Ahoj,
mam problem so svojou ex partnerkou. Mame 4 rocnu dcerku a pred rokom mi oznamila, ze berie malu a ide byvat na adresu xy, nemam sa starat, ze preco a ze ma da na sud. Kluce si nechala, vraj mi ich nevrati a trvaly pobyt si asi tiez (pravdepodobne) nezmenila. Za cely rok v dome nebola (aspon o tom neviem).
Sud o zverenie malej uz davno prebehol, dcerku mam kazdy druhy vikend a dva dni v tyzdni. Vyzdvihnem a priveziem ju vzdy na adresu xy.
Vcera vecer pridem domov a na gauci v obyvacke moja ex s nejakym chlapom piju kavu. Pytam sa, ze co tu robi a kde je mala. Mala je vraj u babicky a ona si moze prist kedy chce, lebo tu ma trvaly pobyt, ktory si neplanuje zmenit. Frajer sa zdvihol, odisiel a moja ex vraj odide, ked bude ona sama chciet a nema povinnost mi vysvetlovat kde je a preco tam je. A ked ju vyhodim, zavola policiu. Isiel som do izby, ex urobila este druhu kavu, pomotala sa po kuchyni a odisla.
Ja som vobec nevedel, ze si nezmenila trvaly pobyt. To mam ist na urad jej ho odhlasit? Mozem odhlasit trvaly pobyt inej osobe? To ako potom bude? Nasa dcera bude mat trvaly pobyt tu v dome (kedze matka ho neodhlasila sebe ani jej) a matka niekde inde? Alebo ked tu ma trvaly pobyt dcera, tak musi aj matka? A ked tu ma matka trvaly pobyt, nesmiem vymenit zamky? Ziadne veci tu uz nema, tie si vzala uz pred rokom. Veci a hracky tu ma len dcera, co som jej kupil v priebehu minuleho roka.
Kto je vlastníkom domu na LV?
@koniarova ja
Ano,trvaly pobut nic neznamena.Kto je vlastnikom nehnutelnosti?Ak ty nabuduce volaj hned policiu.A nech poradi niekto ako od nej dostat tie kluce.
@huxy a neni to tak, ze ak tu ma trvaly pobyt, tak ma pravo tu byt a ja ju musim pustit?
Preboha... Rovno by som si expresne volala nejaku vecernu klucovu sluzbu a vymenila zamky vsade. Este aj na postovej schranke.
To co si jej urobil, ze sa tak chova?
No to už by tam bola policia stat za toto mne. Okamžite výmen zámky,nemá tam čo hľadať,ani keď tak má trvalý pobyt. Ten bez zrušiť.
Právna úprava trvalého pobytu je upravená zák. č. 253/1998 Z. z. o hlásení trvalého pobytu. Hneď na úvod citujeme z ust. § 3 cit. zákona :
"Trvalý pobyt je pobyt občana spravidla v mieste jeho stáleho bydliska na území Slovenskej republiky. Občan má v tom istom čase iba jeden trvalý pobyt. Trvalý pobyt má občan len v budove alebo jej časti, ktorá je označená súpisným číslom alebo súpisným a orientačným číslom a je určená na bývanie, ubytovanie, alebo na individuálnu rekreáciu, ak tento zákon neustanovuje inak. Za časť budovy sa považuje aj byt. Prihlásenie občana na trvalý pobyt nezakladá nijaké právo k budove uvedenej v odseku 2 ani k jej vlastníkovi a má evidenčný charakter.
Ohlasovňa záznam o trvalom pobyte zruší okrem iných aj v prípade "na návrh vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti občanovi, ktorý nemá k budove alebo jej časti žiadne užívacie právo; návrh nemožno podať voči vlastníkovi alebo spoluvlastníkovi budovy alebo jej časti, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka budovy alebo jej časti."
Ty ak si vlastníkom nehnuteľnosti jej môžeš na úrade zrušiť trvalý pobyt - ste rozvedení a ona tam nebýva a potom by som vymenila zámky.
Ak nieste manželia, tak jej chod ten tp zrušiť ak si vlastník nehnuteľnosti len ty.Vobec to s ňou riešiť nepotrebuješ, ja som tak rušila bývalému, mohol si akurát tak piskat
Tak ako píšu, trvalý pobyt ju k tomu neoprávňuje, aby chodila do domu, kde si Ty vlastníkom. Asi by som kašľala na kľúče, pretože nikde nemáš záruku, že ak Ti ich vráti nemá už urobenú kópiu. Vymeň zámok a máš pokoj. Jediné spoľahlivé riešenie.
Prepac mi,ale len tazko verit tomu ze jeden chlap je taky blby,ze si nenastudoval nieco,co ti google vypluje za sekundu.
@daridari11 Skvele riesenie!
@maminkadeticiek dakujem
Normalne zajdi na ohlasovnu pobytu a zrus je tp, vymen zamky a uz sa ti tam promenadovat nebude ✌️
@maminkadeticiek A naco by som si to studoval na internete, ked som mal cely rok pokoj? Ex mi tvrdi, ze ak tu ma ona aj mala trvaly pobyt, pustit ju musim.
@kate211 môže byť len šialená mrcha.
Myslim,ze si vychutnas,ked najblizsie pride,potichu zavolaj bez jej vedomia policiu a pekne ich pustis dnu a vysvetlis im situacou.Zazije taku hanbu,ze viac provokovat nebude.Lebo toto je len provokacia,nic viac.
ak je byt len a len tvoj-nadobudnuty pred svadbou a mate vysporiadane majetky po rozvode-vymen zamky ..nema tam co robit a z trvaleho ju odhlasis ako majitel jednou navstevou uradu .. takze sup sup - zajytra do mesta a zmen to
Nema narok na nic, vymen zamky, kluce.uz jej nedavaj. Zajdi na urad s LV, a odhlas ju. Obec napise na nastenku, ze je odhlasena a ma si nahlasit TP niekam, inak bude na obci nahlasena. Dceru tam nechaj. Nie si povinny ju pustit. Nech aj zabola policajtov, ti jej to rychlo vysvetlia. Nenechaj sa vydierat cez dieta.
@autor ty si vylucnym vlastníkom domu?
Ako prvé, zbehnes na úrad, zrusis jej trvalý pobyt. Ako druhe si zavoláš zámočnícka a das vymeniť zámok (ak to nie si schopný spraviť sam).
Tvoja mila ex nech so pokojne vola políciu, stačí im ukázať list vlastníctva a pošlú ju do prdele.
A nedaj si od ex tlačiť do hlavy kaleráby paneboze🤦♀️
To keby ti povedala, že sa tam teraz nastahuje s milencom, tak jej (im) to akoze umoznis????
@syslik81 my sme neboli v manzelstve, ja som dom kupil sam a platim hypoteku sam
@lienka.7 Milenca som vyhodil, ale ex odist nechcela koli tomu, ze tam ma trvaly pobyt ona aj nasa dcera.
@lienka.7 A ked matke zrusim trv. pobyt, nebude mat problem z toho dcera?
To ako fakt? Toto ak nie je vymyslené,tak ja sa už ničomu na Slovensku nečudujem 🙈.
Právo na užívanie má len vlastník bytu, alebo manželia, keď sa ináč nedohodli. Predpokladám, že ste mali vysporiadanie majetku po rozvode. Trvalý pobyt je bezpredmetný, neurčuje právo si tam chodiť, ani vodiť si tam návštevy a už vôbec nie užívať tvoje veci či spotrebiče.
Kľudne ju odprac a keď bude múdra, aj volaj políciu. Zámky môžeš vymeniť.
Čo sa týka trvalého pobytu, môžeš ju odhlásiť, už nie je dôležité, kde má ďalší trvalý pobyt, kľudne môže mať v op len mesto.
Dieťa väčšinou má trvalý pobyt tam, kde zákonný zástupca u koho je zverené súdom.
S tým už súd nemá nič, stačí ísť na mestsky úrad a odhlásiť ju z trvalého pobytu.
Ona moze tvrdit, ze tam cely rok byva aj s vasou spolocnou dcerou. A matku s dietatom na ulicu vyhodit nemozes. Mas dokaz, ze rok byva inde? Je v odovodneni rozsudku, ze matka s dcerou byva inde?
To fakt dospelý nevie, že trvalý pobyt na len evidenčný charakter???
Ak nie je vlastníckou alebo spoluvlastníckou, volaj políciu ty a nech ju odpracu z tvojej nehnuteľnosti, keď sama odmieta odísť.