nezabudla som a stale milujem svojho byvalevo...rozisli sme sa takto pred rokom, nevedeli sme spolu spravne komunikovat, ziarlili sme navzajom, dochadzalo k nedorozumeniam a v obdobi hadok si nasiel inu...vtedy som si uvedomila co som stratila, ze som mala riesit veci inak, nejedla som, nespala, schudla asi 7 kil ale nejak som sa z toho dostala...lenze teraz mi znovu napisal, zevraj s nou nie je stastny, ze to bola chyba a ci by sme sa mohli po roku stretnut a porozpravat a zasa sa mi to cele vratilo...na jednej strane ho tuzim znovu vidiet, pocut a na druhej sa bojim ze zostanem znovu sklamana...tak sa chcem spytat ci ma niektora z vas skusenost s obnovenim vztahu a ci by to vobec mohlo este fungovat...
@granatove_jablko ja by som to už s ním viac neskúšala. Načo tratiť čas. Ja som vždy pálila mosty.
poznala som pár párov, ktoré sa aj roky opakovane rozchádzali a zase schádzali- niektorí sú nakoniec spolu už vyše 20 rokov a sú to veľmi krásne vzťahy, niektorí už dávno nie sú spolu- každopádne hádam sa nič nestane ked to znovu skúsiš, ak ti za ním srdco piští - sklamať ťa môže hocikto, aj nový 😉
@granatove_jablko Moze to fungovat ale nesmiete ist do toho s ruzovymi okuliarmi. Treba si vydiskutovat co bolo zle - myslim co ste obaja robili zle, vztah je o dvoch. Ak tak velmi chces tak s nim chod, ale len za podmienky ze on sa rozide s mladou....a az potom pojdete na rande.
Ja osobne by som ale do takeho vztahu znova nesla. Proste by som nechcela vedla seba chlapa co si v obdobi hadok nasiel inu.
Zaroven mi to pripada z jeho strany trochu vypocitave. Mlada ho nebavi tak zavola ex..."ved ta bola zo mna paf tak ma urcite prijme". Hlavne ak by spolocny vztah znamenal hned aj spolocne byvanie. Niektori chlapi totiz nehladaju lasku ale zenu co sa postara, navari a poskytne sex.
Zdoraznujem cica....ked ta tak chce spat nech sa najskor rozide s mladou a potom mozte nieco riesit. Ak to totiz odmieta najskor rozchod a potom obnovu vztahu....tak to dopadne klasicky - pojdete von, on sa ti postazuje ako ho to s mladou nebavi, ako to s tebou bolo lepsie (nebude ti vsak vediet povedat velmi co konkretne bolo lepsie) a bude ti tlacit strasne kaleraby....aka si super, ako na teba myslel, aky bol hlupak ze to dopustil...bla bla....a ked ta bude mat istu....posle k vode mladu. tak bacha
@granatove_jablko ziarlili ste na seba, nevedeli komunikovat, hadali sa....preco myslis, ze to bude teraz ine? ziarlivost predsa len tak nezmizne...pre nieco ste sa vtedy rozisli a zrejme to tak malo byt. A nemusel si predsa hned hladat dalsiu....a po roku zistil, ze uz ho nebavi? tak na co si s nou zacinal? neviem, ale ja to ruzovo nevidim....mozno vam to bude par mesiacov klapat, ale potom sa zase dostanete do toho isteho bodu, ako naposledy a zase budes musiet prechadzat rozchodom. uz si to raz zvladla, naco sa znovu tyrat? mozno sa lubite, mozno ho lubis len ty, moze to byt z tvojej strany len citova zavislost alebo zvyk.... Ja by som do tej istej rieky dvakrat nevstupila, najma, ak este nemate rodinu a ziadne zavazky.
@mala_hobitka lepsie by som to nenapisala, mam presne taky pocit ze to s nou chce skoncit, urcite aj skonci, len caka kym bude mat za nu zabezpecenu nahradu ako keby nemohol existovat bez zeny, ako keby bol radsej s niekym s kym to nie je az tak fajn ako sam...
@granatove_jablko hm, nie nešla by som. Stačilo by mi, že by si počas hádok našiel inú - to nie je dospelé správanie. Buď sa mal rozísť ak už to nezvládal alebo obidvaja ste mali hľadať spôsoby ako komunikovať. A potom sa zrazu ozval... 😖
Radšej zapracuj na sebe a svojej žiarlivosti, aby si s tým nemala problém neskôr...a žiarlivca by som nechcela späť 🙂
@granatove_jablko inak vstúpila som dva krát do tej istej rieky a nebolo to ono 🙂 Idylka vydržala asi len mesiac. Charakter človeka sa vždy po čase prejaví
ak mate obidvaja cisty stit a nebudu tym trpiet ine osoby, rob ako uznas za vhodne...ale ak je este stale s inou babou alebo je este vo vztahu nema tieto veci inak doriesene...dala by som ruky prec...zbytocne sa zase bude trapit vela ludi.... ja osobne tieto veci sme spolu, nie sme spolu nemam rada, ak niekoho chcem som s nim, ak sa rozidem tak tam bol dovod....
presne tak, to, co ti vo vasom vztahu prvykrat vadilo, tam bude vzdy, clovek sa predsa za rok nezmeni. Keby ste sa znova dali do kopy, par tyzdnov by to snad bolo oki, ved by si , po roku, bola zas prenho ako "nova", ale co potom? Obaja mate stale rovnake povahy, chlapec sa s tebou rozisiel po roku a zacal si s inou a s tou, rovnako po roku zas konci a hlada nieco nove, alebo aspon "ine" a kedze asi nema nic lepsie momentalne, tak si spomenul na teba. Keby ta miloval, nikdy by ta neopustil. Ja by som sa k nemu uz nevratila.
@granatove_jablko ano. Bratranec sa vratil k byvalej po 5 rokoch a funguje im to super. Vzali sa a maju syna🙂
Dakujem baby, urcite to vidim teraz pozitivnejsie ked viem ze to niekomu vyslo...
@granatove_jablko tak, ako si to napísala, tak to zrejme aj je, tvoj bývalý rieši problémy odchodom k inej žene, čo zrelý muž nerobí. Keď ste nedokázali spolu komunikovať, časom zase do tohoto stavu skĺznete. A žiarlivosť radšej ani nespomínam 😝 😝 😝 😝 . Ty si bola teraz v porozchodovej fáze, kde si spomínala na to pekné, čo ste spolu zažili,vinila sama seba za rozchod a sama seba si sa snažila presvedčiť, že ho miluješ, no je to len strach zo samoty. Odpovedz si úprimne sama sebe - keby si mala teraz vzťah s iným mužom, s ktorým by si bola šťastná, zmyslela by si si vôbec na bývalého? Vy ste sa nerozišli po banálnej hádke,ale pre veľmi vážne dôvody -nedostatky vo vzájomnej komunikácii, žiarlivosť, nevera. Vieš si predstaviť, že sa dáte dohromady, budete spolu žiť, mať dve deti, starostí pribudne, aj hádok a on odíde za inou? Môže to vyjsť, ale nie, ak dôvodom na rozchod boli také vážne dôvody, ako si písala. Ja by som si na tvojom mieste viac vážila sama seba, aby si tu o pár rokov nezakladala ďalšiu smutnú tému....
@granatove_jablko vina nebola len na jeho strane, ako si sama napisala - hadali sme sa , ziarlili, teda obaja a tak teda ako si si uvedomila ty, ze ste nieco nerobili dobre, mohol si uvedomit aj on, kazdopadne uz viete, kde bol vas kamen urazu , poznate sa, viete co mozete ocakavat, to ze on si nasiel inu, bolo to ked ste boli rozideni? tak v tom pripade mal na to pravo, nie? Ja si myslim, ze ak si obaja uvedomia, ze nieco nerobili spravne a chcu to zmenit obaja, lebo citia, ze patria k sebe, tak to vyjst moze.
@granatove_jablko zisti si, preco im to neklape. Nie od neho. Od druhych.
A necit sa poctena, ak niekto povie, ze preto, lebo na teba nezabudol. To ti iba zaslepi oci vidiet ine veci, ktore by tam mohli byt.
A potom uvaz, ci jeho navrat k tebe nie je nostalgia za peknymi spomienkami. Alebo vychodisko z nudze, lebo nevie byt sam, tak budes pomocna vypln na medziobdobie, kedze s tou druhou uz nechce byt a tretiu este nema.
zamysli sa, ci si sa uz oducila ziarlivosti. Lebo si to svojpomocne aj sama zase skazis.
Vzhladom na to ze uz si poucena z predchadzajuceho vyvoja, akonahle pridu hadky a ziarlenie, spozornies a zacnes konat, nie pasivne sa poddavat vyvoju situacie ako pri vasom prvom raze.
A ak to nepojde a nebude sa to dat odstranit - vas druhy pokus bude jasna odpved na oatzku ci k sebe patrite. Odpoved bude zniet: nie. Akokolvek bolestne by to bolo.
Chúďa tá žena, čo je teraz s ním. Škoda, že na takúto hlúposť druhých vždy doplatí niekto nevinný 😠
fungovat by to mohlo. len ci ti to stoji zato, predpokladam ze po roku su najvacsie rany vyliecene a ist do opatovneho rizika s chlapom, ktory ked nastali problemy hned zutekal k druhej by bolo pre mna prilis velke riziko a nemal by moju doveru. dala by som tomu cas, a hodne dlhy, keby som sa k nemu mala vratit. skor inklinujem k tomu, ze v tomto pripade znovu do tej rieky nevstupit, kedze mam z neho pocit ze skace z jednej na druhu podla potreby a aktualneho stavu mysle 😉
Vrátiť sa k bývalému teda znovu do toho vzťahu, je ako odznova čítať tú istú knihu, a čakať že teraz to skončí ináč.. môj názor 🙂
Neutekaj do minulosti len preto, že ju poznáš. Tá ti nič nové neprinesie...
@ivanka12311 super napisane
@zuzana76 ja sa aj hanbim napisat ako som sa spravala 😝 bolo to tak ze kym ma "balil" bol velmi pozorny, snazil sa asi ako nikdy nikto a ked sme sa teda dali konecne dokopy zmenil sa...uz neprejavoval taky zaujem...ja som ho chcela trochu nakopnut tak som sa zacala spravat tak aby na mna ziarlil, aby zacal bojovat...no ziarlil ale islo to uplne opacnym smerom ako som chcela...
@granatove_jablko Tak si chcela aby ziarlil. Ale to bola tvoja reakcia na jeho spravanie...takze to nie je celkom tvoja chyba. On sa spraval ako magor ked sa snazil len dovtedy kym ta mal istu.
@mala_hobitka potom mi povedal nieco take ze ocakaval ze sa budem teraz snazit ja 😕 a myslim ze aj s touto ma podobny problem, lebo mi napisal ze mu nevie dat najavo co pre nu znamena...vlastne ze ziadna zena mu to nevedela dat najavo 😀
@granatove_jablko...moze to dopadnut aj pozitivne ako baby pisu, ale jednu vec nechapem, tebe nevadi, ze vas problem riesil tym, ze isiel za inou a teraz ocividne riesi problem, co ma s inou babou s tebou? a ked budete mat znova nejaky problem tak sa vrati k tamtej alebo si najde dalsiu, pri ktorej bude utekat od problemov.....
@granatove_jablko mam podobnu skusenost, kedysi (uz nastastie) moj byvaly partner mi neustale opakoval ako neciti dostatocnu lasku z mojej strany a ako sa on snazi a teraz by som sa mala ja snazit a viac snazit...a ja som sa snazila, ale stale to bolo malo - pre neho...
a napadla ma jedna myslienka: to ze sa niekto nesnazi alebo nemiluje podla tvojich predstav, neznamena, ze to nerobi najlepsie ako vie...
vies ja to pisem z mojho subjektivneho hladiska, ale mam z toho pocit, ze on nehlada partnerku, ale obdivovatelku na pozdvihnutie svojho ega a ked mu ho nebudes dvihat ty......
ja osobne s tým dobrú skúsenosť nemám,ten UZOL ostane obrovský,a nikdy sa to nevráti späť.ked už človek sa raz rozíde s tým človekom,tak nestojí za nič potom,však radím ti,skús to.aspon uvidíš,ale povedz mu,že je to iba na skúšku,proste test,či to vyjde a budete šťastní ako predtým,alebo nie,a potom sa vykašlete na to.ale skúsiť to treba,ak saľúbite,no ver mi,uzol,ti ostane v hlave ...a bdueš sa k nemu stále spätne vracať
U mna taketo daco bolo ako dat niekomu naboj do prazdnej zbrane, lebo prvy krat netrafil....Pisem len za seba
@granatove_jablko
obnovenim vztahu predsa nic nestratis, nejdes sa za neho vydat 😉 a pokial budes mat triezvu hlavu, mozes si overit,ci vobec vas vztah ma buducnost. A hlavne, ak sa rozhodnes opat zacat s nim chodit...tak bez velkych ocakavani 😉 je to lepsie 🙂