Ahojte prosím vás už som zúfalá...som rozidena s mojím ex 5rokov ...máme spolu 8 aj pol ročného syna.....súdom ho má každý druhý víkend ale v lete tam nebol tri mesiace nechcel tam ísť....problém je ten že vždy keď ho má chlasta a aj ho berie do krčmy a včera zas boli v krčme akože Okey nefajčí sa tam ale riešia tam pred mojím synom veci omne skym som kedy spala nespala a podobne.mam hrozné nervy lebo syn len povie že zbytočne tam bol lebo nikde okrem tej krmcy neboli ani nič nerobili ale ja mu ho nemôžem len tak nedať keď to má súdom.... výživné platí v poriadku aj malého má rád ale toto si nevie nikdy odpustiť....ešte aj na Silvestra mu zas zobrali vodičský lebo bol opitý.ja už som z toho zúfalá najradšej by som bola keby tam nechodil ale sama od seba to urobiť nemôžem.neviete čo mozem urobiť?ďakujem☹️
@19misiatko93 kedze mate sudom stanovene veci, urcite bola dietatu priradena kuratorka/kurator, ktory ho na sude zastupoval (bol pritomny a dohliadal ci nie je nieco v neprospech dietata). Skus zavolat na kuratelu, pripadne priamo kontaktovat tu, ktoru uz ste mali priradenu, a tam sa poinformuj ako postupovat.
@19misiatko93 dá sa s tvojim ex ako tak komunikovať alebo vôbec?
Skus mu to nejak vysvetliť, dohovoriť chlapy sú v tomto blbý občas, nedôjde im to ze nemôžu dieťa ťahať po krcmach(ja píšem sms to môj ex jedine chape lebo v telefóne sa zacne rozčuľovať a utocit).
Véd to pivo si môže dať aj doma, pozvať kamošov k sebe, nájsť vhodnejší podnik kde sa aj malý zabaví... Napríklad kolkáreň, herňa s playstation atd
Ináč pivo dostane aj v detskom interiérovom ihrisku tak zo dve si dá tam, ďalšie dve keď pôjdu spolu potom na pizzu a zvyšok doma keď malý zaspí.. Tak bude aj vlk sýty aj koza celá a malý bude mať aspon pekne poobedie...
Ale brat 8 ročné do krčmy fakt nieje dobrý nápad, keď tam nemá čo robiť na uši nastražené a počúva všetko čo si dospelý povedia, v detskej hlavke to cele poprevraca popletie a potom v škole rozpráva také príbehy že budete mať zachviľu sociálku na krku... Takto nejako mu to vysvetli.
Myslím ze stazovanim sa na súde nič moc nedosiahnes, iba zbytočne hadky. Nieje protizákonné sedieť s dieťaťom v nefajčiarskej krčme pokiaľ je ešte normálny čas. S tým moc neuspejes
@lujza123 toho je moc veľa naraz ale on je taký od kedy ho poznám v skratke debil.prosila som ho už milión krát aby píl keď malý unho nieje má ho len dva víkendy v mesiaci ale on proste nie....a to ešte tie reči čo mi malý povie že bol taký ozraty že mu syn pomáhal ísť hore schodami .....atď....oni bývajú na dedine tam nič nieje a tento podnik je asi najviac tam na úrovni no aj tak viem akú má partiu a viem čo riešia stále len kraviny☹️☹️☹️teraz mu zobrali vodičák on aj na aute nemal ísť problém keď mal vypité vôbec.....ale chvalabohu to už skončilo no čakám čo ďalej🥺
@19misiatko93 Obrat sa na socialku, ved syn uz moze sańad aj svedcit, sam ma rozum ked povie, ze mu ten vikend nic nedal - takze aky vztah sa tam buduje? Toto presne na tom rozvodovom sudnictve neznasam, uz som spominala, hlavne ze sa prihliada na zaujem deti, aby mali vztah s oboma detmi - aky vztah? Co ho uci?
Verim ze na socialke ti poradia dokelu, boze co s takym otcom... fakt dobry priklad. A mas vlastne aj fakt ze mu vzali vodicak, lepsi dokaz uz nebude, ze ma problem s chlastanim. Chudata deti.
@lilitela ďakujem vyskúšam no keď som volala pred tým kurátorke kôli iným veciam to je také všetko komplikované malý aj povie že snim nič nerobil nikde nebol len bol opitý a boli v tej krčme teda bare alebo čo je to kedysi to bola pizzeria teraz sú miesto kuchyne automaty nefajčí sa tam ale chodia tam taký štamgasti čo sú stále naliaty
@19misiatko93 Viem si to predtsavit, my na dedine mame tiez krcmy a mame potom "restauracie", kde da najest, ale hlavne cez den tam jedia robotnici menucko a od vecera sa tam chlasta, tiez je to tak e "multifunkcne" . A ano, kedze je to prakticky na dedine, nemeni sa tam osadenstvo, su tu stale ti isti ochlastovia dedinski.
Mala som to podobne, akurat ze deti boli male, takze sa "nenudili", no bolo to o tom ze tam boli vystavovani zlym prikladom, a nadavkam a pod. A nie sme rozvedeni.
@lilitela my sme neboli zobraty iba sme spolu žili ale už mám toho plné zuby nikam snim nejde nevenuje sa mu má ho dva víkendy v mesiaci neodpustí si ozrat sa nič mu proste do života nedá nekúpi nič okrem výživného a on mi povie že má také isté právo naňho ako ja kurník ja sa oňho starám vychovávam ho sama chcem by bol z neho dobrý človek a on ho jedine len kazí ide ma šľak trafit
@lilitela no takže na kuratelu som volala a do slova h... mi poradili....ze mu mam Skúsiť dohovoriť alebo by mu dohovorili na sociálke čo je tiež nič alebo mám zavolať políciu ked Budem vedieť že tam si synom je pod vplyvom alkoholu a polícia by mala volať kurátorky ale aj nemusia ževraj to záleží od policajtov aký postup zvolia... Kokos akože ale to že ja sa starám o dieťa ako len viem sama snažím sa aby nebol z neho debil to je v pohode že on z neho toho debila takto robí...mám nervy
@lilitela a za ďalšie ja sa to vždy dozviem neskoro že v tej krčme boli tak ako koho tam mám stále posielať aby zisťoval či tam je a či pod vplyvom alkoholu
@19misiatko93 ze dohovorit 🙂 pod klobaska, zjem ta. 🙂
Prosim ta, a ked mas zavolat tu policiu, okrem toho, ze syn bude mat traumu, bohvie aka scena tam bude, tak akoze na aky paragraf by to malo byt? Neviem o tom, ze by bol priestupok a starat o dieta pod vplyvom alkoholu, kym sa teda nestane nejaky pruser, tam by to asi bolo ako pritazujuca okolnost - ale vsak na slovensk sa vzdy caka, kym sa nieco stane, nie?
No este aj sukromneho detektiva mas robit, ale pokial je to vzdy, tak nebudes mat problem. Mozno by som ho skor natocila na video, a syn nech si v mobile pusti zvukove nahravanie. To som ale kur.a, co? Ake mam napady. Cakam kedy sem napise nejaky chlap, ze to sme my zeny prije.ane, ze iba psychicky mrzacime deti, ze ich chceme izolovat od otcov, ved ak chudak otec si moze obcas skocit na jedno pivko... 🙂
Som sem chcela nedavno zalozit temu, ze ake dovody maju zeny zotrvavat v nefunkcnych manzelstvach - mam okolo seba viac takych zien, ktore ziju ako spolubyvajuce s chlapom, niektore az kym neumrel, jeden na alkohol, dalsi na rakovinu. Totalna sebaobeta - totiz lepsie je, ked ide ten chlap do krcmy sam, a matka ostane sdeckom doma, resp nieco robia spolu, a kym chlap pride decko uz spi, takze ho nastasite nevidi. Ano, posuva sa tym informacia detom, ze takto je to normalne, na druhej strane neviem co je lepsie, ci chodit s tatkom do krcmy, alebo vidiet, ako tatko chodi sam.
Súd?