Pekný večer.... Prosím o radu, lebo som zmätená zo správania môjho svokra. Prišli sme na návštevu a namiesto privítania, sa so mnou pohadal, vykrical mi samé somariny a zo všetkého ma obvinil, lebo nezvládol správanie mojej 5 ročnej veeeelmi tvrdohlavej dcéry. A v podstate svoje emócie. Ona totiž na ňom lipne. (Ako dievčatá na chlapcov). Potom sme odišli rozhadani a keď sme prišli po nejakom čase, tak nás privítal s úsmevom, podával nám ruku, žiadne ospravedlnenie, žiadna komunikácia o probleme. Ja som mu ruku nepodal. Ja sa neviem tváriť, že sa nič nestalo. Stratila by som samu seba., keby som začala hrať jeho hru, že sa nič nestalo. Pociťujem voči nemu veľmi veľký odpor. Mate niekto, prosím, z vás nejakú skúsenosť a poprípade riešenie??? Ďakujem
@lucusbielaruza jeho ospravedlnenie bolo, že Ti podal ruku a privítal.Starsi ľudia sa málokedy ospravedlnia
@beata_k ja by som to chcela vrátiť späť, ale čo s tým, že sa budeme tváriť, že sa nič nestalo a podla mňa to napätie, ktoré opäť vo mne vznikne, znova vyvolá hádku, lebo sa poznam... To je ako začarovaný kruh...
Hovorí sa, kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť ... je to otec Tvojho muža ... moja svokra je rovnaká ... za tie roky som sa naučila, pre pokoj v rodine, nie v mojej duši, neriešiť ... podal Ti ruku, myslím, že to bola forma zmierenia, moja svokra by to v živote neurobila ... či v obecnom rozhlase chceš od neho ospravedlnenie?
@luccija zaujímavý pohľad... Ale čo s mojimi emóciami... Veľmi sa ma všetko dotklo...
@dzulli1980 pýtam sa v dobrom, bez urážania... Dotklo sa ma to s tým rozhlasom... Len nemám takú skúsenosť a chcela som radu.
Co keby miesto pisania na konika si sa s nim o tom porozpravala? Alebo myslis ze si to tu precita? 😂 Ine riesenie tohto problemu ako konfrontacia s nim nie je alebo vlastne je ze uplne prestan k nemu chodit a mas po probleme.
@lucusbielaruza Čo presne ti vyčítal a akým spôsobom(krikom? vulgarizmami?) a trošku konkretizuj ako nezvládol správanie tvojej dcéry, lebo neviem čo si pod tým predstaviť.
@beata_k ďakujem veľmi pekne... Znie to dobre a povzbudzujúco...
@whatever1 krik, škaredo ma nazýval, skoro ma udrel, keby ho manžel nechytil pod krk.... Strašneeee to bolo, dievčatá, nechcite zažiť... Ja som ani nestíhala reagovať na neho, lebo deti moje tri plakali, balila som popri tom, svokra plakala... Hrúza... Ja som sa tiež nakoniec rozplakala a odišli sme preč domov
A čo konkrétne robila tvoja dcéra? Je to jeho vnučka? Možno to on vnímal úplne naopak a on sa cítil dotknutý a podanie ruky z jeho strany bolo odpustením, nie ospravedlnením. Ťažko je objektívne z tvojich informácií posúdiť, čo sa vlastne stalo.
@lucusbielaruza ja sa vobec divim ze po takomto vystupe tam vobec este chodite.
Neviem si dost dobre predstavit situaciu a teda riadnu hadku kedy by moj muz musel chytit pod krk niekoho,svokra place,deti placu...Zijeme v civilizovanom svete preboha,rodina uz nikomu nic nehovori?! ...To uz ste sa na com takto posekali??? A uz by ma nevideli. Ani moje deti. Mam svoju hrdost.
@beata_k No dnes po pol roku som chcela pozdraviť svokru, lebo mam najlepšiu svokru, aj so svojimi chybami, vola a mi stále, tak som k nim zašla a svokor s úsmevom ma zavolal k nim domov, podával mi ruku, pozerala som na neho, ale veru som sa veľmi premahala, ale keď som videla svokru, ako mi prikyvuje, aby som mu tu ruku podala, tak som to kvôli nej urobila a tým som jej vycarila veľký spokojný úsmev... Ale pre mňa to nič neznamenalo, stále som ranena, sklamaná, a pociťujem stále veľký odpor. Už som sa na neho aspoň pozrela, keď som mu podávala ruku, ale som odmeraná voči nemu...
@lucusbielaruza hlavne je pre môjho manžela a moje deti, aby som aj ja zabezpečila pokoj, ale nechcem stratiť samu seba a to sa mi nedarí... Pokoj v rodine je to nejdolezitejsie, čo chcem.
@lucusbielaruza Prečo Ťa chcel svokor udrieť?
@lucusbielaruza Prečo nenapíšeš, čo ho tak vyprovokovalo ?
@lucusbielaruza Je mi ľúto, že sa tým trápiš. Odpor voči nemu budeš asi pociťovať až kým mu neodpustíš. A podanie ruky má pre Tvojich svokrovcov veľmi hlboký význam.
...niektori ludia takto reaguju, odpustenie a zmierenie a tvarime sa ze sa nic nestalo. Aj u nas v rodine to tak funguje (moja mama) zvykla som si na to uz davno, vlastne je to aj super, lebo ked sa aj pohadame viem ze zachvilu bude dobre aj bez toho aby sme to riesili 🙂 Skus len zmenit uhol pohladu. Nebud vztahovacna a zbytocne hrda, bud rada ze vam to v rodine klape a vsetci sa rozpravate a navstevujete.
@lucusbielaruza a co na to tvoj muz, ako hodnotil jeho spravanie?
jasne, ze sa ta to dotklo ...ale popravde nemyslim, ze generacia 50+, a uz vobec nie chlapov, nejak srdcervuco a psychologicky preziva nejake hadky a vybuchy (a uz vobec nie polroka po cine). neries to uz, hod to za hlavu, mozes si mysliet o nom svoje. no keby sa to opakovalo, tak mozes trvat na rieseni a ospravedlneni.
V úvode píšeš, že si mu ruku nepodala a neskôr že si podala a uspokojila tým svokru.
Ja nie že po takom výstupe by som mu ruku nepodala, ale už by ma tam nevidel ani vnúčatá. Keď ich chce vidieť, tak u nás a s mojimi pravidlami. Nie že sa svokor bude na mňa oháňať rukou. 🤷 Pred deťmi.
Ja teda nechapem preco ste tam sli ked ste tuto situaciu nemali po pol roku vyriesenu? Ak si ta sla, tak by som byt svokrom predpokladala, ze si to hodila za hlavu.
Preco to neriesis s muzom, so svokrom? Ako ti pomozeme my, ked v uvode pises polopravdy?
Co povedal muz na celu tu situaciu?
@lucusbielaruza Ja som toho nazoru ze kazdy konflikt treba uzavriet. Je mi jedno, kto je ako nauceny, ci je to stara generacia, alebo je uz odvtedy pol roka.
Isla by som tam, svokrovi by som podala ruku ako gesto toho ze sa s nim chcem uzierit, ale zaroven by som mu ovedala ako velmi sa ma dotklo jeho spravanie spred pol roka.
Po takom vystupe by som k nim uz nikdy neprisla. Ja nie som naucena na take spravanie a pre mna je uplne neakceptovatelne.
Och zena pises to ako murder mystery. Vobec Nevieme co sa vlastne stalo. Mlžiš celu situaciu a ide to z teba ako z chlpatej deky. Ved opis co sa presne stalo .. to akoze ste sa pol rok nevideli? Od vtedy ? Ste tam boli na silvestra? A tvoje tvrdohlave 5r dieta dedka niecim uplne nevinnym vytocilo tak ze sa choval agresivne k tebe? Medzi tym pol rok ste sa nevideli? A vrah je zahradnik. Ruku si mu nepodala ale nakoniec podala.
Uz by som tam nikdy viac nesla a svokra ak chce moze prist aj k vam.Ak nie a chce vidat vnucence,mala byt prva kto si ho uprace a donuti ho ospravedlnit sa.Taky sialeny vystup si neviem ani v rodine predstavit.
Ja by som tam nebola isla dovtedy pokial sa situacia nevyriesi. Tvarit sa ze je vsetko v poriadku je cez ciaru. Pred buducou navstevou trvaj na vysvetleni jeho chovania. Co na to vravi muz?