Dvojročné dieťa a babka

petulik666
17. jún 2016

ahojte chcem sa spýtat na vas nazor, prosim poradte mi. mam dvojrocne dieta a byvame s mojimi rodicmi v jednom dvore. maly strieda obdobia jedna radost prave nam zacalo obdobie vzdoru.nikdy nebol na mna nejak nafiksovany som s nim cely den nikde este nespal bezo mna o vsetko sa staram ohladom jeho ja. moj problem spociva v tom ze zacinam ziarlit na moju mamu, maly ju ma strasne rad dokonca radsej ako mna. ked sme sami doma tak len mama mama nemozem bez neho nic ale akonahle pride babka alebo sme vonku a je na dvore s nami tak prestavam existovaj, je jedno ci je chory alebo je vsetko ok. napriklad ho hojdam na hojdacke pride babka tak uz mama nie ale baka nech hojda, uplne ma ignoruje dokonca ma odhana aby som pri nich nebola,, ja nechapem to jeho spravanie z minuty na minutu sa zmeni.neche od nej ku mne a ako nahle prideme domov tak je zas iny. dost ma to trapi lebo moju mamu mam rada ale ked vidim okolo seba moje kamaratky ako decka za nimi saleju aj ked su s babkou tak mi je to strasne luto. nikdy u babky este nespal ani ho nekrmila o vsetko sa staram ja neviem preco na nej tak lipne travi s nou cca dve hodiny denne. prosim vas mate niektora nieco podobne, a zmeni sa to alebo ked bude starsi uz nebude chciet byt doma vobec so mnou. dakujem

bosoriak
17. jún 2016

@petulik666 Ked zena nema problem, tak si ho vyrobi. Bud rada za to, ze tvoje dieta ma babku, ze je ochotna sa s nim hrat a ze tvoje dieta ju lubi. A nie, nema ju radsej ako teba. Tak to neber osobne a nechaj priestor pre svoje dieta, aby malo rado aj niekoho ineho, nez teba 🙂
Aspon si tie dve hodiny denne mozes oddychnut.
Cim viac pozornosti tomu budes venovat, tym horsie.

stepanka274
17. jún 2016

@petulik666 to urcite prejde, vyuzi ten cas pre seba , uzivaj si maleho a dopraj lasky tvojho syna aj tvojej mame, stari rodicia nie su samozrejmost a ziarlit na mamu:(

veronicka88
17. jún 2016

Môj malý ma moju mamku ako druhú mamu;)metaforicky...a dnes som za to neskutocne vdacna...pocuva na slovo, funguje u našich presne ako doma,pucung dostane rovnaký ako doma....idem na tri týždne ležať na operaciu a som veľmi rada že je s mojou mamkou v takomto vzťahu...o to je to teraz pre nás všetkých ľahšie...vyloz nohy a máj pokoj...skus hľadať pozitíva a nie negatíva lebo sa zbláznis...

lujza123
17. jún 2016

@petulik666 aale no, podla mna si na neho strasne naviazana, sprava sa rovnako ako kazde dieta na tejto planete...babka je proste nova, neokukana, nieje s nim cely den ako ty, toto robi fakt kazde dietko (niektore sa tak upinaju na tatina, ine na babku...)Neboj sa ked spadne hadaj za kym pobezi, hadaj koho potrebuje ked je zle, ked sa ide spinkat. Jasne ze MAMU...tak nestresuj.

bubelko
17. jún 2016

@petulik666 je to uplne normalne spravanie sa 2r dietata. keby to nebola babka, bol by to tato, dedko... skratka s tebou je stale a teraz spoznava aj inych. u nas to bol muz. mama ty chod varit, ja idem s tatom... to neznamena, ze ju ma radsej ako teba, ale ze sa zas posunul vo vyvoji dalej 😉
babka je nova, nepoznana a väcsinou maju babky aj viac casu sa im venovat, tak to tie deti "zneuzivaju" 😉 to prejde a zas bude len mama a potom pride obdobie - mami, nebud trapna a obdobie "nechce sa mi rozpravat/telefonovat s babkou"... 🙂
uzivaj si a neries 😉

dada7701
17. jún 2016

...ja tiez nechapem taketo !?problemy?! Nie zeby sa radovala a uzivala,ale vyraba z toho problem ☺ moja je tiez dedova a babkina, vobec ma nenapadlo si nieco take mysliet....do 2,5 roka sme boli s rodicmi....mna stvalo, ze nemame na vychovu rovnaky nazor ako to uz chodi medzi generaciami....ale ziarlit????? zienka uzivaj si to !!!!!

engie2
17. jún 2016

Chapem, ze to troska zaboli. Ale naozaj to tak neber. Nema ju radsej. Ale vaz si, ze ju ma rad. Toto by si zelali mnohe z nas. My mame napriklad nezavarovatelnu dcerku, len ja alebo manzel s nou mozeme byt. Vies ako by to dobre padlo, keby vedela a chcela byt s babkou? Vedieme ju k tomu od narodenia, zatial ale bez vysledkov. Verim, ze v dvoch rokoch to tak bude a budem za to vdacna, ak to bude prave moja milovana mamina.

misel0806
17. jún 2016

Moj syn to iste a to ma sest rokov.. Ked je so mnou len mama,ked ideme k babke tak len ona,ked ho vyhresim nepovolim mu tak on ide za babkou babka dovoli... Netreba sa tym zaoberat a pozastavovat to ich prejde.. Matka si ti a vzdy budes... Tak isto tvoje dieta ma rado babku ako teba... Takze nestresuj vyuzi chvilku ked je dieta s babkou,,este pridu chvile ked toho budes mat vyse hlavy a babka bude k nezaplateniu😃

miriam11
17. jún 2016

@petulik666 joj, vyuzi ten cas, ked chce byt s babkou 😀 😀 😀 co by som ja dala za to. Neboj, je to len obdobie a pamataj "mama je mama" 🙂

rhiannon
17. jún 2016

@petulik666 popravde by mi toto nenapadlo riesit. Moja robi to iste pri muzovi, pri mojej sestre, pri babke...proste ty si ta istota a ostatni su tam len obcas, tak su vzacni. To ale neznamena, ze ta nema najradsej na svete, skor naopak. Tvoje reakcie pozna, vie ze aj ked bude na teba zly, tak ty neodides. Pri inych tu istotu nema, tak si to nedovoli.
Bude rada, ze si oddychnes a neries 🙂

petulik666
autor
17. jún 2016

dakujem za nazory ved mne neva ze sa lubia je to pekne ale boli ma ked ma tak odhana alebo mi ruku odhadzuje ked ho idem vziat od nej ...

evelynm
17. jún 2016

spravne si to pomenovala. Je to z tvojej strany ziarlivost. Chces byt nenahraditelna. Ale to si, neboj. A bud rada, ze dietatko si vytvara aj dalsie pekne vztahy. Pokojne malého zver na chvilku babke a vyuzi cas pre seba. oddychni si, daj si kavicku, citaj knizku... A tes sa z toho, co mas.

melania1
17. jún 2016

@petulik666 myslim, ze je to normalne u deti, maly babku lubi, je s nou menej ako s tebou, tak si ju chce uzit. aj moja mala take obdobie, ze sa zavrela s babinou a ja som nemohla ani do izby vojst🙂 a ani som nesla, vylozila som nohy a uzivala si tu chvilu oddychu🙂
neboj sa, aj tak teba lubi najviac na svete🙂 🙂

dada7701
18. jún 2016

@petulik666 ved aj moja to robi, este dokonca povie !chod prec! , ale viem, ze sa ku mne vrati....ved je to krasne ked pozeras ako ju ma rad....moji rodicia su uz starsi, takze ked ich vidim ako sa maju radi, srdce mi trha, lebo viem, ze asi dospelosti mojho dietata sa nedfoziju,ale bodaj by!!!!

salome_01
18. jún 2016

@petulik666 vôbec si stoho nerob hlavu to je normálne mne napríklad neprekáža keď moje deti bežia za babkou. Treba si užívať dieta a nie si všímať nejaké takéto veci. Ja sa osobne teším keď má môj syn dobrý vztah zo starými rodičmi. Aj naš starší to robí on má už 3 roky.

karolinka2010
18. jún 2016

@petulik666 tak to nerob. Ja ta chapem,zijem s maminou tiez na jednom dvore,a chalani-dvojicky odmala behaju starka sem,starka tam,a ked pride domov,su jej stale v patach,a chapem aj tvoje pocity,ze si odstrcena,ale je to prave tym,ze si s nim stale ty,tak babka je vzacnejsia. Nechapem,preco im obcas nedoprajes,cca 1noc v tyzdni,nech spinka u babky,alebo samostatny program bez teba,ty si urob ja neviem päty,lahni k tv,alebo umy okna.

petulik666
autor
19. jún 2016

@karolinka2010 dakujem za odpoved no dopriala by som ale bojim sa ze sa uz nebude chciet vratit ku mne. aj dnes ma vyhanal ked boli vonku. mne neva ze ju ma rad to ma tesi ale trapi ma ked mna odhana, ked vidim ako decka miluju svoje mamy a moj je taky tak mi je to strasne luto

karolinka2010
19. jún 2016

@petulik666 zle si to vykladas. Nedavas mu cas na to aby zistil,ze nie si pri nom,aby si mu zacala chybat. Ty pochop,ze ta miluje najviac na svete. Moje decka stale len starka,starka,ale capne na koleno a uz plac-maminkaaaaaa. Vie ze ty si jeho ochrana,utocisko v kazdom pripade. Naozaj sa na to pozri inak,lubi ta,ale babka je mu vzacnejsia lebo je s nou menej,ty si ta samozrejmost,nech ta to tesi 🙂. Dopraj im to,neziarli,naozaj

petulik666
autor
19. jún 2016

@karolinka2010 no ked sme s babkou a udre sa tak pride za babka aby pofukala mas pravdu nevie ako to je byt bezomna.teraz mame take obdobie mne stale len nie a nie pýtam boztek neda inemu da hned, len sa mi o zem hadze ani prebalit ani obliect no des potom si pridem ako najposlednejsia. dakujem ti za tvoj nazor velmi si ho vazim

geforce5
9. okt 2023

@petulik666 to je ten lepsi pripad. Ja uz mamu nemam a svokra sa prve dva roky vobec nezaujimala. Teraz sa asi 3 mesiace snazi, navstevuje nas ale maly ju odmieta, na otazku ci ju ma rad odpovie NIE a jedine co si fixuje s babkou su hracky. Ak pride teda svokra s prazdnymi rukami, tak je mrzuty, nema o nu vobec zaujem, nechce s nou travit cas a nedajboze, zeby som sa chcela vzdialit a mat chvilku pre seba.

Babke stale aj dohovarame nech nic nekupuje a hlavne nech nerobi veci silene, ale ona si neda povedat. Co navsteva to darcek a furt maleho nasilu na ruky a stiska ho i ked nechce. Velmi by som si priala, aby mali pekny vztah, ved predsa je to jedina babka a aj ja by som si mohla obcas vydychnut, no zatial to nevidim ruzovo

katarinka89
9. okt 2023

@petulik666 chápem, že ťa to trápi ale nieje to tak, ako to vnímaš. Je to v poriadku, je to obdobie ktoré prejde. Vôbec sa tým netráp a ten čas, ktorý môžeš mar pre seba si uži.