Manželky, žienky,
Možno zbytočná téma....Aj u Vás vypadaju hadky štýlom, že Vám muž nepovie pravdu , začne hneď KLAMAť( podla jeho vyjadrní "vyhovárať) , v priebehu 10minut, od vzniku hádky,Vám povie, asi 10 verzí, ktoré sa samozrejme vzájomne vylučujú, a potom Vám povie, že sa do toho nejak zamotal....
Nanajvýš Vás odpalkuje takým štýlom ( muž je strašne vyberavý ),hádka pri varení, ja som dochucovala prílohu pažíťkou, a on do Vás dá - " TO MY RoBIS NAPRIEKY? Ked vie , že namam rad pažítku!!!!
Pritom ju už žral, ani o tom nevedel, a povedala som mu to, až ked obed zjedol. Sam mi trvrdil, že mu chutila ......
Nie len že sa musím prtisôsobovať Jeho výberavosti, ale variť aj bezlepkovo a bezmliečne, nanajvýš aj zavedena bezhistaminova dieta, nakolko mam podozrenie na histamin...
@lillystranska presne, mne môj muž raz frflal pri umývaní okien a odvtedy už 16 rokov ich smie umývať on 😂 Odvtedy mám kľud.
Nastastie moj muz nikdy neklame, niekedy je to ak na skodu, lebo take nezne klamstvo by mi obcas padlo dobre. On vecne a pragmaticky povie vsetko na rovinu.
@dominika_klara mne muz tiez neklame, som mu povedala, ze aj tak na to skor ci neskor pridem...no a hadat sa kvoli takym blbostiam ako pazitka v polievke tiez nerobime...v podstate my sa celkovo nehadame...
@pininka asi som povaha, ako tvoj manžel...
Ja by som skor uvitala aspon raz uprimnost...
@lilyianka ano, presne,,,to su banality, hluposti...Verim vsak, že keby ti muž neustele klamal vo všetkých smeroch, tak by sa to jednoducho nakopilo..A cloveka by už vytocilo aj to, co by normalne človeka nevytocilo. Nie som clovek, ktorý vyhladava hadky..
My s mužom sme úprimný k sebe hovoríme si všetko on je asi jediný človek ktorému poviem čokoľvek a nemusím sa báť že si o mne niečo bude myslieť je to pocit na nezaplatenie
@lillystranska tak uprimnost je asi už len z mojej strany.Vlastne bola... Vlastne od začiatku...
MOj muž nie len že je malo komunikativny. ale ak sa cosi stane, hned je najkomunikativnejsi na svete... nenavidim... Nebavi ma pocuvat už tolko nezmyselných klamstiev,....neverím mu už
@dominika_klara
Nemoze byt problem v tom, ze u vas si dominantnejsia ty a tak si tvoj muz vyvinul techniku prekrucania a klamania, aby si vytcaral pred tebou bezpecnu zonu? Nieco ako ked si zena kupi krasnu kabelku a vie, ze jej muz jej urobi hrozne vycitky, dokonca bude hadka, mozno ticha domacnost, mozno ine prieky na mesiac dopredu, tak pohotovo si vymysli celu historku, ako ju chodila obzerat uz mesiace a odkladala si na nu a teraz bola dokonca v zlave. Alebo, ze jej ju predala znama za zlomok ceny, kebo ju nechcela (moze s nou byt dokonca dohodnuta, keby jej muz volal). Proste sa snazi obrusit hrany neprijemnostiam, ktore by hola pravda priniesla.
Ako nie, zeby to tvojho chlapa ospravedlnovalo. To vobec nie.
Ale aku mate atmosferu doma? Co sa deje, ked jeden z vas nieco domrvi? Ako moc sa na vinnika osopite? Nakolko urobite humbug okolo toho? Vycitky a hnevanie sa?
Nuekedy neustale klamanie a prekrucanie (uz aj v nepodstatnych blbostiach) prameni z toho, ze chyby, alebo neprijemnosti maju v rodine nizku toleranciu. Takze sa vinnik snazi pravdu kamuflovat, aby sa vyhol problemom. Resp ju obracia, aby do toho zatiahol aj protistranu a tak rizdelil pomer sil vo vzajomnom vycitovani si chyb a pochybeni.
Proste v rodine je mizerna atmosfera na hru na pravdu. Tak nastupuje loz.
(+ si tento navyk moze doniest z vlastnej rodiny, kde sa tiez priznania trestali prilisnym nakricanim, alebo hadkou,alebo inak. Tak sa naucil pravde vyhybat.)
@dominika_klara samozrejme by ma hnevalo keby mi klamal a ano vytocili by ma uz aj malickosti....nezavidim ti to....preto som rada, ze take veci vobec nemusim riesit
Kdesi som citala od jedneho psychologa clanok, ze mozole na dusi.Mozole ns dusi vznikaju vo vztahu nenapadne, beznymi hadkami, varenie a pod, pri kt zhadzujeme jeden druheho napr tym, ze hovorime:" chovas sa ako tvoja matka", nic nezeres a pod. Tie drobnosti sa kopia a mozole ostavaju az srdce zatvrdne do stadia, ze ludia si povedia, ze im to uz je jedno, co ten druhy hovori. A tak zacina odcudzenie.Mozno, by bolo dobre niekedy si ubrat kazdy zo svojho ega a prejavit milost a pochopenie.je to tazke.proste dohodnut sa na kompromisoch dopredu a vyvarovat sa skriepkam o nicom. Tak, skuste, ci mal pravdu a zafunguje to u vas.
@dominika_klara no rozhodne by som nechcela mat doma toho tvojho. Ale ako sa hovori, ziaden extrem nieje dobry.
@dominika_klara U nás len raz niekto frflal, že to maso nie je také a onaké ako jemu chutí, no povedala so mu svoje, zajtra varíš ty moj drahý a nechala som ho v tom. Vykypela mu ryža, celá linka zababraná aj sporák a ja som sa mu smiala na gauči vykotená. Týmto skončilo, odvtedy varím ja a jemu zrazu všetko veľmi chutí. 😂😂😂
@janickacrazy ja môjmu ešte hovorím, kde na šmuhy. A naposledy si bol kúpiť taký ten umyvac okien Karcher.
@dominika_klara tak uprimne ja tvojmu prispevku ani nerozumiem lebo si neviem predstavit ako moze niekto stale klamat.To kedy ti hovori pravdu? Alebo preco ti vlastne klame?Fakt si ho opisala ako nejakeho klamara.
Hadat sa kvoli pazitke mi pride divne ...a co sa klamania tyka a vyhovarania zaujimal by ma aj jejho nazor...
...apropo moj muz ked hundral na banality.tak som mu.povedala ked vie nieco.lepsie nech to spravi sa,bude mat dusu na mieste a ja viac casu pre seba
@dominika_klara Ja teraz premýšľam, na akú Máriu mu tam tú pažítku dávaš, keď ju nemá rád? Vyzerá to totiž, že mu vážne robíš napriek.....A klame a prekrúca asi preto, lebo z každej blbosti urobíš cirkus, tak sa chce vyhnúť tvojím útokom :(
Mohla som čakať, že sa to tu bude točiť len okolo toho najmenej doležitom- okolo pažiky. Ale v skutku, niektore to dobre vystihli ako @meandbaby
Citim chlad,odcudzenie, v podstate, akoby sme zili len spolubývajuci....v tomto prípade, asi aj to, že člocek na avas zmurkne, je vam už proti srsti....
@dominika_klara tak preco si este s nim? Ked ti je vsetko proti srsti co sa jeho tyka?
@dominika_klara no myslím, že trocha preháňaš, nepáči sa mi tvoj výraz ...žral, mne manžel zomrel ako 36 ročný, teraz po 20 r. si vyčítam, ak som mu nechtiac niečo povedala, váž si slová, sú to fakt malichernosti
@sense tiež sa sama pýtam.stale si myslím,že jedine riešenie je rozvod (nie kvôli pažítke,ak by to podaktore tak chápali)
@sisi0108 rozdiel je v tom,že ja aktuálne riešim dilemu rozvodu Neviem,či by som si vyčítala,že som sa pri hladke vyjadrila expresívne a úprimne.Skoda,že mamičkovské slovníky si niektorí berú už aj do vzťahov.
Ale ak by na to mali mrzieť viac,ako iné vážne hádky,alebo ak by som ho nazvala najoplznejsimi nadávkami,(príklad), tak sa mi zdá,že svet neznesie úprimnejší prejav
@dominika_klara máte deti? hádate sa aj o vážnych veciach, alebo len o maličkostiach? lebo y toho tvojho prvého príspevku to tak vyznelo, že ti vadia skor také maličkosti, no možno sme to zle pochopili
@janickacrazy áno ,máme deti.Jwdno bohužiaľ v nebi,a okrem toho 1 ročnú dcérku.
Ja som vDy bola až moc tolerantná.Alebo ,aby som bola presnejšia,vždy som si rozumela viac s chlapmi,ako s babami,nakoľko neriešili žiadne intrigy,somariny,hádky v maličkostiach ....Toto mi vždy vadilo .i doteraz mama viac mužskyxh kamarátov,ako žien.
Však,po neustálych klamstvách,vo vážnych alebo nevaznych záležitostiach,sa asi zo mňa stáva naozaj ťa intriganka,ktorá sa rozčúli pre každú maličkosť.
Je to asi fakt dôsledok bordelu,celého obdobia.
Ale asi je to n(e)ormálny psychológivky jav.
Keď sa na človeka veľa nabaľuje....
Vždy som bola temperamentnejsej povahy.
Uvediem všeobecný príklad,opäť v maličkostiach :
Dám mužovi postrážiť na chvíľu dcéru,lebo jej aktuálna zábava jevsade sa len splhat,...Furt sa dáva na nohy,kolenaxkocanie ju nudí .
Tak reku,aby som si mohla dať prať/vyvesiť prádlo ,a dcéra si neroztrepala hlavu,v prípade ,že by šla spadnúť.
Muž bol pri nej,stukal do mobilu,tak som ho znova poprosila,aby ju sledoval .
Predsa ,neviem ako iné ,ale ženy maju trošku lepšiu vnímavosť,širší zorny pohlad,tak dokážu robiť viac činnosti naraz,no pomalšie Nopriklad také umývanie riadov.Tiez mi zaberie viac času,ako keď nemusím dávať na ňu pozor (Dcéra je veľmi hyperaktivna).Takže s ňou umývam aj hodinu.
No samozrejme dcera spadla ,a hneď bez nejakéj mojej reakcie, otázky vam nuž povie,že nestihol dobehnúť (sedel pri nej,naďalej stukal)...
Potom za minútu zmení rétoriku,a už povie ,že ju chytal ,ale sa mu vyšmykla,
A o ďalšiu minútu povie,že mala zle obuté ponožky,a jedná sa jej vyzula,a zakopla o ňu,a že sa mu vyšmykla (pritom viete,aký bol scenár )Tieto jeho "VÝHOVORKY"NENÁVIDÍM
Asi som egoista,že som chcela dobehnúť v domácnosti všetko,čo nestíham ,keď nie je doma.Tak som využila jeho prítomnost.Mam to asi ako trest
@dominika_klara treba sa porozpravat.Viem ze je to tazke a on mozno ani nechce, ale kazdy to zazije vo vztahu.Treba zabojovat.Mojej kamaratke pomohla poradna, hoc tam chodila sama, on nechcel, ale objavila sama seba a posunuli sa dalej.Prekonali dost vaznu krizu a je to zas fajn.Treba najst ten respekt k jeden druhemu. SKUS.Lahko je povedat naco si s nim, cez pismenka cez forum.Vy ste spolu, je to na vas.
@dominika_klara Podľa mna on je tak naučený z domu a zmení to veľmi ťažko, asi ho rodičia trestali za každú maličkosť, tak sa naučil vyhovárať, to je na psychológa podľa mna. Darmo sa ty budeš rozčuľovať, ten problém je v nom hlboko zakorenený, treba jednoznačne bud poradnu alebo psychológa pre manžela. Zažila som podobné možno v menšej miere v detstve, mala som veľmi prísnu matku a dlho mi trvalo, kým sa s tým vysporiadala v dospelosti.
@dominika_klara Ja úplne chápem. Ale poradím Ti, čo vyskúšaj ešte.Skús rozprávať tak ako on!T.j. zlatko, ja som zabudla na to, že aj tie pažítka nemáš rád.(prvá verzia).Troška neskôr pridáš, zlatko, vieš chcela som už sáčok vyhodiť a bolo v nich fakt máličko(druhá verzia). A pokračuješ troška neskôr, zlatko čítala som, že tie pažítka sú ozaj zdravé...Vedel si o tom, že ...Vieš, chcem, aby sme boli všetci zdraví(tretia verzia, napríklad).Bude to takto náročné, ale chudák bude z toho jeleň!😃Stále dávaš inú verziu ty, stále v tomto nebude mať jasno, či to robíš naschvál. Veď toto robí on!A karta sa obráti, začne ho hnevať, lebo vkuse musí rozmýšľať😉 A vtedy príde vytriezvenie pre neho!
Ešte by som dala tomuto vzťahu šancu.Predsa máte malé dieťa.A teraz máš toho viacej ty ako on.Ono sa to zlepší.Za pokus to stojí.
@dominika_klara tak mu povedz nech si vari sám keď mu to vadi