"Existenciálne vákuum" po rozvode

modrael
8. júl 2024

Ahojte, rok a pol som rozvedená. Akosi sa neviem "zaradiť". Mám priestor na to, aby som zistila, čo vlastne chcem a robila to, ale nejako mi to nejde. Som zmätená. Mávam sny s ním, s ňou... Nie je to za mnou. Ale chcem ďalej žiť. SVOJ život. Trošku sa bojím toho, že uletím. Ale asi aj chcem.Ani neviem, čo od vás očakávam : ) Možno... ako ste sa s rozvodom, ktorý ste nenavrhli vy, vysporiadali? Ďakujem.

markusrasford
8. júl 2024

@modrael co myslíš tým ze uletis?

modrael
autor
9. júl 2024

@markusrasford Ahoj. Že sa začnem nejako rizikovo správať. Pozorujem napr. že viac pijem. Určite som menej spoľahlivá ako kedysi, nevyspytateľná. Bojím sa, že sa mi to vymkne z rúk. V tomto zmysle nechcem uletieť. Skôr k slobode ale zodpovednej. Bojím sa, že sa mi to všetko vymkne z rúk. A tak.

0kristina0
9. júl 2024

@modrael vyhladaj odbornika a necakaj dokym si "uletis"

darinkaninka
9. júl 2024

@modrael Čo znamená, že máš sny s ním, s ňou... Dieťa ostalo u otca či ako to chápať?

modrael
autor
9. júl 2024

@darinkaninka Nemali sme deti. Asi každý týždeň sa mi v noci s ním, s jeho novou ženou, s jeho rodinou... sníva.

modrael
autor
9. júl 2024

@0kristina0 👍🏼

nadchovnik
9. júl 2024

@modrael
@modrael Ahoj.Mala som to rovnako.Som po rozvode 5 rokov,ver že mne sa to zlepšilo minimálne.Naštastie som sa rýchlo spamätala aspoň ohľadne alkoholu.Ten nič nerieši. Skúšam cvičiť,veľa čítať.

pinkgirl
9. júl 2024

@modrael ahoj, skús si nájsť koníčka. Hocičo - čitateľský klub, turisti, posilka, kolektívne cvičenie.

darinkaninka
9. júl 2024

@modrael Potom už len odpútať sa. Povedať si, že si ťa nezaslúžil, keď porušil, čo ti sľuboval. V dobrom aj zlom... Zakázať si na neho myslieť, odstrihnúť sa. Hľadať nový zmysel života, barlička v podobe závislosti je tá najhoršia voľba.

moonlight1210
10. júl 2024

Utekaj teraz pred pasivnou zabavou. Tv, mobil, tablet. Len pozeranie. Navyse kratkych videi.
Venuj sa aktivnej. Kde zapajas hlavu, ruky. Vymyslas. Cvicis predstavivost. Rozvijas napady.
Daj si zavazok kazdy tyzden nieco male doma zveladit. Ak nie si spokojna so svojim satnikom. S vyzorom bytu.
Bude ta to posuvat vpred. Da ti to pocit postupujucej zmeny. A moze aj zmiernit potrebu satisfakcie, ak ju mas.