sud s pusnym prachom ....

alexandraalexandrova
9. júl 2017

@larkaa232 no, toto je veru na zmyslenie. Hlavne sa zamysli ty nad tym ci chces prezit zivot tak ze sa kazdu chvilu kontrolujes aby si nepovedala/neurobila nieco nevhodne, len aby bol pokoj a aby manzel nebol nespokojny. Lebo mne to pride uplne ale uplne odveci. Ty mas pravo hovorit slobodne co citis, co si myslis a takisto mas pravo mat naplnene svoje potreby, obzvlast ked si ochotna ist do kompromisu a nielen si presadzovat to svoje. Problem je tu tvoj muz, ktory zjavne nema potrebu ta respektovat a este ta obvinuje ze to ty vyvolavas konflikty a podobne. On tebou vlastne dost hnusne manipuluje a ako vidim tak sa mu v tom aj zacina darit, ked ty uvazujes o tom co povedat a co nie...Nuz toto je ale cesta do zahuby, lebo akonahle uvidi ze sa snazis prisposobit, bude to brat ako samozrejmost a ziadat viac a viac az jedneho dna zistis ze vlastne zijes zivot podla neho a nie podla seba. Pouvazuj, ci to je to, co chces...
Na tvojom mieste by som mu dala ultimatum: bud pojdete do manzelskej poradne/ k pschologovi a poriesite tie nezhody medzi sebou, alebo by som pouvazovala nad tym ze zbalim deti aj seba a dovi dopo aspon docasne. Mozno by sa konecne spamatal ze svet nie je len o nom a jeho psovi a jeho potrebach, ale ste tam aj vy a ste rovnako doleziti...

alex49
9. júl 2017

v prvom rade, pes nie je vychovaní, čo je chyba vás oboch, ešte má aj izbu, to kde sme
poradie by malo byť manžel ako hlava svorky, ostatní členovia rodiny- ty a deti a následne pes a nie pes na prvom mieste, potom manžel a daleko vzadu rodina
manželovi povedz, že bud pôjde so psom na cvičisko a začne sa o neho poriadne starať, alebo sa môže nasťahovať k nemu do izby