Exmanžel vulgárne nadáva dcére. Čo robiť?

ivka2300
6. mar 2011

Exmanžel dcére /9 rokov/ vulgárne nadáva. Keď ho nahnevá /nie len vtedy/ dokáže je povedať - ty pi... sprostá, kur..., teľa, krava, debilná, sviňa.....
Ale na "oplátku" sa o ňu stará..... Malá má čo potrebuje a chce, chodí s ňou na dovolenky, malej nič nechýba. Ale keď ho nahnevá, alebo sa nespráva podľa jeho predstáv, vydiera ju, aby mu doniesla notebook, či mobil späť, lebo si to nezaslúži.. Malá k nemu nechce chodiť, nechce s ním tráviť čas, stále jej niečo vyčíta a hrubo nadáva.

ela2710
6. mar 2011

@ivka2300 ahoj, nechapem aku chces na toto odpoved, kedze sa nic nepytas. Ale poviem ti len jedno ty sa vobec cudujes, preco k nemu nechce chodit? a prepac, ale ja by som teda malu k nemu ani nepustala, to ti na nej vobec nezalezi? mas pomylene hodnoty - citujem Malá má čo potrebuje a chce, chodí s ňou na dovolenky, malej nič nechýba. - myslis, ze su tak dolezite v jej zivote materialne veci? a co laska? pride mi divne, ze mama dokaze svoju dceru pustat k takemu cloveku.

traktor
6. mar 2011

stoji ten mobil, dovolenky....a ta vsetko za to, ze tvojmu dietatu nadava jeho otec???..neuraz sa , ale fakt nechapem co teraz chces?pochybujem, ze sa tu najde jedna zena, ktora ti napise...neboj, je to ok...hlavne, ze dieta ma co potrebuje..

dadis
6. mar 2011

myslim, ze vsetky prispevky budu v podobnom duchu...

ivka2300
autor
6. mar 2011

Vôbec si nemyslím, že materiálne hodnoty sú na prvom mieste.
Odišla som od neho, lebo takto sa choval celý čas ku mne. Nič nám nechýbalo. Myslím, nič materiálne. Ale nervy som mala úplne zničené. Odišla som, aby som ochránila malú a seba. Malá mala hysterické záchvaty plaču. Bolo to ozaj ťažké obdobie, odišla som od neho, keď mala pol roka. Dnes má deväť. A asi pred rokom sa o ňu začal zaujímať. On je ťažký "súper". Nedá si vôbec nič vysvetliť, má kopec "múdrych rečí". Ja len neviem, ako k tomuto celému pristupovať. Aby tým netrpela dcéra a zároveň aby som nedráždila jeho. Nemôžem povedať, že sa o ňu nestará. /teda za posledný rok/. Súd mu určil, že sa s ňou môže vidieť po dohode som nou kedykoľvek. Ale on na svojom chovaní nevidí nič zlé. Zdá sa mu, že malá je k nemu drzá, že si ho neváži atď. No a že to ja ju štvem proti nemu. A čo sa chcem vlastne opýtať? Mám to riešiť inou cestou - myslím súdne, alebo ako??

inkinka
6. mar 2011

@ivka2300 áno, dať návrh na zamedzenie styku dieťaťa s otcom. Posudky súdneho znalca z oblasti psychológie a sociálneho pracovníka by mali výrazne podporiť tvoj návrh.

dadis
6. mar 2011

@ivka2300 tak sa s nim dohodni, ze stretnutia iba spolocne, a basta...ak chce stretnutia, nech to na da sud, spolu s posudkom psychologa, by vas to nemalo ohrozit..

ivka2300
autor
6. mar 2011

lenže to je pri ňom velmi tazke on ma silne znamosti

dadis
6. mar 2011

@ivka2300 ty mas v rukach sudne rozhodnutie, ty rozhodujes...ak to chce inak, nech to na sud...neverim, ze mu znamosti pomozu..

silvia123
6. mar 2011

ja by som asi nainštalovala skrytú kameru a potom na súde by mu nepomohlo ani plakať, nedala by som mu decko do rúk tak ľahko! Také slová do uší dieťaťa nepatria, aj v krčme by sa hanbil tak vyjadrovať...tak prečo pred malou?

silvia123
6. mar 2011

A osobne by ma také reči urážali, čo si mu ty porodila ku..., pi.., kravu...alebo podobne???, prepáč ale on je obyčajný DEBIL a HULVÁT!

veruska007
6. mar 2011

Osobne si myslim, ze s tim moc nenadelas. Mam mj. vystudovanou socialni praci a obcas jsem chodila na opatrovnicke soudy, upravy vztahu k detem... Pokud ma otec pravo dite vyzvedavat, tak bys mu nemela branit, mohlo by to dopadnout i pro Tebe spatne. Nejdrive bys mela mit objektivni dukazy, ze se takto k dceri chova - nahravku treba v mobilu apod. Svedectvi dcery nemusi stacit - manzel by snadno oponoval, ze si vymysli a ze ji takto proti nemu navadis. Nebo se obrat na OPD (organ pece o dite pri obecnim uradu obce s rozsirenou pusobnosti - nevim jen, jak se to jmenuje na Slovensku), tam Ti poradi. Take by mohl stacit posudek detskeho psychologa a potom navrh soudu na zamezeni styku. Ale nejdriv je vhodne mit nejake dukazy. Chapu, ze se Ti to nelibi, taky by se mi to velmi nelibilo, ale napred se porad, co s tim, nez dcerce zamezis ve styku s otcem. U nas je ten na to plno medialnich kauz a spis na skodu detem.

ivka2300
autor
6. mar 2011

DAKUJEM 😀

kubaka
6. mar 2011

@ivka2300 urcite oslovit socialku, ta brani zajmy ditete naprosto jednoznacne. udelejte to co nejdriv, dceri tohle vubec neprospiva. Ti uz budou vedet, co s tim.

mamusa1611
6. mar 2011

Naprosto souhlasím s
@traktor
@silvia123

marrlen
6. mar 2011

Tatínek by se měl jít asi léčit...

vodnarky
6. mar 2011

suhlasim zo @silvia123...nejako by si to riesit mala...moze to velmi ovplivnit jej spravanie sa v buducnosti....a to si ani nechci predstavit,ako moc by si si to potom vycitala.... 😔
a co sa tyka jeho...no,hulvat je slaby vyraz... 😠

zana0077
21. dec 2012

ja by som asi zasla aj za skolskou psychologickou....alebo detskou psychologickou..apropo...aj to je v pripade sudu dokaz, nnie? mozem okaslat, ze moje dieta bude mat mobil alebo znackove gate, ci bundu, ked ...za aku cenu...? obrat si to na seba....kupil by ti trebars nejaky sperk a ty cus, ked sa mu zvidi nazvat ta ku.... ake stopy to moze zanechat na psychike malej v dospelosti....