Hádka s priateľom

1. máj 2021

Ahojte, neviem v podstate čo chcem počuť, asi vaše skúsenosti. Ubezpečiť sa, že v tom nie som sama , také sa stávajú a bude všetko v poriadku.
S priateľom sme sa nezvykli hádať no v poslednej dobe sa to len kopilo a kopilo, týždenne sme sa na niečom pohádali ale nikdy sme to nevyriešili len sme fungovali ďalej ako keby nič. No predvčerom sme sa pohádali až tak, že sme to ukončili ale tak rýchlo v hneve. Včera troška s chladnou hlavou sme sa rozprávali a každý si priznal svoju chybu. Povedal, že aj jeho táto situácia mrzí a možme sa o tom pokúsiť porozprávať ale musíme sa najprv ukľudniť. Priateľ je veľmi ťažkej povahy. Veľmi rýchlo sa naštve a hnev uňho trvá veľmi dlho , keďže sám seba dokáže naštvať (moc premýšľa o tom a začína vidieť všade chybu). Ja sa tiež naštvem rýchlo ale do pár hodín by som sa najradšej už túlila. No tu nastáva problém. Od včera po tom , čo sme si povedali, že sa to môžme pokúsiť vyriešiť ale musíme sa ukľudniť, sme sa nerozprávali. Ani dobré ráno ani dobrú noc proste nič. Obávam sa , či je to v poriadku. Bojím sa, že nakoniec to nedopadne tak, že sa ukľudní a porozprávame sa ale zadre, že došiel nato , že to nemá už zmysel..viem, že je to možné a 'ak to ukončí bude to len lepšie, takého muža nepotrebuješ'.. atď. Viem baby. Teraz by som skôr chcela počuť nejaké pozitívne slová alebo pozitívne podobné skúsenosti.. ďakujem ♥️

777januska777
1. máj 2021

Tak asi by som išla za nim a snažila by som sa zistiť ako to bude a co on chce. Kazdy vzťah má občas obdobia, keď sa dvaja hádajú a až nenávidia, dôležité je, ale potom aký je vzťah silný. Ak je silný dosť, tak to vydrží, ak nie tak nevydrží. Ak by to vás vzťah aj nevydržal, to predsa ešte neznamená koniec sveta. A vždy je lepšie rozísť sa skôr ako moc neskoro. Viem, ze si chcela počuť: "Dopadne to dobre, budete spolu, všetko prekonáte." Ale to sú len klamlivé slová z romantických filmov, realny život je tazsi, zložitejší, ale v konečnom dôsledku lepší.

lucitta9
1. máj 2021

Skus sa spytat, ci sa uz citi na to, ze sa mozete porozpravat. Niekto potrebuje cas, kym vychladne, porozmyslat. To musis ty vediet, aky je.
Ak sa rozhodne ze vo vztahu uz byt nechce, nemozes urobit nic. Nasilu sa nikto vo vztahu drzat neda. Zazila som to z oboch stran - aj ako ta co sa chcela rozist aj ako ta s ktorou sa rozisiel. Boli snahy vztahy udrzat, ozivit, dokonca citovo vydierat, ale v konecnom dosledku to viedlo ku koncu vztahu.

autor
1. máj 2021

Uzavreli sme to s tým, že sa ozve keď a porozprávame sa. Snažím sa hlavne ukľudnovať s tým, že ak by nechcel pokračovať a vyriešiť toto celé nemusel to včera už riešiť. Dali sme si koniec a mohol ma len ignorovať alebo povedať, že nechajme ale priznal i svoju chybu a povedal, že sa to môžme pokúsiť vyriešiť.

ckocka
1. máj 2021

Zázračná prísada ktorá je podmienkou úspešného dlhodobého vzťahu je dobrá komunikácia. Vyjasniť si zavčas či ju zvládate alebo nie je najlepší krok ak zvažujete spoločnú budúcnosť.

malva123
1. máj 2021

To nie je dobre..to bude v povahe..a caka ta to aj v buducnosti..viem ze je to tazke.ale kasli na neho...inak sa budes trapit cely zivot..alebo sa chces s detmi rozvadzat?..utec z kratsej cesty

autor
1. máj 2021

Nechcem myslieť hneď na rozchod..viem, že je ťažká povaha rovnako ako aj ja. Predtým sme problémy nemali ale teraz sme to nejak obaja pokašľali no ak na tom zapracujeme a naučíme sa spolu komunikovať a rešpektovať, mohlo by to fungovať. Už len čakám na to, či to bude chcieť aj on. Kontaktovať ma musí na 100% keďže ešte máme u seba nejaké veci a podobne..len toto čakanie, že čo bude..

malva123
1. máj 2021

Ver tomu...a spomen si po rokoch....

weronika171717
1. máj 2021

Ja by som našla nejakú krásnu ceresnu a napísala mu súradnice a cas kedy sa stretnete.... Možno ho to potom prejde..... Ved je máj, lásky cas ❤️ držím palce aby ste to vyriešili 😍

malva123
1. máj 2021

Taka naivna som bola aj ja.Verila...

autor
1. máj 2021

Je mi to ľúto, že vám to nevyšlo ale to neznamená, že to bude tak aj u nás. Možno áno, ale ak by každý mal ukončiť vzťah po prvej nezhode, nikto by nebol vo vzťahu.

ckocka
1. máj 2021

Nezhody nie sú nijaký problém, snáď žiaden človek si nemyslí že dokáže celý život so svojím partnerom vo všetkom súhlasiť. Podstatné je ako spolu viete tieto nezhody riešiť - a prvý krok je komunikácia. Keď jeden odmieta komunikovať, to už problém je.

oliolijanka
1. máj 2021

Ako dlho ste spolu?

autor
1. máj 2021

@oliolijanka 5 rokov

oliolijanka
1. máj 2021

Aha, ok... ak je to teda prva hadka po 5 rokoch, tak jasne, ze sa nerozidete kvoli tomu, ze ste sa pohadali.
Len otazka je, preco prisla ta prva hadka teraz a tam moze byt nejaky zadrhel. Niektori muzi vyvolaju hadku v pohodovom vztahu ak si chcu dokazat, ze na neveru mali/-ju pravo.

autor
1. máj 2021

@oliolijanka nie nie o nič takéto sa nejedná. V poslednej dobe aj ja mám ťažké obdobie (hľadám si teraz prácu, finančne sme zle) a aj on má dosť toho. Hádali sme sa na maličkostiach z hnevu a neriešili sme veci, až ten pohár pretiekol. No uvedomujem si a z toho, čo hovoril včera, aj on, že sme spravili chybu. Mali sme sa porozprávať a nekonať náhle.

autor
1. máj 2021

Vo štvrtok ten pohár pretiekol, včera sme na tom boli tak, že môžme sa to pokúsiť vyriešiť (podotkol, že keď sa ukľudníme). Viem, že dnes je na grilovačke u kamaráta , tak snáď sa vyventiluje a budúci týždeň sa ozve ..

bluka2
1. máj 2021

Čo tak partnerská poradňa, aby ste sa naučili lepšie komunikovať? Lebo neriešiť, zametať pod koberec kým sa to poriadne nakopi nemôže dopadnúť dobre

oliolijanka
1. máj 2021

👍
Tak potom sa upokoj, daj sa do pohody, vsetko bude ok. Ked nebude, tak si aspon usetris starosti😀
A najlepsie, ked pojdes na grilovacku ku kamoske aj ty...nebudes mat cas rozmyslat o vztahu.

malva123
1. máj 2021

Ste spolu 5 rokov a on je sam na grilovacke j kamarata...tak ste spolu..alebo niekedy ste spolu?

autor
1. máj 2021

@malva123 nie celkom chápem ale ak sa pýtaš na to, či chodíme i spolu tak áno. Občas spolu občas on sám len tak s kamarátmi niekam a ja tiež.

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sari24
3. máj 2021

Viem aké je ťažké čakať na to kým ten druhý začne hovoriť, ale naozaj počkaj kým sa ozve a odventiluje sa. Ja som to dlhodobo nevedela vo vzťahu praktizovať. Všetko som chcela riešiť tu a teraz v danej sekunde a bolo to viac na škodu. Niekedy je fakt lepšie ak dvaja vychladnú a trvá to občas aj dlhšie ako pár hodín. Daj mu čas aj pár dní, on sa ozve len si musí v hlave utriedit myšlienky 🙂