Frustrovaná manželka

16. jún 2024

Píšem sem lebo sa asi potrebujem trošku posťažovať a možno získať aj nejaký iný pohľad na našu situaciu. Som na materskej, máme s mužom 2 ročného syna. Manžel zarába vysoko nadpriemerne, ale vyrastal v chudobných pomeroch a stále má také zmýšľanie, že keď on bol malý, tak nemal skoro žiadne hračky a aspoň si teraz dokáže vážiť veci. Stále len šetrí lebo jeho cieľ je mať čím skôr splatenu hypotéku a synovi doteraz kúpil len jednu malú hračku.Všetko ostatné som mu kúpila ja- hračky, knižky, kočík, postieľku, stolík a stol, darčeky na sviatky atď. Podľa neho je všetko, čo kúpim synovi zbytočne. Pritom hračky, ktoré mu kupujem sú edukatívne, žiadne hlúposti. Podľa neho som mu zbytočne kúpila aj lego alebo kocky, pritom to sú hračky, ktore majú asi všetky deti a nemohla som vediet, že syna to moc baviť nebude. Teraz som mu kúpila knižky o nočníku, či ho nemotivuju sa odplienkovat a aj na to mi povedal, že mi peniaze nedá lebo ich miniem na ďalšie nepotrebné hračky. Som z toho frustrovaná, minula som si už všetky úspory, od muža nedostávam ani cent. Najhoršie je, že syn ma aj tak radšej manžela, ako mňa a muž mi to stále vyhadzuje na oči, že on nepotrebuje synovi dávať žiadne hlúposti a aj tak ho má syn radšej. Samozrejme, som rada, že syncek má tak rád svojho otca, ale to, že mi to takto manžel vyhadzuje na oči, ma ničí. Pretože synovi sa naozaj naplno venujem, som na neho aj oveľa menej prísna, manžel mu za každú hlúposť hneď dá po zadku...Manžel nechce chodiť ani na žiadne výlety, stále sme len doma a okolo bytovky, jeho výhovorka je, že aj tak je ešte maly a nebude si to pamätať, nechce pochopiť, ze ide o zážitky, ktoré syna formujú. Ešte aj autosedačku máme v smere jazdy z druhej ruky, pritom by sme si mohli kľudne dovoliť novú a bezpečnú, ale aj to je podľa muža zbytočne kupovať novú, keď mozeme podedit z rodiny. Čo by ste robili? On sa vždy vie sám pred sebou za všetko ospravedlniť a zbytočne mu môžem nejaké veci vyhadzovať do očí lebo on sa nad tým aj tak nezamysli lebo v jeho očiach on koná najsprávnejšie...

zdenka11081983
16. jún 2024

Nikdy by som takého chlapa nedokázala mat rada.. a to nie som náročná. Proste mne by s zhnusil.

januska12323
16. jún 2024

Čo ťa motivovalo si s takým držgrošom založiť rodinu?

gribka1
16. jún 2024

Na domácnosť prispieva, či kto hradí bývanie, potraviny?

zmrzlinka2021
16. jún 2024

A ako ste finančné fungovali pred dieťaťom?

pralinka25
16. jún 2024

bola by som rovnako frustrovana ako ty.
ale k tomu ze ma radsej jeho. to tak nie je len mu je vzacnejsi leo s tebou je stale. neber si to tak. a podla mna mu nekupujes hluposti.
tvoj chlap je mimo a to pisem ako osoba co je naozaj nenarocna a skromna. ale odtial potial.

pribinak
16. jún 2024

Bože…..ty si finančne tyrana žena. Zbalila by som seba a dieťa a adala určit výživné, na seba a aj na dieťa

Ale Nehovor že pred narodením dieťaťa to nebol chuť drzgros

0silvia0
16. jún 2024

Kazdy den tu pribudne podobna diskusia s lakomcom a ekonomicky tyranou manzelkou. Ako je mozne, ze ty si si minula vsetky uspory a on ti neda na nic ani cent? Akoze od neho nic nedostavas? Zijes z rodicovskeho prispevku? Ten minas na co?

vyrovnanaosoba
16. jún 2024

Ja zase napíšem niečo na obhajobu manžela. Ty si si svoje úspory minula, kde? Prečo? Načo? Ak viem, že kvôli 3 hráčkam nebudem mat o chvíľu žiadne peniaze, tak by som tie hračky nekúpila. Z tvojho príspevku cítiť, že keď muž zarába nadpriemerne, čakáš, že sa budeš pýšiť, ukazovať, že máš na autíčko pre dieťa za 50e, omrzí, kúpiš kolobežku za 50e, omrzí, kúpiš zase niečo iné. Dieťa má 2 roky a naozaj mu stačí ísť na ihrisko k deťom, do piesku, či odrážadlo, nepotrebuje chodiť po pamiatkach. A zase, keď manžel nechce ísť, choďte sami, do zoo, k code hádzať kamienky. Nepotrebuješ k tomu veľa peňazí, namiesto jednej hračky mate vstupné do zoo.
Manžel že ti neprispieva peniaze, tak ste sa zle dohodli pred spolužitím. Nedokázala by som žiť tak, že toto je moje, toto tvoje. Kto platí šeky, stravu, telefóny?

autor
16. jún 2024

@zmrzlinka2021 ja som mala tiež dosť vysoký plat a teda som si dokázala hradiť veci sama. Mali sme ale pred materskou nejaku dohodu ohľadom financií a nedodrzal ju. Žiaľ, mám ale prácu, ktorá sa z domu robiť nedá a chcela som sa venovať synčekovi aspoň do 3 rokov, kým nastúpi do škôlky a keďže má problémy s imunitou, tak mu jasle neboli ani doporučené.

mrkvicka060
16. jún 2024

vyjadrim sa len k tym hrackam a vyletom..asi budem za divnu, ale dieta ma len 2 roky... zas ok vylet raz za cas ale nemyslim, ze take dieta si nejak zrovna uzije nejake mega vylety a podobne. keby mal 4 ok, ale dvojrocny? ano muz je mozno drzgros, ale zas dvojrocnemu naozaj netreba vrecia hraciek a vylet kazdy vikend...

gribka1
16. jún 2024

Ten plat budeš za rok mať, zatiaľ už nekupuj nič. Určite má synček všetko čo potrebuje. Problémom v tomto snáď je, ako všetko financujete, tam sa musíte dohodnúť, aby ste obaja boli spokojní. Zas zbavut sa hypo nie je rozmar. Je to dobrý nápad.

deti95060810
16. jún 2024

tvoj manž. aj hypo splatí, možno ešte aj ďalšie dve týmto prístupom - ale stále bude rovnaký. On sa nezmení. šetriť bude stále - najradšej na svojich blízkych. na sebe určite nie. 😉
tieto typy poznám.

autor
16. jún 2024

@vyrovnanaosoba tak to vôbec nie je, odrážadlá má podedené a takisto aj oblečenie, rozhodne nie som typ, ktorý sa musí predvádzať a kupovať najdrahšie značkové veci. Kupujem mu najmä hračky na psychomotoricky vývoj, keďže má hypertonus a veľa peňazí má stali aj jeho rehabilitácie a plus je multialergik, takže aj na stravu mu dávam veľa peňazí. Ja s ním chodím aj sama na výlety, ale potešilo by ma, keby ideme aj niekam ako rodina. Syn chce byť cez víkend so svojím otcom, takže aj keď je krásne počasie, my trčíme doma...

blanblan
16. jún 2024

Mňa napadá že možno ty si typ čo rada nakupujes a muž zas minimalista a v tomto si nesadnete. Ja ho celkom chápem tvojho muža. Tiež by sa mi nepacilo keby som mala dom zahadzany haraburdami len preto že si to môžem dovoliť. Také malé dieta toho fakt moc nepotrebuje.

autor
16. jún 2024

@deti95060810 hej, štve ma aj to, že aj svojej rodine požičal veľa peňazí a na svojom synovi šetrí lebo podľa neho nič nepotrebuje, len našu lásku. Áno, samozrejme, že to je najdôležitejšie, ale stále je to dieťa a ja mu kupujem interaktívne hračky, s ktorými sa hrám s ním, nie je to tak, že mu chcem kúpiť hračku, aby som sa ho zbavila...

gribka1
16. jún 2024

No keď je takto zameraný, že na lásku, tak snáď jej máte fakt dosť a prejavuje ju vám dvom požehnane.

alickapusinka
16. jún 2024

S takým lakomcom by som nedokázala existovať žiť. Najbližšie TI povie že topánky, oblečenie pre dieťa najlepšie z rodiny a budete žiť tak celý život. Teraz je malý možno si to neuvedomuješ ale bude aj väčší a žiť takto s človekom to by som nedokázala rozviedla by som sa určite neskôr .Bude chcieť neskôr čo majú iné deti rovesníci a nebude to mať otec peniaze nepusti TY nemáš tak sa to bude prehlbovať. Chod do práce malý do škôlky alebo jaslí a aby si nejaké peniaze mala. Odstrihnúť ťa od peňazí nešťastný krok. Nie si jeho kamarátka z ulice si jeho žena a ma aj dieťa. Peniaze v manželstve sú spoločné vychovávaš jeho dieťa mala by si ísť do práce a ak chce nech ostane doma ON. Držgroš hrozný verím tomu že TI aj ženy tu napíšu že s takým človekom žili a rozviedli sa rozišli sa. Uvažuješ o nástupe do práce. Aj deľba práce by mala byť na polovicu. A čo akože ideš robiť ak zo synom chceš ostať do 3 rokov doma. S čoho žiť ak TI peniaze už žiadne nedáva však aj variť treba ja by som takto nedokázala žiť že má muž úplne odstrihne od peňazí. Lebo ON pánko usúdil že veľa míňaš. Takto by som nedokázala žiť s človekom ktorý sa vypracoval ale z detstva mu ostal handicap v podobe toho že je lakomý. Vieš takýmto ja hovorím zabudol vôl kedy teľaťom bol. Typické správanie je to moje moje moje ak chcel byť lakomí načo sa ženil. Píšeš dohoda ak pôjdem na materskú čo sa týka financi bola iná. Oklamal ťa o dôvod na viac sa čo najrýchlejšie osamostatniť a nečakať kedy pánko pusti zopár eur pre teba a syna. Nikdy by som nedokázala byť na mužovi závislá. A čakať čo mi dá podhodí ako psovi. Alebo čakala že mi kúpi zmrzlinu, potraviny, od takého by som bočila. Ako ste sa dohodli že ak pôjdeš na materskú čo TI bude prispievať. Pokiaľ TY máš 0 on má kopec peňazí na účte máš k účtu prístup či ani to nie. Cele zlé pokiaľ by ste boli sami je to jedno ale dieťa bude trpieť otcovým držgrošstvom nepochopím nikdy.

abbey1
16. jún 2024

To je presne ten problém, ked sa peniaze v partnerstve delia na moje a tvoje. Pride dieťa a problem je na svete. Bohužiaľ, toto si si mala uvedomiť ešte pred dieťaťom.

vyrovnanaosoba
16. jún 2024

Ja nevravím, že nemáte podedene, píšem, že chcela by si mať nové, lebo na to máte, ale zdedene nie je o nič horšie, práve by som povedala, že je to lepšie, rýchlo vyrastie, aj tak by ste to po roku museli predať.
Keď ti odmieta prispievať, neplatí ani do bytu, do stravy, na lieky, rehabilitácie, tak si daj určiť výživné.

koniarova
16. jún 2024

Celý život sa budeš trápiť s držgrošom. Nič nebude treba, všetko bude stačiť aj staré. Už to, že ti nedáva žiadne financie je na hlavu. A že si to takto necháš tiež. Počkala by som rok, syna dala do škôlky, ja do roboty a požiadala o rozvod. Nech si manžel užíva SVOJE peniaze. A riadne vysoké výživné by som pýtala. Ale prepáč, ty to neurobíš, skrátka nie si ten typ. Nič pekné ťa veru nečaká. Sorry za úprimnosť.

alickapusinka
16. jún 2024

takže tvoje našetrene peniaze išli na synove rehabilitácie a jeho otec čo škrečkoval a TY si pomíňala na to aby sa synček mal lepšie. Tak otec roka hanba že mu facku nedá.

autor
16. jún 2024

@alickapusinka nemám vôbec prístup k jeho účtu, nedovolil mi to. A teda ani on nemá k môjmu. Keď sa narodil syn, chcela som mať spoločný, ale teraz si myslím, že keby má me spoločný účet, bolo by to možno ešte horšie lebo by ma terorizoval už úplne...

vyrovnanaosoba
16. jún 2024

A ty si s ním len kvôli dieťaťu, však?

gribka1
16. jún 2024

Je v poriadku mať úcty zvlášť, len musí byť nejaký spoločný badget. A čo ti na tomto mužovi tak imponuje, že ste došli až sem?

paulinarm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alickapusinka
16. jún 2024

a čo chceš robiť.

koniarova
16. jún 2024

@paulinarm ja nechápem,ako sa dá takto spoločne fungovať. Že ak mi treba, pošle.....

som_realistka
16. jún 2024

Píšeš, že nedodržal dohodu, prispel aspoň na tie rehabilitácie a neprispieva na špeciálnu stravu? Ako financuje domácnosť. Ak ti nedáva peniaze na domácnosť a na potreby dieťaťa, hanba nehanba podala by som na súd žiadosť o určenie výživného na dieťa a možno aj na seba a ak sa bude fucat pohroz že budeš žiadať prispevok aj spätne, hlavne na rehabilitácie a špeciálne potreby na dieťa.

ahhola
16. jún 2024

Tu mas kamosku😡😅nemate 2 bratov???

Manžel mi odmieta dávať peniaze
14. jún 2024
Ahojte. Som na rodičovskej, manžel pracuje na živnosť - s mužom máme každý svoj účet. Zaplatím môj úver, paušál,veci pre deti, mesačný nákup a hotovo finito už nemám.
Nechodím kaderníčke ani kozmetičke a ani na kávu. Nonstop sa venujem deťom, nakoľko bývame mimo mesto, ktoré je od nás 10km.
Pýtala som sa muža,poprosila som, či by mi dal 20eur.
Odpoveď,na čo ? Na čo mi to bude?
Na čo chcem peniaze,keď okolo domu a všetky výdavky platí on?
Alebo mi povie - nemám a týždeň na to mu kuriér privezie nové poťahy do auta za 200e.
Keďže pracuje na živnosť,tak ani nemám možnosť ísť na brigádu lebo on by,, nič nezarobil ak by musel byť s deťmi,, !
Ani na brigádu ale ani peniaze mi nechce dať.
Deti ma napĺňajú,rada varím pečiem, ale strašne mi vadí,keď mi príde rodičovský príspevok a počítam každé euro a on si len tak dá 200e za nejakú vec keď má z čoho...
Spoločný účet nechce

pribinak
16. jún 2024

@paulinarm tak ti posle? To akože vyzobres a on veľkodušne posle?
Vy nemáte BSM?

Bože ženy …..sa zobuďte niektoré