Fajčiarsky dym od susedov

18. júl 2024

Ako riesite to ze vam natahuje fajciarsky dym priamo do bytu? Co mame robit v tychto horucavach ked sa neda inac spat ako s otvorenym oknom a od suseda taha kludne aj hocikedy cez noc? Resp stale ked je doma. To fakt mame trpiet a spat v tychto horucavach zatvoreni bez prisunu vzduchu :( ci co. Ved aj co sa tyka zdravia tak pasivne fajcenie je horsie ako to riadne.

lucyluska
18. júl 2024

Nič s tým nespravite. Jedine že vijde zákon že sa nesmie fajčiť z balkóna, okna. My máme popol na balkónovej parapete...a fajčia z každej strany.
Snažím sa to ignorovať.

sono2
18. júl 2024

Strašne. Nič len asi dohovor.

luciferka93
18. júl 2024

No asi nič, jedine pokecať so susedom 🤷🏼‍♀️ nám pomohlo vymeniť izby, spálňu sme dali ďalej od susedovho balkóna a v noci necítime nič ☺️

abdn16
18. júl 2024

Absolutne nic :( my sme mali roky to iste, vedla nas alkoholici co prefajcili aj celu noc...

lonely66
18. júl 2024

bohužiaľ, asi to len pretrpieť, tiež mám tento problém...

dadka1997
18. júl 2024

Nič s tym neurobiš , každého to je vec, pretože si fajčí vo svojom ..

zuzuliennka1
18. júl 2024

v takych pripadoch pomoze jedine namontovat si doma klimu, a vetrat len rychlo, obcas, kvoli vymene vzduchu v byte.
fajciari su v tomto pripade bohuzial “chraneny druh” a nepomozes si nijak, fajci totiz u seba, a to moze

morusha
18. júl 2024

Ináč toto nikdy nepochopím, že fajčí vo "svojom".To má logiku,keby fajčil vnútri v byte. Akonáhle je na balkóne, už tým predsa obťažuje aj ostatných,nie? To aj ja si môžem dať kľudne "zdochlinu" na balkón, však som vo svojom?😁

andrea_82
18. júl 2024

Ty mas len cigarety, ale u nas susedia v okolitych domoch pravidelne vecer kuria, aby mali teplu vodu. Len co otvorime okna, aby sme konecne vyvetrali, mame dom plny dymu, kedze su domy blizko pri sebe.

autor
18. júl 2024

@morusha vies oni si vyjdu na svoj balkon, zatvoria si dvere aby nemali smrad v byte a veselo fajcia a je im jedno ze to vsetkym susedom natiahne do bytu, do spalni, do detskej atd… je to strasna neohladuplnost. Lebo oni v podstate maju v byte “vonavo”. A hej tiez si mozem dat na balkon hnoj/zdochlinu a rozhodnem sa teda to okno neotvorit 🙂 a oni budu mat smrad. Neviem ci by sa im to pacilo ze??? :/ achhhh

autor
18. júl 2024

@andrea_82 tak to je strasne. Co s tym robite?

autor
18. júl 2024

@zuzuliennka1 hm akoze klimu mame. Ale problem je ze klimou nevyvetras. Tam sa toci dookola ten isty vnutorny vzduch. Niekedy by som aj vyvetrat chcela 😁

andrea_82
18. júl 2024

No nic. Zatvorime a vetrame az uplne v noci. Na jesen ideme davat klimu, nech nemusime tolko vetrat.

autor
18. júl 2024

@andrea_82 nam fajcia aj v noci..

oblaacik
18. júl 2024

Tak vies ale nemozes susedom zakazat fajcit na ich balkone :// to je to iste ako s hlukom. Tu jedine sa len dohodnut a respektovat sa navzajom.

nikaeli
18. júl 2024

... bývam na prízemí. Susedia zhora hádžu špaky na zem a padajú rovno mne do kvetináčov s muškátmi 🤷🏻‍♀️ jeden sused je ešte 'múdrejší', ten chodí fajčiť pred vchod pod moje kuchynské okno. Naozaj ďakujem 😡

@oblaacik rešpektovať sa navzájom? ako sa to dá v tomto konkrétnom prípade, keď fajčiari svojim správaním obťažujú nefajčiarov?

oblaacik
18. júl 2024

@nikaeli no navzajom. Vymysliet nejaky kompromis, ak sa s nimi da dohodnut na niecom ze napriklad budu chodit fajcit dole (samozrejme nie niekomu rovno pod byt), alebo na ine okno, alebo aby obmedzili fajcenie aspon v noci…

magic08
19. júl 2024

bohuzial nic s tym neurobis, mali sme presne takych istych susedov. Fajcili na balkone den, noc. a v lete to bolo vazne otravne. no čo, zakazať fajciť im nemozes, zakon na to nie je, nemas ziadne eso v rukave. Mozes ich poprosiť, povedať im, aby vedeli ze ti to vadi, no tam to konci.
My sme sa uz odtial odstahovali (ich fajcenie nebol dovod stahovania 🙂 ) takze teraz riesime ine smrady od suseda 🙂 vzdy je nieco 🙂

zeldia
19. júl 2024

No my sme mali takú “akciu” že hodil špak z horného poschodia ktorý dopadol na balkon susedovi na prvom poschodi. Na zemi mal asi lino alebo koberec komplet ale že komplet zadymeny cierny balkon. Fajčiari sú chránený druh, nic sa s tým nedá robit ja mám to iste od vedľa sused fajčí von pred panelak si zápalit nepojde (lebo aj takého mame čo fajčí len pred panelakom so psikom) a dohovárať mu nemôžem lebo čo mu poviem. Pán sused prosim vás nefajčite neviem vyvetrať a idete mi na nervy. On mi povie čo? Daj si lexaurin alebo cigaretu. Toto sa nedá riešit len tolerovať a môže byt aj horšie.

dominikamacakova
19. júl 2024

Veď otvor okná na päť minút dokorán a máš vyvetrané.

andrea_82
19. júl 2024

Ak mate klimu, tak najefektivnejsie vetranie je otvorit na par minut do prievanu a zase zatvorit. Tak si ani nenatiahnes vlhkost do bytu. Nevidim dovod mat otvorene celu noc.

ninusa221
19. júl 2024

Dajte si klimu. My máme susedov ktorí nad nami večne trieskaju vedľa zas vkuse závija pes. Nikdy som sa nebola sťažovať keďže je to panelák.

zuzuliennka1
19. júl 2024

no ja viem 😊 ved ako pisem, vetrat skoro rano narazovo vsetky okna v byte, spravit prievan, vymenit vzduch a zavriet a uz len klima. aj na noc. kazda klima ma aj tzv. nocny rezim.
tiez mam problem so vsetkymi poschodiami pod nami, bohuzial vsetko fajciari. inak to nejde

zazka666
19. júl 2024

Skúste suseda osloviť. Ale nie agresívne, snažte sa rozprávať v 1osobe, ako vám to ničí zdravie, vyhoborte sa na deti a pod. Mala som podobný rozhovor so susedom a dohodli sme sa na časoch a kúpil si filter vzduchu. Nakoniec sa z neho vykľul veľmi príjemný sused

ninusa221
19. júl 2024

@zazka666 to si neviem predstaviť. Ja som fajčiar a teda keby mi ma niekto diktovať kedy mám isz fajčiť a kedy nie. To ako keby ja určiť kedy deti nadomnou môžu behat a kedy nie.

autor
19. júl 2024

@ninusa221 aha cize tebe nema kto diktovat kedy mas ist fajcit a kedy nie ale ty mozes diktovat vsetkym naokolo ze a teraz budete pasivne fajcit? To uz co je? Trosku ohladuplnusti by sa zislo.

jomarch
19. júl 2024

Fajciari su extremne chraneny druh a jedine co pomoze nam nefajciarom je to, ze mili fajciari na svoj zlozvyk doplatia svojim zdravim a budu si vyfajcovat v nebicku. mna okrem fajcenia na balkonoch rozlucuje aj fajcenie na uliciach, na zastavkach a pod. zaviedla by som pre nich take budky ako na niektorych letiskach. nech sa tan zavru a nech sa v tom svojim dyme pekne podusia. sorry za vylev, ale strasne ma to vie vytocit 🤣🤣🤣 ked si oni nicia zdravie, je to ich problem, ale pasivni fajciari trpia tiez. ja nemam zaujem vdychovat nieci dym. nikoho o to neprosim.

autor
19. júl 2024

@ninusa221 co je podla teba lepsie? Ty ze sa dohodnes na casoch so susedmi kedy si mozu otvorit okno, alebo ked nie tak zides dole na ulicu (inac tak by to malo byt) alebo ti ludia si maju nicit svoje zdravie lebo vy ste neohladuplni? A je vam jedlo ze otravujete ludi naokolo? A doslova im robite z bytov krcmy????

jomarch
19. júl 2024

@ninusa221 a my vas fajciarov kedy prosime o to aby ste vyfukovali dym, ktori my nasledne dychame? Nechapem ako vobec mozte zit sami so sebou taki napachnuti od dymu.

autor
19. júl 2024

@jomarch aj mna to rozculuje ze idem po ulici a predomnou 5m si niekto fajci a ja to musim dychat! Alebo vyjdes z obchodneho domu a tam ta vzdy pri dverach caka krasny dymovy opar ktory musis dychat 🙈