Ex a moja rodina

rado66633
4. apr 2021

Dobrý deň,

chcel by som vedieť názor nezaujatých ľudí na moju situáciu pretože už sám neviem čo je normálne a čo nie.
Popíšem veci tak ako sú bez toho aby som sa hral na lepšieho.
Exmanželka si po 15 ročnom manželstve našla priateľa, manželstvo rozviedli.
Po čase paradoxne ona začala robiť zle, išlo na mňa trestné oznámenie, exekúcia, vymyslený podnet na políciu že som jej chcel ublížiť atď....
S mojim bratom má firmu kde je biely kôň brat sa priklonil na jej stranu lebo ho zmanipulovala a bez nejakých príčin ma od firmy odstrihol s tým že ešte aj dohodnuté peniaze mi nedal lebo vraj mali náklady.
Exmanželka kontaktovala aj moju mamu s ktorou celá rodina nemala dobrý vzťah a vedela že ma to raní len aby spravila zle.
Sranda je že ani moja mama ani exmanželka sa nikdy nemali radi a nadávali jedna na druhú ( ešte aj maily mám de si nadávajú jedna druhej)
Otcom sa snažila tiež manipulovať a aspoň tam chvalabohu neuspela.
Tá podstata mojej otázky spočíva v tom, že som po čase mame odpustil, s tým že nebudeme riešiť čo bolo ale s tým že by som bol rád keby sa nestretávala s mojou exmanželkou lebo nie je normálne aby keď niekdo robí zle svojmu dieťatu aby ten rodič chodil do rodiny ex ako do vlastnej.
Moja mama povedala že je to normálne že chodí exmanželke a po tom čo som jej dal xy dôkazov ako robí zle s tým nemieni prestať.
Dokonca kěd dôjde do mesta kde s exmanželkou bývame tak ani nedá vedieť že tam je a včera dokonca zatajila že tam mieni prespať, som sa to dozvedel až od syna.
Ta neviem či je to len moja zaujatosť ale mne nepríde normálne keď moja vlastná mama chodí k mojej ex ktorá nič iné nerobí len ma ohovára, nahlasuje vymyslené veci na políciu, manipuluje s ojou rodinou a synom.............

sissy27
4. apr 2021

@rado66633 nuž máte spolu dieťa, takže podľa mňa je úplne normálne, že sa babka stretáva so svojim vnukom a keďže nie je plnoletý, tak je toho účastná aj tvoja ex ako jeden zo zákonných zástupcov.
Nechcem ti nijako krivdiť, naozaj nikto z nás nepozná vzťahy vo vašej rodine a ty ich tiež vnímaš len subjektívne... ale sú to všetko dospelí ľudia, môžu sa baviť alebo nebaviť s kým chcú a ani vlastná mama nie je povinná ti oznamovať kam ide. Predpokladám, že ty jej tiež nehlásiš každý svoj krok. Ale môžeš mamu pozvať k sebe, nabudúce ju predbehni a zavolaj jej, že budeš mať syna na víkend a budeš rád, keď sa k vám pridá a zostane na celý víkend.
Ty máš s exkou zlé vzťahy, ale ako konkrétne ti ubližuje to, že s ňou vychádza tvoja mama? Teda okrem ublíženého ega. Pripravuje ťa tým o nejaké výhody?
Čo sa týka podielu z firmy - môžeš to riešiť súdnou cestou. Ale je zvláštne, že celý čas je biely kôň vo firme jedna z tvojich najbližších osôb (nie celkom som pochopila či je ním brat alebo matka tvojho syna) a necháš to tak, veď ten človek je jednou nohou v base a zrejme to vzniklo za tvojho pôsobenia vo firme keď máš taký prehľad...
Sorry, vyzerá to tak, že na tých pokazených vzťahoch máš tiež svoj podiel viny.

deti95060810
4. apr 2021

Tvoja ex je ešte s tým priateĺom kvôli ktorému ťa opustila ?... Nechce sa s tebou dať zas dokopy?

mpg
4. apr 2021

@deti95060810 Mne to nevychádza tak, že by sa chcela vrátiť. Len nie je dobre rozumieť tomu, že jeho ex-manželka pracuje v bratovej firme (kde brat je biely kôň?) a jej nový priateľ je kto?

rado66633
autor
4. apr 2021

Ide o to, že s exmanželkou mám syna maloletého ktorého máme v striedavej starostlivosti. Exmanželka mi robí zle skrst chlapca..manipuluje s ním, očierňuje ma. S mojom mamou som sa prestal rozprávať ešte, keď sme spolu žili, viac menej tomu dopomohla moja exmanželka. Exmanželka moju mamu neznášala, a aj mama ju. Keď mi začala exmanželka robiť zle, exekúcia, polícia , príšlo na rad , že sa začala stretávať s mojou mamou. Vedela, že takto mi ublíži. Mama vraj k tomu pristúpila, len aby mohla vidieť vnuka. Teraz mám dieťa s mojou terajšou manželkou a s mamou som začal komunikovať a tiež som jej navrhol aby chodila k nám a uvidí tak oboch vnukov a nie aby chodievala k exmanželke. Nato reagovala, že vraj sa bojí, že si niečo exmanželka povymýšľa a ten vzťah s vnukom stratí, tak som uznal, že je to pravda. Ona povedala, že postupne by prišla sem. No potom som sa dozvedel, že opäť tam bola, spala tam a mne sa neozvala, čo mohla vidieť aj druhého vnuka. Či je toto normálne, lebo podľa mňa keby sa chlapcovi vysvetlilo m, že babka chce vidieť aj vnuka ale aj svojho syna a preto by prišla k nám a nie k jeho mamine by bolo normálne vysvetlenie ...ja mam pocit skor , ze moja mama je na strane exmanzelky..lebo ta je perfektná manipulátorka,.....a toto su len vyhovorky zo strany mamy...a či je toto normalne, ked vie mama vsetko co mi robí... , že tam aj tak chodí.....

hindakus
4. apr 2021

@rado66633 aký bol dôvod trestného oznámenia na teba? Domáce násilie?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
4. apr 2021

exekúcia bola tiež vymyslena? ty si jeden z tých čo vidia len iných zlých....ex žena, brat, matka.
nepríjemné

zuzanka.zuzu
4. apr 2021

juuuuuj mňa by tiež mrzelo keby moja mama držala stranu môjmu ex ☹
čo sa týka tej exekúcie, neviem ako môže byť vymyslená 😉

sissy27
4. apr 2021

@rado66633 ako ti exmanželka začala robiť zle “polícia exekúcia” ? Je pravda, že na políciu sa dá ísť s hocičím, ale oni to hocičo musia preveriť. Ak ťa exka z niečoho obvinila, tak na to, aby si bol nejako potrestaný, tak by to musela aj dokázať. A čo sa týka exekúcie - to sa vymyslieť nedá a žiadna exekúcia nevznikne z ničoho. Jedine, že by si niekto dlhodobo a napriek opakovaným výzvam neplnil svoje záväzky, ale vtedy sa treba hnevať akurát tak sám na seba...
Ano, je to trošku divné, že mama má bližšie k exke ako k tebe, ale vyzerá to, že s tebou tiež nie je úplne všetko ok...

rado66633
autor
4. apr 2021

@sissy27 k tej exekucii len toľko , že da sa to, sám exekútor mi volal vo svojom voľnom čase a hľadal riešenie ,ako mám platiť najmenej, že iné sa s tým nedalo robiť a jej právnik mi povedal, že z ľudského hľadiska ma na tu exekúciu mohla aspoň upozorniť. Ta exekúcia bola asi tak, že som jej naleteľ a dohodol som sa s ňou na niečom mimo rozhodnutia a potom keď bolo zle tak to zneužila....čiže to mala dobre premyslené.. polícia....vymyslela si to , že som sa jej vyhrážal cez telefon že ju chcem udrieť a počul to jej priateľ.. že sa tam práve nachadzal.... , ešte na polícii mi povedali, že to na okresnom urade neuznajú , že to si može takto vymyslieť hocikto..a potom mi príde rozhodnutie že som vinný bez prešetrenia kvoli rýchlemu efektívnemu rozhodntiu.... noo viem, že to príde divnéé , že brat, mama , otec.. či ptom nie som na vine ja.. alebo bohužial ak tí traja- držia spolu tak je to preto tak , že všetci traja... viem , že nikto si rodinu nevyberá... len som chcel vedieť, že či to je normálne, lebo dal som šancu celej mojej rodine okrem brata a oni komunikujú aj s exmanželkou, pričom vedia že mi robí zlé a ani sa s ními nemôžem o tom baviť že mi robí zle.. lebo , že oni to nechcú počuť... a človeku už z toho tak šibe, že neviem čo je už normálne a čo nenormálneee. a otec tiež same sračky... a bavim sa s ním kvôli deťom. tiež by som bol rad.. že či robím správne, ked mi toto robia , že sa s ními bavím-hlavne kvoli vnúčatám alebo je lepšie ich odstríhnúť zo života, keď robia zle,,,,,,

rado66633
autor
4. apr 2021

@mondolina viem že sa vam ľahko píše...ex mama brat otec...že vo mne je chyba... ale ked vam napísem, že ked som zil s ex , tak som odovzdaval vsetky peniaze a ked si nasla priatela a prestal som davat peniaze jej ale len chlapcovi, tak nastal probblem.. v obodbí ked som s nou bol , tak sme mali firmu s bratom, kde bola ona konatelka..cize je pochopitelne ked som odisiel, ze brat s nou musí byt za dobre ked ju tam potrebuje.cize sa obaja drzia za kratky koniec...moja mama sa s ex neznasala... ale exmanzelka mi chcela urobit zle, zacala s nou komunikovat..tak zacalo aj mame vyhovovat ze tak moze vidiet vnuka...ked som s nou zacal komunikovat , a povedal jej ze moze vidiet vnuka od nas..povedala ze sa bojí..ze niečo narozpráva exmanzela vnukovi a ze ho stratí...otec pomohol bratovi a ma s ním firmu..cize zase musi drzat hubu a krok a ex im robí učtovnícku,...cize bohuzial , exmanzelka to ma dobre vymyslene..nehovorím, ze sa mi ozývajú znami , ze ich kontaktuje exmanzelkaa.... čo sami nechapu, kkedže su viac znami moji a že im je to blbe

sissy27
4. apr 2021

@rado66633 ešte raz - exekúcia sa vymyslieť nedá. A už vôbec nie tak, že kdesi čosi si exke akože dlžil aj keď vlastne nedlžil a zrazu exekútor, ešte aj nejaká citlivá duša... exekúcii predchádzajú nejaké výzvy na zaplatenie, exekútor už potom nikoho neupozorňuje, len siahne na plat / účet / majetok. Až dodatočne dostaneš upovedomenie o začatí exekúcie a má to svoje opodstatnenie...
Naozaj neverím tomu, že tvoja ex zmanipulovala syna, tvoju matku, tvojho brata, exekútora, policajtov, súdy, celý svet a ty si úplné neviniatko.
Ženy vedia byť mrchy (rovnako ako muži hajzli) ale toto už neznie reálne.
Každopádne máš novú rodinu, synovi z prvého manželstva sa venuj tak ako treba a ži si svoj život keď teda všetci ti robia zle, iné riešenie asi nie je.

mpg
4. apr 2021

@rado66633 Môže toto vzniknúť, keď manželia nie sú na rovnakej vlne, ona je rozhľadenejšia. Ideálne by bolo bývalo, keď ste sa rozviedli, tak si do firmy nájsť novú konateľku, účtovníčku, príp. muža. Takto ona vidí celej rodine do kariet a môže niečo aj zneužiť. A neuzatvárať s ňou žiadne dohody mimo súdnych, lebo ona to zneužíva. Ľudia keď sa rozvedú tak si myslia, že problémy skončili, ale oni trvajú ďalej.

rado66633
autor
4. apr 2021

@sissy27 pri exekúcii som žiadnu výzvu nedostal, len mi zrazu zamestnávateľ oznámil že mi musí zadržať plat, to je fakt...aj keď to znie nereálne...práve toto je fakt že už ani jednému kamarátovi nehovorím čo sa deje lebo reálne vyzerám že ja som divný... ale toto je mimo témy mňa zaujímal najmä názor či je normálne keď moja vlastná mama udržiava takýto vzťah s ex a pritom vie že tá ubližuje jej vlastnému synovi...to ostatné sme len odbočili mimo témy........

sissy27
4. apr 2021

@rado66633 pri exekúcii upozornenie nedostaneš, to dostaneš dodatočne. Ale veriteľ ťa nejakým spôsobom upovedomí o tom, že si neplníš záväzky, výzva na úhradu, predžalobná výzva, atď. Alebo si jej podpísal nejaký papier, že jej dlžíš sumu X a vrátiš jej ju do dátumu Y. Proste niečo tomu predchádzalo, neexistuje, že si dlh vymyslela a exekútor konal. Musela mať k tomu podklady.
A či je správanie tvojej mamy normálne alebo nie - ako som písala hneď v úvode, je to dospelá osoba a sama sa rozhodne s kým a ako bude komunikovať. Môžeš sa tu “vykecať”, môžeme ťa poľutovať, ale to je všetko...

whatever1
4. apr 2021

@rado66633 Ano je normalne, ze sa tvoja mama stretava s tvojou ex. Je to matka jej vnuka, nezavisle od vasich konfliktov. Chce s nou vychadzat kvoli vnukovi. Ty mas opletacky s policiou, exekuciu, mozno ti zrusia striedavku, nemas dobry vztah s matkou...ak by sa prestala bavit s tvojou ex, bola by odkazana uz len na teba ci vnuka uvidi.