Skusim v skratke
Dostala som vynadane od manzela ze fanaticky ucievam a zboznujem a velebim svoju maminu tym ze som jej k narodeninam upiekla tortu. Vraj toto dospela zena nerobi. . . Ja som nazoru ze mam za co pokial mam s nou skvely vztah, vychovala ma,dala mi co mohla a neustale nam pomaha ked treba. . .
Manzel v ich rodine absolutne neuznavaju ani meniny.
Skn
No tak to mňa a aj môjho brata by za naše darčeky a pozornosť voči našim rodičom asi zavrel do blazinca..... nenormálne je, keď si človek nedá ani len námahu zagratulovat rodičom k narodeninám.
@alexandra909 ono chlapi občas trestnú totálne hlúposti, myslím že torta je úplne v poriadku,tak keď oni to tak v rodine nemali, ťažko to chápe.
a co je na tom ze si jej upielka tortu ked vies piect a bavi ta to tak je to krasne aj ja keby viem piect tiez mamine upeciem
@alexandra909 Ja som trotu upiekol aj kamaratke ked mala narodeniny. A este stale som zenaty. Pozornost nie je uctievanie.
Tak divny nazor a to som chlap co zije u svokry, s ktorou sa moc nemusime, ale respektujeme sa a zene iba obcas poviem ze to prehana s mamou, ale to je ked sa jedna o to ze taha mamu s nami na dovolenky a ze jej to chce zena este aj uplne zaplatit-kedze s nou zijem chcem si od nej aj oddychnut ine by bolo keby sme sami byvali , nie je to skor o tom ze oni to neuznavali-mozno sa mu to ako malemu vrylo ze to nemal ako ine deti a ranilo ho to a teraz to dava takto najavo,ci ze nemusi tvoju mamu? Ale prehnal to s tym nazorom kvoli torte , je to normalna a v pohode vec.
@alexandra909 a jemu keď spravíš k narodeninám tortu to mu nevadí?
Panecku, za tortu?? My sme mamine kupili televizor, otcovi starsie auto 🤔
A inak moj manzel je tiez z tych, co sviatky moc neuznavaju v rodine..
Skor by som to brala tak, ze bol vytoceny z niecoho ineho a na "torte" sa vyventiloval.
@alexandra909 Váš manžel nemá pravdu, torta je minimum čo môžete svojej mame dať za život, výchovu. Podľa mňa na ňu žiarli.
Bobost,bud ziarli alebo uz ozaj nema ci riesit.to je uplne normalne.kiez by aj mne niekto upiekol tortu na narodeniny.ja som piekla uz vselikomu z rodiny lebo som chcela a co?
@alexandra909 To je vol😂😂😂. Neziarli nahodou? Upec aj jemu😄
@alexandra909 manžel má bohužiaľ inú skúsenosť, a tá sa mu zdá normálna. Je pekné keď si ľudia robia radosť. Komu, ak nie svojej mame urobíš na narodeniny tortu? Je to pre teba predsa jeden z najdôležitejších ľudí v živote. Iné by bolo, ak by si tortu piekla len mame (a manželovi, deťom nie 😉
Chlapa nepotesi ani tak ked mu tortu spravis, ako ked ho spravis...no, ale to uz je mimo tejto diskusie.😂 Chcel som to len trosku odlahcit
Ja sa cudujem niekedy, ked citam otazky v tomto fore, kam na tych vasich chlapov chodite..🤦🏻♀️
Tvoj muz je divny. Ako chapem, ze to moze byt pre neho divne, ked pecies tortu, ak to on nezazil, ale nadavat ti, ze si fanaticka? To je prehnane. Moj muz je tiez z rodiny, kde sa neoslavuje, pri mne sa naucil, ze narodeniny sa oslavuju, na meniny je tiez dobra nejaka drobnost na potesenie a uz aj on zacal svojim rodicom davat darceky.
@alexandra909 nezne by som ho chlacholivo pohladka po licku a povedala by som mu, ze je to vskutku zaujimavy nazor a niekto by o nom urcite rad spracoval studiu. 🙂
teraz vazne:
naozaj tato poznamka od neho nepadla v ramci inej hadky (alebo predchadzajucej napatej atmosfery doma)? rozohnil sa takto len tak sam od seba? nebolo to kvoli tomu, ze jemu si nieco odmietla odsuhlasit, alebo podobnu vec, tak sa citil ukrivdeny?
@alexandra909 povedz manželovi:
milý môj..máš pravdu..uznávam..na to,že je to moja matka,ktorá mi dala život,vychovala ma,má rada mňa,teba aj naše deti (ak nejaké máte) je torta ozaj kvapka v mori čo sa jej môžem odvdačiť..a máš pravdu...torta je málo...nabudúce jej kúpim welness pobyt 😀
...a ty môj..sa zamysli,prečo ti nikto ani tú tortu nedonesie..
Tomu sa hovori, ked niekto chce,dovod si najde. Ono tazko s tymto superit, viem to na vlastnej kozi, ked su dvaja z rozdielnych vychovnych prostredi. Moj muz tiez nevie pochopit a ja tiez neviem pochopit ako sa jeho rodicia mozu k sebe chovat ako dvaja cudzi ludia. Nemaju nic spolocne a ani nechcu mat. A taky vztah maju aj k detom. Svokra chladna ako psi cumak, proste tu materinsku lasku v sebe nema a preniesla to aj na svoje deti. V zaujme psychickeho zdravia nad tym mavni rukou a povedz mu ze nie on ju piekol tak co mu je do toho.
Manžel preháňa upiecť tortu mame je pekné. Ja pečiem synovi a priateľovi k narodeninam a necitim sa ako keby som ich fanaticky uctievala 🙂 Priste to robim s radosťou 🙂
@alexandra909 ak to bolo naozaj len za tortu, tak je to úplne odveci. Ale skôr mám pocit, že je za tým niečo viac a tá torta je už len povestnou poslednou kvapkou alebo je to zámienka na kvalitnú hádku...
@alexandra909 ...povedala by som mu...je to len torta...ked sa chces hadat najdi si nejaky lepsi dovod...
@alexandra909 Dost prehana. Vsak je to len torta. Uplne normalna vec spravit tortu niekomu k narodeninam, robi sa to bezne. Ja napriklad peciem torty rodinnym prislusnikom aj v tedy, ked ziaden sviatok nemaju. Iba tak, pre radost 🙂 🙂 Bavi ma to, odreagujem sa pri tom a este aj druhemu spravim radost 🙂
@alexandra909 No možno mu chýba pozornosť od Teba a má pocit, že viac dávaš iným ako jemu, ale sám to nevie pomenovať.
@alexandra909 hmmmmm.... podľa mňa humbuk za tortu bude vyvrcholením niečoho iného... vadí mu niečo iné... a neviem či s mamou bývate, alebo koľko s Vami trávi času a podobne. Lebo toto je fakt divné. Netvrdím, že toto je Tvoja situácia ale predstavme si, že mamina s Vami trávi skoro všetko voľný čas, chodí na dovolenky, neustále telefonáty, dávanie na jej názor alebo podobné veci mu môžu vadiť a doteraz to nevyjadril.. no a potom sa "vyvŕšil" pre nejakú tortu. Ak je to tak, že proste vy v rodine tieto veci oslavujete a u neho v rodine sa to nerobí, tak by som to neriešila. U nás v rodine sa tieto veci tiež riešia inak ako u manžela, tiež sa to v začiatkoch stretlo s nepochopením a poznámkami ale už to pochopil a zvykol. Naposledy, keď sme boli gratulovať u neho v rodine, sám uznal, že sa mu to nepáčilo.
upec aj jemu :D
@alexandra909 Mama je len jedna a nebude tu navždy 💜 Názor tvojho muža v tomto prípade ignoruj, on pravdepodobne nemá so svojou mamou taký vzťah a nechápe to. Nemaj mu to vsak6za zlé, keďže k tomu asi vôbec nebol vedený a jeho mama asi toľko citov k nemu neprejavovala.
@alexandra909 myslím si, že tá torta bola len " špička ľadovca ", tu nejde o tortu....mala by si asi napísať viac.
@alexandra909 bola by som stastna, keby som mohla mojej mamine upiect tortu...😢
ani moj muz nechapal, ked som s detmi pravidelne chodievala kazdy piatok k mame...uzivajte si spolocne chvile, kym ju mas ❤
@alexandra909 Ak on bol vychovávaný v takej mentalite, tak sa mu nedivím...
@alexandra909 nechapem. Kvôli torte? Torta je úplná maličkosť. Súhlasím s tebou a nemám slov na názor tvojho manzela