Ahojte žienky. Chcem len vedieť Váš názor a aj poradiť, čo urobiť....
Ex chce syna (4 roky) v auguste na dva týždne. Syn je v mojej starostlivosti, ex mi platí, stretávanie nemáme určené súdom, je na našej dohode. Avšak ja neshlasím s dvoma týždňami. Podľa mňa je malý na to, aby bol takto dlho bez mamy. Nejdú ani na dovolenku do zahraničia alebo niečo proste budú len doma alebo na výletoch 2 týždne. Navrhla som mu kompromis - 7 dní. Odpovedal mi, že sa so mnou nebude hádať proste že si ho berie na dva týždne a bodka. Má právo mi ho vôbec takto zobrať keď ja nesúhlasím?....
Ak sa normalne o dieta zaujima, kontaktuje ho a doteraz nebol ziadny problem, tak by som nebola proti
Dieta potrebuje oboch rodicov, mamu aj otca, bude to zazitok a aspon si to vzajomne skusia ake je to byt spolu
Tiez by som z toho nerobila vedu. Je to jeho otec,ma rovnake pravo na neho ako ty....my sme od seba od dcerinych troch rokov a bezne si ju ex takto brava....dietatu to len prospeje...viac by ta asi trapilo,keby sa o syna nezaujimal
synovi to urcite neuskodi a ak sa tebe len zda ze sposob ktorym ti to oznamil nie je ten najvhodnejsi tak by som si to s nim vydiskutovala - ale len ten sposob oznamu a vyzadovania. ale pokial ma tvoj ex dobry vztah so synom a nikdy ste nemali vaznejsie problemy v otazkach vychovy vasho spolocneho syna tak byt tebou tak suhlasim. 4r dieta uz perfektne zvladne ostat len s jednym zo svojich rodicov - rozmyslaj nad tym ze ty ho mas 365 dni v roku bez toho ze by si ziadala niekoho o povolenie - akoby si sa tvarila kebyze je to opacne??? vsak si uzi aj ty - naplanuj si dovolenku a vycestuj, oddychni si - dva tyzdne volna to je super aj pre teba. pripadne ak pracujes tak nebudes musiet hladat nahradny program pre dieta - neber to negativisticky ani tragicky je to jeho otec a citi k vasmu synovi presne to iste ako ty
@aninenka prečo nadradenosť? Je tak isto otec, ako ty matka. Tiež by mohol chcieť striedavú starostlivosť. Ak je zodpovedný, veríš mu, že sa o neho dobre postará, malý sa k nemu teší, tak s tým súhlas, exmanžel aspoň zistí, že starať sa o dieťa dva týždne nonstop, je náročné. Tebe musí ísť teraz o to, aby bol tvoj syn spokojný a šťastný, nie o to, či to tvoj exmanžel žiada s tónom nadradenosti. Mimochodom, vieš, ako by si ho zaskočila, keby si mu s úsmevom odpovedala - ale samozrejme, len si ho vezmi?
@zugas ako toto som prežila aj ja.... ale naučila som sa kašľať na neho... od vyhrážania cez striedavky a tak...nakoniec som to poriešila poradou u advokáta, povedala som mu je to takto a takto...a bodka.
Ja sa snažím o kompromis vždy a myslím na to aký je syn a ako to zvláda. vadí mi že chytá maniere môjho ex a vždy ke´d sa vráti od neho tka ho neviem dostať do laty...je rozbláznený...
@aninenka prečo nie, aspon si vybuduju pevnejší vztah. ale chapem teba že sa bojiš že ti bude chybat a ty to možno skor nevydržíš. Dohodni sa s nim že ok ale že raz alebo dvykrat ho prideš navštivit zobereš na chvilu na zmrzku alebo tak, chapem že si robiš starosti. Nepoznam tvojho ex ale hadam ak by mali plakaval že muuž chyba maminka tak by ho priniesol, hadam nebude trapit vlastne dieta takisto mu možeš aj volat. Ešte raz sa s nim porozpravaj určite.
@timea7 stretávajú sa v pohode, nebol však u neho dlhšie než na 7 dní... je zodpovedný....ale neverím mu v tom že by dieťaťu nehvooril na mňa niečo...ide o chlapské ego....to by bolo na dlho...
neverím mu v otázkach výchovy, malý sa vracia rozmaznavený od neho...
vie sa o neho postarať to áno.....ale je tam to ale...preto sa bojím že 2 týždne je veľa...
a este nieco, pre dieta je najdolezitejsi clovek s ktorym zije a v tomto pripade je to jeho mama, takze sa tu netreba prsit ze otec ma tiez pravo byt s nim
pravdaze ma, ale treba zvazit aj dlzku odlucenia od mamy, ktora je pre tohto 4 rocneho cloviecika istotou
preto sa pytam ako casto sa stretavaju a kolko boli najdlhsie spolu bey mamy
@aninenka ja by som dala, síce možno je veľa na 2 týždne, ale však tiež môžeš sa za nimi ísť pozrieť, že ako sa syn má a rozmaznaný od neho, tak to máš jasné, že bude, keď ho ma raz za čas, to si rodič užíva a snaží sa dieťaťu vynahradiť ten čas, čo s ním nie je...u nás v rodine to tiež tak bolo a žiadna veľká škoda sa nestala
hmm dieta je prilis male byt 2 tyzdne s druhym rodicom, ale sucasne dost velke na rozvod rodicov
nevymyslaj a daj mu syna, aspon uvidi co to je starat sa 2 tyzdne vkuse a aj maly uvidi, ze ked je s otcom dlhsie, tak je to ine a musia byt pravidla, nie ako ked je s nim par hodin do tyzdna, vtedy je jasne ze ho otec rozmaznava a sprava sa inak ako keby ho mal na dlhsie, praveze bud rada
neveim aké sú medzi vami vzťahy, ale ak nemáte styk určený a viete sa normálne dohodnúť, tak to nebude asi žiadna tragédia... dva týždne (aj viac) beže trávia 4 ročné deti so starými rodičmi, tak prečo nie s vlastným otcom... opýtaj sa malého čo on na to. nesnaž sa ex zbytočne diktovať a zakazovať brávať si ho, odzrkadlí sa to nie len na vašom vzťahu ale aj na dieťati. a je skvelé že ostáva na slovensku, skús sa s ním normálne dohodnúť, že ak by bolo synčekovi dlho a pýtal by si mamu, tak ti ho jednoducho donesie skôr 🙂 ty si aspoň trošku oddýchneš od drobca a on bude mať kopec nových zážitkov 😉 neboj
@ruthmaria to je filozofická úvaha 🙂 nie sme spolu od synových 2,5 roka, kvôli opakovanej nevere a mimomanželským vzťahom... vždy som sa snažila ex vychádzať v ústrety, často na úkor seba a syna... avšak keď s niečím nesúhlasím tak mám na to dôvod a on nie je ochotný to rešpektovať :(
@gita17
@stiewe možno máte pravdu, človek sa však bojí....:( viem že by bol ok...a všetko....na druhej strane proste mi príde maly....
@aninenka my mame styk s otcom v lete urceny na10 dni v juli a 10 v auguste, takto bol starsi syn aj minule leto, mal 4 roky a bol v pohode, on je zvyknuty na otca, odisiel od nas, ked mal 3 roky, tu nemam obavy vobec. Ine je to s mladsim, ten k otcovi na tak dlho nechodi, lebo mal 1 rok, ked nas opustil a doteraz nie je na neho zvyknuty. Takze pokial je syn rad s otcom, myslim, ze tie 2 tyzdne su v pohode. Pokial sa viete dohodnut, tak keby bol problem nech ho donesie domov.
@aninenka viem ako ti je..co tak skusit kompromis 10tich dni. ak uz teda boli spolu 7dni.alebo ako pisali baby dohodnut sa ze ked syn nebude ok tak ho vrati spet.ak ste v jednom meste tak ich chod pozriet a sama zbadas ci je syn ok alebo nie.deti nebudu chciet byt tam kde sa im nepaci..naznaci povie ze nie je vsetko ok.len sa musis spytat bez pritomnosti otca najlepsie ze ako sa ma u tatina.
@aninenka ja by mu hneď povedala, že len cez moju mŕtvolu.....
ako dieta rozvedenych rodicov pisem pustit. kym boli nasi spolu uz v takom veku som travila cele dni a potom aj tyzdne s otcom v lese, ked sa nasi rozviedli zrazu zmizol a dieta nechape..
ak mu teda doverujes ze sa onho postara, pustila by som, ved sa ti nevyhraza ze uz ti ho nikdy neda... a keby maly za tebou velmi plakal hadam ma dost rozumu aby ho vratil, pripadne ti zavolal.
Dohodni sa s ex, ze mu budes chciet aspon volat... napr.
ono ta komunikacia moze byt aj tym, ze je s nim malo a nahnevalo ho, ze mu branis byt s nim viac.. z opacnej strany to moze on chapat ako tvoj boj o poziciu ze povies nie.. poznam zopar zodpovednych chlapov, ktori chcu byt so svojimi detmi, aj sa o ne dokazu postarat, aj tak im v tom ex brania.. je super ze ty z takych nie si a tvoj strach je pochopitelny, ale je to jeho dieta a tiez ho miluje predsa...
@aninenka syn je v tvojej starostlivosti, stretavanie urcene nemate-sudom-a to je podla mna chyba. lebo tieto akoze ustne dohody....raz to plati, raz neplati - cest vynimkam.,,,viem o com pisem, sama som si tym presla. a po pravde sa cudujem, kolke sa tu do teba "pustili" - a kolke by v reálnom zivote naozaj urobili tak, ako napisali.
ja by som na 2tyzdne nedala. tyzden ok, dva nie - resp, nie dva iduce hned po sebe. mohli ste sa skor dohodnut, tyzden v juli a tyzden v auguste.
mozem otazku? preco nemate stretavania "ošetrené" sudnou cestou? je to lepsie pre obe strany.
ano, aj otec ma pravo na svoje dieta/deti, s tym plne suhlasim. ale je otec a otec - nie kazdy si to oslovenie zasluzi, dalsia vec-ustupovat expartnerovi len preto, lebo on si dupne nozkou alebo preto, lebo sa bojim, co bude nasledovat z jeho strany - jedno velke nie. aj ti partneri, co sa rozidu/rozvedu a maju deti, ostavaju v prvom rade rodicmi, a ci chcu alebo nie, dohodnut sa treba. realita je taka, ze nie vzdy je ochota, chut a vôla.
drzim ti palce pri spravnom rozhodnuti.
@aninenka ste v jednom meste? vies syna skontrolovat ako mu je?..pozri ak zbadas ze synovi je smutno alebo ti to povie tak ho ber prec.nic ti nemoze..nemate sudom nariadeny styk.ak jeden nesuhlasi uz to nieje dohoda.syn je zvereny tebe do vychovy tak mas snad vecsie pravo povedat co a ako.
ja tomu mojmu tiez neverim ani nos medzi ocami.preco ti chlapi musia robit len problemy??? 😠 😠
je to jeho otec ma predsa pravo stretavat sa aj s otcom, myslim, ze 4 rocny v pohode prezije aj bez mamy tie dva tyzdne. hadam je tvoj byvaly zodpovedny a postara sa o neho.