Ex mi robí peklo zo života

2. mar 2024

Ahojte. EX nám robí peklo zo života. Upresním. Je sobota, mužovi zazvoní mobil a už to ide, volá EXka. Ich spoločné dieťa u nás nie je a vlastne ona vyvoláva aj keď je tu. Predtým to nerobila. Začalo to keď zistila, že spolu bývame. Raz ,,potrebovala,, SÚRNE priniesť ich dieťaťu topánky na vyskúšanie. Nasledujúci deň od nás odcházdal k nej. Nepočkalo to evidentne. O týždeň zase úbor na cvičenie. Potom vraj si dačo zabudol, ale teda vysvitlo, že to VÔBEC nepotreboval, samozrejme len aby zavolala a prišla. Potom už sa muž nasral a nechodil dolu, ale posielal malého. Nepochopila. Samozrejme vždy cez dieťa to riešila.Vygradovalo, keď zistili, že očakávame spoločného potomka. Si dala tú námahu zavolať, že prečo mi pomáha s kúpaním. 😁 no a pokračuje to doteraz a teda uvažujeme ako to stopnúť. Už viac krát jej naznačil, že stačilo. Nepochopila. Ako.hovorím volá za prkotiny, obťažuje nás to už. Nie je týždeň čo nezavolá, kľudne by to mohla riešiť vtedy, keď si menia dieťa, nie je vyslovene nič dôležité, urgentné, podstatné, je to doslova iba prkotina. Ako.boli by sme oboja s mužom radi, keby to už prestane. Samozrejme on zodvihne, veď čo ak by to bolo niečo vážne, ale teda za 8 rokov to nebolo vážne ani raz. Napr. Príde k nám v pondelok po škole a ona volá mužovi, že premeraj mu nohu, že ona ide kupovať topánky a o pár hodín ho berie k nej, veď si môže sama premerať, alebo aj ísť s ním do obchodu skúšať. Áno aj sa zasmejeme že zase volá, ze nie je tyzden co nevola za sprostosti, ale naozaj uz to obtazujr a potrebujeme to stopnut. Ako jej to slušne vysvetliť aby pochopila?

autor
2. mar 2024

Viacero ,,slusnych,, sposobov sme skusali a teda nepomohlo. Aj muz uz skusal priamo jej povedat, ze pocuj, ked je maly u mna, naco sa trepes tam, kde vies ze budeme? Alebo naco mi za toto volas? Nepomohlo. Ja uz som mu poradila nezodvihnut par x. Ale co ak prave vtedy by sa daco stalo a by ho trapilo, ze nebol dostupny?

anjelicek26
2. mar 2024

Toto je normálna komunikácia medzi rodičmi a ta je kľudne každý den aj po rozchode dobrá a funkčná... otec bude stále. Na živote svojho syna sa bude podieľať stále. Vedela si,do coho ides,ze uz otec je a nom nikdy byt neprestane. To znamena kontakt s ex... A keď mama potrebuje niečo vedieť,tak jej zdvihne telefón. Nehrot to a neposuvaj ho do pozície "nezdvíhaj jej telefon" a ze ho bežné veci "obtazuju". Stoj nad vecou,je to to najlepšie,čo môžeš urobiť...

maciatkolulu
2. mar 2024

No,veľa šťastia,budeš to mať veselé.... Ale to si vedela,keď si išla do tohto vzťahu.

autor
2. mar 2024

A este doplnim, zacalo to, ako sme zacali spolu byvat resp. Ako sa ona dozvedela ze uz byvame spolu, gradovalo ako som bola tehotna, predtym mu to nerobila, rok bol muz sam po rozvode.

alexandraas
2. mar 2024

Suhlasim s anjelicek26...isla si vedome do vztahu s muzom,ktory ma syna...podla mna za tym nehladaj nic,povznes sa a bude dobre. Teraz je posledne co potrebujes robit si nervy s nejakou ex 🙂..

autor
2. mar 2024

@anjelicek26 samozrejme som matka, aj ja mam jedno dieta z ex vztahu a teda ja isto neobtazujem takto exmuza. Nie je to vhodne. Samozrejme ano zdrava komunikacia k veci ano, super. Ale toto je cez ciaru. Aj muza to obtazuje. Ona ozaj zavola za veci, co si mozu povedat osobne, ked si ho o par hodin budu menit a vyrusuje ho to. Si predstav ze si na navsteve a ti vola rychlo meraj nohu malemu a ze za chvilku donesie vyskusat topanky. Ved nie sme povinny sediet doma, ze ona zavola a si zmysli. Mame svoj zivot.

autor
2. mar 2024

@alexandraas nerobim si. Muza to uz serie. A rad by bol.keby to pochopi. Ja som mu poradila iba to s nedvihanim. Ze nech nie vzdy zodvihne.

alexandraas
2. mar 2024

Tak myslim,ze narovinu povedat..mate vyhradeny cas pre seba a hotovo,snad nie je hlupa a pochopi to. Moj nazor je,ze nedvihanim a neodpisovanim by sa situacia len vygradovala.

vanilkovazmrzka
2. mar 2024

Prestante naznacovat a povedzte jej priamo, ze vas to obtazuje. Ze nech vola iba pre urgentne veci. Alebo proste nezdvihat telefon, nech posle smku. Ta sa da lahsie ignorovat.

autor
2. mar 2024

@anjelicek26 velmi to bolo orientovane na to, ze aby prisla nieco doniest zo zaciatku, co ozaj maly nepotreboval, lebo ten predmet ani nemali. Proste len aby zavolala a mohla dolu cakat a potom uz aj maly odmietal chodit dolu, musel ho muz ozaj poprosit. Ako ozaj keby si zabudne lieky. A tiez by ma zaujimalo ako riesit chore dieta. Lebo teda stalo sa ze prisiel chory, povedal ze chory je uz 3ti den. A to ozaj chory, myslim teplotou nad 38. Ako ja takto nepustam moju dceru k otcovi. Ja ked mam 38 som rada v posteli a nie sa premiestnovat hore dolu po rodicoch, lebo v piatok mam byt u otca a v sobotu u matky.

autor
2. mar 2024

@alexandraas uz jej povedal, nepomohlo.

autor
2. mar 2024

@vanilkovazmrzka resp ono to funguje tak, ze ona ked vola, je to prkotina, nepodstatna. Nerobila to predtym. Iba ako zistila ze uz spolu byvame. Napr. Vcera maly odisiel, dnes uz volala za somarinu, mohla vcera si to rovno vydiskutovat.

autor
2. mar 2024

@anjelicek26 ale ked ma teplotu a je chory to nezavola, aby sme vedeli. Pride povie ze uz 3ti den je chory a zrely jedine tak rovno z vytahu do postele alebo rovno na detsku pohotovost.Pride nam to nefer ho este aj premiestnovat v takom stave. Ako je to neludske. Mne ked dcerka ochorie u otca, otec zavola, samozrejme normalne si odkomumikujeme, ostava u neho, ked sa jej polepsi pride naspat, nebudem sa tu riadit sudnym rozhodnutim a vynasat si dieta so zimnicou v naruci lebo ani chodit nie je schopne k ex lebo ved je piatok a ma byt u neho.

baboobchod
2. mar 2024

Tak dvíhaj mobil aj chodievaj dolu ty, že čo na to povie 😃

loliki
2. mar 2024

Si žena, matka, exmanželka, skús ju pochopiť ako ženu, matku a exmanželku. Pozvite ju sami, aby sa nemusela vnucovať. Veď sa porozprávajte ako rozumní dospelí ľudia. Pomôžte si v mizérii.

vanilkovazmrzka
2. mar 2024

Ja tomu rozumiem 🙂 naozaj treba narovinu povedat, ze to prehana.

anketkarka
3. mar 2024

Keď je taký chorý hneď keď príde a otec to zistí až tretí deň keď príde, aj to mu to musí syn povedať, tak asi "prikrášľuješ" realitu. Hľadáš problém, vyrobíš si problém. Jediný, čo má právo toto riešiť je otec dieťaťa. On musí zvážiť, ktorý telefonát je za hranice a nie je potrebný pre dobro dieťaťa. Vtedy sa má ozvať, že je to cez hranice. Inak je otec a musí sa starať aj tam. Ty si nájdi inú vec, na ktorej sa budeš angažovať. Tvoja vec to nie je a nemala si si brať muža s dieťaťom, keď to nevieš prekúsnuť a potrebuješ si ,,prikrášľovať" realitu.

autor
3. mar 2024

@anketkarka zle tomu rozumies. On pride k nam uz chory. A potom povie ze je chory uz 3ti den, teda uz bol chory u matky. Ale toto nezavola ze je chory. Ale za prkotiny hej. Chapes?

autor
3. mar 2024

@anketkarka a neboj mam co robit. Mam pracu, tri deti, domacnost, okrem bytu, vlastnim aj dom. Pisem, ze muzovi to vadi, on to chce riesit. Jedine co mi napadlo je nezodvihnut jej stale. Uz skusal jej povedat priamo. Ozaj je to otravne, ze sme mimo a zrazu vola, ze pozri ci ma toto tricko u teba. Ako keby kontroluje kde sme

autor
3. mar 2024

@baboobchod juj to by sa velmi urazila. Ona mna nemusi od zaciatku, aj ked teda netusim ze preco. Aj ma par x sledovala, rok boli rozvedeny kym sme sa s muzom spoznali . Velmi na mna ziarlila. To by mu volala, ze co to ma znamenat, ze ona nie so mnou sa ma bavit.....🤣

zooeynka
3. mar 2024

Tvoj muz je makkys. Ak nie je schopny exke na vyslovene blbosti povedat nie, nejdem teraz merat nohu, nie nepridem po veci, nie nepozriem ci jeho tricko mame u nas atd tak si vela nepomozes. Kym je predposraty jej povedat normalne nie a potom sa tebe stazuje ako ho exka obtazuje tak je uplny srac. Prepac.

trgypadl
3. mar 2024

Tvoj partner ma problem povedať "NIE" tam je cely problem.

zmrzlinka2021
3. mar 2024

A prečo to riešiš za svojho manžela?

deti95060810
3. mar 2024

ignorovať... ak chce nech napíše sms - ku...
stopnite to, lebo inak máš peklo zo života

som_realistka
3. mar 2024

Toto musí vyriešiť tvoj muž, bohužiaľ musíš mat veľa trpezlivosti. Skončí to možno vtedy, keď jej syn povie, že je otravná. Ja som mala opačný prípad, dcéru si chodil bravat ex v nedeľu popoludní a kým bol u nás tak mu volala minimálne 4x, aby kúpil na ráno mlieko, kde je tak dlho (zdrzall sa vždy max 30 min), či má urobiť na večeru palacinky, a podobne sprostosti. A to sa s ňou vláčik už počas nášho manželstva. Proste tieto ženy sú nevyrovná samé so sebou a s tým ty nič neurobíš. Držím palce aby to skoro prešlo.

egonsk
3. mar 2024

@anjelicek26 nie je to normalne, ked sa takto chova ta ex. Mne ked ex odisla s detmi, zobrala so sebou uplne vsetko a tak som musel nanovo kupit uplne vsetko - oblecenie, periny, atd.. Nema teda dovod mi vyvolavat. Volanie detom ked su u mna som zatrhol, lebo deti potom vzdy plakali - citove vydieranie netolerujem. Treba nastavit hranice a za nimi si stat. Dieta/deti su spolocne, ale zivot ma kazdy svoj, takze jedine o co sa moze ten ex-partner zaujimat je to, v akom prostredi to dieta je vychovavane, ale nie denne bezdovodne terorizovat vymyslenymi dovodmi.

jj_anka
3. mar 2024

@anjelicek26 tak toto nie je normálna a funkčná komunikácia, a na to autorka poukazuje . Snáď by som nevolala ex, aby zmeral dieťaťu nohu, keď za dve hodiny príde domov. Vyhľadáva trápne zámienky, aby ho kontaktovala.

jj_anka
3. mar 2024

@zmrzlinka2021 a čo rieši ? Veď sa tu chce poradiť so ženami, či niečo podobné neriešili.

mk1111111111
3. mar 2024

Neboj, najde si partnera a bude pokoj. Manzel nech komunikuje vyhradne cez sms, tam zvazi, ci treba reagovat hned, alebo to pocka.

syslik81
3. mar 2024

ak by to bolo surne pozle sms.. a tak by som jej aj napisala spravu-teda muz by mal .. nevolaaj mi prosim ta uz ak sa jedna o dieta a je to surne posli sms odteraz ti telefon nezdviham