Ahojte vopred prepacte ze pisem anonymne ale nesudte ma za to prosim. Potrebujem sa trochu vypisat. Jedna sa o mojho brata s ktorym som nikdy nemala idealny vztah ale kedze nie som typ na hadky zato on ano snazim sa vzdy radsej vyhnut nejakemu sporu. Uz len kvoli mamke. Ide o to ze moj brat sa sprava ku kazdemu nadradene a co ma trapi najviac hlavne k mame. Vyuziva jej situaciu ze momentalne nemoze od neho odist a aj ked ma zdravotne problemy on to vobec nezohladnuje. Ma 30r a vyjzaduje si od nej navarene oprate atd. Mamka si situaciu uvedomuje zial akoby sa ho bala. Je to kus aj jej chyba vo vychove ale to uz nezmeni. Ku mne sa brat spraval uz predtym vselijak aj ked nemal na to dovod kludne mi nadaval do pi.. aby bol frajer hlavne pred jeho kamaratmi. Ja som aj skrz neho odisla z domu a snazim sa mamke pomahat ako viem zial viac momentalne nemozem sama
No a este som zabudla na jednu vec on rad ludi vyuziva ale sam pomoze len tomu komu chce on. Mne nepomaha vobec ale kym som byvala doma chcel ma cvicit stale chodil za mnou aj ked som prisla z orace co treba spravit alebo mi zavolal ze ma vela rpboty a nestiha ci by som spravila to a to. Kedze som to nechcela nechat vsetko na mamku spravila som to. Potom neskor som sa dozvedela ze nebol v robote ale chodil za nejakou vydatou zenou a mne povedal ze ma vela roboty. Teraz robi to iste ide s frajerkou a mamke nakaze co ma robit. Ona mu vykuruje dom porobi co treba lebo to berie tak ze musi ked tam chce teraz byvat. Keby si to aspon vazil nepoviem nic. Ale sprava sa k nej dost zle. Neviem sa s tym akosi zmierit. Ze preco musi byt taky
Nechaj to tak 😊 každému sa všetko vráti keď robí už teraz poskoka jeho priateľke tak tá mu ešte ukáže 😊
@lia_nka verim v to akoze neprajem mu nic zle urcite nie. Je to moj brat..ale za to ako sa sprava je namysleny a to si dovolim tvrdit ze nic v zivote sam nedokazal este tak neviem na co. Som zvedava. Chcem to spravit tak aby mamka mohla ist od neho prec a ostal tam sam s frajerkou. Ona mi tiez pride dost rozmaznana vsetko ma ako sa hovori na tacke doma. Tak by som im aj dopriala aby museli zit sami vo velkom dome a starat sa o vsetko. Ach vies trapi ma to skrz mamy. Keby tam nezila neriesila by som to vobec ze je taky falosny.
Ci je byt, mamin? Vazne sa porozpravat. Ked sa nic nezmeni, vymenit zamky na byte a polozit kufor s vecami pred dvere zvladnete, ci ? Je na case, aby nepodarene dieta vyletelo von z hniezda.
@liljana je to dom a zial dopadlo to tak ze otec prepisal na neho jeho cast mamka nemala nic a druhu cast odkupil za smiesnu sumu od otcovych suredencov. On sam nikdy nezil a aj to vidno. Zlyhala aj vychova lebo nikdy nic nemusel mal co si zamanul. Ja som rodicom vzdy pomahala. Otec uz nezije takze o to horsie
Autorka: Tento problem si musi mama vyriesit sama.
@liljana dopadlo to zle pretoze najprv sa tvaril ze chce rodicom pomoct ze odkupi cast domu a oni budu moct tam dozit..ze im da pravo aj zapisat do lv. Ja som vtedy este chodila do skoly rodicom som velmi financne nemala ako pomoct s odkupenim. On bol vzdy taky ako som pisala ale asi sme vobec necakali ze sa bude tak spravat a hned ako bol dom pisany na neho sa ukazal v plnej parade. Kym otec zil robil mu vsetko okolo domu. S mamkou sme tiez pomahali. Viem ze to bola chyba ale vtedy sme to nevedeli. Myslela som ze si bude aspon mamku vazit lebo si dost vytrpela plus ma zdravotne problemy. Ale opak je pravdou. Teraz dotrepal domov babu mladsiu odo mna este a dobre ze ju na rukach nenosi. Je to hnusne od neho tak mozno sa mu to raz vrati na jeho detoch ktovie
Predpokladam, ze si este mlada. Ja som tiez bola natvrdla, az neskor po 40tke som si pripustila, ze to aky je moj brat a ako a chova k rodicom a oni k nemu, je len a len problem mojich rodicov. Je to ich vyber a robia to dobrovolne, maju aj moznost si nenechat skakat po hlave. To iste plati pre Tvoju mamu.
@78787878 ja viem a pres e ako pises. Aj ked viem ze zlyhali vo vychove zatial sa mi nepodarilo odosobnit sa od tohto problemu. Asi musim na to dozriet
Zober mamku k sebe.
@tykat momentalne to nejde. S priatelom mame maly byt akurat pre dvoch ludi a ona by aj tak nesla keby sme mali vacsi byt lebo ako povedala nechce byt nikomu pritazou. U brata ma svpj malicky bytik v dome kde ma aj sukromie. Na jednej strane ju aj chapem v tomto ale chcem aby od neho odisla cim skor tym lepsie
Ak si to mamka necha, nic s tym neurobis. Pre tvoj klud v dusi by som sa ale totalne distancovala od brata a jeho priatelky. S mamkou by som zostala v blizkom kontakte a davala jej podporu.
Mam v rodine skusenost kedy si neschopne, rozmaznane deti urobili z rodicov namiesto vdaky a respektu handry. Distancovat sa od brata ale byt na blizku mamke.
@number19 dakujem asi to inak zial nepojde. Ja jej stale hovorim aby si to nenechala ale je taka povaha. Nespravim s tym momentalne nic. Aj ked tazko sa mi s tym zmieruje
možno by mu mamka aj rada niečo povedala, no ak býva u neho a nemá teda inú možnosť, vieš tak to proste len trpí. no podľa mňa to nie je správne. ako koľvek to bolo, proste úcta r rodičom by mala byť
@pupi14 presne tak. Poznam vela ludi u ktorych rodicia byvaju v ich dome a toto by si nedovolili. Nato ze ona ma jednu malicku izbu a inak plati napr aj nakupy a stara sa o vsetko este by jej mal byt vdacny. Ale je si moc isty ze je dom pisany na neho. Nedal jej ani to pravo dozitia ako slubil. Proste okaslal vsetkych a este sa tvari ako najvacsi vitaz. Napr moj uz dlhodobo nebyva s mamou ale nikdy by si toto nedovolil
Asi má obavu. Ja to chápem, že nie je jednoduché sa mu postaviť, keby si si ju mohla vziať k sebe tak by to bolo úplne o inom.
@elysiacik ja viem mozno aj za to ma to stve ale zase nemozem ja trpiet preto ze ona sa mu nevie vzopriet. Uz v mladsom veku si dost dovolal a teraz je to dvojnasobne. Odkedy ma frajerku uz sa snnim vobec neda je namysleny. Neviem naco. Keby mamka sla byvat k nam ani neviem kde by sme ju dali a byt v jednoizbaku traja ludia to by tiez trpela ako ona tak aj my. Ona si vlastne byvanie momentalne dovolit nemoze takze mozno aj zato je brat na koni. Vyuziva tuto situaciu doslova
nieco podobne mam nablizku, nastastei nie uplne blizka rodina.. ta mama toho syna je na "slobodarke"... taky jednoizbak od mesta za 140€ mesacne 🙂 a je jej 100krat lepsie ako pri nom 🙂
Neviem, ci rozumiem spravne.
Dom bol len otcov (to je ok) a on ho prepisal len na brata. Teda vydedil teba a aj vasu mamku, svoju manzelku. Preco to takto vas otec spravil? Ako ano, kludne mohol, kedze to bol len jeho dom, ale aj tak. Nerozumiem preco? Bolo vam dvom to zohladnene inac?
@vlcik1 no tu v okoli keby chce byvat blizko pri mne aspon su velmi drahe prenajmy. Len za izbu zaplatis 200eur. Ona si to z jej prijmu momentalne dovolit zial nemoze
@evkano1402 otec mal svoj podiel 1/3 ktoru zdedil po rodicoch a ma surodencov ktory chceli dom predat. On nechcel ist prec ale nemal na to aby ich vyplatil..brat ponukol riesenie ze ich vyolati ak otec prepise svoju cast na neho s tym ze rodicom necha pravo dozitia. A to nespravil
nebudem to cita tvsetko mam podobnych suredencov, zabezpecila by som aby tvoja matka nemusela tvojho brata pocuvat, porozpravaj sa s nou, nech sa nahlas povie to, co si ona neche asi priznat, navrhni jej odstahovanie, vsetko sa da ak sa cche
Netesi ma to ale co som hlavne chcela. Ja nemam rada falos a pretvarku a klamstvo. Ide o to ze moj brat si nasiel nedavno priatelku. A ked vidim ako sa sprava pred nou a ked bol s nami sam doma predtym to je neporovnatelne. Uplne iny clovek. Pred nou je ten najlepsi chlap na svete a ked pride domov k mamke tak je uplne iny sprava sa hrozne nic nerobi ani si po sebe nic neodprace a pred nou je najsikovnejsi. Ja nechapem ako mozu ludia takto fungovat. S dvoma tvarami. Ja som uplne ina povaha a neviem ci som divna v tomto ale normalne ma to stve. Napr ked mamka nieco chce co je fakt velmi malo tak ju posle do riti ze ma vela prace a tej svojej aj ked su spolu kratko doslova robi mopslika kazdy den. Chodi jej rob co potrebuje a doma si nespravi nic. Spm z tpho nestastna lebo viem ze aj mamku to trapi ked vidi ako sa sprava pred nou a ked je doma sam..