Ex je vo väzení za neplatenie výživného

daria55
4. júl 2017

Dobry den chcem sa spytat ci nema niekto skusenost ze ex sedel za neplatenie vyzivneho , moj sedi od maja dostal 18mesiacov, a ze by mi mal stadial posielat peniaze , neviete niektora ako to je ?dakujem za odpoved

pribinak
4. júl 2017

Pracuje?

doly7
4. júl 2017

@daria55 Kolega dostal styri mesiace a pokial nepracoval nic .Akonahle zacal najprv vyzivne potom exekutori.Uz sa vratil.

daria55
autor
4. júl 2017

@pribinak ano ze tam pracuje, tak vobec neviem ze co mam cakat...

doly7
4. júl 2017

No tento odrobil napr.tri dni tak odoslali 8,30 eur.Dalsi mesiac cely tak 38 eur.Nic moc.

daria55
autor
4. júl 2017

@doly7 No zbohom a to je k comu dobre , ked ma urcene ze ma plati cca 100 eur a on posle napriklad 20?no to je nahlavu postavene😬ale aj tak vam dakujem za odpoved;)

doly7
4. júl 2017

Netvrdim ,ze to je tak mam to len sprostredkovane ,ale to bolo prve co musel zaplatit.Asi zalezi aj od vysky zarobku a on spominal nejakych 60 eur mesacne.Co je fakt smiesna suma.

sissy27
4. júl 2017

@daria55 odsúdení pracujú kvôli psychohygiene, aby nestratili pracovné návyky, nie kvôli zárobku... Časť ide na úhradu nákladov spojených s výkonom trestu, časť na výživné, potom na splácanie iných podlžností. Na náhradné výživné nemáš nárok?

pribinak
4. júl 2017

Ak mas sudom určené vyzivne, informovala by som sa na urade prace, ci mas narok na náhradné vyzivne

deti95060810
5. júl 2017

čo je to za chlapa že to takto ďaleko dotiahol....

daria55
autor
5. júl 2017

ja to mam uz vsetko vybavene , stalo ma to kopec nervov co som stale behala po sudoch a podavala trestne oznamenie ma platit na 3 deti a nic, ja dostavam nahradne vyzivne....ale on ma dlh tak preto sa pytam ze ci mi budu aj s tadial cosi posielat no je to hroznee, moze si za to sam..

terina25
5. júl 2017

@daria55 ahoj. Ak chces ,aby ti platil z basy,musis urobit nasledovne:
-ak mas exekucny prikaz,ta ten by mal do basy zaslat exekutor a ex ti bude platit na,zaklade neho-dlzne vyzivne,bezne vyzivne a trovy exekutorovi
-ak nemas exekucny,treba si dat ziadost na vyzivne,kde musis dolozit rodne listy deti, potvrdenia,o navsteve skoly ak maju viac ako 16 rokov

terina25
5. júl 2017

@daria55 ziadost na vyzivne by ti mali bud zaslat z basy, alebo ti daju na urade prace alebo si najdi na nete

Samozrejme,ze tvoj ex musi pracovat,inak ti nebude platit nic. Resp. Moze ti platit ale dobrovolne,ak mu do basy chodia nejake peniaze.

terina25
5. júl 2017

@daria55 necakaj vsak vysoku sumu ak aj pracuje. Pretoze v base zobudia velmi malo. To nie je ako na slobode.

terina25
5. júl 2017

Opravujem zarobia...pisem z mobilu