Dobrý den,
Neodsudte ma hneď. Šetrím na odchod od partnera. Mame syna odkladam čo sa da. Mám kartu od jeho uctu na nákupy ktoré ale kontroluje. Hotovosť vyberať nesmiem. Je možnosť nakupit niekde a tovar následne vrátiť za hotovosť ? Viem že to nemôže byt vysoka suma. Ale aspoň nieco. Aby videl nakup možno drogerie potravín oblečenie pre syna ktoré by som následne vrátila ?
Teda, ak som správne pochopil, chceš podvodom získať peniaze z jeho osobného účtu, možno aspoň tak by to vedel šikovný pravnik podať....
Ty nemáš vlastný príjem, vlastný účet?
V tescu zaplať kartou drahšiu vetrovku, na druhý deň vráť …
Som na rd, syn ma 2 roky. Kým som mala materskú musela som platiť všetko na pól takze som minula ešte aj našetrené. Za 2 roky sa to už ale nedá vydrzat
@andaluzia12 peniaze vratia na kartu, vracala som tak nohavice, kt nesadli a peniaze vratili na kartu, kedze to bolo platene kartou
vies, ale ked zaplatis kartou on uvidi, ze si kupila nieco.. za 20EUR a neuvidi to doma.. ked ta tak kontorluje. Predpoklad, ze doma hotovost a tak vobec nedrzite a nepouzivate. Ako vela stastia... Za mna jedine si doma postavit hlavu a odkladat = z rodicaku. Proste = sorry nemam. Uz. MInulo sa. Ale to nenasetris na odchod ani za roky.
@anesim mne vždy v hotovosti
s takouto finančnou situáciou už mal byť syn dávno v jasliach a ty v práci.
Nemáš kam ísť?
a rodicak cely minies? mas ho na svojom vlastnom ucte?
na tvojom mieste ako babz radili, dam dieta do skolkz alebo do jasli , ci opatrovatelke, aj keby si za to zaplatila cely rodicak, tak zarobene peniaze budu vacsie ako mas teraz rodicak. A y tych si setri aspon 100 e mesacne. Priatelovi nemusis hovorit, aky mas plat, povedz, ze ti dali minimalku.
Podľa mňa je toto nemožné. Aký máš cieľ, koľko takto potrebuješ "našetriť"? Pár stoviek ti stačiť nebude, čiže v priebehu najbližších mesiacov by si musela takto nakúpiť a vrátiť aspoň za 200+ eur. To je už čiastka, ktorú si človek všimne, keď mu zmizne z účtu. A začne sa pýtať že kde tie veci za také peniaze sú. Počítam s tým, že na odsťahovanie treba mať na nájom, depozit, z niečoho treba žiť. Pokiaľ tvoj partner nezarába tisíce, tak si tých pár stoviek čo zrazu z účtu odchádza, veľmi ľahko všimne.
Zarobí dosť momentálne robí na turnus preto mam vôbec kartu k dispozicii. Rodicak sa snažím odkladať. My žijeme v malej dedine kde mame jasle a škôlku 30 minút autom. Syn je aj často chorý takze by som jasle platila a bola na ocrke len ja
Ak používaš platobnú kartu s jeho menom, môže sa stať, že ju banka zablokuje ak zistí že ju používa cudzia osoba.
K rodičom sa nemôzes vrátiť?
Mne v tescu vrátili v hotovosti .ešte sa opytali že či mi to nevadí
@anesim ak by si povedala, ze chces € v hotovosti, vratili by v hotovosti. mam opakovanych x skusenosti.
Autorka v tescu urcite vracaju peniaze v hotovosti, poslednu skusenost mam zo soboty. a neviem, ako je to teraz, ale cca 2 roky dozadu vracali v hotovosti aj v lidli, moja kolegyna robila kvoli muzovi presne to iste, co planujes robit ty. kupovala noze, oblecenie, hracky a potom vracala.
A nemajú niekde také že si môžeš pri nákupe na pokladni ako keby vybrať hotovosť z karty? Ja to sama nepoužívam ale možno bude mať niekto skúsenosť kde sa dá a ako sa to ukazuje na výpise z účtu.
On bol deblo od zaciatku ci az ked ta oplodnil, ci az ked si vyprdla dieta?
Veď si požiadaj o určenie výživného na dieťa na súde. To je jedno, že žijete v spoločnej domácnosti, bude ti musieť platiť. Do dvoch rokov veku dieťaťa si si mohla požiadať o výživné aj na seba.
@lenicka999 v coop jednote sa to dá
Decathlon skús, dávali možnosť vrátiť na kartu alebo hotovosť. Ale asi je lepšie nejaké Tesco alebo niečo podobné a vracať skôr potraviny, to si menej všimne, ako keď kúpiš tričko a to nikde nebude.
Inak vlastne ešte môžeš kúpiť zo svojho lacné tričko zároveň s nejakým drahým z jeho karty. To drahé vrát a doma ukáž to lacné, aby videl,že si fakt niečo priniesla.
Syn je aj často chorý takze by som jasle platila a bola na ocrke len ja … No ale to iste ta čaká v škôlke tak to mas predsa jedno. Dieťa bude najviac choré počas prvej zimy, ked si to odkrutite teraz za rok už bude o cosi lepšie
Rodicak ti pokryje výdavky na jasle, plat bude tvoj, po mesiaci dvoch prace môžeš ist , nájsť si nejaký zdieľaný podnájom, výživné od chlapa ..
Čím skôr sa postavíš na vlastne nohy tým lepšie. Tam ani nejde o peniaze ale odvahu to spraviť, takto to len zbytočne oddalujes.
Jasne ze sa dajú kúpiť veci a potom ich vrátiť, ale tak žiadnu extra sumu neodložíš.
ked ti to vráti na kartu, si nahratá, lebo zas bude mať peniaze on, chod do bankomatu a vyber, kolko potrebuješ
inak mne sa zdalo, alebo neviem, či to tak odjakživa bolo, že muži zarábali vždy viac, pretože boli živitelia rodín... a mali sa starať o deti a manželku, kym bola na materskej, tak nechapem, načo niekto zarába viac a potom ide pol na pol...čiže ťa odrbkal pekne a si sa nechala. a nebudeš jediná
nikdy by som v takej situácii s pol na pol nesúhlasila
určite taká možnosť je, ale neviem si predstaviť, ako chceš takto dlhodobo fungovať. plus, dnes už veľmi veľa obchodov funguje tak, že aj keď tovar vrátiš, tak peniaze vracajú spôsobom, že priložíš kartu k terminálu a za vrátený tovar nabehnú peniaze na účet, ku ktorému tá karta je vystavená. takže takýmto spôsobom toho veľa "neušetríš"....