Hádka môjho muža so susedom mala vplyv aj na naše manželstvo

29. júl 2023

Neviem aky nazov tomu presne dat..
Ide o to,ze manzel mal hadku zo susedom,nevedeli vyriesit jeden problem ohladom oplotenia v zahrade.Padli tam nadavky,aj sa trochu pobili.Nic vazne,ale sused zavolal nanho policajtov.Boli vypocuty a dozvedeli sme sa ze sused navypraval na manzela reci ze nas bije.Co vobec nie je pravda.Manzel ostal z toho cely mimo,cela dedina o tom hovori.A nezvlada to.Stalo sa to mesiac dozadu.Chce odist od nas,odstahovat sa k rodicom.Nechce zit na mieste kde ludia o nom siria klamstva.Na jednej strane ho chapem,no na druhej strane on by bol schopny nas tu nechat mna a deti a kvoli tomuto sa odstahovat od nas.
Pytala som sa ho ako si to mysli do buducna.Povedal,ze by sme boli nadalej manzelia,ze nas lubi,budeme nadalej vsetko spolu financovat.Ale ze nedokaze tu nadalej byvat.
Byvame tu 10rokov doteraz ziadne problemy neboli.Mame tu domov,deti skolu skolku,ja dobru pracu.Ja nechcem odtialto odist.No neviem si predstavit ako budeme fungovat dalej..
Co si o tomto myslite?On si uz aj aktivne hlada novu robotu,teda mysli to vazne.

aeruginosa
29. júl 2023

Fuha… tak nie je riesenie podla mna odist od vsetkeho kvoli takej situacii, aj ked neprijemnej. Skor by som toto riesila so psychologom. Musi sa naucit to zle spracovat a nie utekat, lebo to bude potom utekat stale od vsetkeho…

deti95060810
29. júl 2023

tak ale to oplotenie je vážne vec... bratranec kvôli tomu tiež chcel predať dom a odísť aj s rodinou preč...nakoniec to vyriešil 2 metrový nepriehĽadný plot...a vraj pokoj.
v pondelok nabehnúť na obecný úrad a požiadať o pomoc - určite navštíviť stavebný odbor na OÚ.

eeffka
29. júl 2023

Ze je ako velke decko, uteka od problemu a ma na salame ze teba necha v srackach. Pre mna obycajny slaboch.

mandzula
29. júl 2023

Manzel je podla mna slaboch. Kvoli nazoru inych, nepodstatnych ludi opustit rodinu. Divne.

gejb
29. júl 2023

Spýtala by som sa ho čo si cení viac či vlastnú rodinu alebo názor cudzích ľudí. ...odporúčam tiež psychológa.
A útek bude pre celú dedinu dôkazom ze je to pravda....

spadnutaslivka
29. júl 2023

od problémov sa neuteká a opustiť rodinu (hoci sa finančne podieľať) je už úplne iný level. Ohováračky môžu byť hocikde, aj bez príčiny... proste je to úplne bežná, aj keď smutná, súčasť života.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
29. júl 2023

Tvoj manzel kona skŕatovo. V skrate sa pobije so susedom. Ked z toho nastanu problemy (vynechame to co o nom sused narozpraval) tak tiez uteka, miesto toho aby sa k veci postavil ako dospely clovek a riesil to. Takto sa dospely clovek nesprava. Miesto stahovania k rodicom by mal riesit svoje spravanie, najlepsie s psychologom, pretoze od problemov nemoze utekat vecne, rovnako ako sa nemoze mlatit s kazdym, s kym sa nepohodne.
Okrem vsetkeho je aj riadny zbabelec, on utecie a zenu s detmi necha tam, kde on nechce byt lebo mu bolo ublizene. Chudatko malicke, ublizene, pofukat mu bolacku treba...

syslik81
29. júl 2023

mozete podat navrh na sud za ohovaranie a ziadat verejne ospravedlnenie... ak na to mate nervy .. alebo to hodit za hlavu ..coskoror sa vynori ina klebeta na ineho suseda a na vas sa zabudne

autor
29. júl 2023

Nechce ísť k psychológovi ,on to berie ako veľkú zradu od toho suseda že ho ani nepozná a takéto bludy o ňom vyprava.A že už o tom hovorí celá dedina.Baby on nás nebije v živote nám neublížil,neviem prečo to sused vymyslel.No manžel nedokáže žiť medzi týmito ľuďmi,keď ide po dedine ľudia za jeho chrbtom šepkajú že aha tento je ten..

heni79
29. júl 2023

Takže manžel a sused sa pobili? To sa ti zdá ok? Sused zavolal policiu - tvoj manžel nebol vypočutý? Neverím! Aký bol záver, predbežný? Lebo to asi nebude uzavreté!? A ohovára vás sused? Však sa bráňte. Hoc iba verbálne. Manžel nech neuteká! On sa pobil, on to dosral, tak nech náprava!

moonlight1210
29. júl 2023

Ibaze tym utekom susedove reci potvrdi. To mu nedoslo?

autor
29. júl 2023

@heni79 Nie neni to ok že sa pobili ale hold stalo sa.Boli vypočutý aj sused aj manžel.Sused tvrdil svoje,manžel že to není pravda.Proste slovo proti slovu.Uzavreli to ako priestupok.

heni79
29. júl 2023

Bože, zrada od suseda? Teraz čítam tvoj ďalší príspevok. Však aj tvoj muž je mimo ( a asi viac, keď chce ujsť namiesto riešenia problému). Bola privolaná polícia? Aký bol záver? Reálny. Nie: „Dopočuli sme sa .... "

heni79
29. júl 2023

Koho priestupok? Oboch? Lebo sa bili dvaja.

ckocka
29. júl 2023

Síce som sa nikdy s nikým nepobila, ale dedinské tamtamy som tiež s úlavou opustila. Nechcem počúvať z cudzích úst ani čo robím ja ani čo robia susedia, chcem súkromie a anonymitu velkomesta. Ja ho chápem.

viestta
29. júl 2023

Autorka, ked sa dvaja chlapi na dedine pobiju, tak je to nosna tema vsetkych klebiet, Trva to dovtedy, kym sa nestane na dedine nejake dalsia "vyznamna" udalost, ktora tu predchadzajucu prekryje.
Jedno je iste, tvoj muz je "hrdina" na pohladanie. Pobit sa so susedom, na to gule mal. Znasat dosledky, to uz zbabelo uteka. Mala by som vazne obavy z dalsieho spoluzitia s takymto clovekom, pretoze ak bude utekat od kazdeho vazneho problemu, lebo "on to neda" tak budes vo vsetkych skutocne vaznych situaciach ktore vas mozu postihnut sama aj keby byval s vami. Proste je to velke decko, ktore sa urazilo, lebo mu niekto na pieskovisku rozbural babovicku...
A co ten plot? Ako sa to uzavrelo?

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
29. júl 2023

@karinka223 a najhorsie to dopadne ked si vacsina nemysli to co chce autor citat... Ak toto je skutocny chlap, tak potom potes panboh jeho rodinu...

autor
29. júl 2023

@heni79 Áno oboch.
@viestta Zatiaľ sa to neuzavrelo,no bude treba tam postaviť veľký betónový plot aby sme nevideli jeden druhému do záhrady.
@karinka223 Kiežby to bolo, bohužiaľ je to skutočna téma a fakt neviem ako ďalej.

viestta
29. júl 2023

Autorka a kto postavi ten plot, ked muz sa odstahuje k mamicke? Ty? Ty sa pojdes so susedom natahovat? Joj, vechtom by som toho tvojho chlapa ubila... Hned ako by z neho vypadla veta, ze on ide k maminecke pod sukne plakat, lebo to na dedine so svojou rodinou nedava, lebo jemu sa krivda stala...

rebrambora
29. júl 2023

Zbabelec.

miadi
29. júl 2023

Takze klebeta od nepodstatneho suseda ktory ho ani nepozna je “ velka zrada.” Ale utiect od rodiny k mame nie je zrada?

asocial
29. júl 2023

no ja si nemyslim, ze je to vsetko ok, ze ta lubi. keby aj prizname, ze je taky slaboch a labilny, ze ho to takto rozhadze, tak navhrne riesenie, ze vstci pojdete a nie ze on sa prestahuje k mamicke. cele zle.

sissy27
29. júl 2023

Sorry, velke ufnukane decko. Za plot sa pobit vedel, za rodinu sa uz “pobit” nevie? A nemusi doslova, len proste si tu rodinu drzat tak ako doteraz. Zrazu uz je chudacik ukrivdeny a uteka schovat sa mamicke pod suknu… ze potom budu ludia na teba krivo pozerat, ze muz ta nechal deckami, to je ok? Pripadne ako poznam dedinske drbny, tak to nafuknu, ze konecne isiel sediet za to co vas roky tyral 😂
A uprimne, keby mne toto chlap zahlasil, ze ON ide k mamicke, tak nech si pobali saky paky a podpise rozvodove papiere. Ked uz, tak zvazit prestahovanie inam ako rodina (aj to je extrem za takuto hlupost) ale nie ze on ide a co bude so zenou a detmi nie je jeho problem.

autor
29. júl 2023

@sissy27 Najprv to navrhol aby sme sa presťahovali inde všetci ako rodina,len ja som s tým nesúhlasila.Mne sa tu páči bývať aj deťom, všetko tu je po ruke.Nechcem zas hľadať nový dom a zas od začiatku všetko prerobiť aby sa nám páčilo,plus aj ceny išli hore.Potpm povedal že teda pôjde preč sám bez nás.

simca06022011
29. júl 2023

A kto to povedal celej dedine? Ze o tom hovoria? Môžete ako rodina suseda riešiť, ale inak sa chová manz3l ako malé decko.

andrea78
29. júl 2023

Muz zdrhne k mame, zase bude len priestor reci a klebety, ze vas opustil. Tymto ani sebe ani vam nepomoze. Rovnako tym da priestor na spekulacie, ze je pravda, ze vas bije ako zita a konecne ho niekto nahlasil a konecne si sa ho zbavila. Fakt jednanie hodne chlapa.
Treba sa ku tomu normalne postavit, ak to nie he pravda a je nevinny, tak nikam neutekat a normalne zit dalej ako doteraz. No pobili sa, kazda senzacia trva tri dni. Privolat kompetentne urady, postavit plot a fungovat treva. Nie opusit rodinu. Ak odide, ja by som uvazovala, ci s nim vobec este ma zmysel tvorit par, co urobi dalej, cim ma podrazi? Problemy treba riesit, nie sa ist schovat a zenu a deti opustit, kvoli svojmu egu a komfortu.

viestta
29. júl 2023

@sissy27 vsak on sa obetuje, pre rodinu, on bude financne prispievat... 🙄
Mne az tlak stupol, ked som si tu situaciu predstavila ako oznamil, ze ide k maminecke...

doriiis
29. júl 2023

Bývam na dedine a také veci,čo som sa už o sebe dopočula🤣....keď som mala dopravnú nehodu,keď som odišla od muža,atď,atď...bolo by to na takú krátku novelku.
Odkazujem mužovi,že nech není sralo,nech nie je predposraty z nejakého chuja odvedla a nech sa na to pár krát vyspí a postaví kvalitný plot.A kým toto všetko spraví,dedinčania už budú ohovárať niekoho iného a budú riešiť inú ,, kauzu " .Na týchto dedinách trvá každý zázrak tak 3 dni.