Mali sme s manzelom mensiu vymenu nazorov, vela veci, tak vseobecne, princip hadky, ze podla neho som vzdy vo vsetkom ja ten problem, ja na vine atd atd …. Co ma vytaca, lebo su rozne situacie, kde jednoznacne nie som ja problem (napriklad jeho sestra ma uraza, ja sa branim) a nakoniec povie ze ja mam s nou problem, proste vytaca ma do vyvrtky, vzdy hlavne svoju rodinu zastava, v kazdej situacii, aj ktora je jednoznacne proti mne …. Ale co ma zamrzalo najviac, ze mi na konci hadky povedal, ze to nema zmysel sa so mnou dohadovat, ze však na kazdeho raz dojde …. Je mi do plaču z toho, ze clovek, ktory ma “vraj” miluje mi dokaze povedat nieco, cim naznaci nepriamo, ze si snad zela aby sa mi nieco negativne udialo …. Som z toho znechutena a smutna, co si myslite o hentakej vete voči manželke? Ďakujem 😔
@elia9 to je vec, ktoru som milionkrat riesila a jednoducho ju neviem zmenit, on ako keby bol nastaveny v hlave, ze ich vidi cez nejake ruzoce okuliare alebo co a hotovo 😔 samozrejme ma mrzi, ked hadze pri nejakych situaciach vzdy vinu na mna a ako keby je normalne slepy na veci, ktore urobia a povedia oni, ale toto som riesila mockrat a nic nepomaha nepomohlo …. Vzdy ked prislo na nejaku situaciu, vzdy to bolo rovnako …. Len teda neviem si predstavit, ze by som ja svojmu manzelovi povedala vetu ze na kazdeho raz pride, smerovanu na neho, ze mu vlastne zelam nieco zle, ved ako mozem zelat nieco zle svojmu manzelovi, ktoreho milujem?!
Tiež si myslím že nič zle ti nepovedal... Manželia si vravia aj oveľa horšie veci v hneve a neriešia to tak. A to že manželka, je jedno, môžeš byť aj priateľka. To neznamená že sa musí k tebe 100x lepšie správať lebo si manželka. Ste vo vzťahu je to to isté. S papierom alebo bez
Myslím že vacsina mužov vidí svoju rodinu cez ružové okuliare. Je to fakt, ktorý nezmení žiadna žena.
@gertrudaosem nejde mi ani o manzelstvo, ale ze dokaze cloveku, ktoreho miluje povedat nepriamo, ze mu zela nieco zle, nejaky ja neviem pad na hubu, nieco take
Ja ti rozumiem, mňa tiež párkrát šokovalo, čo počas hádky vyšlo z úst môjho manžela a to by som kedysi dala ruku do ohňa za to, že so mnou sa bude rozprávať vždy iba s úctou..hnev, nervy robia svoje..😕
Neviem ako by som ti poradila, len sa s ním dookola skúsiť o tom rozprávať..že máš pocit krivdy, že aj keď je pravda na tvojej strane, tak on ju nevidí..ale žiaľ niektorí chlapi to takto proste majú..mamička je svätá a tak to ostane🙈
@gertrudaosem ved to, ja mam s nimi velmi negativne skusenosti a napriek tomu milionkrat ako keby to nevidi a nepocuje 😔
Ja by som sa ho opýtala, ako to myslel 🤷. Mne tá veta nepríde až taká hrozná, ale netuším, čo si mu povedala ty, že zareagoval touto vetou 🤷.
@elia9 ano, on to ma presne tak, mamicka je svata, sestra este viac asi …. No cele zle, ale to som pochopila, ze to u neho asi nezmenim jednoducho, ked sa to doteraz po X rokoch nepodarilo …. Ale teraz akoze po tej vete, keby sa mi fakt stane nieco zle, tak mu mam povedat no mojko tak konecne na mňa doslo dufam ze sa tesis alebo mam mat v sebe pocit, ze ked sa mi nieco vyserie tak on bude mat pocit nejakeho uspokojenia z toho …. Ze aka laska potom?!
Ani nie že vidí rodinu v ružových okuliaroch,ale je to rodina a i keď vie aký sú, ich bude chrániť,hlavne keď ich ľúbi. To tak býva že ja viem aký sú,ale druhý nech si na nich nedovoľujú. Ja som tiež taká,tiež si svojich rada zastávam,ja môžem povedať aký sú ale druhý,nech si to nedovolia 🤣. Ale s mužom som sa nikdy do takej situácie nedostala.
@mikadooo spytala som sa a on ze vsak tak ako som povedal, na kazdeho raz pride …. Pritom to smeroval ku mne, kedze sa hadal so mnou
@angela85 chapem ze si zastava rodinu, ale ja a nase deti sme tiez uz jeho rodina a on dava najavo, ako keby oni su pre neho viac rodina ako my, ked ich vzdy zastava
Aj tak mi uniká kontext, v akej súvislosti ti mohol povedať, že na každého raz dôjde? Úprimne, mne to príde ako reakcia na nejaké povyšovanie sa, ja do mužovej rodiny nejak extra nerýpem (majú svoje muchy, ale načo sa v tom rochniť, aj ja mám svoje...), a keby som ešte vedela, že je na to alergický, tak už dupľovane...🤷
@mikadooo ja som sa ho zastava, ze mi pride nespravodlive, ze jeho sestra dostala nieco od rodicov, co on nedostal, ze jednoducho vseobecne mi to pride take zvlastne a on mi na to povedal, ze som nevdacna a ze na kazdeho raz pride a doslo mi to teda luto, kedze mi takuto skaredu vetu povedal este v situacii, kedy som sa ho ja zastavala, ze chudatko moje tak toto neni pekne voci tebe
Velmi tazko ti povedat ci ty mas pravdu alebo nie lebo ani nenapises o ake situacoe sa jedna a za druhe aj kebyze to opises presne je tam pohlad aj tej druhej strany - cize zakonite to co ty vnimas ako strasnu krivdu voci tebe moze aj druha strana vnimat ako velku krivdu voci nim 🤷♀️Cize tiez to moze byt myslene aj tak, ze raz aj tvoje reakcie a slova mozu byt analizovane lupou a hocico, akokolvek nevinne povies, bude brane uplne inym smerom, a bude sa niekto prduskat za to co ty si povedala v dobrej voli, vtipne alebo len tak nevinne a najdu sa ludia co to budu interpretovat tak, ze ostanes prekvapena co sa vlastne deje. To poznas nie - pan Boh ti to oplati na tvojich detoch 😅
@prasiatko30 ano mas pravdu tazko to povedat, jasne moze sa stat ze aj ja niekedy nieco vnimam citlivo, ale ked sa za X rokov manzel vzdy zastane len ich, tak uz mi to pride take ze naozaj jednoznacne je na nich nejaky fixovany a ja viem, ze to ocividno nezmenim, ale zachadzat kvoli nim uz do toho, ze mi povie v podstate nepriamo, te mi zela nejaku negativnu vec mi pride dost zle
Aha. No tak to teda absolútne nechápem z toho jeho vyjadrenia, čo má na teba akože prísť - možno že aj tebe rodičia nedajú niečo, čo dajú tvojim súrodencom??? 🤷 🤷 🤷. Čert vie. A možno mu len lezie na nervy, že riešiš jeho rodinu. Divné, že v hádke si ho ľutovala, že je chudáčik. Takú hádku som s mojím partnerom ešte nemala.
@mikadooo tak ono to bola hadka skor o tom ze ja som sa ho zastavala a on sa ich zastaval, ako to nevadi, co uz, to sa stava a tak (to su tie jeho ruzove okuliare), keby sa to iste stalo v rodine u nas, tak to bude hovorir ako to je nefer, ale proste ked je to u nich, tak len aby to uhral nejako, ze oni su super a jemu nic nevadi a nakoniec mne sa vsetko vrati a na kzdeho pride
Ja ai myslim, ze aj tak prilis riesis co kto robi, povie, odpovie, mysli si. Vsak zi si svoj zivot, ja neviem ci mas deti, ci chodis do prace, ci sa stretavas s inymi ludmi . Pokial nemas ziadnu inu interakciu len tvoj manzel a jeho rodina tak nakoniec sklznete do kadencie, ze riesite a preberate kazde slovo co povedia a kazdy krok co urobia. Sprav si svoj program, spoznavaj novych ludi - cit sa v prvom rade ty dobre a potom aj tvoje vztahy budu inaksie a nebudes do poslednej bodky riesit kto ako na teba pozrel, co ti povedal a akym tonom ti to povedal a budes to brat vsetko trochu s nadhladom
@prasiatko30 ja mam prave vela kamosiek, vela ludi okolo seba, mam deti, chodim do prace a vela ludi z nich tu jeho rodinu aj pozna a prave ma podporuju v tom, ze to ich spravanie voci men je naozaj velakrat cez a ze nechapu, ze on sa tvari, ze to nevidi a este aby mi kvoli ludom, ktori mi realne krivdia hovoril veci typu na kazdeho pride, no neviem, som z toho smutna, ze ja co sa ho vzdy zastavam, je mi casto od nich blizene, nakoniec si od neho zasluzim takuto vetu
Ja neviem, ale ja v tej vete nevidim vobec prianie niecoho zleho konkretne Tebe. Sak on to len tak vseobecne skonstatoval nieco ako "kto co seje to bude zat".
@silvike no on to ale adresoval mne tu vetu a pri hadke, cize tam vidim to jednoznacne varovne šak počkaj aj na teba pride (v zmysle negativneho) …. On mi tu veru nepovedal pri diskusii o tom ale je vsetko super a aka som uzasna …. Ten kontext tam podla mna bol dost jasny
Nie ste v tomto kompatibilní. Tak sa téme rodina vyhýbaj, nebudú hádky a ani zraňujúce slová. Extra by som si dala pozor na slová, aby som jeho rodinu v negatívnom štýle neriešila. Ak jednoducho nemám čo pekné o nich povedať, tak budem čušať a vybehnem s kamoškou na kávu a tej to všetko vyklopím.
hmmm...tak sa ho len trebalo spytat ako to teda naozaj myslel...lebo jedno su domienky a jedno realita. Alebo potom...naozaj vidi nieco negativne z tvojej strany (napr. chamtivost po majetku, daroch, ze inym nedoprajes... atd. ) ale to len tak uvazujem, akoby to mohlo byt ze preco to povedal. Vobec to v reale nemusi tak byt ze si chamtiva, neprajna...
@mikadooo ano, asi to budem musiet robit tak, kedze fakt po tych X rokoch uz vidim, ze to jeho myslenie asi nezmenim, aj ked ma to stve casto a potom mi nieco vyleti a nejaku debatu s nim o takom niecom zacnem …. Asi sa musim viac kontrolovat, pre pokoj v rodine
@silvike praveze si myslim, ze som prajna, hlavne ferova a spravodliva, cize doprajem jeho sestre aj miliardy pre mna za mna, ale pokial ich dostane od rodicov, tak mam nazor, ze by ich mal dostat aj on, ak si toe miliardy samozrejme zabezpeci sama, tak jej ich doprajem bez jedneho slovo alebo negativneho komentaru …. Len to som si dovolila poukazat na nejaku neferovost voci nemu, vlastne som sa jeho zastala v tej nasej diskusii a nakoniec zasa ako vzdy ja som si vysluzila zranujuce slova
Tak ale to su take ich interne veci by som povedala. Medzi nimi. Cize rodicia a ich deti. Do takeho sa ja napr. velmi nestaram. Ako si to oni vsetci medzi sebou zariadia, co komu kolko kto da a co by mali dat mojmu muzovi...je to ich vec. Vedia preco tak robia, tak nech tak robia. Ja nevidim vsetky rodinne suvislosti aj napr. z minulosti (nejake davne sluby, dohody, zavazky a pod.) Proste mam na to nazor ale neriesim. Fakt tazko povedat ako presne myslel tu veticku.
@silvike jasne, tie miliardy to bolo len take prirovnanie, jednoducho je ro nejaka jednoznacna velka vec, ktoru jednemu dali a druhemu nie, tak som sa ho vlastne isla len zastat, ze teda ved nechapem tomu a ze on taky dobrak, ze ten dovod ale proste to uz ako keby bral utok na jeho rodinu a do mna …. Ako vzdy
Nestaraj sa do jeho rodiny, nebudete sa hádať. Naco delis cudzí majetok? Nikoho to nezaujíma co by si ty komu dala. Co teba do toho komu co jeho rodicia dali? A este sa o tom aj hádať budes s mužom.
Tak mozno v tom je prave to "dopriat inemu". Ze aj ked ja nemam, alebo sa citim nejakym sposobom ukrivdeny, tak napriek tomu tomu druhemu doprajem, nech ma nech sa tesi. Ale je to tazko niekedy, to je fakt.
Podľa mňa nič také tragické nepovedal..v hneve človek dokáže vypustiť z úst kadečo..viac by ma trápilo asi to, že na prvom mieste má mamu, sestru, atď..chlap by si mal vedieť zastať v prvom rade manželku.