Epilepsia a opatrovateľský príspevok

126
11. júl 2018

Ahojte. Syn má 7rokov a zistenu epilepsiu, ďalej nešpecifikovaná porucha správania. A poslednú dobu rozmýšľam nad tým ze zmením malému psychiaticku lebo hlavou krúti, kyve a rôzne mimicke tyky ma. V škole je integrovaný, je veľmi pomaly. Musela som odísť z prace a zvažujem že si naňho podám žiadosť na opatrovateľský príspevok. Neviete mi niekto povedať ci mi ho Schvália?

medovka14
12. júl 2018

@126 ahoj, ja som to riešila cca 2 mesiace dozadu... Pred necelým rokom schvalili dcére ztp, mam v správe od posudkoveho Dr určený stupeň odkázanosti na cudziu pomoc. Žiadať som nepodala, mala som všetky papiere, ale teta na úrade mi vravela, že iba stupeň V a VI ma nárok na opatrovanie... Dcéra má IV. Ma epilepsiu, mentálne zaostanie, poruchu reči... Mala teraz 11, ale stále jej napriklad musím pomáhať, kontrolovať, keď ide na veľkú na WC.. V auguste ideme ku klinickej psychologicke po novú spravu, ta možno zmení názor posudkoveho se, tak uvidíme..

dilino
17. júl 2018

viem že ked niesu zachváty tak opatrovateľský neschvalia ja mám postihnutu dcérku ta mala predtým aj zachváty ale keby že nieje postihnuta ležiaca tak na epilepsiu by som na nu opatrovateľský nedostála oni to beru prisne pokiaľ chodi vie sa obliecť sám myslim že hýbe rukami, tak opatrovateľský neschvália moja dcérka leži je ochrnuta slepa nerozpráva nosi plienky a ma stupeň odkazanosti 6 ale na čistu epilepsiu nedavaju opatrovateľský v škole ked pomalšie prospieva dostáne osobnu asistentku na výučovanie čo zaplati štát takže skús ale myslim že ti zamietnu.

126
autor
18. júl 2018

@dilino ale on chodí aj ku pedopsychiaticke koli správaniu. Nemôže byť sám lebo jeho zmýšľanie nieje úplne v poriadku

medovka14
18. júl 2018

@126 u nás je to tiež tak... Trubka na úrade mi vravela, že ju mám nechať v družine poobede..
A nerozmýšľaš nad špeci školou, keď tu integráciu nezvláda?

medovka14
18. júl 2018

@126 pripadne nájsť klinického psychológa, čo ti napíše spravu tak, aby to schválili

126
autor
18. júl 2018

@medovka14 už sme začali aj tam chodiť

dilino
18. júl 2018

@126 ved skús si podať ved zato nič nedáš nikto ti nič nemôže ked si podaš a zamietnu ti ale viem ako to je kamáratka ma dcérku onkologicku pacientku a nedostála ani ZTP pre dcérku na cestovanie ani na parkovanie a ani opatrovateľský tak viem že preto je to veľmi prisne ale držim palce vieš aký je dnešný štát ešte aj chorých ľudi a deti oberajú o to aby sa rodičia stárali napriklad ja ako opatrovateľka dcérky ako prijami pribuzny dostávam len 49,55 eur a do sumy 350 eur dostáva len dcérka ale ja vždy len tých 50 pokiaľ nedvihaju plošne pre všetkých aj teraz budu dvihať skús sa opytať za opytanie nebijú budeš vedieť na čom si.