Existuje ten "pravý"?

kofolka222
6. máj 2016

Ahojte babenky.
Pre niekoho mozno jednoducha otazka, no pre mna hotova dilema.
Existuje podla Vas, ten "pravy-vyvoleny"? Myslim to tak ze ci naozaj kazdy z nas ma na svete tu svoju druhu sudenu polovicku ? Len ju treba najst ?... ALE podari sa to kazdemu ?
Ja mam treti dlhsi vztah, prvy a druhy bol nieco vyse 3 roky, teraz momentalne som s priatelom dva roky. Avsak pri ziadnom som necitila ze je to ten "pravy" moj osudovy.
Mam preto dilemu ci stale hladat dalej a cakat na toho osudoveho, ci sa vobec dockam ? Nemam totizto "sladkych 18" takze uz aj po rodine tuzim atd...
Viem ze vela bab sa prezentuje ake su strasne zamilovane a ze velmi dakuju "bohu" ze maju pri sebe prave tu osobu ktoru maju... Avsak je to uprimne, nieje to len "predvadzanie" pred druhymi ake su oni stastne a pritom pravda je uplne ina ?!
Dufam ze ma tu neukamenujete za tu poslednu vetu.
Otazka teda znie : mate aj vy doma tych pravych osudovych priazelov, manzelov ?
Alebo je to vsetko len o kompromisoch a dohodach a respektovani.
Krasny den prajem

stanno
6. máj 2016

podla mna, to nefunguje tak "filmovo-osudovo" ..že jeden jediný na svete. Skôr to asi bude tak, že podľa osobných nastavení, preferencií, chémie a neviem čoho sa k nám hodí viac potenciálnych partnerov.

Na druhej strane, ak cítiš diskomfort v tom, že musíš robiť nejaké kompromisy, ktoré sú Ti "proti srsti" nie je to dobrý signál. Partneri by si mali predsalen tak nejako "sadnúť" prirodzene..bez nejakých zložitejších kompromisov a dohôd.

Trošku som o tom písal v inej téme. Checkni si moje príspevky asi dva dni dozadu..

deltaa
6. máj 2016

@kofolka222 ja mam, dokonca som si nepredstavovala ze mozem mat muza ktory prevysuje moje ocakavania, lebo stale od detstva som mala v sebe ze som pre rodicov nebola dostatocne dobra a vzorna ako moja sestra (same jednotky od zakladky po maturu). Nikdy by ma nenapadlo ze to podcenovanie seba a aj vyber partnerov ktori sa pri mne citili ze si ma nezasluzia ( sak to pozname asi vsetci tie trapne vety 😀 ) Az ked som mala 27 som si nasla partnera ktori je na rovnakej vekovej a emocionalnej a fyzickej urovni ako som ja. Preto ak by som ja nazvala dokonaleho partnera tak to je ten ktory vyhovuje, ktory sa k tebe hodi to je podla mna dokonaly partner ze v niecom ti je podobny a ostatne ta doplna co ty nemas, u mna to tak je, ja som sa pri nom aj mnohe priucila aj co sa tyka spravania k ludom a ako brat dalsiu jeho rodinu dovtedy ma ziadny partner nebral ako svoju rodinu.

natalym
6. máj 2016

@kofolka222 No podľa mňa sa to niekedy ani nedá zistiť. Možno to zistíš až keď budeš holohlavá, vychudnutá na kosť, alebo tučná, napuchnutá od choroby a on s láskou bude utierať Tvoje grcky.
Ale možno keď budeš mať 95 a on 96 rokov a budete sedieť na lavičke a držať sa za ruky. Kto vie?

cerez
6. máj 2016

Ja veru doma mám svoju súdenú polovičku. Je tou mojou lepšou polovicou. Na budúci rok budeme spolu od prvého zoznámenia 20 rokov, máme dve deti. V každom vzťahu po istom čase vyprchá tá zaľúbenosť, ošiaľ alebo jemné motýliky v bruchu. Ale nahradia ich krajšie, hodnotnejšie vlastnosti, ktoré majú byť vo vzťahu. Vernosť, úprimnosť, rešpekt, bez kompromisu žiaden vzťah nemôže fungovať, vedieť si veci povedať priamo bez urážok, byť jeden druhému oporou, vedieť sa spolu smiať aj plakať a láska má už oveľa hlbší význam. Za 19 rokov sme nemali ani jeden krát pocit, že sme spolu so zotrvačnosti. Neľutujeme ani jeden deň, ktorý sme prežili spolu.
@kofolka222

stanislavao
6. máj 2016

Neexistuje dokonaly muz, ani dokonala zena. Su muzi a zeny, ktory sa navzajom doplnaju a respektuju a tym tvoria dokonaly par.

bajka22
6. máj 2016

Ja to tak cítim, že ho mám 🙂 rozumieme si vo všetkom, sme spolu 8r, 6r manželia a nevymenila by som ho za nijakého iného. Pre mňa je ten naj!

cervenaruza123
6. máj 2016

@kofolka222 Podla mna "ten pravy" neexistuje. Existuju ludia, s ktorymi to nefunguje, ktori sa k sebe nehodia a potom existuju taki, co sa to da. A potom existuju taki, s ktorymi je to wow. Ale nemyslim si, ze je to len jeden, to by vsetci na svete boli nestastni. Pre mna je moj manzel ten pravy preto, lebo som si ho vybrala a rozhodla sa , ze on bude ten pravy. Ze aj keby prisiel niekto objektivne uzasnejsi, tak moj manzel bude pre mna vzdy ten naj a vzdy na prvom mieste a ostatnym nebudem venovat natolko svoju energiu, aby som vobec zistovala, ci su "ti pravi".
Moji rodicia su takmer dokonaly par a pamatam sa, ked som bola mala, ako ocko vravel uplne kludne, ze on netusi, ci je mamka prenho ta prava. Ja som sa zlakla, ze co to keca 😀. A potom pokracoval, ze mozno po svete pobehuje nejaka, s ktorou by bol teoreticky stastnejsi alebo co a ze ju mozno stretne ked bude mat 60 a mozno ju uz stretol, ani o tom nevie. Ale ze on je stastny s mamkou tak ako je a netreba mu k tomu tu pravu, netreba mu este dokonalejsie stastie. A ani to nezisti, ci taka existuje, lebo tomu nebude proste venovat pozornost. A to sa mi velmi pacilo.

jana_eyre
6. máj 2016

kym nie su problemy a clovek je s druhym dlhe roky a rozumeju si, vtedy si mysli, ze ten pravy existuje.. ak nejake problemy nastanu, tak o tom zacne pochybovat..

osobne som vzdy dufala vo svojho osudoveho rochestera 😀 ale nemozem zarucit ze som ho nasla, hoci mam vyborneho muza s chybami.. to ci je ten pravy budem vediet az o napr. 50rokov, ked s tym istym muzom budem stale..

ale ci ten pravy existuje alebo nie, vzdy je zaklad aby na vztahu pracovali obaja, stale - cize mali kompromisy, dohody a respektovali sa..

vespertine
6. máj 2016

Urcite existuje clovek, pri ktorom budes mat pocit, ze je to ten pravy. Asi tak by sa to dalo povedat. Ak ten pocit nemas a nikdy si nemala, tak asi si nenasla...

charity
6. máj 2016

@kofolka222 Uspesnost dohovorenych manzelstiev rodinou je rovnaka ako uspesnost zamilovanych partnerov. Takze uspesnost najdenia vhodneho partnera je do znacnej miery nahoda az vyhra v loterii. Vacsina ludi pozna vela parov. Ale ked sa ich spytas kolko poznaju stastnych parov, spocitaju ich na jednej ruke...

stanno
6. máj 2016

Hľadanie a výber partnera je podľa mňa skôr vec inštinktov a biologie. Veď je veľa štúdií, že to súvisí aj s vôňou a pod. Navyše sú štúdie, ktoré preukazujú vzťah výberu partnera s užívaním hormonálnej antikoncepcie, takže zjavne do toho kecajú aj hormóny. Takže je otázne, nakoľko je náš výber vlastne vedomý 🙂)

Asi to fakt musí človek tak "cítiť", že toto je ten človek, s ktorým chcem žiť. Či?

Joooj baby, toto je fakt stokrát lepšie jak facebook 🙂))) Podľa mňa modrý koň to dotiahne na celosvetovo najpopulárnejšiu sociálnu sieť 🙂))))

kofolka222
autor
6. máj 2016

Ja nehovorim ze som s terajsim priatelom nestastna, mozno si stale len hladam neake "vyhovorky"...
Od zaciatku nas vztah nebol tej najjednoduchsi...
Zacali sme spolu byvat uz po 3 mesiacoch, mozno aj to bol "problem"... Mal vela kamaratov, bral ich ako svoju rodinu, nakolko s rodicmi nebol v kontakte. Na kamaratov nedal dopustit, stretavali sa kazdy den. Ja som predtym dlhsie zila v zahranici takze kamartky som na SK nemala ziadne, a kedze som sa nastahovala k nemu do ineho mesta, bola som tam ako cudzia. Nevedela som pochopit ako moze s kamaratmi travit vsetok cas a samozrejmi mi to vadilo. Kazdy den s niekym dalsim, avsak stale a vsade ma braval zo sebou. A aj koli kamaratom boli nezhody. Povedal ze musim pockat, nemoze ich predsa zo svojho zivota uplne odstranit... No mna to vytacalo ked sme konecne po robote mali byt spolu a zas len ti kamarati.
Boli hadky aj koli tomu ze Ja som poznala vsetkych jeho znamych a on mojich ziadnych. No Ja som ziadnych nemala, iba takych spolocnych z byvalym, a s tymi sa predsa stretavat nebudem.
Preto mi vzdy tento priatel hovoril ze som "utajena" ze skryvam pred nim svoju minulost atd. Ale o predoslych vztahoch vedel aj ked sa na nieco opytal vzdy som mu odpovedala...
Par krat ked sme sa pohadali mi povedal ze sa mozem pobalit a ist. Ja samozrejme som bola hrda tak som to spravila a isla domou k rodicom. Za den dva samozrejme priatel prisiel a ospravedlnil sa tak som sa vratila...
Proste sme spolu neboli "zohraty" no on chcel aby sme vsetok cas travili spolu, preto aj to skore nastahovanie k nemu. Moji rodicia neboli moc nadseny nakolko ho hned od zaciatku nepoznali, hovorili mi ze som sa uplne odclenila od "svojho" a zacala vsetko robit ako mi priatel "kazal".

Ako som pisala sme spolu 2 roky, chceli by sme aj babatko, no Ja som zasadova ze najprv svadba. Avsak logicky ma musi priatel poziadat o ruku. No mne sa zda ze sa mu do toho moc nechce, neviem... Hovori ze kam sa ponahlam ze vsetko bude. Vzdy podotkne ze nemusim sa ponahlat len preto ze mam na to vek...
Preto mam obavy ci s nim zostat, ci je to ten pravy pre mna... A ci somnou on naozaj rata na cely zivot... Navyse je velmi ziarlivy, az chorobne. A stale opakuje ze vzdy moze prist niekto lepsi ako on a ze co ked ho opustim...
No neviem ako mu mam uz vysvetlit ze preco by to tak malo byt...
Niekedy si hovorim preco som sa snim nerozisla pri prvej vacsej hadke... Bolo by to jednoduchsie ako teraz po dvoch rokoch...
Na potom vzdy ma to neako prejde a je vsetko ok... Neviem preco si stale nahovaram ze co ak to nebude dobre....
Necitim blaznivu zamilovanost....

cerez
6. máj 2016

Chorobne žiarlivý? Ach jaj.

kofolka222
autor
6. máj 2016

@cerez ano mne to tak pride

kofolka222
autor
6. máj 2016

A to stm opustenim ma v hlave stele, nakolko "vacsine" jeho kamaratom sa to stalo...

cerez
6. máj 2016

@kofolka222 Ako sa to prejavuje?

stanno
6. máj 2016

@kofolka222

no a to je práve to, keď spolu dvaja bývajú už pred svadbou.. potom vznikajú takéto otázky a neistoty a pochybnosti.. potom ešte sa k tomu narodí bábo a pocit neistoty a strachu sa stupňuje.

Ak to chlap myslí so ženou vážne, má mať gule a zobrať si ju za ženu, ak s ňou chce bývať! A verejne..a tak preukázať úprimný úmysel žiť s danou ženou, starať sa o ňu a mať s ňou deti.

kofolka222
autor
6. máj 2016

@cerez napr. Nema rad ked som v kontakte s opacnym pohlavym, napr. aj teraz robim s 2 kolegami a vobec tym neni nadseny.
To ze by som mala len kamarata-chlapa by neprezil.
Vzdy mi povie zober si to na seba, tebe by sa pacilo krby sa Ja stretavam z druhymi zanami ?

deltaa
6. máj 2016

@kofolka222 tu vetu ze vzdy moze prist niekto lepsi ako on a ze co ked ho opustim... tak toto som ja zazila v 2 predchadzajucich vztahoch a mne to pride aj take komicke pretoze vzdy to skoncilo tak ze oni si nasli a zalubili sa do inej 😀 ja si myslim ze taki clovek co to povie si nechava zadne vratka respektive to nie je u neho az taka velka laska aku by ocakaval .. nieco mu v tom vztahu urcite chyba

kofolka222
autor
6. máj 2016

@stanno Bolo by lepsie keby sme sa po pol roku (bez byvania) zobrali a po svadbe by sme v spolocnej domacnosti zistili ze si mozno spolu az tak dobre nevychadzame ? To by tiez nebola vyhra.

kofolka222
autor
6. máj 2016

@deltaa To mu hovorim aj Ja ze on sa toho boji a pritom to spravy on

0silvia0
6. máj 2016

@kofolka222 ja mám skôr pocit z toho, čo píšeš, že ti začína blikať kontrolka 😉

lucijag
6. máj 2016

existuje ja ho mam 🙂

cerez
6. máj 2016

V tomto prípade hľadaj ďalej! 😀

kofolka222
autor
6. máj 2016

@0silvia0 Ja som vzdy chcela rodinu, mat dieta, muza, starat sa o niekoho atd... Ci pred 5 rokmi ci teraz...

No otazka je ci ma vyznam cakat na pana "osudoveho" ktoreho mozno nikdy nestretnem.

kofolka222
autor
6. máj 2016

@cerez Hladaj... Ale Kde... Teraz zijeme v zahranici, znamych tu nemame...
Mozno som stale " v nespravny cas na nespravnom mieste"

stanno
6. máj 2016

@kofolka222 polrok sa mi vidí ako málo na spoznanie partnera (niekedy ale nestačí ani x rokov). A partner sa dá dobre spoznať aj mimo spoločného bývania - iba ho treba zažiť v bežných životných situáciach, nie iba v kine 🙂 Ale máš pravdu..je to zložité, spoločné bývanie sa javí ako najlepší spôsob spoznania partnera, ibaže to akosi nefunguje dobre.. potom riešiš dilemy, či to s Tebou myslí vážne, či si Ťa vezme a pod. A on nerieši nič, lebo "mlieko má každý deň na stole, tak načo by kupoval celú kravu"...proste on už má všetko čo chcel ..Teba, sex, pohodu, vypraté, uvarené. Prečo by sa mal vlastne ženiť?

zuzuliatko18
6. máj 2016

Podla mna neexistuje pravy v zmysle romantickych filmov a knih - ze jeden jediny a nikto iny. Ale existuje clovek, ktory ti tak sadne, ze budes vediet, ze s nim chced prezit svoj zivot. Pretoze ta obohati v tom, kde ty mas rezervy, ty obihatis jeho a vzajomne sa budete prelinat a doplnat tak, ze budete obaja vediet ze chcete urobit vsetko pre to, aby ste spolu fungovali.
My sme v niecom rozdielni a v niecom az smiesne rovnaki. Vieme sa zabavit i vazne porozpravat. A hlavne pracujeme na tom, co nas spaja.

K tvojmu pribehu si myslim, ze ak mas hociake pochybnosti, treba si hlavne sama pre seba usporiadat co od vztahu cakas a rozmysliet si plusy a minusy vztahu v ktorom si. Ak to vyjde ze ok, tak pokracovat, inak zapracovat na zmene alebo, mozno to vyznie kruto, ale na novom vztahu

0silvia0
6. máj 2016

@kofolka222 nuž, toto ti nikoto dopredu nepovie. Buď budeš strácať čas s pánom neosudovým, žiarlivým a nerodinným typom. Alebo budeš hľadať ďalej pána s rovnakými životnými preferenciami (rodina, deti). To, či ho skutočne nájdeš ti teraz nikto nezaručí. Ale o 10 rokov si môžeš vyčítať, že si to ani neskúsila a si stále tam, kde si nechcela byť - čiže s pánom nedokonalým, ktorého máš teraz doma...

janickacrazy
6. máj 2016

@kofolka222 áno, existuje ten pravý, aspon ja som ho stretla, u nás to bolo také filmové, jednoducho sme sa stretli a už na prvom rande sme sa do seba zamilovali obaja, 4. den po zoznámení ma požiadal o ruku a ja som povedala ano a začali sme vybavovať svadbu, bývať sme začali spolu po pár týždnoch a sme spolu dodnes, máme 3 deti a sme šťastní, no podľa tvojho opisu mám pocit, že ten muž nie je ten pravý pre teba, so žiarlivcom sa nedá štastne žiť, ver mi, sestra má podobného exota a je to hrúza