Falošná svokra

13. jún 2023

Ahojte, idem si k vám po radu. Už dlho sa dozvedám od viac ľudí ako ma moja svokra s obľubou ohovára. Urobila mi dosť veľa zlých vecí a napriek všetkým jej prešľapom som sa vždy stiahla a bola ticho, no po 5 rokoch som “vybuchla” = pri poslednom konflikte keď nám do domu vyberala nábytok napriek tomu, že sme s tým ja ani muž nesúhlasili, doslova ho tam natrepala. Povedala som jej, že si to neželám a že mi ničí vzťah, nakoľko muža neustále manipuluje proti mne a zo seba robí chudiatko, lebo veď ona chcela len dobre a ja mám byť vďačná že mi vybavila pekný nábytok (ktorý jej muž ešte aj ochotne preplatil pritom nikto ho nechcel, doslova jej povedal že ho nechceme ja aj on). Ona moju snahu konflikt riešiť odignorovala s tým, že ona sa predsa nehnevá (veď ani nemala začo 🤷🏻‍♀️) a pretvarovala sa, ako je všetko v poriadku. Nič však nie je v poriadku, všade kam chodí ma ohovára, ukazuje našu SMS komunikáciu, jednoducho katastrofa .. už predtým som bola neschopná matka a podobne, a teraz už som aj odporný človek čo urobil peklo pre hlúposť. Predomnou sa tvári samozrejme, ako ma má strašne rada, všetko super, doslova sa mi tlačí do zadku. V jeden deň je schopná na mňa nakydať a o hodinu za mnou prísť a vyslovene sa podliezať. Nechcem jej povedať, odkiaľ viem, že ma ohovára, pretože tí ľudia sú z rodiny, viem že neklamú a sami ma žiadali, aby som jej to nevravela čo úplne chápem, keďže nechcú byť s ňou v konflikte. S mužom sa o tom hovoriť nedá, keďže okamžite beží za mamičkou všetko vytárať a ona ho samozrejme zmanipuluje ako vždy, že to - nie je pravda, ona to tak nemyslela, ona mi chcela dobre, to bola sranda … pred svadbou a tehotenstvom by mi v živote nenapadlo, že môj muž je taký mamičkin cecok, nesprával sa tak.

ninusa221
13. jún 2023

Tak nechcete nábytok a tvoj muž jej ho preplatí ? Nechápem celkom😆

hortenziaj
13. jún 2023

Nuž u takých sa len odstrihnúť. A ak som dobre pochopila,si tehotná. Počkaj až bude bábo,budeš mať veselo. Ja som zažívala čosi podobné,svokra sa tiež do všetkého rada stará a muž si nevie povedať svoje,ale väčšinou dá na mňa, síce ja som potom ťa harpia čo napr nechcela novy gauč , a potom jej (hnusil sa jej gauč čo ostal pri kúpe domu, nechali sme si ho nech ušetríme,ona chcela kupovať nový (ale my platíme),boli vyhrážky že nepríde a podobne,a potom keď videla,že neustupim tak že nám dá svoj,starší ako ten náš a ona si kúpi nový,aby mohla chodiť. Nesmieš pristúpiť na jej hru,musíš byť asertivna a vedieť sa ubrániť,aj z muža. Dlho som sa to učila a už teraz svokra vie že ja čo poviem platí u nás doma a s našimi deťmi,nepotrebujem aby ona z mňa rozhodovala alebo vyhrážkami svoje dosahovala. Mužovi minule že sa jej nepáči ako chodí oblečený,že ona mu nakúpi. A stále kecala ako sa hanbí zaňho a že nech nechodí k nej aby sa nemusela pozerať na to škaredé oblečenie. A ja jej s kľudom v tvári s vážnym výrazom: nebojte už neprídeme keď sa vám tak hnusi a ideme už teraz radšej domov,aj keď sme.mali v pláne byť dlhšie. A tiež začala že to bolo len tak ,ona tak nemyslela,že máme ostať. Ale vzala som deti,odišli sme,muž šiel z nami. Čo si potom rozprávali je mi jedno,asi som ja harpia čo robí peklo kvôli hovadinam,ale už máme takýchto hlúpych scén menej.
A keď ťa ohovára, nech. Viac to svedčí o nej ako o tebe,to by som neriešila.

autor
13. jún 2023

@ninusa221 pretože je cecok. Ono to bolo tak, že ona si zajednala nábytok a jeho preň poslala ako na hotové s tým, že on aj ja sme vtedy povedali, že ten nábytok nechceme. Aj som jej to písala potom, aj som jej volala. Následne mužovi povedala že dobre tak ona si ho dá k sebe keď už je zajednaný, nech preň ide. On išiel a keď už bol naspäť po 100 km tak mu povedala ako keby sa nič nedialo že ona ho nemá kam dať teraz, tak nech ho dá k nám. S tým som opäť nesúhlasila, povedala som že nás oklamala a nech si to vyrieši teraz sama. A môj muž hlúpy sa samozrejme nechal zmanipulovať slzičkami ako ona to dobre myslela, chudinka jednoducho, tak nábytok vzal k nám a pekne jej dal zaň aj peniažky. V závere som ja vyšla z toho ako nevďačná krava a totálne sme sa s mužom dovadili, lebo ma vytočilo že sa nechal oklamať a nestál si za svojim. A on už potom zmanipulovaný tvrdil, že je ten nábytok vlastne krásny a úplne sa nám tam hodí, že ani teda nepôjde preč .. a toto celé na mňa úplne doľahlo, preto som vybuchla a napísala som jej aj povedala čo si myslím a ze mi ničí vzťah .

autor
13. jún 2023

@hortenziaj nie som tehotná, už máme bábo, to od tehotenstva až do teraz som hrozná matka čo dieťaťu (vtedy 7 mesačnemú) všetko mixuje, nedáva žiadne sladkosti, uspáva ako sprostá, potom sa nestarám vôbec ale všetci ostatní a podobne..
To je kameň úrazu, že keby muž stojí na mojej strane tak mi je jedno, aká je ona pripečená. Lenže z neho sa po svadbe a pôrode vyfarbil taký cecok, že ja sa nestačím diviť

poppy22
13. jún 2023

to je sila,natlacit ti nasilu nabytok,ktory budes mat denne na ociach...ja by som bola vtedy muzovi povedala-tak rozdelime dom-do tvojej polovice si daj mamin nabytok,ale v mojej nebude...ja uz nechapem,kde sa vzalo tolko sprostych chlapov-naco vobec maju zeny,ked aj tak vsetko robia podla mamicky alebo sestry...nemozes odist na 2 tyzdne alebo aj viac napr k svojim rodicom alebo niekomu?a nedvihat telefon ani muzovi....ale predtym mu povedat,ze bud budete vas spolocny zivot riesit iba vy dvaja alebo nech si zije s mamickou?...

ruzovakrava
13. jún 2023

Celý a jediný problém nie je to že je ona švacnutá, ale to že máš za muža mamin cecok. Keby bol normálny, uprace ju a máte pokoj. Takto, keď si tvojmu Cecku menej ako jeho mama, len trpíš. Vzťah vám nezničí ona, ale tvoj muž. Lebo to dovolí.

svetlonos
13. jún 2023

Stale to iste dookola tu. No neexistuje, ze by "sceckovatel" az teraz a nechapem kde si mala oci.
Nabytok aby mi svokra vyberala?? No dala by si ho na dvor, zmokol by, jej prachy i priser. Tvrdo by sa naucila. Mne mama ponukla cez jej znameho zlavu na nabytok pidla mojho vyberu. Bol to velky obchod, bolo z coho vyberat. Ale aby nam s mm ktosi toto urobil? Taku nehrali!
A zase sa budem opakovat - tvoj problem je tvoj muz, nie svokra! On ma buchnut pestou do stola a upratat ju.
Ma uz svoju rodinu a mamca ked nema rozum, ma ho mat on. Ten vsak absentuje aj u neho, takze bud mu vysvetlit raz a navzdy ako chces aby ste vy dungovali alebo id neho odid. Pokial sa onctotizto nespamata, budes mat peklo zo zivota.
Pri zmienke mm, ze bude otcovi mesacne posielat 100€ na vyzivne svojmu bratovi ma skoro slak trafil! Tak som sa pekne ozvala okamzite v protomnosti jeho otca aby na to rychlo zabudol. Ani manzelia sme este neboli, no fungovali v spolocnej domacnosti.
Opytala som sa kto bude potom nas dotovat ked pridu deti, uver sme mali tiez. Poprosila som muza, ked je taky motyvovany, nech tie peniaze odklada nam a solati sa skor uver- naš!
Jeho otec to byslovene nepytal, len hovoril ake ma vysoke vydavky (vyzivne, na mamu svoju atd.)
A bolo mi uplne jedno ci sa kto na mna urazi. Islo o nasu buducnost a rozhodovanie o peniazoch! Keby na tom mal stroskotat vztah, nestal by za to.
Tak som s tym ratala. Ked sme boli uz samy, povedala som nech sa nehneva, ale nemame na to a nech sa rozhodne, kde su jeho priority.
Nepacilo sa mu velmi ze som ho " zhodila" pred jeho otcom ale pochopil ma velmi dobre.
Koniec pribehu s bratom - preflakal co mohol, prestal chodit do skoly, nema ani ucnak, ta to uz 20tke 2 deti s dvoma dievkami ....
Ty si u muza buchni tiez po stole a sama si uvedom co. hces.

autor
13. jún 2023

@svetlonos nie nesprával sa tak, keď bol predtým akýkoľvek konflikt tak jej pred mojimi očami vyčistil žalúdok.
No neviem ako by si vytrepala na dvor napr taký veľký rohový gauč ťažký ako 2 kravy, ja som mu povedala nech jej to drbne na dvor, nech jej to tam aj zomkne, že nás oklamala, 3 týždne sme sa len hádali kolom dokola a ďalšie 3 som sa s ním nebavila čo som bola taká znechutená z toho ako sa vyfarbil. Potom už stál úplne na jej strane.
My sme manželia krátko a máme malé dieťa, čiže by som radšej skúsila mu otvoriť oči (samozrejme nie v trvaní zbytočných 20 rokov). Lenže neviem čo ešte iné urobiť a ako to riešiť aj s ňou.

mila23
13. jún 2023

juj mila autorka..male dieta dokaze zaspinit novy gauc od svokry...treba mu len nechat priestor.....😉

svetlonos
13. jún 2023

No a prave koli dietatu by som odisla. Ja som za rodinu - ale fungujucu. Ten tvoj trulo sa zmenit moc nechysta. S nou ty nic neries. To musi on, ale nechce. Komos ze gauc, ja ze nejake skryne v rozlozenom stave- teda dosky v krabici!
A ano, dietko gauc da rychlo doporádečku 😁
My mame taky svetlozelenkavy z ikei, kupovany pred tehotenstvom. Aj kreslo svetlo zelenkave 😂
A to som inak lrakticky zalozena.... Maly ma velku zalubu olyzovat/ kusat bocne opierky. Gauc vyzera hrozne! To len tak na odlahcenie temy 🙂
Ale postavila by som ho teda pred hotovu vec (ak mas kam odist).
Bud je chlap a ma gule zit ako manzel alebo ostane v ulohe synacika a na prvom mieste bude maminka.
Chce byt synček? Tak by dostal rozvidove papiere, odo mna uz podpisane.

sunshine_18
13. jún 2023

Chápem ta, ja už som z mojej tiez na nervy.. 😒

janinah
13. jún 2023

To je taký problém otrasný nábytok od nenavidenej svokry predať a kúpiť si podľa svojho vkusu? Urob to čím skôr.lebo tá ešte picné ako tu peniš...
A verím.ze večne sa stazujuce nevesty z mk raz dostanú presne také nevesty.ake si zaslúžia...stačilo by.aby sa k nim nevesty správali tak ako sa správajú ony teraz k tym svojim svokram.
Vo vzťahu nevesta- svokra treba totiž veľa veci pochopiť.treba dozrieť a nie každému toto sa podarí.A najhoršie čo nevesta môže urobiť je meniť a zasahovať do vzťahu matka a syn...ale len múdry sa učí na chybách iných.

hortenziaj
13. jún 2023

@janinah lebo vždy je na vine len nevesta ? ved ani svokry nie su zlatíčka, vedia to byť riadne harpie, ne je chyba len neviest, ale niekedy svokier, a niekedy oboch. ale ano mas pravdu ze najhoršie zasahovať do toho vzťahu, matka syn tak priamo, da sa to aj rafinovanejsie.

hortenziaj
13. jún 2023

inak s tym nabytkom, najviac by ma nasralo že jej mate byt vdacny zanho, kedze vam ho zajednala, ale platili ste ho vy. tak zaco mate byt vdacny ? nepoviem keby ho aj zacvaka, tak to ano, ale to vtedy ak by sa mi nepacil a nehodil sa, tak ho rpedam aj tak

autor
13. jún 2023

@janinah to si trafila, bez hanby poviem že by som si veľmi želala nevestu ako ja som, pretože ja som 5 rokov držala hubu, bola milá, nikdy nezabudla na sviatok, pomohla vždy keď bolo treba, vypočula som si trápenia a nikdy nikomu o nich nevytrubovala ako ona teraz, piekla som, varila som, nikdy som na mamičku nikde pol krivého slova nepovedala. Už len nájsť svokru, ktorá ma bude rešpektovať ako žijúcu bytosť s rovnakými právami.

autor
13. jún 2023

@janinah a aby som doplnila, veľa krát ma ponížila, nadala mi, urobila naschvál, kydala na moju rodinu a môžem menovať . Nikdy mi s ničím nepomohla, na žiadny sviatok mi ani len ruku nepodala a to ani keď prišla s prázdnymi rukami a blbými rečami na moju vlastnú oslavu, kde som urobila nahovno tortu a presolila mäso.

autor
13. jún 2023

@svetlonos áno, začínam si myslieť že tie roky predtým z jeho strany boli proste iba pretvárka, lebo vedel že to by asi každá ušla, koniec koncov aj jeho ex mali problém s jeho mamou čo som neskôr zistila. Je to ako film, prvé roky všetko super, normálny chlap, zastal si ma vždy všetko v poriadku, o všetkom sme sa vedeli porozprávať v kľude a zrazu bum, svadba pôrod a iný človek ako vymenený, mamička svätá všetko robí najlepšie , zistila som že aj kľúče od nášho domu má a chodí tam keď tam nie sme, ja len niečo poviem že mi vadí že urobila a hneď hádka ako svet že len do úst ju beriem.. katastrofa. A to nie len nábytok tam navlačuje ale aj iné veci, prídem domov a tam jedlo aké my nejeme, všelijaké dózy, fľašky, pivo.. najskôr mi klamal že to on tam dal keď som to chcela vyhodiť lebo sa to kazilo a zaberalo miesto, potom som zistila že to mamička a nedajboh to vyhodiť, chudiatko si tam len doniesla svoje kým my sme tam neboli, no booože.. dám ultimátum a keď nič, požiadam o pomoc mojich rodičov.

autor
13. jún 2023

@hortenziaj mňa na tom najviac vytočilo to ako nás oklamala, že nevadí že ho nechceme , ona si ho nechá hlavne nech ho dovezie. A nakoniec sme ho museli dať k nám pretože “zrazu zistila” že ho nemá kam dať a muž jej za to ešte aj tie peniaze dal. Vrchol drzosti, proste chcela až mame ten nábytok v dome lebo si dupla ako dieťa na pieskovisku tak aj cez mŕtvoly, cez klamstvá, cez čokoľvek. Aby nebolo málo, aj kuchyňu mi vyberala, ale to som ju stihla “predbehnúť”.

poppy22
13. jún 2023

keby ste mali moznosti,ja by som jej aspon nejaky cas robila to iste co ona tebe...napr. by som jej do jej domu dala nastahovat nieco,cim tak lahko nepohne-a s vetou,ved som vam len dobre chcela mamicka,nech mate nove,ine...a urobit to v kratkom case viackrat..zahltit ju vecami,ktore neznasa..a ked ma tie chvilky,ked k tebe dolieza-tak hned ako zacne treba povedat-ale mamicka,ved robim nahovno tortu,sama ste vraveli atd atd...a urob male posedenie,a zavolaj aj tych pribuznych pred ktorymi ta ohovara-a urob pripitok,na svokru,ktora je k tebe mila ako matka a ty si to vazis ako ta respektuje 😂 ze ako sa zatvari...ale to by bolo len v pripade,ak chces ostat s muzom...lebo podla toho co pises,mozno zistujes,ze ten chlap za to nestoji....a aby chodila do vasho domu,ked tam nie ste a ma kluce-tak to by som ja polozila svoje kluce muzovi na stol..normalne mu povedz par zakladnych pravidiel,ktore platia v kazdej rozumnej domacnosti-a ked ich odmietne respektovat,tak povedz,ze svoj zivot si predstavujes s muzom,ktory bude mat domacnost s tebou a nie s matkou...neboj sa,prekonas aj odchod od neho,tak ako vela zien...lebo problemom je on...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lija22
13. jún 2023

ja by som ich zabila obidvoch. Staremu by som dala tyzden na to, nech nabytok vratido predajne. Ked si "kupil" nech vrati a peniaze chcem vidiet. A razne by som nastavila mantinely v urcitych situaciach. A so strigou by som sa vobec nebavila,absolutny stop.
Keby ten nabytok nebol drahy ozelela by som aj par stovak a vysmarila dakde ku kosom nech si bere kto chce alebo nech to zmokne ci nahodou zhori

vilma7
13. jún 2023

Ako ďaleko, blízko bývate od.seba? Ja by som s ňou obmedzila.na velkeeee minimum kontakt.

veronika33
13. jún 2023

tak nech sa on nasťahuje k mamičke aj s tým jej nábytkom...

autor
13. jún 2023

@vilma7 blízko bohužiaľ.
Ja viem že teraz tak nepôsobím pretože píšem veľmi nahnevaná a frustrovaná z celej tejto situácie, ale ja nie som konfliktný človek a beriem kritiku. Keby si so mnou sadla a povedala mi otvorene čo má so mnou za problém, čo jej na mne vadí a vysvetlila mi napr. svoje akékoľvek pohnútky prečo to robí , ja by som nemala najmenší problém si to s ňou v kľude vyriešiť. Lenže ona nemá záujem so mnou niečo riešiť, keď som sa o to snažila, tak sa drzo tvárila ako keby jej hovorím o počasí na Antarktíde, niekoľko krát odišla v polke mojej vety, v pohode si kukala do mobilu či niekomu zavolala počas toho ako som rozprávala .. a zaklincovala to vetou veď ja sa nehnevám. Totálne mi ukázala že ja pre ňu nie som asi ani len človek, proste iba háveď a jej životné poslanie je ma asi dostať na psychiatriu. 🤷🏻‍♀️

som_realistka
13. jún 2023

Niečo podobné som mala aj ja so svojou "náhradnou svokrou" napr keď sme krstili staršiu dcéru, tak obed som robila doma, krásne nastrety stôl, dávam na stôl misu s kuracou polievkou, ja milujem keď je v polievke všetko nakrájané na úhľadne kúsky, a ona zadrie - ale my sme zvyknutí, že na stôl sa dá na extra misu uvarená zelenina a mäso z polievky a každý si zoberie do taniera čo chce, a keďže ma nasierala už dosť dlho, tak som na ňu len pozrela a sucho povedala, no, a u mňa je takýto zvyk. Dávam na stôl rezne a majonézovy šalát, a ona zase, my sme zvyknutí, že do šalátu sa dáva aj biela fazuľa, skoro ma piclo, ale s kamenným ksichtom som len povedala, no ale JA ho robím podľa pôvodného receptu a MOJ MUZ ho ľúbi takto. Zaklincovala to vetou, no vidím že zavádzas nové zvyky, tak neviem či som tu vítaná. A moj brat do toho, vtedy pubertiak s nevymachanou hubou, ja by som do nej nerypal, posledného s kým sa pohádala ešte nenašli. No, nikdy som nebola obľúbená nevesta😊😊

stevvvka
13. jún 2023

No hneď mi napadlo niekoľko naschvalov ako zavolat mamu na predĺžený víkend bývať k nám a poprosila by som ju, nech trochu pre organizuje domácnosť...

Ale to je také detinské a ešte sa do toho zapletie ďalšia osoba, to nie je riešenie robiť si naschhvaly. Neviem ti poradiť ale uuuuuplne sa viem vcítiť do tvojej koze, mrzí ma co prezivas.

Ú nás muž na stenu zavesil otrasný kalendár, k nemu výzdobu, no najradšej by som to roztrhal podpálila aj s tou stenou v prvý moment😄 lebo vyslovene vedel ze sa mi to nepáči. ale tak hoci sa na 5o denne dívam a lezie mi to na nervy, vybral to muž, je tu doma, keď to tak on chce mať, beriem... Kompromis je nutný, v partnerstve... Ale bez tretej strany. Takže od svokry takéto niečo, rozdrapilo by ma.

sisaka
13. jún 2023

Stále dokola to isté….
Svokra nie je problém, problém je muž. Ja si fakt neviem predstaviť, ako mne, dospelej osobe, niečo niekto nanúti. Sa neviete jasne vyjadrovať? Nie, nábytok nechceme. Chceš ho ty? A kde ho dáš? Do hosťovskej? Ok, doveziem. Nemáš ho kde dať? Ani ja. Tu ti ho zložím na dvore, lebo ho nemôžem nechať v aute. Dovi-dopo. Ale mily syn, si nábytok natrepe do vlastnej obývačky a ešte ho aj vyplatí, tak je to hádam jasný znak, že ho chcete a môžte byť radi, že vám ho objednala 🤦‍♀️
No Kocurkovo, naučte sa obidvaja asertívne správať a keď to neviete alebo nechcete, tak treba ísť od seba. Mňa osobne by z takého muža na mieste porazilo a patrične by som mu to dala najavo. Buď sa spamätá, alebo nech si ide žiť nazad k matke. Neviem, čo tu MK naradí, treba si urobiť poriadok v rodine a vyriešiť si to ty so svokrou, ty s manželom a on s mamou.

luckynat
14. jún 2023

Ja by som v tomto pripade skocila sama za svokrou, ked nik nebude doma, bez svedkov. A povedala jej vsetko, vykricala, vynadala ako najviac to ide. Pred muzom by som sa urobila chuderkoz, keby mu to zalovala a nadavky atd poprela. Inak ako zakerne to uz vyriesit nemozes, sama vidis, ze ked ides cez muza alebo po dobrom to nepomaha.

nikk3y
14. jún 2023

tak toto je už moc 😃😃😃😃

letfenixa
14. jún 2023

Svokru nezmenis, po tvojich sťažnostiach začne byť ešte protivnejsia.
Treba sa porozprávať s mužom a riešiť jeho správanie.
Držím ti palce.