Dvojročné dieťa ruší nočný kľud do 01:00

8. mar 2023

Zdravím, mám susedov, ktorí majú asi dvojročné dieťa (je malá, veľmi nerozpráva, teraz sa naučila povedať mama). Je podľa vás normálne, že každý deň odkedy sa sem nasťahovali (čo je už asi polroka) je to malé dieťa hore do polnoci až jednej v noci, dokedy sa s ňou hrajú, ona rozhadzuje hračky (čo robí parádny buchot), búcha do radiátora, vykrikuje, smeje sa a proste vyvádza ako normálne dieťa... Ale o polnoci alebo o pol jednej, keď už aj dospelí chcú spať? Hlavne keď skoro ráno treba vstávať do roboty? Medzitým na ňu mama ziape tak, že ešte aj mne to je nepríjemné a ona pravdaže potom plače, kým zas niečo nebuchne, asi väčšinou o drevenú podlahu. A potom buchot a krik, ale to už väčšinou rodičov, začne zas ráno o pol siedmej až siedmej na pár minút.
Už som vravela domovníčke dvakrát, ale podľa všetkého sú kamarátky, tak tam s tým nič nevyriešim.
Je to vôbec na sociálku alebo ani len policajti s tým nič nemôžu?

matullienka
8. mar 2023

Tak zrejme majú dieťa nočnú sovu, čo ich samozrejme neoprávňuje rušiť nočný kľud. Neskúšala si im ísť normálne zaklopať a povedať, že nech sú tichšie lebo ráno vstávate? Podľa reakcie sa zariadis

zorkahorka
8. mar 2023

Divny rezim 🤔 skus sa s nimi porozprávať

mikadooo
8. mar 2023

Najprv by som im zaklopala na dvere o tej polnoci, normálne v pyžame a župane a láskavo by som ich poprosila aby v čase 22.00-6.00 dodržiavali nočný kľud. Ak sa to zopakuje, prišla by som ešte raz a povedala by som im, že tretí krát už neprídem, príde niekto iný. Potom by som už volala políciu. Pokojne nech majú decko nočnú sovu, komu dieťa občas v noci nereve. Ak je to ale každodenná rutina, tak nech pre mňa za mňa s ním idú von na ihrisko alebo čo. A to, že matka po ňom vreští o tomto čase, to už je úplne mimo môjho chápania. Ak je to len raz za čas, tak buď zhovievavá - je to normálne, že občas sú s deťmi ťažké noci.

morgane1975
8. mar 2023

Toto je na socialku. Ja mám tiež takú slahnutu svagrinu čo nechá dieťa robiť co chce. Ale bývajú v dome a mám u ri… ale toto je cez čiaru.

floki1994
8. mar 2023

V prvom rade by som sla za nini priamo, ze vas to rusi a neviete sa vyspat.. je ine kebyze to je male babatko a place, je chore a podobne..ale ked uz ma byt hore rodicia trosku by ho mali zamestnat a nie ze bude do 1 rana trieskat na radiator a oni po nom este zjapu...ak nepomoze znova za domovnickou a naliehat ..asi treba byt aj drza lebo niekedy je to naozaj na hlavu...

autor
8. mar 2023

No bohužiaľ, deje sa to každý deň, možno raz dvakrát do mesiaca si dajú pauzu. Čo sa týka toho im to osobne povedať, ešte aj moja mama, ktorá by sa do krvi hádala za zlý výdavok o dva centy, mi povedala, že by sa bála ísť. Vieme, aké indivíduá k nim chodia, počujem ako sa tá matka rozpráva so svokrou, ako ju posiela do riti atď., dakedy mi príde, že sú nafetovaní, z toho ako sa aj dospelí smejú a rozprávajú... A to všetko viem len z pohodlia mojej postele...

floki1994
8. mar 2023

Uff silna kava..tak policia a socialka..nie je o com 🙂

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
8. mar 2023

Tu to vidim na dve moznosti. 1. Rodicia netusia nic o vychove a ohlade voci susedom. 2. Dieta moze mat diagnozu. Ale tu by to mali rodicia v noci korigovat a nie este ziapat po dietati. Porozpravaj sa s nini.

loyda
8. mar 2023

Zavolaj policajtov kvôli rušeniu nočného kľudu.

maryetta
8. mar 2023

Veru. Ok to nie je. Je nezdrave aby dieta takto ponocovalo. Pripadne moze mat prehodeny rezim. Ale aj na tom sa da pracovat.
Alebo ked idu zubky-ale to je tiez iba obdobie a nie na denno-dennej baze ☹
To mi skor pride uz aj na diagnozu. Ci uz u dietata alebo u rodicov toto nutene “tolerovat”.

toskanka
8. mar 2023

Buď ide naozaj o diagnózu, píšeš, že dieťa má cca 2 roky a málo rozpráva, môže ísť o autizmus, alebo o zanedbanú výchovu zo strany rodičov. Jediné riešenie vidím v tom, že si ich niekedy odchytíš a nadhodíš túto tému, prečo je dieťa tak dlho hore a ruší nočný kľud.

nikpa
8. mar 2023

Domovnicka nie je na to aby riešila susedove hlučné dieťa. A duplom keď vies, že sú kamarátky. Nemas vlastné ústa? Veď zaklopem keď zas bude hluk po 22hod. a slušne poviem, že ráno vstávam do práce či by sa nedalo byť tichšie a nehucat každu noc.

aliaray1
8. mar 2023

Ak si sa s nimi marne snazila dohodnut a nezaberalo to, mas moznost poziadat spravcu alebo volat policiu. Bolo by fajn si to nahrat (video/zvuk na mobil). Nie je normalne iba to, ze ked je hore davaju dietatu tvrde buchajuce predmety co sposobuje hluk a navyse ziapanie a krik moze svedcit aj o tyrani. To my poaudit takto nevieme a ani ty. To vie preverit len policia a upsvar.

petedea
8. mar 2023

@kukulda1234 Ze zamysliet sa nad sebou :D
A to ti nedoslo, ze sa zamysliet, akosi nemaju cim?

dusankomoj
8. mar 2023

Ak je ti neprijemné ísť o polnoci klopať( čo by si chodila asi každú noc), tak im na dvere pricap odkaz,že ak nevedia dodržať nočný kľud,tak voláš políciu a samozrejme sociálku. Každej z nás dieťa vyvádzalo aj v noci,ale denno-denne to určite nieje dobré ani pre iných,ale hlavne pre to dieťa.

rachel36a
8. mar 2023

Ja by som sa slusne s rodinou porozpravala... Je mozne, ze dietatko ma nejaku poruchu o ktorej nevies.. ja mam kamaratku co jej syn o tretej rano vrieska , bucha..ja tazky autista.,

blondtana
8. mar 2023

V každom prípade chápem tvoje rozhorčenie, ale poviem ti to takto, môj syn od 9 mesiacov ponocuje 5 nocí zo 7 a neviem s tým nič urobiť, snažím sa mu od bábätka nastoliť nejaký denný režim, ale trvá to 1-2 dní a skĺzne späť do toho svojho, že medzi 23.00 až 3.00 sa zobudí a je hodinu dve hore, akurát som mu v roku a pol zakázala vychádzať z postele, hrať sa, musí ostať v posteli a skúšať spať, samozrejme nejde mu to a tak nervózne mení polohy a občas od jedu reve a útočí, proste má veľa energie a stačia mu na to 3-4 hodiny spánku, hovorila som o tom aj pediatrovi a povedal, že pokiaľ nie je plačlivý, nenutiť ho zbytočne nasilu spať, proste má viac energie ako iné deti.. samozrejme je na rodičoch, či to dieťa udržia relatívne v kľude, alebo ho nechajú, nech robí rámus (náš raz v noci behal tatrovkou po byte a keď som zakázala, vrieskal, ale my našťastie nemáme pod nami susedov), takže buď to vydržať, kým dieťa nepôjde do škôlky (lebo vraj vtedy sa vie spánok upraviť), alebo ich aspoň poprosiť, nech nedovolia dieťaťu v noci rámusiť

simca06022011
8. mar 2023

Treba s nimi hodit rec. JE to o vychove. AJ ked dieta nechce spat, vedia mu tichu aktivitu vymysliet. A je jedno co ma a ake je, proste nech si to zariadia. Este place deti, koliky, pochopim.. ale toto nie. A tiez mi dcera par krat proste nespala v noci, doslova. Ako keby proste ani neplanovala spat :D Ale ziadny buchot, rehot a pod

trevis12
8. mar 2023

Mám susedov ktorý bývajú pod nami ale buchty treskoty počuť u nás extrémne. U nás je opačný problém. Keď bolo dieťa malé v noci plakavalo- vrieskalo hodinu!!vkusne. To aj 2 krát za noc. Čiže som sa nevyslala keďže som to mala pod hlavou. Dotoho ráno skoro vstávajú čiže o 6 ráno budíček. Buchot, vreskot, treskot. Deti neusmernuju, kolko krát búchali do radiátora. Ja nevyspata lebo potrebujem si večer urobiť veci a nemôžem život prispôsobovať ich vstavaniu. Navyše som spachtos. Radšej do noci hore ako ráno skoro vstávať. Riesenie- verím že sa čoskoro presťahujeme. Ostatný susedia sú už preč.

oblecenie99
8. mar 2023

Ej, choďte už, že polícia a sociálka... Ja som bola a som nočná sova, môj syn je zrejme tiež, a nie, nedalo sa len tak nastaviť, a skúšať a neviem čo, proste musel nastúpiť do jasliciek, škôlky, a to mu už konečne stačilo, aby sa vyčerpal primerane a konečne zaspal o ôsmej, deviatej. Nie, nemá poruchu a ja to tiež nemám v riti, je proste taký. Na druhej strane nie je hore cez noc a ani ráno o piatej, šiestej, ako plno detičiek s úžasným dokonale nastaveným režimom, a nikoho nerušíme v ranných hodinách. To však neznamená, že som ignorantska krava, ktorú nezaujíma, že iní by radi spali, čiže u nás sa nehádže hračkami a pod (ani cez deň). Čiže tvoj problém je suseda. Normálne za ňou v noci chod, nie za domovnickou, to je tak trochu aj alibistické, ale jej zaklop a vysvetli, že takto sa nedá a nech sú hore hoc aj do rána, len nech to nepočujete.. ked už ani po tomto sa to nezmení, tak volaj v noci políciu, že rušia nočný kľud.

kiki68
8. mar 2023

Nic nespravis, dieta nie je rusenie nocneho kludu, jedni susedia skoncili na sude takto a to naozaj mali nie dobre podmienky, dieta vrieskalo neskutocne ( dieta s downom) a na sude obisli zle, prebrali to , stalo ich to cca 30tisic eur a odstahovali sa. Bolo to hrozne neprijemne. Dieta z toho vyrastlo. A susedia teda isli kdesi inde .

hrabovo
8. mar 2023

@kukulda1234 no domova dovernicka nemá riešiť medziľudské vzťahy, tie si ma riešiť každý sám. Domova dovernicka je na iné veci v bytovom dome a to na riešenie problémov technických, nie medziľudských

hrabovo
8. mar 2023

@nikpa presne tak

lussy666
8. mar 2023

nedavno bol pripad, ked nasli tie deti pri ozranoch, ani nie rocne dieta krv na tvari....ak mas pocit, ze to len dieta nevie, nechce spat, tak bohuzial s tym nic nespravis...ale ak mas podozrenie, ze rodicia su zavisli, vrieskaju po decku, tak volaj...mozno aj v susedstve tych ozranov bola nejaka suseda, ktora sa nesla stazovat....

autor
8. mar 2023

Už vidím, ako 157cm malá žena pôjdem o polnoci rómom zvoniť, nech sú ticho, hlavne keď počujem, ako sa už len k malému dieťaťu správajú... A veľa krát sa stalo, že po dvoch minútach sústavného płakania prestala v momente, keď niečo riadnu buchlo. A možno by aj to dieťa spalo, keby v noci ešte nevysávali celý byt na 20-30 minút, nepúšťali detské pesničky a telku a nekričala matka dookola ockooo ockoooo ockoooo. Stačí to cez ráno, cez deň, večer a tak musia aj v noci? Mne je jasné, že to dieťa za to nemôže, ale na vine sú rodičia. Ale tiež to akceptovať nejde, keď každý deň dochádzam 160km, človek musí byť aj oddýchnutý aby sa mu na ceste nič nestalo. Nie sa prispôsobovať ich režimu

simca06022011
8. mar 2023

No tak co by si chcela vlastne? tak socialku kontaktuj. Bud sa prisposobis alebo daco budes robit s tym. Neviem ci nieco ine sa da "robit". Samo to neprejde, mozno este par rokov.

matullienka
8. mar 2023

Volaj policajtov a povedz, že dieťa u susedov strašne plače a oni stále po ňom len ziapu, že máš strach tam ísť a zároveň sa bojíš o to dieťa.

bajka16
8. mar 2023

Tak keď sa chovajú jak opice, že v noci ziape matka, tak zato určite nemôže dieťa, ale jej prístup. Pri takýchto ľuďoch to je dlhá cesta a neviem či to vôbec stojí zato jej klopať, alebo volať políciu. S neprispôsobivými nevyriešite nič. To tam naozaj bude polícia na dennej báze. 🥴

animus
8. mar 2023

Zaráža má pomenovanie nočná sova. Dcéra má dva roky a tiež večer protestuje keď má ísť spať. Nedebatujem s ňou. Jednoducho sa ide spať a hotovo. Nepríde mi normálne, nechať dieťa rozhodovať o takýchto veciach a už dupľom nechať ho takto rušiť okolie. My večer o siedmej už zahajujeme "pokojovy" režim, čítame knihu, kreslime, vyfarbujeme, nedovolila by som deťom robiť hluk. Volala by som políciu keď niet inej cesty.