dobrý deň, som v situácií, že aj viem čo mám robiť, ale zároveň mám strach, strašný pocit hamby, ľútosť... žijem v zahraničí, s partnerom už rok a pol. a za ten čas sme spolu .... po 3 mesiacoch nášho bývania, na mňa zaúčtočil pri jednej roztrške, bol opitý, skončila som so zlomenou nohou. keby som sa vedela vtedy hýbať, odplazila by som sa k najbližším kolajniciam... znie to divne ale našla som v sebe odvahu aby sme sa porozprávili, dohodli, že sa bude o mňa starať kým sa mi nepolepší.. potom som otehotnela... v piatom mesiaci na mňa zaútočil zas, pár faciek, opuchnutá sánka, mala som strašnú bolesť na srdci, posťažovala som sa len jeho rodine, uprosila ich aby to s ním neriešili lebo som sa bála že spraví niečo mne alebo sebe. po pár mesiacoch pod jednou strechou s ním som sa udobrila, dala ďalšiu šancu. narodil sa mi synček, a potom zaútočil zas, nemal v sebe kúsok ľudskosti, pretože držal malého na rukách a ja som sa bála že mu niečo spraví. pred týždňom zas, vykrucoval mi ruku. a dnes ráno sa mi vyhrážal že mi dá facku. takže si myslí, že sa ho bojím. len ja sa skutočne bojím o môjho syna. viem, že ho nechcem takto vychovávať, nechcem aby videl ako sa správa jeho otec. keď je on s malým a je ok, tak je super otec, ale ak má zlú náladu, tak si ho nevšíma celé dny. neviem komu sa mám posťažovať. najhoršie, že človek sa snaží dať celé srdce niekomu a on ho vám trhá a trhá... mám tu jednu kamarátku a bývaleho priateľa. stále mám pocit hamby keby sa im chcem zdôveriť, nemám kam ísť. bojím sa že ma zas obmäkčí a na neaké obdobie to bude super muž a potom zas uderí... ak máte neaké príbehy podobné môjmu, prosím zdôverte sa, či už so šťastným koncom alebo bez..
V skratke lebo ma asi roztrhne. - ÍSŤ HNEĎ PREČ. Toto sa nezlepší!
Viem, že je milión prekážok a vecí ktoré ešte budeš musieť vyriešiť a nebude to ľahká cesta, ale jedno vedz- TVOJE DIEŤA NESMIE NIEČO TAKÉ ZAŽIŤ.
Odist hned prec. Zazila som nieco podobne. Mna zas psychicky tyral moj muz. Par krat iba na mna zautocil. Ale zacal ublizovat aj mojmu malemu. A uz som to nevydzala. Lebo maly so stresov ktore sposoboval moj muz prestal jest, zacal mi pred ocami chradnit. Dva mesiace nic poriadne nejedol a ked aj nieco zjedol tak to vzapati vyzvracal. Ja som sa tiez bala od neho odist lebo som si to nevedela prestavit ako to to bude. Ale nabrala som odvahu lebo maly mi jr najprvoradejsi a nenecham si dieta nicit nejakym debilom. Momentalne sme v rozvodom konani. Maly je uz ok stastny a iba prospieva. Drzim palce. Ale nezmeni sa to. Ver mi bude to iba horsie.
@emma0901 Ked ti zlomil nohu, tak si ho nezazalovala?
V akej krajine si?, ak v ramci EU, hocikde ti rozne asociacie podaju pomoznu roku, nasilie pachane na zenach je v sucasnosti velmi diskutovana tema a vsetci sa snazia pomoct. A posledna vec-aka hanba? To je jeho hanba, ze sa chova horsie ako zver
Ako prepáč ale si naozaj taka hlúpa že mu to odpúšťas???? Preboha ved ti zlomil nohu! Radšej by som bola bezdomovec na ulici ako žiť s takým kretenom. Udať na polícii a okamžite preč od neho. Alebo čakáš kým ta rovno zabije? Alebo urobí tvojmu malému niečo?
Otec je slovenskej narodnosti alebo cudzinec?maly ma ake obvianstvo?ste zosobaseni?urcite mas nejake peniaze,ak nie pozicaj si a odid na slovensko.urcite tu mas rodinu,chaoem o akom pocite hanby hovoris ale to prezijes.zo Slovenska sa to vyriesi.
Si matka, zodpovedná za svoje dieťa, naozaj sa chceš spoliehať na to, že malému neublíži? Zbaľ sa a uteč skôr, ako bude neskoro. Toto môže dopadnúť len zle a horšie, takže smer polícia a teda zváž aj súdny zákaz styku.
zavarila si si dobre.... preč od neho, lebo ešte budeš mať s ním ďalšie 2-3 deti a už sa ozaj
nepohneš ...
to nie je človek, to je chorý psychopat... psychiater by spravil na jeho osobnosti docentúru...
A šťastný koniec? Jednoznačne rozvod alebo rozchod...
vzdy, ked budes mat nabeh na to, ze by ta mohol obmakcit, tak si predstav, ze raz zlomi nohu tvojmu synovi.. lebo moze sa teraz tvarit ako super otec, ale vies si predstavit aky asi bude, ked bude starsi tvoj syn a urobi nieco, co sa mu nebude pacit?
Radšej nečítam komenty...asi Ti už baby povedali svoje. Ale ak by ma raz napadol a ublížil mi, tak od neho odídem hneď, a nie ešte mu "dám" nech sa odbaví, spraví mi dieťa a ... Vieš začo sa máš hanbiť? Že si ešte s ním, že si necháš sebou manipulovať, že si tomu grázlovi porodila dieťa. Neviem, kde žiješ v zahraničí, ale toto by žiadnemu chlapovi neprešlo pri mne aj keby mal zlatého vtáka a vily po celom svete a megamiliardy na konte. Radšej žiť skromnejšie a v láske ako žiť s tyranom, hulvátom a psychicky narušením dilinom. Okamžite to povedz kamoške, ex, komukoľvek, zbaľ seba, syna a utekaj preč. Váž si život svoj i svojho syna, totiž život máme len jeden... držím Ti silno päste, nech si čím skôr v bezpečí.
@emma0901 aj ja somsa hanbila. A veľmi. Keď sa to prevakilo, hanbila som sa ešte viac, okolie nevedelo pochopiť, ako som to mohla znášať. Teraz sa vôbec nehanbím za nič, človek, keď je vnútri toho kolotoča - násilie, sľuby, sekanie dobroty a opäť jeho nálada sa prejaví.... , nevidíš realitu, aj keď si uvedomuje, že toto nie je spôsob správania ani života. Keď bude dlhšie doma kľud, začne sa odregovávať na synovi.... Totot nedopusť.
V spoločnosti dokonalý chlap. Doma - úplný opak. Vždy ma dokázal obmäkčiť. Strašne deti psychicky trpeli. A vráti sa to u nich v puberte. Ak chceš, napíš IP a podrobnejšie, riešenie sa nájde. Najprv sa zdôveriť priateľke, hoci máš len jedinú v zahraničí. Šla by som aj za bývalým, hanba, nehanba. Nemáš sa prečo hanbiť, hanbiť by sa mal otec tvojho dieťaťa, aj keď on si to nikdy nebude myslieť, všetkému na vine totiž budeš stále len Ty.....
Neviem ako to je v zahraničí, na Sk sa môžeš obrátiť na políciu, ale riešiť sa to začne len keď podáš trestné oznámenie. Odkladaj si lekárske záznamy.
Napíš tu alebo inde, v ktorej krajine bývate, odkiaľ je partner, aký pobyt máte a podobne. Aby to fakt nebol únos dieťaťa, keď sa odťahuješ (z čoho budete žiť?), poprípade, keď sa vrátiš na Sk, tu by ti určite pomohli príbuzní kým sa nepostavíš na nohy
Mňa by len zaujímalo, kam by ste všetky odchádzali, keby ste boli v cudzine a bez peňazí.
Viem, že som to napísala akokeby to bolo "jednoduché" - to som nikde netvrdila, že je..ale aby mi niekto zlámal nohu a potom sa mu ešte dám pretiahnuť, aby mi spravil dieťa je nemysliteľné
Napíšem ti len jedno.. Sprosta sprosta sprosta.. Prepáč za výraz ale iné ma nenapadá.. Môj otec pravidelne mlátil moju mamu hlava nehlava od môjho útleho detstva.. Ona sa BALA odísť a ja som sa na to musela pozerať ako ju bije, znasilnuje a nas psychicky týra a vyústilo to do mojich psychických problémov ktoré teraz v dospelosti som musela riešiť. Takže ak chceš aby ti tvoj syn o pár rokov povedal (ak sa obaja dozijete) ze ta nenávidí tak prosím, kľudne si s tým.... ostaň. Riešenie je vždy, držím ti palce...
A zase tu mame diskusiu zalozenu novym nickom, kde autor nereaguje. Klasika.
No moja zlatá, povzviechaj sa, zbal malého a seba, a choďte preč. Načo si s takým chlapom? Prečo sa k nemu stále vraciaš? Už po tej zlomenej nohe si ho mala ovalit barlou a nie ísť k nemu bývať.
Keď máš nablízku kamarátku a bývalého, hanba nehanba, povedz im o tom, ak sú normálni pomôžu ti odísť od neho.