Ahoj volam sa Marek a potreboval by som poradit Moja byvala manzelka ziada odo mna 4ooo sk mesacne Sud mi pridelil 1ooosk No pridelil mi 800 ale ja sompovedal ze je 1000 dam tak sa to aj zapisalo od sudu Ale to bolo asi 5 rokov do zadu Dva roky dozadu ma poziadala aby som jej platil 2000 sk tak som jej do konca roku aj zaplati dnes mi volala vraj chce 4000sk som zenaty mam z druhou manzelkou 1 rocnu dcerku No prva manzelka to odvovodnila ze zijem v Irsku Ze by mohla ziadat aj viac A chcela by to ziadat aj sudnou cestou ak jej tie peniaze nezacnem plati dobrovolne Zacal som stavat Dom na ktory som si pozicial doteraz 20000EU Ja aj manzelka mame v irsku priemerny plat Viete mi poradit ake moze vlastne ziedat maximalne vizivne podla zakona?
Ahoj dakujem za priblizenie situacie vsade kde som cital boli len same bla bla bla a ziadne sumy smiem sa spytat ci tvoj manzel zije na SK alebo v cudzine,lebo to je dost rozdiel vo vydavkoch napr.ja tu platim najom 450eu mesacne Ani by som za peniazmi nezelel keby viem ze ich naozaj pouzije pre syna a nie na to aby bola ruka hore plus cigarety a 10rocny chlapec ma 75kg ak uz nie viac.... ☹ ☹
Marek, to ci zijes na SK, alebo v cudzine nezalezi. Pokial nechces platit az tolko penazi, pockaj, kym poda navrh na sud sama. Ty budes musiet zdokladovat svoj prijem, ex- tiez, ona si zdokladuje aj vydaje na dieta. Ale myslim si, ze pokial by ti to naozaj nevychadzalo, mohol by si sa pokusit aj ty zdokladovat svoje vydaje (inkaso, najom, pozicky) a kedze mas druhe dieta, malo by sa brat na ohlad aj to. naozaj vsetko bude zavisiet len od sudcu
ahoj marek.je lepšie ked budeš mat sudom určenú sumu lebo ústna dohoda medzi ex je fajn pokial sú obaja spokojný.tak počkaj na ten návrh lebo tvoja ex možno vie že na súde ti pravdepodobne tolko nedajú kedže maš už aj druhé dieta a aj tu požičku na dom.ale ak jej budeš davat viac sam od seba tak si odkladaj doklad o tom lebo od navrhu do sudu može prejst aj niekolko mes a ty jej budes musiet doplatit aj spetne.lebo moj muž má dieta z prveho manželstva a odkedy odišla od neho žena do rozvodu ubehol rok a aj ked jej na malú daval každý mesiac jeho ex to poprela a on kedže to nemal ako dokázat tak jej musi doplacat aj za ten rok.ale zavisí aj od toho aku bude mať sudca naladu.
To, že staviaš dom a vzal si si pôžičku nikoho nezaujíma, takéto výdavky súd do úvahy neberie. Zákon hovorí jasne - výživné má prednosť pred inými výdavkami rodičov. To znamená, že či máš hypotéky, pôžičky, leasingy a pod nie je podstatné. Dôležitý je len tvoj príjem a tvoje majetkové pomery. Ak pracuješ v Irsku a dovolíš si stavať dom, tak sa osobne tvojej žene divím, že žiada len 4000sk a nie viac. 🙂 Aj keď výdavky na živobytie v Irsku sú iné ako na Slovensku, určite nezarábaš priemernú mzdu na Slovensku, ale podstatne viac.
Dalsie priklady: Clovek s prijmom 3.000 euro netto pati vyzivne 167 euro, clovek s prijmom 2.000 euro netto plati 250 euro... Takze, naozaj sa to neda generalizovat.
majko
manzel zije na Slovensku. Do navrhu som dala 150. Pred pojednavanim sme sa na chodbe dohodli na vyske vyzivneho. Ja som chcela nakoniec 100 ale on nesuhlasil tak som navrhla 90, 10Eur ma nespasi. Navrh;a som to preto lebo som s nim nechcela hadat ako na trhu pred sudkznou a bala som sa, ze ked bude o vyske vyzivneho rozhodovat sudkyna tak mi neda ani tych devedesiat.
Je lepsie ked sa s manzelkou dohodnete. Ked budes mat vacsie vydavky tak si mozes hocikedy poziadat o znizenie, keby ti to nevychadzalo.
majko - ak mas pochybnosti, ci peniaze pouzije ex pre maleho, skus sa dohodnut, ze budes preplacat preukazane vydavky - veci do skoly, poplatky za kruzky, oblecko a pod. Alebo ze ich v Irsku kupis a posles ich malemu...
kisska zial, takto to nefunguje. Vsetko menovane je len nad ramec vyzivovacj povinnosti, nepovazuje sa to sa vyzivne ako take.
vyska vyzivneho zavisi od tvojho prijmu a ake ma vydavky manzelka na dieta.
Moj manzel ma plat 720Eur + 200Eur a plati mi na 5rocnu dceru 90Eur-
Viem, ze chlapi z takym istym prijmom ako ma moj manzel platia aj po 150Eur.