Ex si nasla chlapa vo svajciarsku (je to talian a v taliansku je na neho vydany zatykač) chce za nim chodit kazdy mesiac na tyzden aj s mojou krpanou. Mala 1.5 roka dohodli sme sa ze ju budem mat na 3 vykendy do mesiaca a ak nepristupimm na toto tak ju budem mat podla sudu tak jeden vykend cize o nu pridem uplne. Co mam krista robit.
@kkuboo keď si nájdeš frajerku tak tvoja ex ju tiež bude musieť akceptovať a nijako nebude môcť zabrániť tomu, aby sa stretávala s malou.
Každopádne môžeš si podať návrh na súd na úpravu styku alebo aj zverenie malej do svojej opatery, prípadne striedavku, ale ako chlap ťaháš za kratší koniec.
@kkuboo zatykač za čo?
@kkuboo ona musí mať podpisany súhlas na vycestovanie čiže záleží od teba ci podpíšes
Ak je tym dieta nejako na zivotex existencii, zdravotne ohrozené, podaj podnet na socialku, na sud, ries to. Inac, súdom mas urcene stretavky s dieťaťom, ak som dobre pochopila... Tak nemas velmi na vyber, bud budes robit naprieky a zena ti dieta da len na cas urceny súdom, alebo podla dohody, ak "budes dobry" 😒 drzim prsty, aby bolo dobre, hlavne neublizovat dietatu.
Kontaktuj Taliansku policiu s tym, ze vies, kde sa nachádza hľadaná osoba
Neni sudom nic dohodli sme sa na celkom vpohode podmienkach chceme to dat pravnikovi nech to posle na sud nech to mame na papieri. Ale potom na mna vytiahla toto ze chce behat kazdy mesiac slovensko swajciarsko s tym ja nesuhlasim a ked nepristupim na to tak pojdeme bez dohody na sud a nebudem s malou vobec iba v jej pritomnosti. Ale proste na toto nepristupim aby ona ju natahovala kazdy mesiac cez pol europy. Tak neviem som na nervy
Hlavne nehres!!!
Takze podla sudu ju mas na 1 vikend???
To je cudne.treba to upravit aj keby nesla k Talianovi...
Ale ved skuste to najprv takto a ked bude daky problem,ries to.
A este-nepodpisuj jej na dobu neurcitu...
Zakazdym ked bude chciet s malou vycestovat,napis nove splnomocnenie/s konkretnym datumom!!!/
Ona ta ma v hrsti s malou,ale ty ju budes mat v hrsti takto.
Ver ze urobi vsetko oreto aby mohla za tymcavom ist😉
Môže vycestovať aj bez jeho súhlasu, súhlas potrebuje len keby išla na dlhšie, keď ide na bežnú dovolenku nepotrebuje od druhého rodiča žiaden súhlas.
Je blbost ze by si malu vobec nevydal. Ja ak ta dohoda "padne" by som dala na sud navrh. Mala je na striedavku malinka. Dolezite je napr. Ci by si s malou zvladal vikend sam, ci ex ešte koji atď. Možno sud umožni stretavanie za pritomnosti matky ked je taka mala ale uplne ta neodstrihnu urcite.. ked bude trosku vacsia budes mat 2 vikendy v mesiaci + pol prazdnin
Ok diki za info...
Toto jedine ponaháňať po súdoch, iné riešenie absolútne nevidím :/
@kkuboo osobne si myslím že ju to baviť dlho nebude,kazdomesacne presuny,balenie atď.Neviem ako Vaša mala zvláda cestovanie,kym si zvykne na nové prostredie,problémy so spánkom...Ešte ti bude vďačná,keď bude môcť ísť niekedy sama a malu ti bude môcť nechať. Nehovoriac o tom ako nový partner rozdycha tak malé dieťa,jazyková bariéra,tvoja ex sa bude venovať hlavne malej. Žiadna romantická idyla sa konať nebude😉
Ak by bol na taliana vydany zatykac v taliansku a on zil egalne vo swiss tak by hi svajciari vydali ...resp by podali o nom udaje... tiez ho mozes udat....ked mas info ...
A po dalsie predbehni ex a daj ju na sud...
Daj na sud ako prvy