Ahojte maminy, potrebujem radu. Ex odisiel na dovolenku bez toho, aby mi dal vediet , ze v case kedy ma byt syn u neho nebude doma. Mne je uplne jedno kam siel, mpze tam aj ostat, ide o to ze mi dnes napisal len sms v tvare. Ani bu, ani mu
.iba... po Misa pride vo stvrtok moja mama.
Nic ine. Idu sviatky kde ho mame rozdeleneho. Cize od 27.12 ma byt u neho..ale on stale nebude doma. Syn mi povedal, ze sa vrati az 30.12. Syn ma 13 rokov a proste nechce ist k babke. Nema tam co robit, nema s nou vztah. A on sa so mnou ani nedohodol. Co mam robit. Mam mu ho dat ? Ani ona ma neinformovala. Mne toto pride uplne cez.
Syn otcovi nemoze ani otcovi povedat, ze nepridem dnes , ale zajtra. Nie musi, lebo rozsudok. Vidim to zas na sud.
Nemusí ísť k babke. Smola otca, vedel kedy má byt syn u neho, mal si na dovolenku vybrať iný termin
Nie si povinná vydať syna babke
@majka1719 na tvojom mieste by som určite šla na úrad odbor kuratela... Napisala tam, že v čase, kedy má byť otec dieťaťa s nim, tak doma nebude ukážeš správu... Oni o tom urobia záznam... A keď odmietnes odovzdať syna babke, tak budeš mat dôkaz, prečo si tak konala ( alebo ti úradníčky poradia, čo urobiť v takom prípade).... Môj názor.. Držím palce 🤞
@evinku nemozem sa tam zastavit, lebo som na sluzobnej ceste o ktorej som ho informovala, lebo syn chodi na rehabilitacie a ostal doma s mojim manzelom a bratom. Ale ostal doma. Ja som ho nikde nedala, ze k mojej mame. Stale by k nemu siel z domu ako ma. Pridem domov v piatok ale socialku mozem navstivit az v pondelok.
Na ziadnu kuratelu by som nechodila, neriesila. Syna ma vyzdvihnut otec. Nepride, syn nikam nepojde. Mohla by sa stara aj na hlavu postavit
@evinku mame to v rozsudku tak, ze mimo sviatkov k nemu chodi zo stvrtka na piatok a potom dalsi tyzden od stvetka do nedele. Ale kedze mame rozdelene sviatky, teraz pojde po tomto stvrtku zas 27ho. Akoby na Silvestra. Len on je taky potkan, ze domov sa ma vratit 2.1 a on ak mu ho nedam, je schopny nevratit mi ho. Az za tolko dni kedy ho nemal. No akoze fakt neviem
Ak je v rozsudku že si ma prísť otec po dieťa, tak otec príde alebo syn ostane doma. Obzvlášť keď doma ostať chce. Tak choď na sociálku v pondelok keď si do piatku mimo. Alebo pošli mail
@majka1719 13 rocné dieta si hadam uz moze povedať ako to chce. Nech napise otcovi, ze on babke nejde, čo tam bude robit. Zavolaj babke, ze syn nechce ist, tak bude doma. Hotovo vybavené. A keby sa aj vyhrazal policiou, tak si z toho nic nerob. Aj keby prisli 13 rocne dieta im povie, ze tam nechce ist pred nimi, tak policia to nebude riešiť. To je už vek, kedy si naozaj dieta moze povedat same ako to chce. Nie si povinna vymeniť dni a ani si dieta nemoze nechat kolko on sam chce.
Nedala by som syna babke ak tam sám nechce ísť. A že otec je potom schopný nevrátiť ho? Ak nevráti v určenom čase, volaj políciu. Smutné, ale s niektorými ľuďmi sa inak nedá 🤷♀️
@majka1719 mrzí ma to, hlavne koli synovi, ktorý tým trpí najviac... 😔 Stále máš možnosti... Kuratela, kde spíšes záznam.. Keď dieťa nevráti, polícia, pripadne súd, že je nespolahlivy... Ale sama vieš najlepšie, čo je pre Vás najlepšie, nechcem radiť, čo urobiť, len sú vždy nejaké možnosti... 🤞 Držím palce, nech sa rozhodneš akokoľvek a hlavne veľa síl 🌹
@majka1719 ak tam syn nechce, nech tam nejde. V tomto konkrétnom prípade by som kašľala na rozhodnutie súdu - hoci laicky si myslím, že ak je súdom nariadený styk s otcom, platí to len na otca a nie babku/tetu/otca koňa brat....čiže podľa mňa tam syn ani právne nemusí ísť, ale to sa radšej informuj u kompetentných
@betulinka1 on sa otca boji. Nepovie mu nic. Len mne doma ,,vyplakava,, toto vyriesi len sud..uz nam takto zrusili striedavu...kde syn az tam povedal, ako to chce
..otcovi on nepovie. Tak sud rozhodol podla poziadaviek syna. Vidim to zas len na tuto cestu
Otec sa vyjadril, ze syn nema pravo na nazor.
@evinku vies ono ide len o princiip, ze keby mi napisal, cau ty krava, idem na 2t na Hawaii.. ak Miso chce, moze ist k babke, ak nie pridem po neho 30.12. Ale on ma neinformoval kam ide...ani kedy pride. Nic. Uplny ignor. Pritom tu nejde o to kam siel. Vsak nech ide a prepacenim do riti. Ale v prvom rade ma informovat mna, ze neni doma .
@majka1719 vysvetli synovi, že sa musí vedieť postaviť za seba. A s tým súvisí aj rozhovor s otcom alebo sms. A proste 13 ročne dieta už nikto neprinuti ani policia, ani súd. To uz má otec proste smolu. Ak si nevytvoril vztah so synom doteraz a syn ma z neho iba strach, tak proste mal na to otec myslieť skôr. Preto som ti pisala, že sa vobec neboj, aj ked je rozsudok a aj keby zavolal otec policiu, policia sa rozpráva s dietatom a dokonca by taka správa od polície bola v tvoj prospech, že sa sam syn vyjadril, že nechce ist k otcovi. Netreba sa nechať sikanovať.
@majka1719 ja ti rozumiem... Prešla som si niečím podobným s dcérou.. Ta ma teraz 17 rokov a už dva roky nekomunikuju vôbec... Ona s nim nechce.. My sme si prešli všetkým čo sa dalo... Sociálkou, políciou, súdom, vyhrážkami, neplatenim alimentov, klamstvom... Preto píšem, že sú riešenia... Ja som chránila dcéru pokiaľ sa dalo a vždy, keď som nemusela a nechcela ísť, tak nešla... A potom som to riešila po úradoch... Treba sa obrnit voči tomu všetkému.. Jeho to dobehne časom...
Volala som na socialku
Pani mi povedala , ze teraz na 1 den by syna k babke dala..jedna sa len o 1 den..ale zvysne dni nie. Otec sa rozhodol odist prec v case kedy ma byt so synom a ja nemam co davat shna k jeho mame aby sa o neho starala. Ze ma proste otec smolu. Ze mu mam napisat, rozsudok je na teba, nie tvoju mamu, a ked sa vratis, vydam ti syna. A tak to aj spravim
Syn ak chce ist k babke nech ide...o com ale pochybujem, a potom od 27h jednoducho ostava doma. Pokial nezazvoni ex u dvier.
Aj ja ho chranim ako sa da...ale nejde to. Pokial je u neho silno to respektujem...ale nevism syna prinutit nebat sa povedat otcovi co a ako chce. Vidim to vazne len na sud aby on rozhodol
Lebo len rozsudok ma pre ex vyznam.
Nie city a pocity syna. Als zdrap papiera
Akoby ho len to s nim spajalo mam dojem
Lebo ak by to nemal, syn by siel...ale kedy sa jemu chce. Si zoberte, ze vlastne aky maju vztah...ked ho len ten papier drzi a ked nebude.. nebude mat nic.
Ex neni zenaty, nema ziadne ine deti, nema vztah, nema kamaratov. Len robotu home office a peniaze.
Teraz ze ho v nedelu po vikende doviezol, a pred odchodom mu povedal, ze ide na Hawaii
Syn ostal prekvapeny, ze aha..ok
Ani dopredu mu nepovedal, ani myslienka hp vziat (ja by som ho pustila, ex tam ide k sestre) ale on ma syna len ako osobu na manipulovanie. Nie na lasku k dietatu. A aby asi neminul vela 😁. Vsak vyzit sam s 3tis.mesacne je tazke. Takze tak dievcata. Dakujem za kazdy nazor. Drzim palce kazdej jednej mamine ktpra ma ex degesa. ❤️❤️
ťažká situácia, ale opýtala by som sa syna či chce ísť ku babke ak nie, ostal by doma
asi máš v rozsudku uvedené, že "otec je oprávnený vyzdvihnuť maloletého syna v mieste bydliska matky", ak príde a osobne vyzdvihne, ok. ak by prišiel niekto iný, hocikto, nie si povinná, si jeho zákonný zástupca a zodpovedáš za to komu dieťa odovzdáš. ak by mal tvoj syn babku ok, majú pekný vzťah, asi by si toto neriešila a syn by rád išiel. ale aby sa tam u nej nudil a trpel jej blbosti, tak kľudne nech babka zavolá aj celý policajný zbor. prečítajú si rozsudok, maj ho pripravený, pekne vás pozdravia a odídu.
mmch, debil kašle na syna, na jeho pocity, tak kašlite na jeho rozmary. Príde ? ok. Nepríde Ok. syn bude s vami, so svojou rodinou, ktorá ho miluje a venuje sa mu...
@majka1719 inak keď čítam takéto príbehy, je mi z toho smutno, že muž vôbec nemá záujem o to dieťa a vôbec mu nedochádza, že keď bude mať 18, tak syn nebude mať záujem o neho
@janickacrazy hej, presne. Moj muz povedal, ze on by sa zblaznil, keby deti nevidel vyrastat. Uz ked som sla s nimi na tyzden cez leto k nasim a prisiel po tyzdni, tak sa cudoval, ako vyrastli, ako sa zase daco nove naucili a ze on pri tom nebol. Ale tito druhi, to su ani nie otcovia, len sploditelia. A vcera nestihal kvoli praci vianocnu besiedku, tak ho to strasne mrzelo.
Ak je v rozsudku, ze ho mas dat babke tak jasne, ze musis. Kedze o tom pochybujem, poslala by som ho vies kam. Ma si ho brat on nie babka, nie dedko, ON odobne