Ahojte, chcel by som pocut nazory a mozno aj ci niekto nezazil podobne. Nebudem zachadzat do detailov a kus pozmenim skutočnosť, aby ak ma niekto tu pozna nespojil by si to so mnou.
S matkou som mal vzdy tahsi vztah. Ano starala sa o mna, mal som kruzky, ano mam aj vysku a vsetko z takeho pohladu super. Ale vela hadok bolo. V mojej puberte sa rodicia rozviedli a este sa to zhorsilo. A ked si nasla noveho partnera, uz akoby vztah nebol ziaden a to som byval s nou.
Raz ma pri hadkach vyhodila z domu a ja som vahal ci ist za ocom byvat alebo ku kamosom z vysky, co boli z ineho mesta a byvali v meste spolu v podnajme. Nakoniec som siel k nim, mal som vtedy uz pracu ramci moznosti denneho studia, tak som si dokázal vystacit aj sam a tiez otec mi daval "vyzivne" a nie matke.
Par mesiacov sme sa nebavili, ked sme sa nahodou stretli v obchode a ona ze kedy sa vrátim domov... Chapal som, ze jej povaha nedokáže povedať prepac, a aj ked som sa domov nikdy nevratil, navštevoval som ju. Potom som skončil vysku a s partnerom zacal byvat.. Presli roky.. Svadba, deti..kopu veci som jej odpsutil, lebo som chcel aby poznala moje deti. Sam som starych rodičov nemal a chcela som to dopriať mojim deťom.
A vsak pred rokom sme sa opat pohadali. Strasne.. Zacala vyťahovať aj minulosť, aj to vyhodenie z domu.. Prišiel som na to, ze to nelutuje a spravila by to zas. Je to rok co sa nerozpravame a ja mam ďalšie dieta. Mrzí ma, ze ich neuvidí. Nikdy? Ju to netrapi? Naozaj je taka tvrdohlava a nevidí co spôsobila? Najhoršie na tom je, ze cítim ako mi je bez nej lepsie. Ako sa mi lahsie dycha, som stastenjsi. Po hadkach som mal vzdy pokazeny den a viac. Manzelka navrhuje, ci sa s nou nechcem uzmierit, porozoravat. Ale ja by som jej nedokazal odpustit ked viem, ze ju to nemrzi. Nedokazal by som sa divat ako sa hra a mojimi detmi a vediet, ze ju nic z minulosti nemrzi.. Nebol som fetak, bol som priemerný slušný chalan.. Nezasluzil som si take správanie, teraz ako dospely to vnimam viac a viac ako jej zlyhanie, moje deti vyhodiť si neviem predstavit, len kvoli hadke..
@oceanahory malo tam byt s partnerkou, pisal som rýchlo a asi som spravil preklep nejaky a divne mi to autokorekt opravil. Ale ze pisem v zenskom rode nevidim :D ale pointa je stále rovnaka ci s preklepmi abo bez, a nie som rodeny slovak, mozno mam divne slovosledy niekedy.
Dam ti len jednu radu, zamysli sa, ci mama nie je nahodou chora a tie jej psychicke zmeny uz aj idu s vekom kedy nastavaju aj zmeny na mozgu, raz budes stat nad jej hrobom a strasne plakat, lebo si uvedomis, ze ti odisiel niekto, kto ta cakal aj ked jej bolo ublizene a urcite tie hadky nestali zato! Ak chodi mama do kostola-cerkvi tak sa stretnite tam, bude to neutralne uzemie, kde ona uvidi milovane dieta aj vnucata. Bude to tvoj dar pre nu, lebo len Pan Boh vie preco ona tak reagovala, a mozno aj ty by si rovnako reagoval, keby si bol taky ako ona a na jej mieste.
mama je mama a je to jej povaha ..ciastocne si ju zdedil aj ty ... nemusis ju milovat a stretavat sa tyzdenne ..ale zmierit a vztah udrziavat kvoly detom by si mohol ... aspon par x do roka.. jedneho dna tu uz nebude a ty tu moznost mat nebudes...
A čo také si urobil, že ťa vyhodila z domu? to je tiež dôležité...pretože žiadna matka len tak svoje dieta nevyhodí
@earlgrey moja matka s prichodom jej nového partnera sa uplne zmenila, zrazu som mal pocit ze ja som pri nej ten dospely a ona pubertiacka. Mala po 50tke,zacala chodit po nociach na diskoteky, nebola vzdy triezva, do prace som ju musel budit aby nemala problemy, jej priatel dajme tomu ze kus v malom byte zavadzal a to spolu boli ledva 2 mesiace. Zabudla, kedy mam promocie a radšej sla s nim na dovolenku. Z toho všetkého co sa hromadilo aj za ine hadky aj za tieto veci vznikla hadka a vycitky. Az ma vyhodila z domu.
Ja budem mať asi iný názor ako ostatní, ale za mňa jej nemusíš ani odpustiť, ani sa s ňou uzmieriť. Nedlhuješ jej nič a už vôbec nie z titulu že je tvoja matka.
Mne toho vychadza ze zavadzat si jej zacal ty a vyhodila ta nech ma Viac sukromia na frajera .
@lenicka999 toto ma trapi. Kazdy ze je to mama.. Porodila ta... Dala ti zivot.. Ale mna kazda hadka s nou oberala o radosť zo života.. Aj ked ma nebila, nijak hrozne neublizila az tym vyhodenim z domu..
Ak ti nebola laskava mama tak zazracne nebude laskava babka. Tvoje deti sice nebude moct vyhodit. . Skor uvazuj ci by ozaj bola dobra pre tvoje deti . Ty si strarych rodicov nemal a bolo by pre teba fajn mat ich pomoc v case ked ta mama vyhodila z bytu .. ale tvoje deti mozu byt uplne ok bez nej . Bet to tak co by bolo naj pre teba a tvoju rodinu nie co je naj pre nu, Mozno sa uplne zbytocne trapis a ona je rada ze je to takto .
Kto sám nezažije, nepochopí. Oni tam neboli, keď sa k tebe zle správala, tak nemôžu vedieť aké to bolo. Oni vychádzajú iba zo svojej skúsenosti so svojou mamou a nič iné nezažili, takže ťa nevedia pochopiť.
Mozno jej skus dat este poslednu sancu ale ked ju za tie roky nezaujimalo ako zijes ze si sa ozenil mas deti . Zas len koli tomu ze idu vianoce sa to zazracne nezlepsi . Pokecat snou mozes a uvidis ci nieco lutuje ci nie. Riad sa svojimi pocitmi
@lenicka999 Ja mam super mamu a pochopit ho viem. Moj otec bol alkac dost mi ublizil Keby zil moje deti by nikdy nevidel.
Nečítala som si komentáre píšem z vlastnej skúsenosti, rovnako zlý vzťah s mamou, nikdy som od nej nepočula prepáč či ďakujem a teda mala milión dôvodov prečo jedno alebo druhé povedať... Tento rok to vyvrcholilo vykricala mi že nikdy v živote nechce vidieť mňa ani moju rodinu, čo teda dosť zabolelo no ona na druhý deň sa tvárila že nič. No k veci, navštívila som psychologičku ku ktorej som pol roka chodila každý týždeň po tom období sama psychologička je názoru že mám s mamou seknut vzťah a rovnako aj vzťah detí a ona, rodinu si nevyberáme ak je niekto pre nás toxický ničí nás psychicky je jedno že je to rodič pre dobro seba a našej rodiny treba ten vzťah utnut 👍
Ako sa s ňou nekontaktujem som kludnejsia vyrovnanejšia a odzrkadľuje sa to potom aj vo vzťahu k deťom a mužovi 😊
Napísal si svoj príbeh a akú máš otázku ?
Manželka ti ponúka možnosť, navrhuje riešenie, ale v tvojich topánkach nechodila ani nechodí, tak nevie precítiť , ako si v podstate zranený a nevieš prijať, že by aj tvoje / vaše deti mohli nedajbože zažiť niečo podobné od babky.
Manželke vysvetli, čo cítiš, že nie si v stave prijať matku za babku, lebo frajer jej bol prednejsi ako ty, dosť ti naublizovala, ale nijako nevie priznať svoje chyby a nevie sa úprimne porozprávať a použiť slovíčko prepáč. Nechaj to plynúť, keď sa náhodne stretnete buď slušný, ale nevolaj ju medzi vás. Čo si zasiala, bude žať, a až keby si nejako aj keď svojsky priznala svoje chybovanie, môžeš jej dať šancu, teda ako to budeš cítiť. Ona ťa v podstate odpudila, ona môže / mala by urobiť ústretový krok. Ty už nie si povinný, už si skúsil....
Je ti lepsie, zi zivot bez nej
Hmm. Ty si bol puberťák, opisuješ sa ako "normálny chalan". Tak o čom ste sa teda hádali? Nedá sa hádať len tak jednostranne.... Ty si odišiel, ona sa pýtala, kedy sa vrátiš, nepovedala prepáč, ty si povedal? Vôbec netušíme ohľadom čoho ste sa hádali 🤷. Ak je ti lepšie bez mamy, tak to povedz priateľke a nie nám. Zároveň píšeš, že ťa mrzí, že ich nikdy neuvidí. Takže? Ako je to? Lepšie, či hlodá to? Ty si to musíš upratať v hlave, ak to riešiš s priateľkou, asi aj ona by to rada mala vyriešené... Mne z toho vychádza, že ty si ten, ktorý sa stále odstriháva, sorry... A decká sa z filmu nevyhadzujú len tak pre nič za nič, tak asi s tým súvisí aj tá hala pred rokom že tvrdohlavo trváš na tom, že ty si nič nespravil, čo sa mi akosi nechce veriť, že mama len tak z ničoho nič povie - a von...
Muj muz mel podobne detstvi jak ty a a mamou se taky nebavi. Byva ve stejnem meste jak my ale kluci vubec netusi ze je jejich babicka a a nemrzi ho to
@majkabambulik neviem preco by mal autor smoklit za starou jezibabou, len preto ze ho porodila. Ty si asi nezazil to co on a ides tu davat slnieckarske rady. Ona mu nedala lasku a pocit bezpecia, uctu ani respekt. Tak sa zobud. Od toxickeho cloveka co najdalej. A taketo rady zo 16. storocia si nechaj, mozno ty po sebe nechas sliapat ci drevo rubat. Starej jezibabe treba povedat razne NIE. Hrob nehrob. Zivot mame len jeden a nech si ho autor neda skazit od starej, dost je poznaceny aj tak. Chudak chlap.
@autor odstrihni sa od nej, toxicki ludia dokazu na teba privolat svojim jedom a zakernostou rozne choroby, pozor na to. Je to zlo v ludskej podobe. Rodinne puta su precenovane, najdolezitejsie je predsa tvoje zdravie, zdravie tvojej zeny a deti.
Máš svoj život, svoju rodinu, mama neľutuje čo spravila a ty v Tom cítiš krivdu. Žiaľ, občas vzťahy s našimi najbližšími proste nevyjdu, a s niektorými povahami sa vyjsť ani nedá. Načo vŕtať do osieho hniezda??? Ži si svoj život a buď šťastný
Tiež som niečo podobné zažila a bez mojej mamy sa mi žije lepšie. Nedlžím jej nič, ona sa rozhodla ma nechcieť vo svojom živote, len podľa jej podmienok by chcela a nikdy sa neospravedlnila za veľmi zlé veci. Ja za ňou doliezať nebudem, pretože ja som sa narozdiel od nej snažila mať dobré vzťahy aj si nastaviť hranice. Podkopala by som tým svoju vlastnú hodnotu. Toxickí ľudia ostanú toxickí a mohlo by to poškodiť nakoniec aj tvoje deti. To že nemajú babku ... bohužiaľ, ale nie je to nič výnimočné. A keď jej to nevadí, tak to ukazuje to, ako jej na tebe a tvojich deťoch vlastne záleží. Menej ako na tom, že ona musí mať pravdu a byť ublížená.
Raz pises ako muz potom ako zena, velmi tazko sa to cita a toto korekt teda preklep nespravi...
Predovšetkým mas svoju rodinu a deti a netreba opakovat chyby svojej matky, uz raz taka je, potrebovala sa pohádat, ja by som ju nekontaktovala, mozno raz pride na to, čo vsetko jej spravanim stratila
ty sam musis vediet, ci jej chces odpustit. urcite by som to nerobila len preto, lebo ti to niekto hovori, a lebo sa to patri, lebo je to tvoja mama. pokial ona neciti, ze urobila chybu atd a sprava sa tak, ze by to urobila znova, .. za mna jej nic nie si dlzny. pokial si to vies v sebe spracovat a byt v poriadku s tym, ze sa nekontaktujete, tak to nerob
Keďže ťa celá situácia mrzí, napíš jej list všetko z tvojho pohľadu - ako by si si želal aby sa vzťahy zlepšili - za tvoju výchovu je zodpovedná predovšetkým ona - na konci listu jej zaželaj všetko dobré v živote - i keby si sa s ňou už nikdy nemal stretnúť
@dadka1997 tak musim teda svoju slovenčinu este zlepšovať. Ako som pisal nie som rodeny slovak a ako čítam tak to ani nevidim.
Tak i tak dakujem vsetkym za postrehy. Asi som len potreboval vidieť, ze aj iny môžu vidiet pochopenie, ze bez kontaktu s nou mi je lepsie a ze sa nemusin zozierat, ze som sa takto rozhodol, kym ona neurobi krok, ja asi ozaj nechcem.
Raz pises v zenskom a raz v muzskom rode...raz hovoris o partnerovi a raz o manzelke 😅🫣🤦.