Rozmýšľam nad tým, ako sa postaviť k tejto situácii, nakoľko mi je tá situácia cudzia, ale na druhej strane by mi to aj padlo vhod, tak mám dilemu. Som rozvedená s priateľom cez 2 roky, nežijeme spolu, ani nemienime, každý má svoje bývanie. Normálny triezvy vzťah bez extrémnych očakávaní, neplánujeme ani svadbu, ani deti, žijeme tu a teraz, stretávame sa cca 2x za týždeň, ako-kedy, každý má svoje povinnosti, vyhovuje nám to takto obom. Snáď sa to tu nestretne zas s vlnou odsúdenia, jednoducho nie sme rodinné typy ani jeden. A k veci: Priateľ mi niekoľkokrát ponúkol pomoc a to akúkoľvek, jednoducho spraví všetko, čo bude v jeho silách a možnostiach keď si poviem a keď budem potrebovať. Samozrejme aj finančnú, vraj mám iba povedať, ale ja neviem odhadnúť nejakú správnu mieru alebo neviem ani vôbec ako to akože mám od neho pýtať? Doteraz som od nikoho nič také nepotrebovala, žiadnu podporu, ani finančnú ani nijakú a je jedno či je to frajer, či iný rodinný príslušník, tak fakt neviem, ako zrazu mám s niečim takým vyrukovať. Na jednej strane mi hovorí, ako ma obdivuje a aj preto sa do mna zaľúbil, že som sebestačná a že od chlapa nemám žiadne očakávania a zrazu mi ponúkne toto. No tak ma jednak zaskočil, lebo sa mi tá myšlienka nejako bije, alebo ma ozaj tak ľúbi, že chce urobiť pre mna všetko. Ale neviem si to predstaviť v praktickej rovine, čo mu mám dať do ruky šeky, tu máš zlato, chod mi to zaplatiť? Alebo čo..chod mi nakúpiť veľký nákup na týžden??? Alebo kúp mi tieto topánky? (sám od seba mi veci kupuje, to je v poho, no ale on stále tvrdí, že sa musím mať pri ňom dobre, tak preto mi ponúka akúkoľvek pomoc a podporu) neviem....ak ste mali podobnú situáciu, napíšte
@sheldonc nech ta pozve na dovolenku, chodite po vyletoch? Spolocne do kina? Divadla? Na vecere? Ak hej, to vzdy plari on? Zrejme je gavalier, tipujem ze ano... alebo napr. taky shopping vylet? Boli ste?Ak nie tak nadhod temu... ak je bystry, tak sa chyti... aj to je moznost ako sa dostat k prilepseniu... ono tazko sa pytaju peniaze narovinu, ked nezijete v spolocnej dmacnosti, bez toho, aby si zena nepripadala ako ku...a 😲 ja som s tym vzdy mala problem, nakoniec az moj manzel bol ten typ chlapa, co sa nesral s otazkami, po troch mesiacoch nasho vztahu buchol vyplatu na stol a bolo vybavene ...
Za to poďakuj a kým nemusíš nikdy to nevyuži.
Kým bývate osobitne, nie je dôvod aby Ti platil nákupy a šeky. To čo Ti kúpi sám od seba je iné, je to fajn.
veď to je super, asi ste sa posunuli vo vzťahu o kúsoček ďalej ... ale ak nemusíš, tak nič nežiadaj a buď naďalej sebstačná😉 ...
tie vaše stretká sú len posteľové alebo sú to výlety,kult. podujatia,večere....? a víkendy ako? chodíte niekam?zaplatenie pobytu či dovolenky to by bolo v takejto situácii maximum,čo by "dáma" mala prijať ,inak to nie je dáma ,ale...... 😒 ...je tu aj možnosť,že ťa skúša ako na taký návrh zareaguješ.....
To je fajn, ze ti toto ponukol. Nemas nieco, po com tuzis, ale bolo ti luto vyhodit za to tolko penazi? Tak nech ti to splni priatel. 🙂 🙂 🙂 je fajn, ze takto spolu vychadzate a ate pekny vztah
samozrejme, že mám kopu veci, za ktoré ja vyhadzovať peniaze vždy nechcem, napr. oblečenie, výlučne nakupujem cez net, alebo kopu takých občas nepredvídaných výdavkov, ktoré tiež škrtnú cez rozpočet, len 2 roky som od neho nič nechcela a zrazu mu mám povedať čo chcem? proste to neviem, ale ked k tej situácii dojde, že napr. už daný mesiac 80e nevydá za oblečko a čačky mačky, tak ich proste nemám, ale vo vnútri sa zožeriam, že by mohol čítať myšlienky 🙂 lebo pýtať ozaj neviem a zjavne nikdy nebudem, nemám na to povahu, odvahu, ani drzosť ani nič....a netýka sa to len tejto sféry, napr. ked mi treba absolvovať nákup (ja nemám auto), tak aj vtedy sa núka, no ale asi som ozaj divná, síce by mi to bodlo, ale ani vtedy ho neoslovím, všetko si proste vyriešim sama...ked ideme niekam do mesta, áno, platí on, na nejaké výlety žiaľ neni čas, takžte nechodíme nikam, hoci na pláne už bolo viac vecí, tak snád v lete, ale dovolenka pri mori a také záležitosti, to ozaj nie, to mna neláka a víkendy si každý trávi po svojom
@sheldonc nemala som podobnú situáciu, ale asi nechápem, čo presne riešiš. Že tie peniaze od neho chceš, ale nevieš ako na to? Ja by som do takého vzťahu neťahala vôbec žiadne finančné otázky, zvlášť ak ich nepotrebuješ akútne, že vybehol nejaký skutočný problém. Ale na čačky...Nežijete spolu, neplánujete spoločnú budúcnosť, nemáte voči sebe žiadne záväzky, netrávite spolu ani víkendy, nechodíte spolu nikam. Neviem..asi by mi to neprišlo ako dostatočne blízky vzťah na to, aby mi niečo mimo sviatkov kupoval, alebo dokonca finančne vypomáhal. Ale ak to chceš, tak mu to normálne povedz.
@natalym neviem... nato nemusis byt zlatokopka🙂 staci posobit zensky a chlapy sa k tebe ako k zene budu spravat - hlavne ak je to vztah normalny tak ja napr. ocakavam ze budem aj rozmaznavana - a k tomu patria aj darceky - vzdy som pritom bola samostatna a viem sa o seba financne postarat, ale proste chcem mat po svojom boku staromodneho dzentlmena😉 ( preto nechapem tu modu ze nedavat si darceky na narodeniny ci pod stromcek - ja som s mojim 15rokov a vzdy sa tesim cim ma prekvapi🙂 a prekvapil doteraz vzdy... nielen na sviatky )
@sue nie po rodine klasického modelu netúžim. ja dieťa mám a bola som vydatá, ale to nie je život pre mna, mne tento náš vzťah vyhovuje, aj ked pre všetkých je divný, ale my ho máme ku podivu stále pekný a vášnivý, lebo sa nepotrebujeme "žrať" dennodenne ako všetci tí, čo "musia".
@timea7 áno, nejako tak fungujeme....všade kde ideme mimo nášho súkromia, platí on....ved osobne ani ja viac nechcem, ale za posledné obdobie to počúvam furt, že chce byť takto aktívny, preto som to tu hodila, sama si s tým neviem rady.....ja to fakt neviem pýtať, ani sa ozvať, ja čuším aj ked by som potrebovala
@sheldonc no ak je tak, tak penize by som od neho nebrala,ale tak ako pisu kocky, spolocne vylety, pripadne ist spolu na nakup, alebo tak... mne sa tiez prieci vydrziavanie partneriek a manzeliek muzmi a neviem to....preto moj muz vie, ze sa treba opytat a vytiahnut ma na nakup 🙂
Nech ste spokojni 🙂 na ostatnych a konvencie sa vyprdni 🙂 vztah je funkcny vtedy, ked su v nom ti dvaja stastni, nie ked je podla pravidiel vacsiny 🙂
@sheldonc Ja by som na tvojom mieste peniaze nepýtala, myslím že ťa má rád aj preto pretože si samostatná čo sa financií týka. Jasné, že pozvať niekam to áno, ale nie v štýle zaplať mi šeky alebo daj mi 100 eur. Možno by som ho poprosila o pomoc pri odvoze nákupu, to sa bude cítiť ako gentleman a to muži potrebujú. Jedna zvedavá otázka, prečo spolu netrávite víkendy? Verím, že do každodenného stereotypu sa ti s ním nechce, ale frajeri sú práve na víkendy, zabaviť sa cez voľné dni, no nie?
@namornicka tie víkendy...to je také rôzne....ako každý zamestnaný človek cez týžden toho moc doma nestihne a preto cez víkend si chcem robiť doma svoje veci, upratať a pod. a on samozrejme svoje veci okolo domu. samozrejme, že sa stretávame napr. aj v sobotu, že niekam vybehneme si večer sadnúť alebo tak, ale komplet celý víkend nie sme spolu, to by bolo na mna moc, ja potrebujem svoje súkromie.
Mat tak tvoje problémy...akože sorry mne to je úsmevné. Sama nevieš co vlastne chces.
@sheldonc podľa mňa už to, že platí všetko, keď niekam idete, je divné. Keď som mala frajera, s ktorým sme nežili, nemali nič spolu, tak sme platili raz jeden, raz druhý, možno ja menej krát a on drahšie podujatia, ale stále som sa snažila to kompenzovať a to mal on nadštandartný príjem. Proste z princípu, aby som sa necítila ako vydržiavaná slečna. Za rozmaznávanie pokladám celkom iné veci ako kupovanie šiat...nepoviem, darček poteší, ale rozmaznávanie to sú kvety len tak, raňajky do postele, to, že vie, čo rada čítam a tú knihu donesie, že sa stará, keď to potrebujem, urobí mi masáž a tak pod. A ak sa toľko ponúka, tak sa ho opýtaj na dôvod. Nebude to tak, že on by sa vo vzťahu rád posunul ďalej?
@sheldonc
To je od neho velmi mile gesto. Pokial si sebestacna na bezne vydavky, domacnost, strava, atd tak by som to fungovala ako si zvyknuta doteraz.
Skor sa mi paci myslienka spolocnych vyletov, vikendov mimo mesta, dovolenky, popripade ine akcie ako divadlo, navsteva nejakeho zaujimaveho podujatia, vecera atd. Takto by ta mohol sem tam pekne rozmaznavat, hyckat si ta ale ty by si nadalej bola sebestacna zena.
@sheldonc a potrebuješ niečo od neho? veď mu slušne poďakuj za ponuku s tým, že momentálne ti nič netreba a keby náhodou, tak dáš vedieť...ak by ti pomohlo napr. pár € navyše, tak ho popros, či by ti nedoniesol nákup napríklad...
ja by som fungovala tak ako doteraz - teda svoje veci si budem riešiť sama, darčeky s radosťou prijať a až bude nejaký problém, tak si rozmyslím, či oslovím s prosbou o pomoc jeho alebo napr. rodičov...