Finančné zabezpečenie po rozvode. Ako to zvládate?

yogina987
25. feb 2016

Manzel sa chce rozviesť. Už sa takto rozvádza 15 rokov. Vždy, keď mu niečo nevyhovuje a chce od toho utiecť. Celý náš spoločný život bol o jeho práci. Keďže ju stále menil, (aby sme sa mali lepšie), sťahovali sme sa niekoľko krát. Možno sme sa nemuseli, ale ja som si uvedomovala, že vzťahy na diaľku sú rizikové a chcela som to udržať. Zvykala som si na nové miesta, riešila bývanie, prestavby, škôlku, aj svoju prácu. Aká prišla...
Teraz po rokoch z toho samozrejme "nič nie je pravda". On nás celý čas musí živiť a ja míňam na zbytočnosti (tričko pre dcéru za 5 eur...) Platíme hypotéku. O jeho peniazoch nemám absolútne prehľad. Nič nám nechýba, najeme sa, oblečieme. Z materskej zaplatím šeky, a zvyšok miniem priebežne na potraviny, oblečenie.... Ale ten stres a výčitky okolo toho... Už som z toho vyčerpaná. Nemám šancu si našporiť na nič. Snažím sa usporiť na bazári, teraz si trochu privyrábam.
Zostala som vyšťavená, osamelá, bez zázemia, kamarátov, rodiny....
Zase spomína rozvod a ja už s ním súhlasím. Hneď, ako to urobím, zase sa " cukne" a tvrdí, že to nechce. Manipuluje s mojimi citmi a bohužiaľ aj s deťmi.
Neviem si predstaviť, ako to môžem ako slobodná matka zvládnuť. Bývanie, zabezpečenie detí... Na jeho výživné sa nespolieham. Ak aj bude zarábať 2000 eur, vie vykázať nulu. Som na to sama, takže bývanie u rodičov a tak, nehrozí....

stepanka274
25. feb 2016

Taky zivot je velmi narocny, ak sa aj rozvedie ten pokoj ti nic na svete nevynahradi, my zeny sme silne, zvladneme casto aj nemozne, podla popisu si zvladla mnoho narocnych situacii, zvladnes aj tuto, drz sa!

natalym
25. feb 2016

Ty si tu už písala o svojom mužovi, však?
Však buď teda chlap Ty a napíš ten návrh, príp. daj mu ho prečítať či nechce niečo zmeniť a hajde do podateľne na súd.
Keby mi niekto 15 rokov vykrikoval o rozvode, tak to urobím, aj keby som mala bývať pod mostom a nemala čo jesť.

pribinak
25. feb 2016

Mas prístup na jeho účet? Ak ano, vytlač si výpisy, ak mozes, vytlač výplatné pásky
Ak donesieš na sud co najnovšie jeho výpisy a pásky, nemoze vydokladovať nulu! Z čoho by ste platili akoze hypotéku? Ma auto? Aj to daco stoji! Takze nulu vydokladovať nemoze

Neviem ake mas velke deti, resp ake je staré to najmenšie, ale da sa ist skor do prace, stat teraz zvýšil prispevok ak das dieta do sukr MS, ci sukr jasliciek

Okrem toho, ak si doteraz ťahala vsetko Ty, tak nejaky rozvod a veci okolo toho das ľavou zadnou
Bude kľud a hotovo

yogina987
autor
25. feb 2016

@pribinak nie, vsetko som netahala. Prilis nebolo z coho. On mal 2-4 nasobne vyssi plat, co mi dava patricnpocitit. On ma svoj ucet, na ktory pristup nemam. Kedysi sme mali spolocny, potom si zaviedol svoj. Ono to zvonku vyzera, ze si zijem super. Ale ja by som radsej isla na jednu dovolenku raz za 10 rokov a bude pohodova, ako 2 x za rok a potom vkuse reci o tom, ake to bolo drahe a ze sme na tom zle ☹ Myslim, ze som dost prakticky, pracovity a skromny clovek, ale stale pocuvam o setreni. To je uz o nervy ☹

pribinak
25. feb 2016

@yogina987 je tu skupina právniciek, urcite sa skus poradiť s nimi, co by sa dalo poriešiť ohladne financií
Byt ci dom je spoločný?

yogina987
autor
25. feb 2016

@pribinak ano. Vsetko, aj auta.

natalym
25. feb 2016

@yogina987 Aspoň bude čo deliť. Či to má na firmu?

pribinak
25. feb 2016

@yogina987 no tak potom treba ist ku právnikovi a pustiť sa do toho

stastnazena2
25. feb 2016
Používateľ stastnazena2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stastnazena2.

zabezpecit sa po rozvode nikdy nie je jednoduche. mam viacere kamaratky co si tym presli, ale casom to ide 🙂 treba mysliet pozitivne

malabiba
25. feb 2016

@yogina987 vždy sa dá, len treba veriť v seba...a neboj sa, keď máte všetko spoločné, len tak sa z toho nedostane, výživné mu prisúdia neboj sa...len si nechaj trochu čas sama pre seba, či naozaj ten rozchod chceš

yogina987
autor
25. feb 2016

@malabiba ale ked tu pozeram na mk ze vyzivne odklepne sudca ako sa vyspi, cize aj 40 eur na dieta, to nie je bohvieco ☹

@stastnazena2 ja ale som ina to uplne sama. Vela zien ma pomoc rodicov, alebo sa k nim rovno prestahuju. Ja si teraz realne neviem predstavit sa ani odstahovat. Postel na plecia, deti za ruku a ide sa...

ask
25. feb 2016

@yogina987 ked som to cítila, šla som do toho... Sama s dvomi skolkovymi deťmi s minimálnym platom upratovačky v prenajatom byte... V meste ďaleko od našich. Po 9rocnom manželstve sme si rozdelili len pár kusov nábytku, žiadny byť ani dom sme nemali... Výživné minimálne.... Ale neoľutovala som to jediný raz!🙂 Dnes mám novú rodinu, pokoj v duši a nikdy by som sa nechcela vrátiť späť do tých čias.

ask
25. feb 2016

byt

eliska13
25. feb 2016

@pribinak to nie je take jednoduche.Nas sused tahal 4 cl.rodinu hypoteku dovolenky pri rozvode povedal,ze rodinu zivil z poziciek od kamaratov.Tak mu dobry pravnik poradil a tym,,ze dlhy a pozicky sa delia....ukazal na papieri dohodu medzi nim a kamaratom od notara podpisanu a bolo...
Ako zivnostnik neblokuje vsetko, dane spravene od uctovnicky leda bolo stale je v minuse treba nove vybavenie, stroje..
Tak dobre si rozmysli ci mas fakt tak zly zivot.Neviem ako spolu zijete, ale byt matka v prenajatom byte s hrdostou a deti by isli do horsieho to by som nechcela
Ak by vas nechcel brat na dovolenku nejdete🙂 mozno si aj ty viac citliva na nejake poznamky ohladne financii skus dat tomu sancu a pohovor s muzom, ze s takymi vetami sa nesranduje, lebo raz odides

pribinak
25. feb 2016

@eliska13 ja nikde nepíšem, ze je to jednoduché, rozvod je casto o dobrom s lepšom právnikovi a skúsenom sudcovi ci vychcanosti niektorého z manželov, zial

yogina987
autor
1. mar 2016

@eliska13 ved to, najvacsi problem je to, ze on berie problemy v manzelstve ako dovod na rozvod. Ja sa ich snazim riesit a hlavne nevyrabat, ale uzivat si to, co je dobre. On je strasny negativista a to ma uz ubija. Nemam uz 20 aby som si zakladala novu rodinu. Budem rada, ak vobec najdem silu doverovat a dat kusok energie dalsiemu chlapovi. Tento ma uz komplet vystavil ☹
Hladam rozumny sposob, ako zit vedla seba kvoli detom. Inak, uz som sa zatala a ziadne dovolenky. Frlflat mozeme aj doma.

@pribinak ved prave. Mne po zaplateni uctov ostane tak 40 eur. Z toho dobreho pravnika nezaplatim. On ho ma jednym telefonatom ☹

pribinak
1. mar 2016

@yogina987 tu su dobre baby právničky, odliv niektorú, ja mam napr velmi dobrú skúsenosť s babou, ktora je tu pod nickom alenah