Exmanžel mi nedá pokoj

krista23
24. jún 2014

Ahojte baby. Mam taky problem, ze som sa rozviedla pred rokom, kvoli tom ze ex bol gambler. Mame spolu 5 rocnu dcerku. Nemali sme krasny vztah od zaciatku. Vela sme sa hadali kvoli peniazom. V maji sme sa rozviedli 2013 potom v auguste ma nahovaral aby sme to skusili este raz kvoli malej. Tak som isla do toho kvoli malej, ale aj tak to nefungovalo, nakolko velakrat chodieval do krcmy. A potom len hadky kvoli tomu. Tak teraz vo februari som to ukoncila a vyhodila som ho. On sa odstahoval k svojej mame. A od vtedy mi neda pokoj. Nedavno dozvedel ze mam nového priatela, tak zobral dcerku, ze ju bere na par hodin , no nedonesol ju naspat vecer. Ale doniesol mi nejaky papier, ze on bude dcerku vychovavat , nakolko ja som zla mama. Na druhy den som dozvedela ze so sovojou sestrou boli na socialke a tam naklamali na mna vselike veci. Nebudem pisat ze co, lebo by som pisala az do rana, tak vela z toho bolo. Nakoniec dcerku nedostal, lebo socialka dosla na to ze klamali. Pred tyzdnom bol tu preskocil branu a rozbil okna, lebo som ho nechcela pustit do domu, lebo uz bol pol noc. No on tvrdil ze ma narok prekontrolovat dcerku ci je v poriadku. Teraz kazdy den mi vola 5-6 krat, ze kde som, s kym som, aby sme to skusili este raz, lebo nas strasne lubi. Cez noc mi vypisuje smsky, ze ho nemozem len tak nechat atd...Uz neviem naozaj co mam robit, je to psichicky velmi narocne, aj ho lutujem trosku, ale uz ho nelubim.

monicm
25. jún 2014

@krista23 priznám sa,že priamu skúsenosť s tým nemám a som rada,ale jediné,čo mi napadlo je zákaz priblíženia,pretože jeho správanie je už obťažovanie,ale ako to funguje,to našťastie neviem.ale možno ti tu poradia niečo iné.

mamavera
25. jún 2014

@krista23 dúfam, že si volala políciu, keď rozbil okná a máš zápis a že si požiadala o zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti. Ak nie, najvyšší čas to urobiť.

sissy27
25. jún 2014

@krista23 už si mala mať dávno poriešené zverenie malej do svojej opatery, výživné a rovnako aj súdom upravený styk otca a dieťaťa - čiže ak ti ju neprinesie späť v stanovenom termíne, voláš políciu... takisto voláš políciu, keď ti rozbije okná, vyvoláva ti v noci a podobne... síce nič extra policajti spraviť nemôžu, ale prísť musia, takisto musia spísať hlásenie a ono sa to pomaličky nazbiera...

bahira1962012
25. jún 2014

presne tak treba všetko hlasiť polícii,inak sa ho nikdy nezbavíš a to bude dokaz ,že ho nelubiš,ked to neriešiš si myslí ,že si može všetko dovoliť,vždy volaj policiu ,potom na socialke či sude to možeš použiť ,ten zapis o jeho vyčíňaní 😠

reni93
25. jún 2014

zavolaj do aliancie zien slovenska. maju tam nonstop linku (0903 519 550), zdvihne ti psycholog, ktory denne riesi takýchto nasilnikov voci svojim expartnerkam, detom. pochopi, poradi a ak ti odporuci konkretne pravne kroky, prepoji ta na pravnika. nenechaj sa zastrasit psychopatom, existuju aj na neho paky. drzim palce!

ivett1
25. jún 2014

@krista23 ahoj, ty sa ho nebojíš?... lebo ja by som sa bála a určite by som volala policajtov... aj telefónne číslo by som si zrušila a dala nové ...najviac by som sa bála o dcéru - po tom, čo sa pokúsil tebe za chrbtom o jej zverenie do jeho starostlivosti - s tým, že si zlá mama ...pre mňa sú deti môj život ... ak si to neurobila, tak by si mala začať riešiť úpravu styku otca s dieťaťom - veď ste rozvedení, dcérku by si mala mať už v svojej starostlivosti ... teraz vidím, že ti @reni93 napísala aj kontakt, tak neváhaj ... skoro rok po rozvode sa naťahovať s bývalým, lebo ti ho je ľúto... a tvojej dcéry ti nie je ľúto?...

stanislavao
25. jún 2014

@krista23 ked sa vam dobija nap ozemok, volajte policiu. vzdy volajte policiu, aby ste mali dokaz toho, ze ozaj sa k vam nepravom dobijal. mobil mu nedvihajte, na sms nereagujte. uplne ho ignorujte. podajte ziadost na sud o urcenie casu, kedy sa moze s dcerou stretavat a v ziadnom inom casu mu ju nedajte. vobec s nim nekomunikujte. nedavajte mu ziadne nadeje, nic mu nehovorte, uplne s nim prestante komunikovat a v kazdom pripade, ked vas bude ohrozovat, volajte policiu.

kaktusik007
25. jún 2014

@ivett1 tak cislo si vymenit nemoze -- maju spolu dieta a otec dietata nie je zbaveny rodicovskych prav -- cize s nim komunikovat zial musi. ALE - nemusi mu dvihat telefonaty!!!! takze otazka -
@krista23 - preco to robis??? preco mu dvihas hovory??? nie si povinna... a ak ti malu nedoniesol -- riesila si to nejako?? socialka, policia? rozbite okna v noci -- to ta dufam policajtov zavolat napadlo!!!
akoze on ma pravo na dceru, ale nema pravo tebe riadit zivot... takze sup sup navrh na sud a upravit styk!!!! a mily otecko bude mat dieta v sudom urceny cas a inokedy naozaj nebudes povinna mu dieta dat.

ivett1
25. jún 2014

@kaktusik007 ahoj, to nebola rada ... to bola informácia, čo by som, okrem iných vecí, urobila ja ... 😉

krista23
autor
25. jún 2014

TAk dakujem baby za rady. Ano podala som navrh na sud upravit sty, ale sud bude az v septembri. Ano ked malu odniesol boli vonku policajti ale oni hovorili len furt to iste, ze oni dieta nemozu od neho zobrat nemaju na to pravo, nakolko ma otec neobmedzeny styk s dietatom. Nakoniec som zbehla do dvora, tam som pocula cez otvorene okno jak mala place, a prisla k okne vytrhla sa z babkyn ruk a ja som ju zobrala von cez okno. Na druhy den som isla na socialku, a vsetko som tam povedala. Potom vsetko presetrili, aj unas v dedine, aj v skolke, aj u nas boli doma, a povedali ze mala moze ostat u mna.

krista23
autor
28. jún 2014

na otazku preco mu dviham hovory, no lebo ked vola v noci a nedvihnem telefon, tak je schopny prist k nam a zaklopat na okne ci sme doma, a potom aj mala sa zobudi, a kym vyjdu policajti on je uz davno prec. Skoro kazdy tyzden su vonku, no jak pisala sissy27 nic extra spravit nemozu. Nic iné mi neostalo , len cakat na sud, kde sa upravy styk . Ale to bude az v septembri:(

bibika55
29. jún 2014

@krista23 Pamätajte na porekadlo,že zo psa slanina nikdy nebude!!!!Vy ho nesmiete ľutovať.To je veľká chyba.Akonáhle budete mať z jeho strany pocit ohrozenia-volajte políciu.Zápisy,ktoré polícia urobí, vám len pomôžu.Dala ste mu novú šancu,no on si to nevážil.On je v podstate chorý.Nevie čo so sebou a preto sa takto správa.Až mu ustúpite tak sa z toho kolotoča tak ľahko nedostanete.Každý nevydarený vzťah zanecháva následky.Len na vás bude záležať aké budu veľké.Toto je boj ktorý musíte vyhrať vy.!!!!

mircalla
29. jún 2014

@krista23 Preco na neho nepodas tresne oznamenie?

krista23
autor
2. júl 2014

Trestné oznamenie uz som podala,. Baby neviete nahodou ze za telefonat do aliancie zien sa plati alebo je zadarmo. ? dakujem

ukulela
2. júl 2014

@krista23 vyzera to na normalne T-mobile mobilne cislo, nepisu, ze bezplatna linka, takze sa plati. Ak mas problem s kreditom, skus ich poprosit, citi mozu zavolat naspat.

dohna
2. júl 2014

@krista23 ja ked som odišla od ex, tak malého nevidel mesiac, pokial sa súdne neporiešil styk otca s maloletým, zkrátka som to chcela mať potvrdené od súdu kedy má návšetvy, lebo v tom čase je za dieťa zodpovedný on, na súde všetko prebehlo ok, takže malú by som mu 100% do súdu nedala, nech si robí on čo chce, a pri každej jeho nevítanej návšteve by som volala políciu, aj 100x denne, nesmieš sa ho báť.