Pred týždňom sme boli na oslave tety a bratranca. Bratrancovi som kúpila darček ale s tetou nevychádzam moc dobre, občas je fajn, občas ma nepekne ohovára a zhadzuje, tak som sa pridala k mame a dali sme jej ten darček "spolu", kúpila jej toho viac. Mama mi vyčíta, že som jej nič nekúpila, avšak teta mi nedala nikdy nič a vždy sa prišla najesť zadarmo. Prípadne sa tiež skryla za niekoho, že je to ako keby spolu. Viem, že sme rodina ale ona bežne chodí na oslavu narodenín s prázdnymi rukami. Naposledy mi povedala, že veď rodičia a zbytok rodiny mi dali dosť. Teta zarába 2x viac ako ja. Mama mi od začiatku týždňa hovorí, že som lakomá a stále sa ma pýta, čo som jej kúpila na Vianoce. Popravde nemám nič, pretože keď som sa jej od začiatku decembra pýtala, čo by sa jej páčilo povedala neviem. Ona je veľmi náročný a kritický človek, že nepoužíva hocičo a človek sa jej nezavďačí hocičím, je schopná to skritizovať. Ja rátam, že nedostanem nič. Brat už viackrát zabudol na narodeniny rôznych členov rodiny a vždy mu len povedali, že si to musí zapamätať. Darčeky im tiež nedal. Na moje narodeniny tiež neraz zabudol a je starší ale nikdy sa doňho nepúšťali takto ako do mňa. Mne hovoria, že som lakomá. Ako by ste reagovali? Príde mi to nefér.
Ja by som im vsetkym povedala: bude, ako ste povedali a uz nikomu nic nedala, len najblizsim. Akoze prepac, ale co je to za napad davat darceky na Vianoce este aj takej rodine ako teta… potom ludia nakupuju kopec blbosti a z Vianoc sa robi hon na darceky.
Ak si sa chcela pridat k darceku pre tetu, tak naozaj si mala prispiet mame financne. To je ozaj sproste dat akoze spolocny darcek, ak si k tomu nepohla prstom ani neprispela financne.
A k zvysku - pre mna ste sibnuta cela rodina. Jedna strana ocakava asi diamanty a druha strana nevie ani symbolicky nic kupit. Tak sa nestretavajte a bude klud.
poslala ich všetkých do čerta aj s ich darčekmi a oslavami...
Čo to bola za oslava ? Nejaká narodeninova ? Podľa mňa bolo tiež blbe, že si bratrancovi darček kúpila a tete nie. Mohla si jej kúpiť hoci nejakú 10eurovu sprostost, ale prísť naprázdno sa nehodí. Alebo ak si chcela dať spoločný darček s mamou, mala si naňho prispieť. To, že teta nevie, čo sa patrí, svedčí o nej. Ale ty si sa mala zachovať , ako sa ma a mala by si svedomie čisté. Hanbiť by sa potom musela len ona, ak by prišla na tvoju oslavu na prázdno. A čo sa týka Vianoc, tak vy plánujete štedrú večeru aj s tetou ? Lebo ak áno, asi sa hodí kúpiť nejakú maličkosť, ale ak nie, tak by som vôbec darček nekupovala. My si v rodine kupujeme darčeky len medzi sebou, čo sme na štedrej večeri , plus blízka rodina ako je svokra, rodičia . Určite nekupujeme darčeky ešte tetam a ujom.
Keď si neprispela mame na darček, tak to nebol spoločný. Bol len mamin.
Daj mame 5€, že to je na ten "spoločný" darček pre tetu, nech máš pokoj. Poprípade jej daj ešte jednu 5eurovku, nech kúpi spoločný aj na Vianoce.
Daj ten príspevok prečítať mame 🤷. Oni budú asi z takej rodiny, kde chlapi sú "páni tvorstva nedotknuteľní ňuňu" a ženy treba zdrbávať od narodenia, ale to len tak tipujem...
Ak pôjdeš najbližšie okolo kontajnera s odpadom, vylov tam niečo a pekne jej to zabal. Ak sa bude pýtať čo je to, odpovedz "neviem" To ti povedala, keď si sa pýtala, čo chce na Vianoce. A máš vybavené...
Je to tvoja vec či niekomu kupis nieco alebo nie, si dospela nie, tak by som to razne vysvetlila a tieto rodinne darčekovania zrušiť.. by som sa mamky opytala, co ti dalq kedy teta ked ty by si mala bytpovinna jej kupovat darceky
Nás 12 rokov, že nevieš upratať mamu brata a rodinu ? Slušne ale asertivne by som už všetkým vysvetlila kde je sever. Ty si lakomá a henta teta príde s prázdnymi rukami a hlavne sa zadarmo nadlávit ? By som mame veľmi jasne prehovorila do duše, že sa z tety nepose.reš. kupovať darčeky nie je povinnosť, dokonca to nemá ani oporu v zákone o rodine 😉, tak nech prestanú dristat. Zruš darčekovanie, nedostaneš hovadiny a ty usetris. Nervy a €.
predpokladam,ze si dospelaa sama sa mozes rozhodnut ci niekomu nieco das... osobne by somjej kupila neaku sprostost aby bol klud v rodine,ale nic extra drahe .. vaza, hocjaky pracholapac ci flasa vina .. a ak sa jej nepaci hold ma smolu ... ale ak ta to obtazuje nekupuj nic a rodicom len povedz,ze hold tak si jej dala to iste co ona tebe akurat v inej farbe ..