Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.
1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.
2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?
iba jednu vetu vypichnem mas manzela, ktory zaraba 30 000€ mesacne a platis vsetko z rodicovskej a si v minuse, to mi hlava neberie 🤷♀️
What? On zarobí 30 000 a ty platíš z rodičovskej skoro všetko? Toto je vymyslené?
@petamich to bude asi preklep, 30 000€ mesačne a veci z MK? 👀
@petamich Asi jej tam tie nuly lietaju hore dolu, lebo 18000 zaokruhlila na 2000, tak to potom sa je tazko vyznat😀
Autorka-trochu zacni mozog pouzivat.
@dskjhfdlkdjhl tiež na to cumim, nuly od veci popísané
@dskjhfdlkdjhl veď si to prečítaj ešte raz.. za rok jej síce poslal 20 000, ale 18 000 z tých peňazí išlo na jeho platby, na veci o ktoré ju poprosil aby vybavila zaplatila.. jej osalo z tých peňazí 2000, čiže cca 170€ mesačne jej prispel na mesiac to ešte zaokruhlila smerom nahor v reále je to 166... 😉
A preco sa hadate? Ved mu cierne na bielom objasni prijmy a vydaje a trvaj na mesacnych platbach na domacnost. A s tou fackajucou otazkou si to nemyslela vazne dufam🙄
@laila22 a skus si to precitat Ty:"Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€."
Tak si to potom napisala velmi divne, pozri si to znovu a zacni naozaj pouzivat mozog. nechapem, co sa mate co hadat, je jasne, ze manzel teraz do rodinneho rozpoctu prispieva viac ako Ty, cisla nepustia, tak nechapem co Ti vadi.
@dskjhfdlkdjhl napísala to dobre, prečítaj si to a potom utoc. Poslal jej 20 tisíc, 18 zaplatila za neho niečo a 2000 jej zostalo na domácnosť
@dskjhfdlkdjhl prečítaj si to ty ešte raz 🙈 18 000 boli platby o ktoré ju požiadal ON, mimo domácnosti. Za rok jej poslal 20 000, 18 000 boli jeho platby mimo domácnosti, čiže 2 000 boli do domácností. Takže chlap na domácnosť prispel 166€ mesačne. Tak ako môže dávať viac on?
Ak ste manželia, tak peniaze ktoré zarobí vo firme sú spoločné. Keď si on kupuje drahé veci, má mať rovnakú úroveň aj manželka a deti. On je stále na účte na 0? Nemá náhodou nejaký druhý účet o ktorom nevieš?
Mozno to bratovi hovoril len tak. Mozno sa snazil vyzdvihnut, ze musi robit a bolo mu blbe povedat, ze je to hlavne na jeho veci.
V kazdom pripadne, ak on zaraba €30,000 a ty platis veci z rodicovskeho a na koniec si v minus, to by sa asi nikomu nepacilo.
@dskjhfdlkdjhl ten mozog začni používať ty... Ja viem čítať aj matematiku ovládam.. 😉
30tisíc zarobil za rok a z toho ti poslal 20? nejako sa strácam
Takze on zarobi 30tis.eur za mesiac? Ci za rok? Lebo ak za mesiac a ty zijes z rodicovskeho, tak vacsiu rozpravku som uz dlho nepocula😂
prepac skor by ma na tomto celom rozculovalo ze manzel zaraba 30tisic a vie byt na nule na ucte 🙂 proste dotkla si sa jeho ega. radila by som vas skusit partnerske poradenstvo aby ste si zlepsili vasu schopnost vzajomnej komunikacie
chapem aj jeho aj teba. ze on napoziciaval tvojej rodine 100tisic a ty riesis ze ti dost nedava ;)