Ahojte, chcela by som sa vás opýtať an názor popripade ako by ste sa správali keby ste boli na mojom mieste ? Mám svokru ktorá ma moc nemusí. A dáva mi to najavo. Tým že keď niečo rozprávam tak to ignoruje napríklad. Je mi to nepríjemne. Nedávno som jej gratulovala úplne mala tak nenávistný pohľad bolo mi to nepríjemne. A hneď na to keď sme oznámili že som tehotná tak už mi gratulovala pusinky a bola ako úplne iný človek. Ona ma voči viacerým ľudom problém je veľmi závistlivá žena… Ja to vidím samozrejme a nepáči sa mi to… Neviem sa pretvarovať že je to v poriadku. Proste citim sa v jej prítomnosti zle. A neviem čo mám robiť ako to zmeniť. S priateľom som o
tom hovorila aj som mu povedala že jeho mama je falošný človek a povedala som mu pravdu že ju nemusím a viem že ona mňa tak isto dáva mi to pociťovať. Iba on to nevidi a to ma mrzí. Povedal mi na to že nechce o tom počuť a že si namyslam. Chápem ho z jednej strany je to jeho mama. Ale čo mám robiť ja? Musím to naozaj trpieť ?
Uprimne? povedat manzelovi, ze je jeho mama falosna, bol velmi zly napad. Tebe by ako padlo, keby take skarede povedal on na tu tvoju? Hlavne, ked on si to o nej nemysli. Ano, vztah nevesta-svokra byva casto komplikovany - no nezostava nic ine, len ju respektovat a snazit sa s nou vychadzat. Ak budes prilievat olej do ohna, nikdy dobre vztahy mat nebudete. Muzovi na nej zalezi - tak to sprav aspon z lasky k nemu. Ak spolu nebyvate, snad to raz za cas zvladnes.
Na základe čoho hodnotíš, že je závistlivá a falošná? Ten nenávistný pohľad vidia všetci alebo iba ty jediná si odhalila jej závisť a faloš? Mimochodom, nie je to tvoja svokra, je to priateľova mama.
Čo si čakala? Že povie: áno, moja mama je falosna a závistlivá, je to zlý človek…. to vážne?
By som chcela vidieť vyraz tvojej tvare keby on tak zhodnotil tvoju mamu
Proste ste si len “nesadli”
a čo tak porozmýšľať nad tým, čo ti povedal priateľ, že si namýšľaš. Čo keď si naozaj namýšľaš.
rešpektuj ju, nie každý nám sadne.
a to s tým priateľom, čo má teraz vymeniť matku, lebo tebe sa nepáči?
skôr vymení teba😉
1.svokru nemáš,tu majú len vydáte ženy
2.ak chlap nemá toľko chochmesu,aby tehotnú frajerku požiadal o ruku,tak skutočným chlapom nie je
3.syn nikdy nepôjde proti matke
4.este sa ti treba veľa učiť,čo sa ženskej diplomacie týka
Sorry,som len úprimná s cieľom,aby si sa nad niektorými vecami zamyslela
@melanta No nenapísali by som to keby to
tak nebolo😀 Príklad mi nepríde normálne že ohovára priateľku syna predomnou ako si dáva gelove nechty a ako sa vystavuje na insta. Potom neskôr robila to iste. Alebo ako škaredo vyzerá tá a tá žena na ulici. Je to každého osobná vec. Moj priateľ vie aká je veľmi dobre. A chápem jeho reakciu lebo je to jeho mama ktorú si naozaj váži. Neskôr som si tiež uvedomila že nemusela som mu to takým štýlom hovoriť. Je mi ľúto že nevidi ako sa sprava voči mne. A určite si to nenamyslam.A nemyslím to zle.
@janinah Pfuu tak to ste ma zabili tým čo ste napísali.
@mondolina určite som to tak nemyslela.
pani ty určite neprerobíš, a tvojou úlohou nie je súdiť niekoho, jedným uchom dnu, druhým von.
každý máme nejaké chyby a nikto nie je dokonalý. ani ja, ani ty.
lebo nechápem čo chceš dosiahnuť?
Tak len preto, ze nahlas povie nazor este nemusi byt zavistliva
vieš čo, pozri sa do zrkadla dievča. Ani ti to nie je rodina ani ona ani priateľ, a už ideš robiť v tej rodine rozbroje. Ak je tvoja svokra taká strašná, tak si nemáte čo vyčítať. Skús sa v prvom rade pozrieť na seba. Ona ohovára a ty teraz čo robíš na modrom koníku? Sa pochváľ priateľovi a ukáž mu tento príspevok, že čo ti povie
Nic konkretne ti neurobila, ak mas z nej pocit aky mas, tak uvidis casom, nemusis byt s nou najlepsia kamoska, staci udrziavat rodinny vztah.
@lienka.7 však je tehotná, aky novy priatel
No napr moj buduci svokor je debil, ale pred frajerom by som to nespomenula😂i ked nie je vcerajsi, podla mna vidi ze mi velmi nesedi. Ale beriem to tak ze moj kamarat to byt nemusi, raz za cas pretrpim povinnu navstevu, hlavne aby si vnucku uzili, a dalej si o nom myslim svoje😁 skus byt viac splachovacia a mat v p*ci. Vobec nie je pravda ze zivot je gombicka a vsetci sa mame radi. Niekedy si proste ludia nesadnu. Je to normalne
Možno si o tebe myslí to isté 😀 ži a nechaj žiť. V tvojom prípade čo najďalej
Počúvaj, chlap naozaj nepôjde proti svojej matke, a povedzme si pravdu, tie mamky vedia veľmi dobre ako na svojich synáčikov 😃 ale ak budeš ty tá uhundraná, tak ich vzťah budeš len upevňovať a odháňať ho od seba. Radím ti, buď slušná, potoleruj ju kvôli nemu, nemusíte to s návštevami preháňať a tak podobne, ale tvojou úlohou je, aby sa chlap k TEBE rád vracal domov, aby sa pri TEBE cítil príjemne, takže buď milá naňho a taktná k matke, aby sa k nej nemusel utiekať. Problém by bol, ak by viac počúval mamu, nie teba.
nechápem čo sa tu strhla spŕška komentarov na autorku. možno to tak naozaj je, že je to falosna žena a za taku svokru by ani jedna z nás nebola rada…. lebo pardon, ale ak cielene ignoruje keď niečo hovorí, tak áno, je to drzé. ak naozaj hádže blbe ksichty, tak asi ani to by nebolo každému úplne prijemne a všetci vieme že taki ľudia existuju.
autorka no vzhľadom nato že si tehotná, už veľmi veľa možnosti nemáš. keby nie si tehotná ti rovno napíšem že vykasli sa na taký vzťah, lebo falosna svokra ti môže rozbiť cely vzťah a zbytočne si to robiť tazsie. ale v takomto prípade už sa asi len odosobnit a prezit navstevy s tým že si v duchu povieš aká je ** a ides ďalej….
@pribinak a? Nebola by ani prvá ani posledná, ktorá by bola slobodná matka... ked uz teraz majú také "super vztahy", tak nechcem vedieť ich spory po porode. Svokra sa len tak nezmení. Navyše, mladý si ju ako matku zastava a vždy aj bude. Autorka je tak ci tak v nezavideniahodnej pozícii, nakoľko nie je ani manželkou.
Ja viem ze od veci, ale preco si tolke robite deti s frajermi a nie manzelmi 🤷♀️. Ak raz nie je muz schopny si vziat zenu za manzelku, potom tam nie je tolko lasky, alebo si nechava zadne dvierka. A nie, nie je to len papier.. a co sa tyka svokry, skus sa na nu zacat pozerat inak. Ved vlastne aj ty ju teraz ohovaras.. kazdy mame nieco svoje v com sme lepsi, horsi.. nemusis byt naj kamoska s kazdym. Mozes len ovplyvnit spravanie samej seba
Ako si nevyberáš brata, sestru, rodičov, tak ani svokru.... ignorovať, nič iné
Moju mamu.tiez jej svokra nemusela. Co je vlastne este slabe slovo, nechcela ju vobec do rodiny. Neprijemnych reci a reakcii bolo vela, aj to aj po oznameni tehotenstiev, aj po narodeni deti. Mama to nejako dokazala ustat, ona vie udrziavat formalne vztahy, vie byt v nich slusna, nikdy ani pred nami nekydala na staru mamu, ze je nejaka zla. Az ked sme boli vacsie povedala, ako to bolo. Navyse je velmi dobra posluchacka, takze postupne ju stara mama zacala mat aj rada. Ked uz bola starsia, tak sa aj vyjadrila, ze sa s nou vie lepsie porozpravat ako s vlastnymi dcerami. Takze ani s tvojou svokrou nie je vsetko stratene, moze si ta nakoniec aj oblubit. Teraz ta mozno naozaj nemusi a bude to mozno nejakym ziarlenim alebo nejakymi predstavami o idealnej partnerke svojho syna. Ale ak nebudes prilievat olej do ohna, mozno sa to zlepsi.
Kolko pokrytectva sa tu zislo....
Kasli na to, ze ti tu pisu, ze to nie je tvoja svokra, vsetci velmi dobre vieme, koho myslis...ale tu je slovickovanie narodnym sportom
pozri, nezijes s nou...budes (pravdepodobne) zit s jej synom...ked ju nemusis, tak sa jej vyhybaj....ale neviem si predstavit zit s clovekom, kt.nemozem povedat, co si myslim, ako sa napr.v pritomnosti jeho matky citim a uz vobec nie, ked nie je ochotny to pocuvat a pod.
Byvas snou ? Ak nie tak nerieš hádam pár návštev zvládneš ak ti záleží na vzťahu tak musíš sem tak vydržať hryznut do jazyka
Neries inych a ries seba. Pre vlastny klud. Ludi co ti nesedia eliminuj, nikto ti nekaze byt s nou v neustalom kontaktne, svokru staci pocut vidiet prilezitostne :D naozaj. A mas klud.
Ja to beriem tak, ze nikoho nezmenis ani nedonutis aby sa srpaval k inym inak. DUplom mamicky haklive na synacikov... vzdy budu nieco vytahovat, hlavne ak maju same so sebou problem nejaky... a dovolim si povedat ze kooopa svokier si nevesty ani nepozna, vedia nieco z pocutia a potom je to cista predstavivost. A to je tak asi so vsetkymi ludmi.
Zaradis sa do zastupu x zien, ktore ich svokra nema rada. Neviem, ci je rozumne to stale riesit s priatelom, pochop ho, ze tak bude medzi dvomi mlynskymi kolesami. Spravaj sa k svokre slusne, ako ku komukolvek cudziemu, nezdielaj s nou sukromne veci a plany a bude to viac menej v pohode.