Ahojte zienky,
chcela by som sa vyrozpravat ohladom urcitych veci, ktore ma trapia. Nehladam tu radu, problem sa netyka priamo mna, skor by som chcela vediet vas nazor. Podam to snad strucne.
Ide o to, ze pracujem vo vylucne muzskom kolektive. Nebudem specifikovat, o ake zamestnanie ide, ale tak viete si priblizne domysliet. Chlapci dochadzaju do prace zo vsetkych kutov Slovenska. Sme super kolektiv, ale niektore veci ma dost deprimuju. Najviac to, ze asi kazdy z nich vedie dvojity zivot. Doma ich cakaju zeny s detmi a tu v okoli, kde pracuju, zas milenky. Je mi z toho smutno, ked pocuvam nepekne veci, ktore hovoria na svoje manzelky, uzivaju si s milenkami a potom sa vratia domov a tvaria sa ako najstarostlivejsi a najmilujucejsi manzelia. Ich zeny o nicom netusia, pretoze o rodiny sa staraju a pred zenami sekaju dobrotu (aspon podla toho, co hovoria ked som sa ich na to pytala). Zatial co oni su tu v praci niekolko dni, zeny sa im staraju o deti a domacnost a pani si uzivaju zivot ako slobodni mladenci. Pytam sa ich, preco to robia? Vraj po 20rokoch manzelstva to uz nie je ono (a to niektori nie su zobrati ani druhy rok!!!)...Na jednej strane su ako kamarati super, na druhu stranu ako ludia......no, lutujem tie zeny, ze ziju v takomto klame cely zivot...Casto nad tym musim premyslat, je uz naozaj taka skazena doba alebo som len zrovna v takom okruhu ludi? Viete, takto ked pracujete a vidite toto v praci, tak potom si uz myslite, ze to je azda normalne a ze vsetci su taki....Co si o tomto myslite? Nestretli ste/nestalo sa vam nieco podobne? Dakujem za reakcie, lebo som z toho trosku zdeprimovana, ze to takto v zivote funguje :(
Nema doma hlada von 🙂
to nieje dobou ..to bolo vzdy..len dnes je internet a tym padom co vtedy bolo za zavretymi dverami dnes sa rozobera po internete a stava sa z toho verejne tajomstvo... btw tiez nemas istotu ze ich zeny nemaju milencov .. a tiez neverim,ze kazdy jeden co s tebou robi je taky .. isto sa najdu aj normalny ....
@sofinkasona vzdy to bolo a vzdy to bude
@sofinkasona Ja sa čudujem tým milenkám... a muzi? Muži sú ako malé deti, či puberťáci nech maju 20 alebo 50, keď nemajú nad sebou dozor robia somariny. Najprv mamička a potom manželka... česť výnimkám.
Toto nie je len problém dajakých robotnickych ubytovní. Aj páni profesori si vybehnu na konferenciu a pretiahnu všetko čo sa okolo mihne. A ani derivovat dotyčná nemusí vedieť...
Nooo na nic nove si neprisla. Kazda jedna co by dala za toho svojho ruku do ohna je hlupa naivna husa 😀 Ja sa riadim heslom, co nevidi moje oko,moje srdce neboli. Aj tak si myslim, ze je mi zatial verny, no zivot a manzelatvo teda uz vobec nic negarantuju 😉 Takze pripravena na vsetko co mi zivot prinesie.Asoon by bolo trosku vzrusa v tych klasickych dennych srarostiach.Rozvodu sa tiez neobavam,mala by som si z coho vyberat a on to dobre vie 😀
@sofinkasona nech ta to netrapi.Ja som žila v zahranici na ubytovni so ženami,ktore doma na sk mali rodiny a vzorne vztahy s manželmi.Myslíš si,že sa v niecom odlisovali od chlapov?Ani nahodou.
Tak spokojne spavaj
nielen muzi su taki aj zeny su take ...myslim ze je to v rovnakom pomere... a tiez to nie je len robotnickymi ubytovnami, ved vysokopostaveni su tiez neni najsvatejsi... a nie je to len dobou len prv neboli mobily, internet a podobne...
@sofinkasona Ja pracujem v prevazne muzskom kolektive, a ten dvojity zivot vedie mensina mojich kolegov, nastastie. Mozno je to preto, lebo vacsina su intelektuali, ale zase, aj medzi intelektualmi su poriadne svine. Chcela som len povedat, ze to az take cierne nie je, ako znie tvoj uvodny prispevok. Mozem sa opytat o aky typ prace ide?
Vela zalezi od chlapa ale aj od zeny.ked je chlap normalny a miluje svoju zenu mohla by sa mu dalsia aj naha pretrcat tak muz nepodlahne.aj ked nehovorim ze by sa mu nepostavil ale za par sekund rozkose s nejakou radodajkou nestoji aby si rozbil manzelstvo a prisiel o vsetko.a ak ludia vstupuju do manzelstva s tym ze druhemu neveri tak o com je ten vztah.ja svojmu muzovy verim a viem ze by do druhej nepichol ani prst.a ak clovek caka ze podlahne tak podlahne.
Ja naopak sa s tymito vacsinovymi nazormi nestotoznujem a podla dlhorocnych skusenosti mozem povedat ze vacsina zien moze ostat v klude.
To ze chlapi na tyzdnovkach/turnusoch zazivaju priamo orgie je len MYTUS ktory siria hlavne ti,ktory nikdy podobne nic nezazili !
Mozno je tomu tak este dajme tomu u takych co jazdia na sluzobky a zivia sa hlavne tym ze trepu len hubou,byva na hoteli a samozrejme ma slusne peniaze.
No tu sa spominaju hlavne chlapi co makaju - odovodnujem si to z tych ,,ubytovni,,.
Tak vedzte mile babenky ze ti chlapi nezarobia tolko aby boli v ponimani zien pre nich dost atraktivny a ked uz by sa nasla neaka co by ju lakalo namiesto toho co ma v penazenke,to co ma v nohaviciach,opat mozete ostat kludne,lebo ti chlapi nerobia klasicky 8cky,ale 10-12 a viac hodin denne,takze na neake ulety naozaj nieje chut.
Jedine na co je chut a je to vlastne aj pricina tej prace je chut na ALKOHOL-to je ten najvacsi problem,ktory sa tyka vacsiny tych chlapov.
Alkoholom sa lepsie znasa odlucenie od rodiny,problemy v praci...atd,lebo otupuje a clovek aj na chvilu zabuda.
Takisto si mozete vsimnut v obchodoch ked su neake partie co vecer sa zastavia na nakup-kupuju piva a tvrde-NA IZBU.
Takze nie ze chodit po milenkach,ale ani po krcmach-preco asi ?
No lebo je to lacnejsie a vacsina z nich chce neake tie peniaze doniest aj domov,ved inak by sa im neoplatilo chodit z domu,mesta,od rodiny...
Este raz-milenky su len MYTUS a jedine v com byva problem je ALKOHOL.
Samozrejme,ako sa vravi-vynimka potrdzuje pravidlo,ale naozaj vacsina zien moze ostat uplne v klude 😉
@sofinkasona takze to vsetci muzi v tvojom kolektive vedu dvojity zivot? Divne. Ako vies ako sa tvaria doma a ci zeny nic netusia, to ti povie asi dotycny chlap. Cele podla mna na hlavu, zeny tiez vedia podvadzat a rafinovanejsie ako chlapi. Podla mna to je o moralke, povahe daneho a o tom, aky vztah ma doma, musis pracovat s velmi zaujimavymi ludmi 😀
Tak ja neviem, ale ja mam takychto ludi co popisujes vo svojom okoli minimum. Alebo si zijem vo svojom stastnom naivnom svete 😀 V kazdom pripade si ale nemyslim, ze to je nejaky zivotny standard takto zit, a urcite je ludi takto zijucich menej ako tych obycajnych a nudnych ako ja 😅
@comatsu presne normalny chlap po 12 nastevbe ide max do obchodu.na ubytovni hodi kavu sprchu a ide si varit veceru na je sa a je rad ze ide spat a na taketo nema ani chut ani cas.no ti co maju radi chlast tak miesto varenia idu do krcmy ozeru sa nejaku rychlovku si tam dovedu a rano vstanu ako by nic ani opica ani bolehlav nic to su ti ktory su nauceny chlastat na stavbach.a moj muz robil dlhe roky no nikdy by takeho ani na stavbu nepustil.ale toto si aj ludia robia sami ked aj zatepluju tak sami ponukaju chlapom chlast ze od smedu.no a potom aj robota tak vypada.
Myslim ze nevernych zien je menej ako muzov. Predsa len ked obriadi domacnost, deti, nejaku tu zahradku sniva leda tak o teplej perine a nie o dalsej sichte s milencom 😀 nerobim si iluzie. Chlap ktory sa tym chvali je chuj. Moj chodi na rekondicne pobyty. Zverina jak tram. Myslim ze ma nepodviedol ale na rovinu som mu povedala ze ak by to urobil nech mi to nehovori a nech sa tym nechvali. Zatrtkat si a zabudnut. Stane sa. Ak chce zo mnarobit poza moj chrbat chuderu tak to prrrr. Nebudem mu stat v ceste za novym vztahom takze dvojity zivot zit nemusi. A to by som v pripade rozchodu ocenila asi najviac. Ved ludia sa rozchadzaju a da sa to aj na urovni bez toho aby som toho druheho obrala o pislednu stipku dostojnosti.
Nevera sa netýka len určitej skupiny ľudí. Aj skutočne veľmi vzdelaní a inteligentní strácajú zábrany. Stačí sa pozrieť lepsie na niektorú VS 😏
@emilia25 celkom suhlasim,okrem toho ze sa ozeru a zaroven maju rychlovku 😀
naozaj babenky neviete ako to funguje...
Ak sa chlapi ozeru,tak je to vacsinou uplne na srot,takze mozno moze mat rychlovku,ale akurat tak pri sebe,lebo jak je nachmeleny,tak mu to akosi nestoji,tazke rychlovka asi aj rychlo pojde kadelahsie 😀 😀
Ale OK,viem o par pripadoch chalanov medzi 18-25r ked si nasli cas ist v noci na diskoteku (priznavam ze v tych rokoch aj ja) a nabalia si babenku.
No bud su sami,alebo maju take chvilkove priatelky ze vlastne ani nevedia co chcu,mozno naozaj len odburat testosteron,co je iste prijemnejisie ako na stavbe 😀
Ale po tej 30tke a povedzme si na rovinu ze dnes na stavby moc mladych nedostanete,takze je tam vela chlapov 40+ je toho testosteronu uz pomenej,manzelka a rodina je viac ako priatelka a aj zmyslanie je ine.
Ine je to s tym chlastom,toboz na stavbe,alebo ako si pisala Ty-na leseni (zateplovacky),to uz je ina odvaha chlastat v x metroch...
Alebo taki strojnici,soferi... moze byt dobry,ale nemusi spravit chybu on,ale fukat daju obom a aj ked nebude na vine tak je v prdeli...
@marcelatje svojim nazorom si aj troska zaroven odporujes.
Co myslis ze ked chlap ,,obriadi,, len stavbu,dajme tomu taky tesar-zeleziar,cely den zohnuty,alebo sa natahuje s materialom,alebo hore na streche,na slnku 40+...o com asi tak sniva vecer on...
Niekedy mi to pride ze su tu temy ako keby schvalne zalozene,len kvoli citanosti,alebo neviem comu,no v realite ten co to zazil vie ze to nieje tak,ale aj tak nema moznost presvedcit,lebo proti davu je ist tazko...
Ja som sa sem dostal nahodou z Modrej strechy a sem-tam si tu pre inspiraciu citam prispevky,aby som mal prehlad aj z tej druhej strany.
Preto aj ja pisem len to co viem a som zazil,aby to zase bolo prinosom pre druhu stranu.
@comatsu mala som frajera. Cely den vozil drevo, skutocne tazko pracoval ale ked doslo na sex problem nebol nikdy 😀 vzdy bol pripraveny 😀 nepausalizujem ze to robia vsetci chlapi no tak z pozorovania mam pocit ze zeny po nejakom case uz po sexe tak neprahnu. U muzov je ta sexualita vyraznejsia. Castokrat ani nejde tak o to s kym ale len aby to bolo. Zeny skor na sex potrebuju lasku, vztah.... Opat netvrdim ze je to aplikovatelne na vsetkych.
@marcelatje na rozdiel od ženy muž NIKDY nie je unavený, keď sa jedná o sex... ani keby celý deň lopatoval...
@guinevre ide o bezpecnostne zlozky ... ale zas co som ja vypozorovala, tak intelektualne typy maju mensie sklony podvadzat...tuna je to akosi diagnoza mam pocit :(
@comatsu no to su prave tie typy co chodia na sluzobky ale zrovna extra sa nenarobia 🙂 ziadni stavbari alebo pod. Ok, chapem a uznavam, ze taki ,ako vravis nemusia mat potrebu ak su zniceni z prace...ale narovinu a uprimne vravim, ze u nas v praci poznam minimum chlapov co nemaju dvojity zivot. A to som tam uz peknych par rokov, a nehovorim o inych oddeleniach...A popritom stavaju s manzelkami domy a pod. Proste, hnus! A uznavam, nie je to len problem chlapov, aj zeny take mozu byt. Urcite som temu nezakladala kvoli citanosti, ale proste to na mna dako dolahlo...
@marcelatje ved som pisal ze vynimka potvrdzuje pravidlo 😉
Ono je aj rozdiel byt kazdy den doma,domace jedlo,svoja postel a ine ubytovna,aj to robi divy 😀
Takisto pozorujem ze vekom chlapi od skutkov prechadzaju k reciam,ved co sa neaky stryco ma nechat zahanbit neakym zasranom 😀 😀
Vseobecne suhlasim ale s tym,ze muzom staci aby to malo susku a neake tie kozy,ved chlap(c)i su od prirody hravi... 😎
Proste kazda bytost je vynimocna v inom,kazdy ma ine naroky,chapanie,citenie,potreby...
Neda sa pausalizovat,celym tym predchadzajucim som len chcel povedat ze naozaj to nieje tak ako pisala zakladatelka temy,alebo pracuje naozaj v specifickom kolektive,no za svojim nazorom a hlavne skusenostami si pevne stojim.
@sofinkasona ja som kedysi velmi rada chodila po krcmickach, aj slusnejsich podnikoch ( za mlada 🙂) a neverim na vernych chlapov. Kazdy jeden co tvrdil aky je verny a neviem co sa dal vzdy zbalit a zlakat ( nie mnou, cela partia tam bola) . Tazko sa to vysvetluje, ale mate pravdu. Dokonca veriaci. Strasne svätý a doma zenu a pritom milenku. A ked citam ako niektora zena napise, moj muz ma urcite nepodvadza, to viem isto a podobne, vzdy sa usmejem...
@emilia25 ti co robia na stavbach a su neverny nemusia len pit. U nas kedysi na nasu ubytovnu chodili chlapi z vychodu, nepili, pracovali 12 hodin a vzdy isli na jednu kofolu do krcmy a tam si zakazdym n asli babenky s ktorymi skoncili na ubytovni. Este nam ukazovali aj fotky svojich zien a deti... Kurvy sa najdu vzdy a vsade. Takze aj ten najvernejsi nema sancu odolat. Jeden z toho vychodu dokoncav kazdom meste a v dedine kde bol mal jedno dieta. Nabuchal aj moju sestru a na potrat ju poslal jeho vlastny svokor, ktory s nim pracoval a kryli sa navzajom. On nepovedal nic svokre a on zas jeho manzelke teda svojej dcere.
@sofinkasona super tema. Konecne nieco zaujimave