Funguje to takto?

8. mar 2022

Pekný večer.
Začala by som s tým, že mám 25 a som nezadaná. Pohybujem sa v kruhu známych vo veku 20-30 (teraz hovorím konkrétne o nezadaných). Užívajú si život , chodia na zoznamky - na čom nevidím nič zlé, sama som vyskúšala. No všimla som si nie len pri jednej ale pri drvivej väčšine , že to spoznávanie prebieha celkom zaujímavo. Dozvedela som sa, že často si mnohé píšu s mužom už pred stretnutím o tom ako to majú radi v posteli, samozrejme prebieha výmena určitých fotiek a dokonca sa bavia v štýle, že “keď už..”.
“Potom keď už budeme spolu bývať..”
“Neskôr keď budeme mať deti..”
Rozumiem, že predtým ako s niekym pôjdem von, chcem tú osobu spoznať aspoň cez net a popísať si stou osobou nejaký ten čas. Chápem i to, že keď si píšu 24/7 , nie vždy bude téma ‘počasie’. No písať si správy , ktoré ja osobne by som písala tak max už môjmu mužovi a plánovať budúcnosť ešte pred prvým stretnutím?
Smutné je, že zatiaľ som nenašla niekoho kto by sa nedopracoval k takýmto témam. To naozaj funguje takto?

autor
8. mar 2022

A samozrejme - píšu si s mužom necelý týždeň, stretnúť sa ešte nestretli ale celý deň sú v depresií ak náhodou neodpísal.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
8. mar 2022

Nech si píšu o čom chcú - ako sa to týka teba?

autor
8. mar 2022

Vôbec nie je pointa tam, že to robia oni. Zaujíma ma skôr názor, či to takto funguje ‘bežne’ a mám znížiť očakávania ? Keďže doteraz som natrafila len na takéto .

emm_i
8. mar 2022

Mne to pripadá, že niektoré ženy (a aj muži) v tomto smere nemajú žiadnu úroveň a hrdosť. Určite by som ale neznižovala očakávania, buď taká, aká si! Ak ti to nie je po vôli, vôbec si s takými nepíš, ver tomu, že tí chlapi tieto veci píšu aj iným, nielen tebe. Som síce za to, aby si dvaja ľudia povedali na rovinu, čo od vzťahu očakávajú, ale podľa mňa chrstnúť človeku bez reálneho stretnutia, že čo má rád v posteli a že si s ním predstavuje rodinu, je trošku cez... To čaro lásky, postupného spoznávania sa a pod. sa vytráca a nastáva len nejaká "schéma" - rýchlo zistím, že či áno/nie a idem ďalej. Najlepšie cez net. Ja by som také veci mužovi nepísala, to radšej ostanem sama ako robiť toto 🙂 A viem, že také ženy/dievčatá sú voči mužom a potom sa čudujú, že ich má v riti.

ckocka
8. mar 2022

Ak si na zoznamke aj ty, tak predsa sama ovplyvňuješ čo napíšeš - a druhú stranu, ak ti nevyhovuje prístup - vyselektuješ.

autor
8. mar 2022

@emm_i Plne súhlasím
@ckocka Samozrejme, že takých vyselektujem ale už dosť dlho som selektovala, tak som sa zamyslela či náhodou nie je problém somnou. Preto ma zaujímal názor niekoho iného, keďže možno ja som “pozadu” a toto je už bežné.

cosmic_origin
8. mar 2022

Na zoznamkách to takto funguje bežne, ale u normálnych ľudí by to tak nemalo fungovať. Za 2 roky som na zoznamke našla tak 3 ľudí, čo sa k takýmto témam nedopracovali a to mi tam písalo priemerne 5 chlapov za deň. Na takýchto miestach je fakt ťažké nájsť niekoho normálneho.

ckocka
8. mar 2022

Taký postoj nechápem. Ak viem čo je pre mňa správne, tak ma bežné nezaujíma, mám svoj rozum a svoje zásady.

autor
8. mar 2022

@ckocka Občas “vďaka svojmu rozumu a zásadam” človek nevidí ďaľej od nosa - môže byť správne len to , čo tvrdí on. Rešpektujem ak postoju nechápete no i napriek vášmu nepochopeniu som zvedavá na názor ostatných

dskjhfdlkdjhl
8. mar 2022

Ak Ti teraz niekto napise, ze je to bezne a v poriadku, tak zacnes takto fungovat aj Ty? Ved predsa Ti moze byt jedno, ako funguje kolegyna, ak Ty chces fungovat inak, tak funguj podla svojich pravidiel.

ckocka
8. mar 2022

Aha, tak teraz už chápem.

shinon258
8. mar 2022

Ja som bola na badoo asi 3 dni a stačilo mi 😂

roja01
8. mar 2022

Ti o ktorych pises nemaju sebauctu. Myslim, ze takeho partnera si nevyberie nikto, kto ma trocha uroven (a nemyslim tym vzdelanie a postavenie).

martina1201
9. mar 2022

Ahoj. Je to bežné ale nemyslím že správne. Ako sa hovorí za profil sa dá schovať. Na nete si človek dovolí omnoho viac ako zoči voči. Žiaľ v dnešnej dobe sa na tom nete skrýva väčšina ľudí. Mladí ľudia žijú viac virtuálny ako skutočný život. Vo virtuálnom hľadajú aj partnerov a myslia si že ich tam nájdu. Preto si dovolia aj takéto otázky a takto si posielajú fotky. Pričom všade sa píše že je to nebezpečné a môže to byť zneužité. Na čo je komu dobre takéto veci preberať vo virtuálnom svete nechápem. Však písať sa dá s 10 ľuďmi a to každému posielajú fotky a plánujú budúcnosť a ktorej nevedia či nastane?
Na tvojom mieste by som neznižovala zo svojich pravidiel. Buď chces chlapa čo za to stojí alebo písať potom o radu na koňovi.

Áno aj ja som si písala na pokeci s mojím terajším manželom ale určite nie o intímnych veciach a fotky som neposielala. Stretli sme sa po 4 dňoch písania a prešli sme na stretávanie a nie písanie. Písali sme si len keď sme sa nemohli stretnúť. Ale zase zmysluplné veci a nie posteľné a iné chúťky. A neplánovali sme tam dopredu čo bude keď budeme svoji a deti a podobne.

mamkalentedkova
9. mar 2022

Tiež by som asi nehľadala životného partnera na zoznamke ,kde sa skrývajú častokrát za vymyslenou identitou ..hrajú sa tam na niečo,čím vôbec nie sú .Určite nie si po zadu a máš viac rozumu ako tí ostatní ,čo to tam riešia ...Zoznamka vramci nejakej srandy fajn ..ale na nejaké dolhodobe vzťahy asi nie..netvrdím,že to nemôže vyjsť ,ale asi by som nehľadala partnera ja osobne na zoznamke

1sally12
9. mar 2022

Vyskúšala som viaceré zoznamky, a som rada, že som na takýchto nenarazila😳 To fakt si niekto píše o tomto? Ešte pred prvým stretnutím? Ako niekto vyššie pisal určite sa k tomu neznižuj. Takí ľudia pre mňa fakt nemajú žiadnu úroveň. Ja som max.narazila na jedného, ktorý mi napísal, že občas si zapáli tú elektronickú cigaretu a že keď už spolu budeme chodiť dúfa, že mi to nebude vadiť. Už to mi prišlo trocha cez keď mi to písal - veď sme sa ani nestretli a on už si myslel, že budeme spolu chodiť🙄

makova333
9. mar 2022

Autorka: "Bezne a v poriadku" je to tak ako to TEBE vyhovuje. Toto nie je tema v ktorej by si si mala/nemala vidiet dalej od nosa, lebo je to tema pocitova. A tak ako to ty citis, tak je to spravne. Bez ohladu na to, ze Jozo, Miso a Irena to citia inak. A ci mas znizit ocakavania a naroky? Mozes, ak ti to bude vyhovovat a budes s tym ok 🙂

zuzki1
9. mar 2022

Bratranec si tam našiel priateľku a sú spolu dva roky a klape to. Išiel ale na to štýlom že cez nočnú našiel niekoho v okoli kto je tiež na nočnej a ráno hneď davali kávu - žiadne obsiahle vypisovacky , a vytváranie mylných dojmov , plánovanie fiktívnej budúcnosti . Ja keby musím niekoho hľadať na zoznamke tiež idem štýlom čím skôr stretko lebo na nejaké vypisovacky a bla bla už nemám času , a keby som aj mala považujem to za stratu času

flientica
9. mar 2022

tak funguje to rozne, kedze su aj rozni ludia a kazdemu vyhovuje nieco ine, ja osobne na take nie som, ale zase nezatracujem nikoho kto to tak ma 🙂

janickacrazy
9. mar 2022

Možno by si mala zmeniť zoznamku. Sú aj nejaké serióznejšie. Ja som svojho muža tiež spoznala na zoznamke. Ale teda písali sme si normálne len pár dní a potom išli na kávu. Samozrejme tam stretneš kadejakých ľudí, ale nájdu sa aj normálni.

janetinka27
9. mar 2022

tak niektore veci je dobre vediet vopred, aby to nebola strata casu. ak sa muz neplanuje ozenit,mat rodinu,chodit do prace,odist z rodicovskeho domu atd,tak zena hlada dalej (a naopak)

1sally12
9. mar 2022

@janetinka27 tak to áno, ale ako to majú radi v posteli? To je trocha moc.

monka105
9. mar 2022

Samozrejme, že sa bude chlap na zoznamke snažiť čo najviac oblbnúť ženu, aby mal potom istotu, že mu naživo dá (česť výnimkám). 😄 Bohužiaľ, niektoré z nás sú tak strašne naivné, že keď začne chlap rozprávať o deťoch a svadbe a trojposchodovom dome, hneď sú zmotané. Žiaľ, overená taktika.

lujza123
10. mar 2022

Ja som vďaka zoznamkam ci internetu spoznala dosť veľa zaujímavých ľudí s ktorými sa kamarátom dodnes.
Len to bola prísna selekcia hneď od začiatku (čiže všetci čo posielali fotky penisov ci začali konverzáciu "ahojky" a pod).
A vždy som sa snažila reálne stretnúť, žiadne vypisovacky.

lujza123
10. mar 2022

Ale veľa ľudí vyhľadáva zoznamky práve koli tomuto. Posielaniu hambatych fotiek, písaniu sladkých reči a tak.
Je to pre nich taka virtuálna realita, akokeby hra. Proste si vysnivas nejakú predstavu, nejaký ideál s ktorým si píšeš a ten druhy to spravi tiež. Obidvaja samozrejme v kútiku duše dobre vedia ze sa vôbec nestretnu, alebo keď aj k tomu príde tak to bude také nemasne a neslane ze viac sa neuvidia.
Pretoze ten druhy vôbec nebude ten vysnívaný ideál s ktorým si písali.
Častokrat sú takéto vypisovacky aj únikom z reality. Ľudia sú uväznený v manželstvách s deťmi a hypotékami, vo vzťahoch a toto je taky úlet.

Neviem ako vy, ale tak ja som už pár krát nahnevana po nejakej hádke doma pozerala ľudí na badoo ci tindery. Len tak, ukludnilo to nervy, že aha kto všetko je single.